Spune NU noii constitutzii (parere personala)
http://www.scara.ro/nu/const/Parintele_Antonie_Constitutia.htm
continutul mesajului a fost caracterizat ca "rasist", asa ca am lasat doar link-ul si daca cineva doreste sa-l citeasca o poate face.
PE 19 OCTOMBRIE ESTE REFERENDUM PENTRU O CONSTITUTIE DESPRE CARE OAMENILOR NU LI SE SPUNE ADEVARUL!
1. Prin Articolul 41 strainii primesc dreptul (pe care nu l-au avut de când exista România) de a cumpara proprietati "la egalitate" cu românii;
Românii câstiga în medie de 20 de ori mai putin decât strainii - tot ce se poate vinde va fi cumparat de corporatiile si mafiile straine, iar Românii vor ajunge chiriasi în fosta lor tara.
2. Prin acelasi Articol 41 se da dreptul ca urmasii grofilor unguri, fanariotilor, pasalelor turcesti si ai altor invadatori (de care România a scapat prin luptele cumplite din 1821, 1877-78, 1916-1919 etc) sa revendice mosiile si proprietatii jefuite cândva de stramosii lor de la Români (asa-zise mosteniri").
3. Prin Articolul 135 se permite autoritatilor sa dea libertate pentru vânzarea catre particulari (Români sau straini) a tuturor bogatiilor subsolului si apelor pe care vrea sa le declare a nu fi "de interes public".
4. Prin Articolul 119 limba româna devine optionala în administratie si servicii publice (transporturi, energie electrica, apa, scoala samd); în schimb limbile minoritatilor "semnificative" într-o anumita zona devin obligatorii pentru administratie si serviciile publice - nu va mai exista nici româna ca limba nationala, nici unitate a tarii, este începutul federalizarii tarii, adica al desfiintarii României.
5. Ca urmare a Articolului 119, Românii din administratie si serviciile locale vor trebui sa îsi piarda locurile de munca sau sa învete limbile minoritatilor locale!
6. Imunitatea parlamentara nu doar ca nu e anulata, ci chiar sporita; vechiul Articol 70, "abrogat" este de fapt introdus ca nou alineat în Articolul 69, iar Articolul 89 adauga o noua limita, interzicând Presedentiei sa dizolve Parlamentul altfel decât la... cererea Primului Ministru (ales de Parlament)!!
7. Guvernul (si, implicit, Primul Ministru, ca sef al Guvernului) primeste mari puteri asupra Parlamentului (Art. 74 si 89 ), fiind totodata scutit de griji din partea Presedintelui (Art. 106), care devine astfel o functie onorifica, fara rol real în viata statului.
8. Se impune un termen foarte scurt (45 de zile!) pentru votarea unei legi în Parlament, în cazul nerespectarii termenului legea fiind considerata adoptata în forma depusa de Guvern! - e foarte usor a se depune 10 - 15 proiecte deodata, astfel încât sa nu se poata respecta termenul si legile dorite de Guvern sa intre automat în vigoare (ca sa nu mai vorbim de ce poate face un Presedinte de Camera partinitor!).
9. Prin articolele 124, 125, 131, 132 si 151 sistemul juridic actual - deja depasit de coruptie si politicianism - este distrus, fiind transformat într-o mascarada juridica.
10. Se interzice Românilor, prin Articolul 145, sa aleaga daca vor sau nu sa se uneasca cu Uniunea Europeana (asa cum e normal), anulându-se în
aceasta privinta dreptul fundamental la Referendum; aceasta se face pentru ca unii se tem ca vointa poporului sa nu le strice interesele personale. Uniunea Europeana nu a facut asemenea recomandari (sau cereri) României!!! Acestea sunt total anti-democratice si anti-nationale.
SPUNE NU !
Raspunsuri
romana spune:
Si eu cred ca se putea face o Constitutie cinstita care sa fie in avantajul romanilor, dar....
Acum au dublat timpul de vot ca le e frica de absenteism. Si cind te gindesti ca sint foarte multi care nu se informeaza despre continutul noii Constitutii ca macar sa voteze in cunostinta de cauza.
Pacat!!!
cl spune:
Joxy, ! Eu sigur voi spune NU! Si mi-e groaza de marea majoritate care vor spune DA, numai pe baza celor spuse la televizor! Mi se face sila!
Claudia
michandro spune:
Un sfat celor care vor sa spuna NU:
Nu va prezentati la referendum!
O sa ma intrebati "de ce?". Pai haideti sa facem un simplu calcul:
pentru ca referendumul sa fie valabil, trebuie sa se prezinte jumatate plus unu din oameni. Pentru ca constitutia sa fie adoptata trebuie ca din cei prezenti, jumatate plus unul sa spuna "Da".
Mai exact: sa presupunem ca sunt 100 de oameni in toata tara care trebuie sa voteze. Pentru ca referendumul sa fie valabil, trebuie sa se prezenti jumatate plus unul din ei, adica 51 de oameni. Pentru ca sa fie adoptata constitutia, jumatate din cei prezenti (adice din cei 51) trebuie sa spuna "Da", adica e suficient ca 26 de oameni sa spuna "Da".
Deci, daca se prezinta 25 de oameni porniti sa spuna "NU", constitutia se aproba. Dar daca cei 25 de oameni NU SE PREZINTA, nu se intrunesc cei 51 de oamneni minim necesari, deci referendumul nu este valabil. Ceea ce inseamna ca NU se aproba constitutia.
Acum, puteti spune ca trebuie sa mearga mai multi din cei care vor spune NU ca sa iasa NU... Da, dar nu stim - din cei care nu se prezinta - cati ar fi spus Da si cati ar fi spus Nu.
Ideea e urmatoarea: se spune ca si tacerea e un raspuns. In cazul acesta, raspunsul e NU.
flaviutza spune:
miha, io am facut un rationament putin...pe dos..adica sa nu mizam pe faptul ca nu se vor prezenta multi la vot, pt ca o vor face,deoarece : 1)termenul in sine de "noua constitutie" ii va incita la vot, cum am fost si eu tenatata initial, nici n-aveam de gand sa vad despre ce e vorba, pana mi-a picat sub nas, iti dai seama ca tata Gheo' din satul Kiorenii de munte se va duce si o va vota fie pt ca asa a vazut la tv, fie ca va fi dornic de berea de dupa la birtul satului.
2) se face o campanie excesiva "pro", a se vedea toate vedetele in clipurile respective, fara a se spune nimic despre sus numitele modificari care lezeaza de-a dreptul integritatea statala a Rom.
3)o fac, pt ca din respectiva campanie "pro" intelegi doar ca asta ajuta la integrare in UE
4) poate cel mai important, multi baieti vor sa scape de armata.asta am aflat-o la fac , azi , un grup de tineri sustin o campanie "anti", si singurul rasp pe care il primesc este"du-te ba de-aici , eu vreau sa scap de armata". parerea mea e ca au bagat faza cu armata pt a-si asigura reusita!!
so, in cl, mai bine te duci si spui "NU".pt ca:
-daca spui "nu" va trebui cel putin un "da" in plus!(care nu este sigur, pe cand nu-ul tau, este)
-daca din 51 , dupa rationamentul mihaelei, ai ghinionul sa nu vina 10, raman 41 valabili, din care va fi nevoie de doar 21 voturi pentru, deci mai multe sanse de aprobare.daca aia 10 vin si spun un "nu" hotarat, ar trebui 26 voturi cu "da" pt aprobare
so, eu ma duc si le trantesc un "nu" si sper sa conving pe cat mai multi!!
romana spune:
Un stimulent pentru a iesii romanii din case in acel weekend este premiul pus la bataie de loteria romana special pt aceea duminica 2 milioane de euro sau 1 milion - ca inca nu s-au hotarit posturile de televiziune care e suma exacta. Pe Realitatea au zis doua iar pe TVR au zis unu.
Ambele rationamente (ale Mihaelei si Flaviei) sint corecte ramine de vazut ce se intimpla.
O idee ar fi ca pina duminica seara sa stam sa vedem procentul de prezentare la vot si apoi sa mearga si cei care vor sa voteze NU.
Ven spune:
Nici nu-i de mirare ca inca nu suntem si cine stie cand vom intra in Uniunea Europeana, cand exista atatea persoane care gandesc ca voi!!!
Vedeti, ati sters azi praful pe tabloul cu Vadim din sufragerie????
Numai bine!
P.S. Nu pot sa cred ca unii mai considera ca e nevoie de referendum ca sa intram in U.E...........???!!! Mai exista asadar oameni care nu vor???
osolita spune:
quote:
Originally posted by Ven
Vedeti, ati sters azi praful pe tabloul cu Vadim din sufragerie????
Draga Ven, se pare ca tu nu ai inteles un lucru: daca mai multi oameni au aceeasi parere despre un anumit lucru si printre acei oameni unul se numeste Vadim, asta nu inseamna ca toti acei oameni vor cadea de acord si in alte situatii sau mai mult, ca acei oameni sunt adeptii lui Vadim.
Asa ca mai gandeste din cand in cand inainte de a posta!
O zi buna!
osolita spune:
Eu as fi de acord sa se voteze modificarile pe articole, dar bineinteles ca nu au deloc interesul sa faca asta, cred ca n-ar trece decat schimbarile referitoare la "obligativitatea" armatei si poate inca vreo 2-3.
Votand "NU", nu inseamna ca prefer constitutia actuala, ci doar ca nu consider ca noua constitutie este completa si buna de adoptat.
In cazul in care proiectul de constitutie este respins, se va intoarce in Parlament pentru dezbateri pentru sunt fortati sa schimbe vechea constitutie pentru a indeplini una din conditiile viitoarei aderari la UE.