Mamici de mai-iunie 2004 (2)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Buna, fetele!

Mi-e atat de drag cand intru pe forum si vad ce ati mai scris. Multumesc de urari la toate si va doresc si voua sarcina usoara si bebici sanatosi!

Madutza, eu am anuntat deja la seriviciu, ca daca ma voi simti rau tot va trebui sa spun si mi se pare mai corect sa spui de la inceput sa stie si seful cum isi face planurile pentru perioada de stat acasa cu bebe.

Piatra Lunii, daca nu ma insel, spuneai ca te duci in Romania prin octombrie (de fapt nu erai tu prea hotarata...). De ce nu te duci si acolo la un control si faci si un ecograf. E atat de mult de asteptat pentru tine. Mi se pare normal macar sa faci control mult mai repede acum ca esti graviduta, chiar daca totul e bine, tocmai ca sa fii sigura ca totul e in regula cu bb.

Are cineva probleme cu balonarea si cu ? Nu stiu ce sa mai fac. Inainte, daca mancam salata inainte de masa nu aveam probleme, da acum...

Pupici.

Irina si bebe(ii?) din burtica

Mergi la inceput

Christina, de ce ti-a facut doctorul programarea asa tarziu???
Nu poti sa insisti sa te vada mai devreme? Din cate inteleg doar ai discutat cu el, nu te-a examinat inca...
Eu abia am aflat saptamana trecuta de sarcina si ieri mi s-a confirmat ca sunt , deja am facut niste analize pre-natale, mi s-a prescris sa iau vitamine Materna si sambata cealalta, pe 18 am programare pentru prima consultatie pre-natala (banuiesc ca este vorba de consult ginecologic, nu stiu daca si ecograf).

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli spune:

Sarcina se calculeaza incepand cu prima zi a ultimei menstruatii, de aceea se si spune ca esti insarcinata inca inainte de a fi conceput bebele. Nu se ia in considerare sarcina ca fiind din momentul ovulatiei sau al conceptiei pentru ca se presupune ca ar fi fost pe data x sau y. Pe multe site-uri se calculeaza ziua probabila a nasterii sau a ovulatiei sau a conceptiei dar se are in vedere un ciclu regulat de 28 de zile, insa nu toate femeile il au. Cele 40 de saptamani se calculeaza, deci, din prima zi a ultimei menstruatii.
Sarcina usoara si cat mai placuta, bucurativa de aceste momente unice !

Eli de si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ven spune:

Fetelor, eu va pot spune schema pe care mi-a dat-o dr. mea. Nu e chiar cum as fi crezut eu, dar asa se socoteste.
deci:
9 sapt.=2 luni
18 sapt.=4 luni
27 sapt.=6 luni
36 sapt.=8 luni
40 sapt.=9 luni

Deci calculul nu e chiar 1 luna=4 sapt., ca n-ar mai iesi cele 40 de sapt. ale sarcinii!!!

Va doresc numai bine voua si bebeilor, si va citesc pentru ca exact aceleasi probleme, nelamuriri si nelinisti aveam si eu in primele sapt./luni...... :)

Ven si de 29 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Buna fetelor!!!

Ce-mi place ca scrieti de zor! Sper ca ramane asa si ca devenim "prietene de suferinta"

Imi pare rau ptr. fetele, care n-au parte de ecografie. Cred ca as muri fara sa-l vad din cand in cand. Ultimul control + ecografie a fost pe 25.09., viitorul control o sa fie pe 17.10. si de abia astept. Aici in Germania e ocrotita mamica in devenire (probabil ptr. ca sunt prea putine si nu or sa mai fie viitori platitori de pensii ;)), sunt obligatorii o groaza de controale si primesti si un Mutterpass (pasaport de mama) in care sunt notate toate rezultatele - ptr. toti doctorii si in caz ca-ti schimbi ginecologul. E o chestie buna zic eu, doar ca nu inteleg nici un cuvant din tot caietelul.

O alta intrebare ... daca tot va consider eu deja "prietene" am curajul sa vi-o pun: Voi mai aveti chef de sex? E tot asa ca inainte? Mie mi-a trecut ... spre nefericirea sotului Doar din cand in cand incep sa am vise erotice si mai mi-aduc aminte ca ar mai fi ceva ... si e sarbatoare pentru iubitzelul meu. O sa fie toata sarcina asa, sau o sa-mi revin? ... ca inainte eram destul de "pofticioasa". Voi ce stiti?

Pupici la mamici si burtici!

O zi minunata si copii sanatosi! :)

Mergi la inceput

Credeti ca pot avea vreo problema daca ma epilez (ma refer la faptul ca e destul de dureros si te incordezi...).
Eli vorbea despre vopsitul parului si ne daduse un link. Despre cosmetice stiti ceva (ma refer mai ales la creme, ca eu am un ten asa de uscat ca mi-e imposibil sa nu folosesc nimic).

Cu drag,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaA spune:

Buna fetitelor gravidutelor!!!

Eu azi m-am trezit cu niste senzatii de greata, de am mancat compot de visine toata ziua. Acuma mi-a trecut. Dar tot nu-mi vine sa ma apropii de bucatarie.
Irinel, nu cred ca afecteaza cu ceva sarcina daca folosesti crema. Si eu am folosit cu prima sarcina. In privinta epilatului habar nu am , dar nu cred ca are legatura.

Pupicuri

Danasi Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christina spune:

Irinel, la mine e putin diferita situatia. La noi e planuita sarcina la modul ca am facut cateva din analizele de sange inainte de a ramane insarcinata, gen Rh, cele pentru ficat. Le-am facut nu c-as fi avut eu probleme ci pentru ca vroiam sa am situatia sub control si sa fiu sigura ca totul merge struna. Cand am fost la doctorul de familie mi s-a confirmat sarcina (au facut ei la fata locului un test de sarcina sa se convinga) si mi s-a facut un control ginecologic (darn-auluat secretie pentru papanicolau),mi s-a luat tensiunea, m-au cantarit, mi-au zis sa iau vitamine prenatal si nimic altceva. Intalnirea cu ginecologul e abia pe 24 noiembrie si habar n-am ce teste mi se vor face atunci. Si eu sunt putin bulversata ca trebuie sa astept atat pentru ca unei prietene care e putin mai avansata cu sarcina i s-a facut eco imediat dupa ce a anuntat ca e gravida. Eu am crezut ca motivul e ca ea a avut niste sangerari si m-am gandit ca poate au vrut sa fie 100 % siguri ca n-are probleme. Mie mi s-a spus ca totul a parut normal la palpare si ca trebuie sa astept... nu stiu pe cine trebuie sa presez, sau care e procedura exacta, dar deocamdata n-am probleme deosebite si n-am de ce sa ma plang. E doar enervanta asteptarea...

Irinel, sa-mi spui si mie in ce a constat consultul, sau ce ti-a mai spus doctorul. In cate saptamani esti?

Si pe mine ma preocupa chestia cu epilatul cu ceara... am sa vorbesc cu cosmeticiana mea sa vad ce spune. Dar ma gandesc ca de vreme ce doctorita mi-a spus ca pot sa fac abdomene pana in luna 4-5, nu cred ca epilatul ma va face sa ma incordez mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eryka spune:

IRINA - stai linistita si da-te cu cata crema vrei tu,se si zice ca o femeie insarcinata incepe sa i se usuce piele si ca ar fi bine sa se dea cu o crema.

IRINUSHA -eu am luat o pauza la in urma cu 2 saptamani,si am de gand sa mai stau 2 saptamani fara sa fac nimik,nu ca nu ar fi bine sa faci sex insa mi-e teama de o pierdere a sarcinii si decat sa risc doar ptr,a ma simtzi bine mai bine lipsa ,mai ales ca acum e perioada cea mai periculoasa.
Mey fetelor dar nu stiu cred ca din cauza starii de rau, parca nu-l mai suport pe al meu sotz sa ma tzina in bratze noaptea simt ca ma sufoca ,il imping si am inceput sa-i zic sa se duca mai incolo,el zice ca sunt rece ca de ce asa ,dar ce sa fac da
ca simt ca nu pot respira .La voi cum e ???
N-as vrea sa va mai bat la cap dar nu pot sa ma abtzin de la asa o nerabdare maine i ascult inimioara ,iar fetele care mai au de asteptat ,imi pare rau ca va cicalesc cu astea dar sper sa ma intzelegetzi si ave-tzi si voi rabdare ca voi o sa-l vedetzi deodata maricel.Pe cand noi nu vedem decat un punct negru ,oricum bebeul inca nu se distinde.Asa ca statzi linistite,nu avetzi ce pierde.Mult curaj.
Sa mai faca cineva noua lista cu DPN-le acum suntem mai multe.

Eryka & sufletzelul din burtica ---„

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eryka spune:

Am uitat sa spun PIATRA LUNII LA MULTI ANI !!! Si tot ce-tzi doresti.

Eryka & sufletzelul din burtica ---„

Mergi la inceput