Spune NU noii constitutzii (parere personala)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ven spune:

"Cine are putin curaj si rabdare sa verifice afirmatiile alea le va demonta piesa cu piesa, si va constata incredibil de repede ca e doar rodul unui extremism sovin si nationalist, total neconstructiv."

Da, corect Adela!!!
Osolita, probabil asa se vad lucrurile de la distanta, la adapostul vietii sigure din Germania...... si inca ceva: zici ca daca esti de acord cu Vadim asupra unei chestiuni, nu inseamna ca........nu stiu ce......
Pai acolo sunt enumerate mai multe chestiuni, toate de genul "nu ne vindem tara", jos cu chiaburii, grofii, etc. Sa fim seriosi, indiferent daca simpatizezi sau nu cu Vadim, ideile astea cu care esti de acord sunt idei de sorginte nationalist-sovinista (vezi cele 2 sau 3 puncte in care se "ingrijoreaza" in privinta suprematiei lb. romane.......sa fim seriosi, mi se pare o gluma tare buna asta, cu amenintarea la adresa lb. noastre....vezi un pic cati turci sunt in Germania??? a fost lb. germana vreo secunda amenintata???).......sunt idei retrograde, care nu ne vor aduce niciodata nimic bun!!!
Si noi vrem numai bine pentru tara noastra, si vrem sa intram in U.E., fiindca asta e calea unica pentru noi........

In fine, asta e parerea mea, ce ma mira e ca pana acum multe persoane sunt de acord cu joxy, care sub specificatia "parerea mea" publica un text pe care l-am mai citit deja in vreo 3 locuri pe net (scos si popularizat de simpatizanti Vadim!!)

Asta e......

Ven

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osolita spune:

Pentru cei care vor spune "DA" la vot, as vrea sa se gandeasca intai la urmatoarele:
-de ce e nevoie sa apara la tv vedetele si sa spuna "votati DA la referendum" si aceeasi manevra se incearca si prin posturile de radio?
-de ce s-a prelungit referendumul cu inca o zi?
-de ce se vehiculeaza ca bugetele locale vor depinde de numarul de oameni prezenti la vot, mai precis numarul de voturi afirmative?
-de ce e nevoie de stimulente materiale/premii la loteria nationala?

Daca schimbarile erau atat de bune, mergea lumea la vot fara sa fie impinsa de la spate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osolita spune:

quote:
Originally posted by Ven
esti de acord sunt idei de sorginte nationalist-sovinista (vezi cele 2 sau 3 puncte in care se "ingrijoreaza" in privinta suprematiei lb. romane.......sa fim seriosi, mi se pare o gluma tare buna asta, cu amenintarea la adresa lb. noastre....vezi un pic cati turci sunt in Germania??? a fost lb. germana vreo secunda amenintata???).......sunt idei retrograde, care nu ne vor aduce niciodata nimic bun!!!

Draga Ven, in Germania la ora actuala sunt peste 3 milioane de turci dar limba turca nu este utilizata de catre autoritati, cred ca nemtii ar prefera sa-si puna streangul la gat decat sa accepte asa ceva. Vezi si in alte tari, de ex. SUA care este poate cel mai bun exemplu fiind o natiune atat de "pestrita". In Romania limba oficiala este limba romana si daca esti cetateanul acestei tari trebuie macar sa ai bunul simt sa stii limba. Cum te-ai simti daca un functionar ti-ar raspunde "nem tu dom", eventual ar trebui sa-ti platesti translator pentru ca el n-ar chef sa vorbeasca limba romana si e perfect legal sa ti se adreseze in maghiara?

Eu nu fac referire la articolul postat de joxy, ci incerc sa analizez daca schimbarile propuse sunt bune sau nu.

Uite de ex. ce ma deranjeaza pe mine:
1)neintroducerea votului nominal care imi dadea posibilitatea sa votez persoane nu liste intregi cu nume. In felul asta nu mai ajungeau in fotolii parlamentare cei care sunt acum si care nu fac altceva decat sa-si umple buzunarele, sa se plimbe prin tari straine si eventual sa sa-i vad la tv cu ziarul in mana sau dormind.
2)folosirea limbilor minoritatilor în scris si oral în institutiile de stat
3)parlamentarii sa nu-si poata schimba partidul, mi se pare lipsit de orice bun simt ca dupa ce a fost ales prin votul acordat unui partid sa se mute dupa bunul plac in ce tabara ii convine dar sa-si mentina in continuare statutul de parlamentar.
4)imunitatea parlamentara s-a "accentuat", astfel ca "alesii" nostri vor fi si mai bine protejati decat acum. Din punctul asta de vedere cred ca nu mai am aceesi opinie cu Vadim, lui ii convine asta.
5)mandatul prezidential pe perioada de 5 ani in timp ce guvernatii vor fi 4 ani la putere, ceea ce va duce la conflicte si instabilitate.

quote:
Originally posted by Ven
Si noi vrem numai bine pentru tara noastra, si vrem sa intram in U.E., fiindca asta e calea unica pentru noi........

Repet ce am scris mai sus:
Votand "NU", nu inseamna ca prefer constitutia actuala, ci doar ca nu consider ca noua constitutie este completa si buna de adoptat.
In cazul in care proiectul de constitutie este respins, se va intoarce in Parlament pentru dezbateri pentru sunt fortati sa schimbe vechea constitutie pentru a indeplini una din conditiile viitoarei aderari la UE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina6 spune:

si apoi ne intrebam de ce nu suntem deja in nato!!??

Marina6 si Robert Georgian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nela spune:

Nu inteleg de ce atita energie negativa pentru un lucru asupra caruia alesii NOSTRI au cazut de acord. Este unul din putinele lucruri la care aproape intreaga clasa politica a cazut de acord. Eu cred ca sunt destui juristi, avocati etc. prin parlament care stiu exact ce asteapta Europa de la NOI. Pina la urma n-ar trebui sa le dam credit?
As vrea sa-mi spuneti o alta ocazie in care PNL, PD si PSD au batut palma pina la urma pentru binele nostru.
Sunt de acord cu Adela...
Cu atitudinea asta de Gica contra...vom fi iarasi ce am fost si chiar mai mult decit atit...desi contradictiile sunt mama progresului.

S-auzim numai de bine!
Nela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

quote:
Originally posted by Ven

Nici nu-i de mirare ca inca nu suntem si cine stie cand vom intra in Uniunea Europeana, cand exista atatea persoane care gandesc ca voi!!!
Vedeti, ati sters azi praful pe tabloul cu Vadim din sufragerie????

Numai bine!

P.S. Nu pot sa cred ca unii mai considera ca e nevoie de referendum ca sa intram in U.E...........???!!! Mai exista asadar oameni care nu vor???

Ven, tu ai citit modificarile constitutiei? Si inca ceva, toate tarile civilizate au fost la referendum, pentru a hotari daca vor intra sau nu in UE. Noi de ce n-am face-o? Doar acolo vrem s-ajungem, nu?
Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana spune:

« Prin art.119 limba româna devine optionala în administratie si servicii publice (transporturi, energie electrica, apa, scoala samd) »

Din cauza acestei fraze spun NU CONSTITUTIEI !!!!!!!

Si, da, am sters astazi praful de pe tablou…….

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ender spune:

Aseara m-am convins pentru o foarte multa oara ca cei care ne conduc, clasa politica, este formata in marea ei majoritate din clovni, papitzoi fara pregatire, purtati doar de interes, fara pic de respect fata de noi, de popor.
Am urmarit aseara doar pt 15-20 de min o emisiune pe RealitateaTV: DE CE DA, DE CE NU PT CONSTITUTIE (sau cam asa ceva). Invitati Emil Boc (PD), unu din PNL -care erau pentu -si un profesor universitar care era contra. Nu i-am retinut numele pentru ca in cele 15-20 de min in care am urmarit emisiunea, numele profesorului nu a aparut niciodata pe ecran, in timp ce numele lui Emil Boc a aparut de 5-6 ori, iar al PNL-istului de 2-3 ori.

Dupa ce am urmarit 20 min emisiunea, m-am simtit jignit ca intelectual si cetatean al acestei tari de Emil BOC, deputat PD, agresiv, fara argumente logice, impertinent, de o ingorantza imensa si vorbind mult dar fara sa exprime o idee clara, consisa. Acest soi de oameni formeaza clasa noastra politica, acest soi de oameni iau decizii importante pentru noi... RUSINE!

Am incercat sa sun de 50 de ori de cele 2 numere de telefon pentru telespectatori, care bineintzeles ca sunau numai ocupat, chiar si in pauza publicitara.

Inainte de a merge la vot CITITI modificarile aduse constititiei.

http://www.petitiononline.com/ConstRo/petition.html

„Vor să schimbe ConstituÅ£ia proastă pe care o avem cu una distrugătoareâ€. spune Parintele Antonie
http://www.scara.ro/nu/const/Parintele_Antonie_Constitutia.htm

Acesta "revizuire" a constitutiei lasa portite care vor putea fi speculate de grupuri de interese in interes personal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca spune:

E fenomenal ce se intampla in tzara aceasta si cati de multi musca din momeala.....cititi articol de articol (e mult mai multa prostie in noua constitutie decat a amintit joxy)si apoi mergeti la referendum.
Normal , NU constitutiei, din partea mea.

Raluca si Ilinca (1 an si 8 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ireland spune:

"CAÅ¢AVENCU
Fraţilor! După lupte seculare, care au durat aproape treizeci de ani, iată visul nostru realizat! Ce eram acuma câtva timp înainte de Crimeea? Am luptat şi am progresat: ieri obscuritate, azi lumină! Ieri bigotismul, azi liber-pansismul! Ieri întristarea, azi veselia!... Iată avantajele progresului! Iată binefacerile unui sistem constituţional!"

..am tot postat scurte fragmente din "O scrisoare pierduta" pentru ca mi se par atat de actuale personajele care dau viata acestei piese de teatru

"Nu ţi-am spus? (sughite.) Mâine începe... Ei? (sughite.) Eu pe cine aleg? Pentru cine?..."

Mergi la inceput