recomandare termometru digital pentru ureche/frunt
Buna,
Toti ne dorim sa evitam introducerea termometrului in funduletul copilasului si privim catre termometrele digitale (cu infrarosu sau mai stiu eu cu ce).
Am vazut tot felul de termometre: de la UFESA pentru ureche, de la Chicco pentru frunte etc.
Din experienta voastra, ce termometru (marca, produs) imi recomandati si de ce?
Multumesc anticipat,
e-Marius
Raspunsuri
talexia spune:
Si eu sunt interesat de recomandari. Am cumparat un termometru electronic, care cica se poate si baga in fundulet si tine sub brat. Are avantajul ca afiseaza temp. in timp f. scurt, sub un minut. Problema este ca dupa ce l-am folosit cu "succes" trei luni pentru bb, l-am probat si la mine, tinandu-l sub brat si am constatat ca am... 35, 6 grade, in timp ce cu cel obisnuit, cu mercur, aveam si eu o temp. normala, de mamifer nu de molusca. Deci, ca recomanadare, ar fi sa incerci sa mergi cu un termometru pentru a face o comparatie (etalonare), ca pretul lor este destul de mare, sau macar sa-ti dea un certificat de garantie. Oricum, daca afli ceva in plus despre tipul asta de termometru - pt. frunte sau ureche - te rog, da-mi si mie un PM, ca si eu vreau sa iau unul. Multumesc frumos, anticipat!
Ela spune:
Tocmai mi-am facut temele la capitolul asta!
Ilinca s-a captusit si ea cu viroza in floare pe aici! Aveam in casa un termometru digital, care putea fi folosit in fundulet sau sub-brat - insa m-a facut cu nervii de ieri pana azi!
In mod normal temperatura masurata rectal ar trebui sa fie cu 3-4 linii mai mare decat cea la sub-brat! Ei bine nu a fost asa - ca sa nu mai spun ca dura destul pana afisa temperatura si bietul copil deja stangea din fundulet cand vedea ca am apropii de ea cu termometrul!
E stresant - si cand trebuie sa-l verifici mai des iti vine sa !!!
Asa ca pediatrul mi-a recomandat unul de ureche - le considera mai precise decat pe cele de frunte si m-am hotarat pentru unul Braun Thermo Scan!
Singurul meu regret e ca nu l-am luat mai de mult - a fost un chin sa ii tot dau jos pampersul azi noapte ca sa ii iau temperatura, mai ales ca dormea mititica f. agitata!
In fine - bine ca e pe trecutelea - si mesajul asta se inscrie la categoria - " NU faceti ca mine"!!!
bubi spune:
noi avem Braun Thermo Scan (pentru ureche) si s-a pus praful pe el. Nu il folosim pentru ca de cate ori iei temperatura de atatea ori iti arata alta (la interval de secunde, sau minute)! Nu am reusit deloc sa ma folosesc de el. Este foarte sensibil si....fff scump!
Asa ca tot cu unul digital, cu mercur, ne descurcam!
Succes!
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi
pisi_ella spune:
Acum trei zile am cumparat si eu un termometru digital-suzeta, Microlife, de la farmacia vis-a-vis de Medsana...Costa 305.000, mai ieftin fata de altele...Du-te acolo...
_ella
talexia spune:
quote:
Originally posted by pisi_ella
termometru digital-suzeta, Microlife. Costa 305.000
_ella
Pai si e bun ??!! Ca am vrut si noi sa luam unul din asta, de la alt magazin, saptamana trecuta, si ne-a spus chiar vanzatoarea ca e cam ... "mhm". Si ce faci daca vrei sa-i iei febra noaptea, cand doarme. Ca ma tem ca daca-i bagi suzeta, tot il trezesti. Si am inteles ca nu-i nici prea precis.
micaela spune:
sI NOI AM INCERCAT TOaTE SOIURILE DE TERMOMETRE DE LA CEL OBISNUIT CU MERCUR LA CEL DIGITAL CARE INTR-ADEVAR ARATA DE FIECARE DATA ALTA TEMPERATURA , PANA LA SUZETA PE CARE Sebi nu a placut-o si nu am putut sa-l oblig sa o foloseasca mai ales cand era bolnav si deci mofturos. iN SCHIMB AM GASIT LA FARMACIE NISTE TEMOMETRE SUB FORMA DE ABTIBILDURI CARE SE LIPESC PE PIEPT, FRUNTE SAU SPATELE COPILULUI SI SE ACTIVEAZA TEMPERATURA COPILULUI. Este ceva atat de banal dar mie mi se pare foerte practic si placut pentru copil. In afara de faptul ca nu-l deranjeaza absolut de loc pe copil are forma de brosuta, buburuza sau fluturas frumos colorat, sta lipit pe copil si poti vedea in orice moment temperatura aproximativa a copilului. Iti arata doar N pentru normal, 38,39,40. Nu este foarte precis (nu stii daca are 39.1 sau 39.9)dar stii in orice moment cam ce temperatura are. Este si foarte ieftin, cam 35.000 lei o bucata. In momentul in care adezivul nu mai este bun nu-l mai poti folosi. Merita sa-l incercati.
Cricor spune:
Noi avem Brown Thermo Scan si suntem foarte multumiti de el. La inceput si noi aveam doua temperaturi diferite la interval de 2 minute. Intre timp ne-am mai exersat, am aflat si ca nu-i recomandat sa-l folosesti la intervale atat de scurte in aceeasi ureche. Pe noi ne-a ajutat foarte mult, pentru ca dureaza 2 secunde sa-i iei temperatura si n-are timp copilul sa riposteze.
Corina
Camelia spune:
Eu eram decisa pentru un termometru de ureche.Dar moasa , pediatra si farmacista ne-au sfatuit sa nu! Asa ca folosim un banal termometru digital.
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
ancadm spune:
Am cumparat si noi un tetmometru de ureche, Braun, incintati fiind de ideea de a nu chinui copilul si a termina cu luatul temperaturii in doua secunde. Problema a fost ca Andreea nu a vrut sa coopereze si nu ne-a lasat sa ne apropiem cu termometrul de urechiusele ei (nu avea nici o problema la urechi). Dar ne-a luat ea noua temperatura cu cea mai mare placere si cel mai mare profesionalism .Asa ca tot la banalul termometru digital cu mercur am ramas...
Anca.
iubibubi spune:
noua ne-au spus de la maternitate ca luarea temperaturii rectale are cea mai mica marja de eroare. asa ca am cumparat un termometru digital (nu cu mercur). banal, nu de marca. deocamdata merge pt. ca bb e inca micut, dar, asa cum spunea si ela, cand o mai creste cred ca vom fi nevoiti sa apelam la cel de ureche. singura problema cu acesta este ca trebuie plasat corect in canalul urechii pt. a indica temperatura corect. si, bineinteles, si pretul e mai ridicat.
pupici.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi