Nastere naturala dupa cezariana?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviab spune:

Subscriu la parerea lui Iris. Intr-adevar, e pacat sa pierzi primul tipat, primele momente, dar asta nu inseamna ca, daca le-ai pierdut, nu mai esti decit semi-mama, semi-femeie si, in general, esti...mai putin. Si eu am nascut primul copil prin cezariana (de nevoie) si acum il voi naste pe al doilea tot la fel pentru ca nu am incredere in performantele sistemului medical care sa ma apere de o eventuala ruptura uterina sau alte complicatii in caz ca...Daca stiu ca exista cel mai mic risc pentru mine si copilul meu eu nu vreau sa mi-l asum, pentru nimic in lume, doar pentru ca propaganda imi recomanda "sa traiesc pina la capat experienta bla bla bla". Si pe cuvintul meu ca nu ma simt citusi de putin mai putin mama/femeie decit cele care nasc natural. Ar mai fi multe de spus, dar mai bine sa nu exageram. Fiecare are dreptul sa aleaga ce crede ce e mai bine pentru el.
Sanatate si pupici la mamici si la burtici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dalina spune:

Am fost la doctor sambata dimineata si m-am cam dezumflat...nici nu se pune problema unei nasteri naturale, in plus de asta docotul meu nu face dacat maxim 2!!!
Adica nu pot avea decat 2 copii??? Nu ca as vrea acum mai multi (nici nu stiu cum o sa ma descurc si cu al doilea) dar ideea ca nu voi mai putea face altul ma deprima. Daca al doilea o sa fie tot baietel? Eu vreau si o fetita!
A trecut cineva prin aceeasi situatie?
"Colac peste pupaza" doctorul mi-a propus sa imi lege trompele uterine, operatie aparent fara urmari.
Voi ce credeti?

Dalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andruska spune:

Si noi suntem in asteptarea celui de al doilea avand acasa un pui de 4 anisori. Doctorul meu nu a putut sa imi garanteze ca voi naste natural acum, tot ce a putut sa imi spuna a fost "vazand si facand". Iar cu trompele uterine la fel mi-a spus ca daca vreau mi le leaga. Eu nu vreau asa - am senzatia ca nu as fi intreaga fara ele plus de asta cred ca exista riscul de ma deregla hormonal - totusi va lipsi ceva acolo, nu ?

Oricum voi naste, o sa il iubesc la fel de mult (voi avea tot baietel) si ...plus de asta poate plecam in strainezia (cum spune o prietena de a mea) si acolo sigur pot face si a treia cezariana (daca va mai fi cazul, of course).

Va pupacim, sarcini & nasteri usoare si fara complicatii indiferent cum vor fi ele,

Andra cu burtica de 24 saptamani si Andrei (4 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Eu am incercat sa nasc natural la 1 an si opt luni de la prima cezariana. Doctorul n-a fost prea incantat de alegerea mea, dar a zis ca o sa incercam. Mi-a propus si mie sa-mi lege trompele, dar am refuzat. Am inteles ca n-ar fi probleme de sanatate dupa asta, dar vroiam sa stiu ca mai exista posibilitatea de-a mai face un copil. Dupa operatie mi-a spus ca mai pot face inca doi. Am auzit cazuri si de 7 cezariene, asa ca daca mai vrei un copil nu cred sa fie o problema. Poti sa gasesti un medic dispus sa te ajute si in Romania.
Oricum, daca ajungi la cezariana, poate nu iti faci anestezie generala. Eu am sperat ca macar asa sa-mi vad copilasul din primele momente.

Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste

http://community.webshots.com/user/adrianacalin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Si eu am vrut sa nasc natural, dar nu s-a putut. Poate la bebeul pe care-l astept acum sa fie altfel.
Cezariana s-a hotarat pe loc, adica in ziua in care am nascut. Anestezistul m-a intrebat daca vreau sa-mi vad copilul imediat dupa nastere si i-am raspuns ca da. Asa ca nu mi s-a facut anestezie generala. Nu m-a durut nimic, nici capul (cum am auzit la alte fete) si am "asistat" la nastere, chiar daca n-am vazut mare lucru. Pe mititica mea mi-au adus-o s-o vad imediat si am fost foarte emotionata.
M-am refacut repede. Dureri am avut doar in noaptea imediat urmatoare operatiei. A doua zi dupa operatie m-am ridicat si m-am dus la baie. Cam in 3 zile ma simteam perfect.
Nu pot spune ca optez pentru un tip de nastere sau altul. Cel mai important lucru e sanatatea copilasului.

Nastere usoara,
Manuela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Dalina, chestia cu doar 2 cezariene e invechita de-acuma. Plus ca a exclude din start posibilitatea unei nasteri naturale mi se pare iar o... chestie invechita, ca sa nu zic altceva. Aici asa ceva se face la ordinea zilei, sunt mamici cu 3 copii si cu cezariene la fiecare, dar desigur depinde si de organismul fiecareia. Eu zic sa nu te panichezi si sa consulti si alt medic, in ziua de azi toata lumea cere macar 2 pareri inainte de a lua o decizie. Important e ca bebele sa fie sanatos si tu la fel! Sarcina usoara!

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dalina spune:

Multumesc pentru incurajari!

Nu imi este teama (zic eu acum, la 15 saptamani) sa incerc si natural dar sincer imi este teama sa schimb doctorul pentru un singur motiv: el m-a operat prima data (deci stie ce a facut acolo, nu) si isi poate asuma intreaga responsabilitate. Un alt doctor (zic eu) nu ar fi normal sa isi asume asa un risc (si se pare ca riscuri sunt iar eu am 30 nu 22 de ani...).
Oricum legarea trompelor uterine nu mi se pare o solutie, cel putin nu pentru acum.
A suferit cineva vreo interventie de genul asta?
Au fost efecte secundare?
Multumesc mult pentru toate raspunsurile voastre (m-am mai documentat si din alte subiecte pe aceeasi tema din forum).
Dalina

Mergi la inceput