Pampers la 2 ani.

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ponicid spune:

Noi avem 2 ani si trei luni si ma simt neputincioasa in privinta olitei.
Pipi face la olita dar kk nu. In timpul somnului punem pampers si pentru pipi. Din pricina faptului ca uneori are pampers si alteori nu, mai uita si isi da drumul si la pipi pe ea.
Problema este ca nu stiu de ce nu vrea sa faca KK la olita. Stie exact cand face KK, ne cere cu lacrimi in ochi sa-i punem pampers, se duce in coltul ei, ne trimite pe toti de acolo pana cand face KK si apoi vine si ne anunta ca a terminat si ca trebuie sa o spalam. Daca o pun pe olita atunci cand ii vine sa faca KK, nu mai face. Este in stare sa nu faca zile in sir si sa se constipe. Nu stiu ce se intampla si ma simt depasita pentru ca este clar ca ea stie cand ii vine sa faca si sa se controleze dar nu vrea sa faca kk la olita.

Daniela, mamica de Ana-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

quote:
Originally posted by ponicid

Noi avem 2 ani si trei luni si ma simt neputincioasa in privinta olitei.
Pipi face la olita dar kk nu. In timpul somnului punem pampers si pentru pipi. Din pricina faptului ca uneori are pampers si alteori nu, mai uita si isi da drumul si la pipi pe ea.
Problema este ca nu stiu de ce nu vrea sa faca KK la olita. Stie exact cand face KK, ne cere cu lacrimi in ochi sa-i punem pampers, se duce in coltul ei, ne trimite pe toti de acolo pana cand face KK si apoi vine si ne anunta ca a terminat si ca trebuie sa o spalam. Daca o pun pe olita atunci cand ii vine sa faca KK, nu mai face. Este in stare sa nu faca zile in sir si sa se constipe. Nu stiu ce se intampla si ma simt depasita pentru ca este clar ca ea stie cand ii vine sa faca si sa se controleze dar nu vrea sa faca kk la olita.

Incearca s-o pui pe wc.Eu am gasit acum vreo 3 ani in Metro un colac cu scarita si manere,care se pune pe wc.Maria a fost incantata,culorile sunt vii si de pe la 2 ani si ceva face treaba mare la wc.Acum e deja mare si nu se mai pune problema colacului,dar cand era mica a mers .

Ortansa-deX mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Si baiatul meu de doi ani face tot in pampers. Cateodata imi spune ca face caca sau pipi, dar de cele mai multe ori imi spune in timp ce face, sau dupa ce a facut. Se intampla sa faca totusi pipi la olita daca am grija sa-l pun din cand in cand

Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste

http://community.webshots.com/user/adrianacalin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Avem si suport pt WC cu scaritaa...a facut primadata cand am pus-o dar acum are grija sa se tina.Pe olita cum o pun se si ridica.Aduce olita cand ii spun si stie ca acolo se face pipi si kk dar nu vrea sa stea deloc pe ea.Asteptam sa inteleaga ca trebuie sa faca la olita.Pana atunci cumparam pampers...

Gabi si Monica 2 ani .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ponicid spune:

Multumesc Ortansa. M-am gandit si eu la colacel dar nu am ajuns inca la Metro sa gasesc unul iar in alta parte nu am vazut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ajax spune:

Off! Parca ma mai linistesc si eu cand vad ca suntem mai multe in aceiasi situatie. Baietelul meu are 2 ani si 1 luna si refuza categoric olita. Am avut cateva reusite in cursul verii cand il lasam in funduletul gol si cu olita lasata in mijlocul casei. Din momentul in care am inceput sa-i punem un chilotel sau pantalonas pe el s-a terminat cu olita. Vreo luna de zile am insistat, i-am explicat l-am certat, apoi am lasat-o mai moale ba chiar il recompensam pentru fiecare reusita insa rezultatele intarzie sa apara. Si el ca si ceilalti copilasi despre care povestim stie exact rolul olitei, stie si ca ne supara insa prefera in continuare sa se retraga intr-un coltisor, ne trimite pe toti de acolo si-si face trebusoarele pe el. Acuma am decis sa nu-l mai certam si sa ii amintim cu blandete ca nu e bine ce face. In ciuda micilor accidente produse pe covorase, pe canapea etc. am decis sa nu-i mai punem pampers decat in timpul somnului si sa ne inarmam cu multa rabdare. Din ce am observat si la copilasul meu parca tolereaza mai usor colacelul de WC decat olita pe care o uraste.

Mult succes cu bebeii vostri. Astept sa mai aud care ati inregistrat progrese si cu ce metoda.

Cristina si Serban (2ani si 1 luna).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

La fel si noi... Stie prea bine la ce foloseste olita, ba chiar pune iepurasul sa faca KK, asteapta o clipa, apoi il lauda (pe iepuras) si duce olita la WC...Dar sa experimenteze pe propria-i persoana, NU !!! Zilele trecute am cumparat impreuna un colacel ptr. WC, l-a ales singur, s-a intors apoi si l-a schimbat (cu unul identic), dar succesul a fost partial, in sensul ca pe asta sta f. mindru vreo 5 minute bune, dar se da jos, se sterge cu hirtie igienica si trage apa fara sa fi "produs" ceva. Avem 2 ani si 2 luni...
Eu una nu m-as ingrijora, pentru ca in majoritatea cartilor mele cam asa scrie ca s-ar produce fericitul eveniment, cind vrea el, fara stress, cind stie bine despre ce-i vorba, etc., dar mi-e tot mai greu sa fac fata privirilor reprobatoare ale mamicilor, asistentelor medicale si "persoanelor de bine" adepte ale sistemului "hei-rup, la 5 luni pe olita!"...Noi am incercat prima oara pe la 1 an si 2 luni, insa flacaul meu e un tip foarte mobil si ocupat, are mereu treburi de rezolvat in alta parte a casei, n-are el vreme sa piarda timpul stind pe olita... S-ar zice ca mi-am primit si "rasplata" nepriceperii mele de a-l dresa: as putea scrie un roman despre colectarea de pipi ptr. analiza, "mijlocul jetului din prima urina de dimineata"

De unde ati gasit de curind colacel cu scarita si minere?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Ha,ha,ha,
Haideti dragi mamici, nu va-ngrijorati,doar n-o sa plece-n armata si n-or sa se marite cu Pampers.Eu sunt adepta zicalei"toate la vremea lor" drept pentru care n-am stresat-o deloc pe Laura.Merge la gradi de la 2 ani si 2 luni si avea Pampers. In cazul ei putere exemplului n-a functionat de la-nceput asa ca in fiecare dimineata pleca cu Pampers-ul in gentuta.Aveam si olita dar era pentru animalutele de plus care erau intradevar tare ascultatoare sau era folosita in loc de scaunel.Pe la 2 ani si 8 luni am intrebat-o daca n-ar vrea mai bine sa-i pun chilotei ca fetitelor mari si sa renuntam la Pampers, mi-a raspuns ca da si-am renuntat.Apoi a doua zi a facut o singura data pp pe ea si de-atunci a fost curata. Cu cel de noapte a mai durat vreo 8 luni si-am procedat la fel cu singura diferenta ca o puneam noaptea pe la 2 pe olita.Am mai avut in acea perioada vreo 3 accidente dar pe urma totul a fost ok.Si la sticla de lapte am renuntat in acelasi fel pe la 3 ani.I-am spus ca fetitele mari beau din canita si ca daca n-are nimic impotriva putem sa aruncam sticla si ea foarte mandra mi-a cerut-o s-o arunce, si-a aruncat-o in gunoi.
Eu una cred ca pt. ei e mai comod acum decat pe vremea noastra pt. ca n-au senzatia neplacuta de ud si-apoi ce noi ne-aducem aminte cat de greu o fi fost pentru noi sa ne obisnuim cu olita sau cat s-or fi enervat mamicile noastre ca nu cooperam? Ei, uite ca eu imi aduc aminte o chestie rusinoasa, cred ca aveam vreo 4 ani sau ceva peste si mi se-tampla uneori sa visez noaptea ca merg la toaleta si faceam de fapt in pat dupa care evident ma trezeam si-mi mai amintesc ce se enerva saraca maica-mea(D-zeu s-o ierte).Si sa vedeti ce mare sunt acum si nici nu mai fac pp in pat.Asa ca rabdare,toate se rezolva!
va pupacim pe toate si pe toti mititei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Eu o las sa vada cum fac eu la Wc.E incantata sa vina cu mine acolo.Acum se aseaza pe olita de multe ori pe zi.Sta cateva secunde si imi spune ca a facut pipi sau kk.Poate ca e un semn bun totusi.
Eu olita cu scarita si manere am primit-o la un an.Am vazut ca sunt la Metro.Sunt f.scumpe si nu stiu daca merita...eu personal nu as fi cumparat asa ceva.

Gabi si Monica 2 ani .

Mergi la inceput