Cum e la Roma ?

Cum e la Roma ? | Autor: laura111

Link direct la acest mesaj

Buna !
Cine e fost la Roma, va rog frumos , povestiti-mi si mie cate ceva din experienta voastra de turist prin cetatea eterna.
Eu voi merge intr-o excursie pe cont propriu intre 28 nov si 7 dec. si as vrea sa stiu :
1. daca stiti vreo pensiune, hotel de tineret, etc mai ieftin
Mentionez ca nu sunt pretentioasa in ceea ce priveste mancarea si cazarea, nu vreau neaparat grup sanitar in camera, mic dejun inclus, etc. Doar sa fie caldura si asternuturi curate. Nu vreau dormitor la comun din motive de securitate a bagajului si pt. ca realmente eu nu pot dormi daca imi sforaie cineva alaturi. Oricum, eu sunt genul care merge cu cortu' pe munte si cu rucsacu'-n spate de placere.
2. ce merita vizitat si cam care sunt scorurile la intrarile pe la muzee , galerii, etc
3. cum merge transportul in comun in Roma (cat de des, pana la ce ora ) ?
Multumesc mult !

Laura - mama lui Vlad

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Eu am fost in iunie. Am stat intr-un hotelas mic in Ostia (20 km de Roma, pe malul marii, mergeam cu trenul la Roma), vreo 65 euro/zi.

Transportul e bun, ia-ti abonament pe zi sau saptamana, e mult mai ieftin, ia-ti harta mijl. de transport (ca celelalte sunt proaste)

Intrarile sunt cca 10 euro/pers, la unele si mai mult, si unele au tarif mai mare pt. tarile non-EU (aici s-ar putea sa te inervezi, ca si noi...)

Noi am nimerit vara si era f. cald, mi s-a facut rau .......
Monumentele sunt superbe: Vatican, Colosseum, toate. dar: cumpara-ti de mancare de la supermarket (pe mine o felie de pizza m-a costat langa Vatican 10 euro) si apa (apa de 1/2 la tarabe e 2 euro...

Daca mai vrei info, spune-mi

V.

veni, vidi, Victorie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osolita spune:

La adresa de mai jos poti sa cauti hotel:
http://www.romehotelsitaly.it/ge/?source=espottingde&lang=en

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madalina Doina spune:

Eu voi fi in Roma de pe 22 octombrie pana pe 27 octombrie. Am gasit cazare (bed and breakfast) la o pensiune destul de centrala, linga gara, pret 62 de euro pe noapte pentru 2 persoane, 2 bai la trei camere.
Adresa de internet, daca vrei sa arunci un ochi: http://spazioinwind.libero.it/bboasi /
Le-am scris pe mail la bboasi@inwind.it, au raspuns cu oferta, am confirmat.
Tot ce-ti pot spune, este ca abia-abia am gasit camera asta la 62 de euro. Restul, pe unde am intrebat (si am intrebat la multe, crede-ma!) sunt pline toate (inclusi cele de la Ostia). Apar camere libere pe la 85 - 90 euro.

Referitor la intrebarea a doua - eu am mai fost la Roma si acum 4 ani - merita umblat peste tot si vazut tot, fiecare strada, e un mare muzeu in aer liber, ca mai toate orasele italiene, de altfel.

Cu asta doar te pot ajuta deocamdata.

Vacanta placuta!

Madalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura111 spune:

Multumesc mult fetelor care mi-ati raspuns !
Osolita, pagina respectiva mie nu-mi merge deocamdata. O sa incerc si mai tarziu.
Oricum pe Net am stat si am cautat o gramada dar as fi vrut si pareri ale celor care au fost personal in Roma, mai ales unde au stat si cat i-a costat. Am si scris la cateva hostel-uri dar pretul pe care mi l-au trimis ei pe mail ca oferta de cazare era o data si jumatate fata de pretul dat pe Net. Au spus ca nu mai au decat camere la pretul acela , ca cel dat pe Net era un pret minimal (nu includea breakfast, taxe, etc )
Victoria, de unde se ia harta mijl. de transp. ? De la gara ?
In ceea ce priveste mancarea, oricum intentionez sa ma blindez cu conserve de-acasa, cu cafea, fierbator si pliculete de ceai. Suma de care dispun e de 700 euro, bani din care tre' sa dorm, sa mananc sa vizitez si sa ma misc cu transp. in comun. Sunt cam pe buget de austeritate, dar ma echipez cu bocanci comozi pt. umblat ca sa nu dau prea mult pe autobuze.
Madalina, multumesc de urare si iti doresc si eu tie vacanta placuta !
Nu-mi merge acu' nici pagina data de tine dar o sa mai incerc sa intru. Eu as fi vrut ceva pe la 40 de euro camera pe noapte , dar se pare ca visez...

Va pup si astept sa mai scrieti !
Orice informatie e binevenita.

Laura - mama lui Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Violeta spune:

Laura, Roma este un oras super!!! Nu cred ca cei care l-au vizitat fac altfel de afirmatie... Cate zile stai acolo?...
Eu nu-ti pot da date despre preturi de cazare, am fost la fratele meu acolo, dar iti spun ce merita vizitat in functie de nr.tau de zile de sedere. E un lucru extraordinar ca mergi toamna, intr-adevar vara e disconfort din cauza arsitei...
La Vatican biletul de intrare - 10 Euro, la muzee - 7 Euro. Unele catedrale, Pantheonul, is gratis... Pietele cu sculpturi si fantani renumite sunt fascinante si gratis, of course!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Violeta spune:

Cumpara-ti filme foto din Romania, acolo sunt cam scumpe, in jur de 6 Euro...
Intaresc ideea ca trebuie sa-ti iei abonamente de 1 zi pt. mijloacele de transport, e cumplit sa stai la cozi la cartele de metrou.
Atentie! Eu nu am intalnit multi locuitori ai Romei care sa stie engleza...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Iar la Vatican sa ai pantaloni lungi si bluza cu maneca lunga! Noi a trebuit sa ne intoarcem a doua zi ca nu ne-au lasat. e drept ca era vara, toamna oricum esti mai grosut imbracat, dar cine stie ce vreme prinzi si te pomenesti la plimbarica cu pantaloni scurti. Am stat intr-un camping, la casute, in afara Romei, din pacate nu mai stiu adresa pt ca am ratacit pliantele cand ne-am mutat, am sa le caut si daca am noroc iti spun ce si cum. Am mers f mult pe jos, am cumparat mancare tot de la supermarket, cel mai bine e sa pleci cu sandwich-urile si apa in geanta, cum au zis si fetele. Drum bun!

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Salut, laura!!!

Eu am fost la Roma de 3 ori in ultimele 4 luni (momentan stau in Italia). Primele doua dati am stat la unul din hotelurile Cristina (vezi pe net Casa Cristina, dai search cu google bed & breakfast in Rome, casa Cristina). Prima oara am platit 75 Euro /noapte in 3 , cu baia in camera, a doua oara 65, cu sotul si fata. Patroana e romanca de origine, poti sa-i scrii e-amil in rom, iti raspunde stricat dar in principiu intelegi. Totul e curat, OK, la cum zici tu ca nu esti pretentioasa e perfect, breakfast inclus, aproape de Roma Termini. Daca stai singura vei plati cam 45-50 Euro pe noapte.
Bilet pe o zi e 3.2 Euro, mancarea si bautura sunt f. scumpe, e furt la drumul mare. Te sfatuiesc la meniuri turistice (pana in 15 Euro) sau pizzeria din gara (cam 6 Euro, si ti-ajunge toata ziua)

Apoi, de vazut:
-cele 4 catedrale (basilici) importante: S Paolo fuori della Muro, S Giovanni in Laterano, S. Maria Maggiore, S Pietro, inclusiv in cupola (5 Euro). Dc ai ajuns la S. Pietro, intra la Vatican, desigur. Vezi ca ultima duminica a lunii e gratuit in multe locuri. Cauta pe internet si vezi.
-Colosseum, Forumul roman si forumul imperial, cu Columna lui Traian
-Piatza di Spagna, Fontana di Trevi, Piatza Navona, Pantheon
-S. Pietro in Vincoli, cu sculptura lui Michelangelo- Moise, S. Maria del Popolo, cu 2 tablouri Caravaggio, S. Maria in Cosmedin cu Bocca della Verita, S Prassede langa S. Maria Maggiore, cu cele mai vechi mozaicuri si Collona de Flagelatione.
- vila Borghese, cu ceasul cu apa si galeria

Oricum, oriunde intorci privirea e ceva super!!! Cel mai frumos e pur si simplu sa te plimbi pe unde te poarta pasul, cu nasul in harta la fiecare intersectie ca sa shtii unde eshti. Ia-tzi un ghid bun (michelin) si incaltzari comode, aparatul pregatit (eu am facut peste 200 fotografii) si drum bun! Dc potzi sa gaseshti harta dinainte, fa-tzi trasee dinainte ca sa fii eficienta!

Sper sa ne mai auzim,
Boga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura111 spune:

Fetelor, sunteti minunate !
Ma ajuta mult tot ce ai scris. O sa-mi listez toate info de la voi.
Violeta, stau 8 zile (7 nopti) in Roma, sper sa am energie suficienta sa vizitez tot ce-i mai important. Ce bine ca mai exista si unele chestii gratis de vizitat !Oricum cred ca toti banii de cheltuiala o sa-i dau pe intrari la muzee si galerii, n-am de gand sa-mi iau toale iar singurele suveniruri pe care o sa mi le pot permite vor fi pozele pe care-o sa le fac. Da, neaparat imi iau filme foto din RO.
Cu un abonament pe o zi te poti urca in orice mijloc de transp. in Roma ? Cred c-o sa-mi iau abon. pe o saptamana.
Cristina, mamica cu burtica, chiar ma tenteaza f. mult ideea unui camping ca e mai ieftin, dar cred acele casute n-au incalzire iar eu merg in perioada 28 nov.-7 dec., deci la inceputul iernii.
Daca totusi dai de pliantele respective scrie-mi, te rog, adresa si cum se numea campingul .
Boga, eu deocamdata nu stiu exact cate persoane o sa mergem.
Adica sigur merg eu si cu inca o prietena. Sotul meu e f. ocupat la serviciu si nu se stie daca va reusi sa-si ia liber in perioada aceea.
Deci sigur vom fi 2 pers, poate 3.
Eu voiam sa-mi iau o harta din RO dar daca gasesc ceva mai bun la fata locului mai imi iau una. Preturile pe care mi le-ai dat tu si tip-ul cu meniurile turistice si pizza din gara ma ajuta f. mult. Adevarul e ca prospectarea pietii in cautarea celor mai avantajoase preturi mi-ar lua ceva timp...
Grazie molto, pt. toate info !

Va pup mult, mult !

Laura - mama lui Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlexandruL spune:

laura111 este foarte frmos la Roma īn ceea ce priveste cazarea nu cunosc ceva ieftin , referitor la transportul īn comun alege metroul si cautä sä ītzi cumperi bilet pentru toatä ziua este mai ieftin si ajungi mult mai repede la edificiile ce le vei gäsi īn orice ghid al Romei. Ferestete de romāni īn Roma jumate dintre ei sunt pusi pe fapte mari ai grija la bagaje si posetä si bani. īn rest toate bune. Sä ai parte de o cälätorie superbä. Dacä mergi cu masina proprie nu ītzi sugerez sä te plimbi cu ea prin Roma conduc aiurea :)
Dacä ai ales un autocar ochii īn 4 la coborārea īn parcäri nu te bäga īn vorbä cu romāni sau ce sor da ei care au pe lāngä ei alba-neagra nu le aräta cä ai banii . Opereazä ca tālharii romānasii nostri pe romānasi si ce mai prind īn autocar. īncepānd din Ungaria si continuīnd pe tot traseul. Nu sthiu cum ar putea sä facä interpolul ī colaborare cu politzia romānä o excursie cu 5-6 autocare care sä fie numai cu politzisthi romāni ( Atlasib - Eurolines ) si sä le facä la tālhari de drumu mare jocul sä poatä cälätori romānii īn sigurantzä . Cam atāt despre asta.
Despre Roma sunt multe de spus dar o sä te convingi si ai sä vezi singurä cea mai mare parte parte din istoria europei si dupä roma īntr-un alt an alege Parisul este superb si acolo .
Drum bun laura111 si tuturor care īn urmätoarea perioadä īsi fac conecdiile īn afara granitzelor Romāniei.

AlexandruL

Mergi la inceput