Cum va gestionati veniturile?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

Uneori imi fac lista de cumparaturi.Lucrez la ea vreo 3 zile,sa fiu sigura ca n-am uitat nimic.Cand ajung la super-market,vad lucruri care ne trebuiesc si pe care am uitat totusi sa le pun pe lista.Asa ca cheltuim mai mult decat am prevazut.
Alteori plec la cumparaturi la plezneala,fara nici o lista.De obicei cand am ramas in pana de ceva:lapte pt. bebe,pampersi etc.Cand ajung , iar mai vad una-alta care musai ne trebuiesc,asa ca…iar cheltui mai mult decat mi-am propus.
Cel mai bine e cand ma duc la cumparaturi cu o suma minima si derizorie in buzunar.Atunci nu cheltui decat suma respectiva.Iar cand ajung acasa imi dau seama ca n-am luat aia si ailalta si incep sa fac lista pt. a doua zi.
Vrem sa strangem bani,ne dorim f. mult o casa si inca multe altele,dar nu reusim niciodata.In ultimul timp,am hotarat sa strangem cureaua.Ne abtinem(cu greu recunosc) sa nu luam tot felul de prostii care nu sunt neaparat necesare.Dupa o zi de cumparaturi in care reusim sa ne intoarcem si cu ceva bani in buzunar,ne felicitam reciproc,eu si sotul,ca am stiut sa dramuim banii si n-am mai fost mana sparta.Unde mai pui ca am reusit sa platim si toate datoriile,facut cadouri,reparatii,platit asigurari-masina-sanatate etc. Dar pentru ca nici o minune nu dureaza decat 3 zile,imediat a 2 a zi incep sa curga factura pt. trimestrul viitor de la scoala,oglinda retrovizoare nou-nouta schimbata de 2 zile este sparta de un motociclist in timpul noptii,unchiul cel batran si fara copii cade bolnav la pat, etc. etc. etc.Concluzia e ca nu prea reusim sa strangem bani.

Nu pot decat sa ma rog la D-zeu sa ne dea sanatate ,ca-I mai buna decat toate,nu?

Oricum,de luna viitoare schimb foaia.Cum spuneati ca se numeste programelu’ ala?Pennypicher??Ma duc sa-l caut:-)

Ortansa-deX mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

si noi avem un programel de gestionat finantele in casa. Dupa ce pleaca suma aia lunara de economisit intr-un cont separat la banca, urmeaza partea a doua: toate chitantele sunt introduse in calc. si la sfarsit vedem exact cat si pe ce s-a cheltuit. La mancare, unde problema e cea mai "spinoasa" ca imediat aluneci in "si aia, si ailalta" avem o suma lunara maxima in care tb sa ne incadram, si pe masura ce ne apropiem de ea mai strangem cureaua. E drept ca de cateva luni se duc bani la greu pe dulciuri sofisticate(pt subsemnata!) si pt haine mai mult sau mai putin necesare pt copilul existent si pt cel ce va veni dar... ne revenim noi;)) trebuie! ca altfel intram la datorii la banca si au astia o dobanda cand intri la minus... oops! iti vine imediat mintea la loc:))

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Eu ies destul de rar la cumparaturi. Atunci cand plec prin magazine sunt foarte atenta la cat cheltui... nu de alta, da' sa-mi ramana bani de taxi.

Q(Gabriela)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina constantin spune:

nasol subektu! noi mai strangem cat putem, punem la banca, apoi constatam ca nu mai avem bani in casa, asa ca scoatem de la banca! o solutie buna e sa imprumuti, ca nu mai ai grija lor! atunci cand ai nevoie, pac la razboiu', iti da omu' banii inapoi...daca-i are! nu mai vorbiti de pantofiori, bratarici, gentute , costumase s-alte chestii, ca s-a schimbat sezonu si m-am si ingrasat vreo 5 kg (nu va speriati, aveam 46 inainte), si nu ma mai incape nimic! ma abtin cat pot... pana la salariu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acvi spune:

Eu in calitate de contabil sef al casei ,tin toate socotelile casei si sint f strinsa la punga!!Acum m-am modernizat si am renuntat la celebrul"catastif"cum ii spunea sotul meu-tin evidenta in Excel pe caprarii :mincare,intretinere,diverse(aici sare bugetul in fiecare luna),cheltuieli personale eu ,chelt pers sot(si ele tot in aer!!) ..si mai nou cheltuieli Alex .La fiecare inceput de luna programez banii si invariabil la sfirsit de luna constat ca iar am depasit plafonul,dar cu toate astea in mare reusim sa punem si ceva deoparte!!Asa se face ca in 3 ani am reusit sa ne cumparam un ap, cu o camera ce-i drept dar e al nostru si nu e zi in care sa nu-i multumesc lui Dumnezeu ca am patratelul meu in care sa-mi traiesc clipele de fericire si micile suparari,cu atit mai mult cu cit toti cei din jur rideau de planul nostru de a ne cumpara casa din salarii,dar le-am demonstrat ca se poate!!!Sotul meu e ceva mai cheltuitor asa ca am grija sa nu-l trimit la cumparaturi decit in caz de urgenta sau la inceput de luna -sa am timp sa recuperez pierderile pe parcurs!!!Cind vad ca bugetul lui sare in aer convoc o sedinta de "partid" si-l aduc la normal!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Mey o viata are omul!!!!!...nu va plictisiti?????...tabel in excel pe caprarii, detaliat pe membrii familiei, programe sofisticate...ufffffffff, mai bine mai muncesc trei ore si iau un ban in plus sa am de cheltuiala!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela19 spune:

Eu cred cä este important sä-iti faci o listä cu lucrurile necesare.
Intr-o revistä nu demult citeam:cä atunci-a cand mergi la cumpäräturi sä fii sätul , adicä dacä te duci la cump. cand ti-e foame, poftele sunt mai multe si mai mari evident si se stricä bani pe lucruri inutile.
Deci; eu incerc sä-imi fac listä si sä nu-imi fie foame cand merg la cump.
Numai bine tuturor!
Gabriela19

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_ spune:

Noi planificam la inceput de luna cam cat avem de dat pe chirie , cheltuieli, mancare, scutece,papa la bebe,etc. Stim ca trebuie sa ne incadram intr-o suma, si nu avem de unde cheltui mai mult. Binenteles ca facem calcule in fiecare seara,trecem totul in carnetel. Asa vezi unde se duc banii.

Dana&bb Andy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:

PROBLEMA MARE CU BANUTI...EU UNA NU POT FACE ECONOMIE MARE IN LEGATURA BANUTILOR...TOT TIMPUL MERG LA CUMPARATURI CU LISTA IN MINA SI VINA ACASA CU 10 SACOSI PLINE DAR MAI NIMIC DE PE LISTA.......TOT TIMPUL AM FOST SI SUNT O CHELTUITOARE DE NEDORIT LA USA CASEI...CHIAR ACUM CITEVA ZILE MIA SPUS CACI EL TOT TIMPUL SIA DORIT SA SE CASATOREASCA CU O FATA ZGIRCITA LA BANI ,,,UNA DIN AIA CARE PUNE BANI LA SOSETA CUM VINE VORBA......HAHAHA..DAR SE PARE CACI DUMNEZEU NU A TINUT CU EL DE DATA ASTA .......
PUPICI...

Elena cu burtica & sotul AL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciufulici spune:

Buna tuturor, de care venituri vorbiti voi aici? Ma intreb si eu la ce te mai ajuta sa treci pe carnetel sau pe calculator ce ai cheltuit? Poti sa treci eventual sa numeri ce venituri mai ai dupa ziua de cheltuiala.

Daca vreti sa puneti banii la ciorap ca asta e intrebare pana la urma, cum sa ii punem mai bine si mai multi?... cumparati ciorapi grosi de iarna bagati veniturile inautru si ii pititi bine undeva sa nu ii gaseasca nimeni decat voi atunci cand vreti sa mergeti la cheltuit.

Fireste asta era o gluma, eu cand ma apuc de cheltuit apoi sa stiti cheltui ceva. Dar cateodata ma mai supar si spun ca atat o sa cheltui pe saptamana si nu trec de suma respectiva nici cu politia. Asta pana la prima iesire prin oras. Cred ca cel mai bine ar fi sa stam cuminti in casa si sa trimitem pe sot a cumparaturi. Problema la mine e urmatoarea, al meu sot daca ii spun sa cumpere ceva el vine cu produsele la dublu. Prin urmare cresc cheltuielile asa ca ma duc eu ca stiu exact ce imi trebuie prin casa. Uneori imi fac cate o lista ca trebuie sa cumpar multe lucruri si sa nu uit dar de cele mai multe ori uit lista acasa. In orice caz sa stii ca sunt fata chibzuita, merg odata pe saptamana la cumparaturi pe la 4-5 magazine, piata si cheltui o singura data bine pentru o saptamana.

O solutie concreta de pus banii la ciorap nu am, astept poate apare cineva cu problema rezolvata.

Bafta in tot ce va propuneti Ciufulici

Mergi la inceput