Pampers la 2 ani.
Mai este cineva care da pampers la bb la 2 ani?Fetita mea nu vrea olita.Se joaca cu ea dar se ridica imediat cand e vorba sa faca KK sau PP.Stie ca acolo trebuie as faca Kk si Pp dar nu vrea.Dupa ce face KK in pampers spune ca vrea la olita.Oare cand o sa inteleaga sa faca la olita?daca facea deja la olita o duceam la gradi de acum...
Gabi si Monica 2 ani .
Raspunsuri
Raluca spune:
Ilinca are doar 1 an si 9 luni dar dupa cum se petrec lucrurile cu olita avem toate sansele sa cotizam la firma Pampers inca mult si bine......asa ca nu sunteti singure!
Raluca si Ilinca (1 an si 8 luni)
JuliaGrace spune:
Gabi,nu-ti fa probleme... se pare ca fiecare copil are propriul ritm de a invata sa stea pe olita.
are 2 ani si 3 luni si uneori imi spune ce vrea sa faca, alte ori imi spune ca s-a rezolvat deja. Poti incerca sa o asezi la fiecare 2 ore pe olita, mai ales dupa cea baut apa sau lapte, dar nu mai mult de 10 minute. Daca nu se rezolva, ridica-o de pe olita si incearca mai tirziu. Pe am santajat-o ... i-am spus ca daca mai face caca in pampers i-l pun in patut sa doarma cu el... stiu ca nu e 'cinstit'... dar se pare ca tine destul de mult la 'teritoriul' ei, asa ca ma anunta cind trebuie sa faca ceva si fugim sa ajungem la 'destinatie' cit de repede posibil...
Pe linga asta, in fiecare dimineata o pun pe olita in fata televizorului si ne uitam la desene doar daca sta pe olita... poti incerca si tu.
Succes!
tora97 spune:
mmmmmmmmmmm imi amintesc de acea perioada... imi dovedea ca atunci cind dorea putea face la olita, si imi spunea cind o certam ca facea pe ea "nu vau"...
de citeva ori insa, cind mi a cerut sa i cumpar ceva bun am refuzat spunindu i "vezi, in loc sa ti cumpar cutare lucru, trebuie sa ti cumpar tie pampersi... faci pipi pe o groaza de bani" la fel ii spuneam atunci cind veneam de la magazin cu pampersii... pina la urma (nu a durat f mult) a priceput ce si cum si brusc a acceptat sa faca la olita.. asta s a intimplat pe la 2 ani si jumatate aproape.. ma disperase..
iris spune:
la noi e cam asa: a purtat pampers pina la 2 ani jumate, desi kaki facea la olita; cind ne-am hotarit sa renuntam am zis pa pampersule si gata a fost, fara surprize; noaptea a mai purtat pina la 3 ani si apoi am renuntta usor la el; sara are 2 ani acum si nu da semne ca ar vrea la olita, mai mult se fandoseste decit o foloseste - asa ca stept primavara urmatoare; hmmm....despre restul copiilor germani pot spune acelasi lucru, nimeni nu-i grabste (la nimic altceva- de fapt!!!) - recunosc ca daca eram in ro si dadeam o graoza de bani le mai zoream pe gigilici cu pampersii lor....
tinatache spune:
quote:
Originally posted by Raluca
Ilinca are doar 1 an si 9 luni dar dupa cum se petrec lucrurile cu olita avem toate sansele sa cotizam la firma Pampers inca mult si bine......asa ca nu sunteti singure!
Raluca si Ilinca (1 an si 8 luni)
noi avem 1 an si 7 luni si tot "sperante" din astea avem, adica deloc! Acum am observat ceva: cand face kaki merge intr-un loc, mai exact in coltul camerei si sta foooarte linistita, asa ca imediat observ. Sa vad daca reusesc sa o prind inainte de a ajunge la "locul" respectiv, desi se misca tare repede, de regula cand ajung eu la ea kaki deja sta bine mersi in pampers. Incerc sa-i explic ca mami face pipi la wc, ii arat, dar... nu sper la nici o schimbare inainte de 2 ani.
Cristina, mamica cu burtica
maska spune:
gabid, eu am reusit sa-mi dezvat copiii la 2 ani sa nu mai faca peste zi, dar abia la 3 ani am renuntat definitiv la pampersul de noapte. poate ca a durat asa mult din cauza mea, pentru ca nu am fost suficient de autoritara, sau mai bine zis hotarita.
dar nu s-a putut. si intrucit vad cum se chinuie vecina mea care are baietelul de 10 ani cu enurezis nocturn care este pe fond psihic, am zis sa nu fortez nota cind copiii mei faceau crize noaptea daca s-au udat. i-am dezvatat de pampersul de noapte in doua zile, dar erau mari si zic eu ca au inteles.
madadum spune:
noi am scapat de pampers la 1 an si 10 luni. la mara a functionat puterea exemplului. fiind in vizita, a vazut alti copii facand la olita, i-a placut, "am rechizionat" olita si de atunci gata cu pampersul. asta s-a intamplat in mai. peste vara reusisem sa il scoatem si pe cel de noapte. de cand s-a racit vremea insa, au inceput sa apara accidentele nocturne. are nopti cand, desi are pampers se trezeste sa ceara la baie si nopti cand face in pampers. nu o cert ca face pe ea noaptea pentru ca eu cred ca inca nu se poate controla si in somn. o laud insa cand se trezeste noptea pentru pp (desi nu-mi pica bine deloc )
mai nou insa, cand o cert pentru ceva, imediat dupa face pp pe ea. cred ca este felul ei de a se razbuna . daca o intreb de ce a facut pe ea, imi spune ca nu a vrut sa mearga la olita .
va pup
mada si mara (2 ani si ceva)
Danza spune:
Noi am scapat de pampersi acum 1 an, dar nu ma pot lauda ca face NUMAI la olitza.
Se intampla sa-mi spuna "pipi" tocmai in mom. in care face sau chiar mai tarziu.
In schimb, daca il intreb "vrei pipi", imi raspunde intotdeauna da sau ba, si in functie de raspuns, trecem la pasul urmator. Cu kk chiar nu mai avem probleme de pe la vreo 8 luni.
Cu drag,
Dana, mamica lui Danutz
Album:http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Danut+la+2+ani&mid=1214&cid=2250
http://www.yamafoto.com/?ref=6599
iamona spune:
robert are 2 ani si 3 luni si nu vrea sa auda de olitza...il vad clar dimineata cand vrea sa faca...daca zic ceva de olita incepe sa tipe si sa planga(desi in rest se joaca cu ea...sta pe ea dar nu face nimic!!!)...sau zice"am facut deja"...sau "nu fac"...
la cresa(daycare) se duce la baie cu ceilalti copii din 2 in 2 ore dar cica nu face nimic niciodata...zilele trecute eram in masina in drum spre casa si imi zice..."mami pipi...nu potty!" sau uneori mai zice...mami ud...adica a terminat de facut pipi in pampers
am incercat santajul...dar nu prea tine: arunca pampersul din patut si nu ii pasa daca nu ii cumpar ...habar n-am ce o sa fac cu el...mi-am epuizat imaginatia ..educatoarele de aici glumesc mereu cu mine...lasa ca scapa el de pampers pana la liceu...asa da incurajare...mai ales ca lor nu le pasa de bani....
nu stiu cum naiba reuseeau mamicile noastre sa ne invete pe noi...banuiesc ca nu ne placea sa stam ude in scutecele ...in pampers nu prea se simte nimic....
Camelia spune:
Teodora mea , la 1 an si 8 luni, inca nici nu are olita.Pediatra mi-a spus ca pana la doi ani n-are rost sa incerc.Asa ca nu ma grabesc.
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor