Cum va gestionati veniturile?
Raspunsuri - Pagina 4
rici35 spune:
Pai simplu, cumparam doar cea ce este necesar.. Si cumparam unde se gaseste mai ieftin.. La ALDI, LIDL, etc..
Atita mi-ar mai trebui sa facem liste... in Excel....
SAU FACETI MAI SIMPLU. Cistigati mai mult :)))))
Cu drag
Rici
petra spune:
Bun subiect! Dar raspunsul este pe masura de greu. Noi am reusit de am pus ceva deoparte, in ideea ca ne vom lua o casa. Bun!Am ajuns sa ne cumparam casa si ne-a trebuit venitul cumulat de la inceputul anului si n-i s-a facut rau cand am vazut cifra la care s-a ridicat fata de cat am putut pune deoaprte anul acesta.Si a venit intrebarea fireasca; unde sunt atatia bani?? Si am stat cu sotul meu sa socotim macar chetuielile majore unde s-a dus tot mia de dolari, si cand am inceput a socoti fel de fel de asigurari, gramada de facturi de plata din fiecare luna, plus rentul, am ajuns la concluzia ca pentru noi, pentru mancare si haine, nu am cheltuit totusi foarte, foarte mult. Deci sunt si eu in cautarea unei solutii contra "scursului" banilor printre degete, si inca nu am gasit-o. Am incercat cu listute cu ce am cheltuit zilnic, am mers in magazin si am luat doar ce mi-a trebuit strict, dar la urma am constatat ca diferenta nu a fost cine stie ce. Deci solutia este sa castigam mai mult, dar mai este o vorba: mult ai , mult se duce! Eu una cred ca este cam greu sa economisesti pentru ceva anume, si de aici intervine alternativa unui credit, pe care dupa aia trebuie sa-l platesti. Poate gresesc, dar totusi vad ca nimeni nu are o solutie sigura! Pana acum cel putin!
Andra M spune:
Noi am reusit sa facem economii mari avand o investitie in derulare. In primavara luam salaru' si mergeam la cumparaturi pt. ce ne trebuia pt. nunta. In vara si acum luam salarul si mergem sa cumparam: fier, beton, lemn, hidroizolatie. Am avut si zile cand a fost de mancare branza cu rosii si la pranz orez. In concediu am stat in cort la terenul unde construim si am reusit sa-l concepem pe[copil.
Acum nu stiu cum facem: avem economii dar platile depasesc cu 1 salar economiile fara mancare, telefoane, intretinere. Incercam sa amanam o parte din plati, dar tot pare ca nu ne vom reface pana la Craciun.
Noi nu prea suntem adeptii creditelor. Nu apuca isteria cand e sa calculam dobanzile si cat ne ciupesc bancile ca noi vrem mai mult decat ne e plapuma. Adevarul e ca suntem o familie de zgarciti.
Dar eu sunt mandra de ce am realizat.
Multa cumpatare.
Andra
tinatache spune:
quote:
Originally posted by Marina
Mey o viata are omul!!!!!...nu va plictisiti?????...tabel in excel pe caprarii, detaliat pe membrii familiei, programe sofisticate...ufffffffff, mai bine mai muncesc trei ore si iau un ban in plus sa am de cheltuiala!!!!
Marina
Marina, de acord cu tine!! as munci, iubita si 5 ore in plus, da' nu stiu cum fac ca tot de munca patriotica din asta fara parale ma invart. Si uite ca acusi o sa mai am un sef:)))) si 24/24h!!
Cristina, mamica cu burtica