Sprijin pt. propunere legislativa

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Silvia_Pui spune:

Trebuie neaparat rezolvata si problema cu protectia la locul de munca in aceste situuatii . Orice sterilitate presupune multe analize , multe spitalizari si multi (dintre colegii mei de exemplu ) considera ca acest lucru este un moft . Pentru mine orice analiza inseamana din start deplasarea la Bucuresti (in Slatina nu este nimic sigur ) cu masina (pentru ca nu exista legaturi sa-mi permita sa ajung la spital in timp util ) . Chiar si un simplu tratament naturist (al Liviei ) costa 2 milioane pe luna . Eu cred ca trebuie sa fim mult mai respectate de cei din jur pentru eforturile pe care le facem , pentru ca oricum sufletul nostru plange . Eu am ajuns sa plang si numai cand vad un copil . As dori o informatie de la voi . Stiti de unde as putea infia ( daca asta va fi ultima solutie la un anumit moment in care nu voi mai putea lupta) un copil cat de mic 1-2 zile ? Si legat de aceasta problema trebuie stipulat ceva , deoarece am inteles ca o adoptie poate dura ani in sir . Pentru noi care luptam de ani in sir ar trebui ca lucrurile sa poata fi mai simple .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

quote:
Originally posted by Silvia_Pui

Trebuie neaparat rezolvata si problema cu protectia la locul de munca in aceste situuatii . Orice sterilitate presupune multe analize , multe spitalizari si multi (dintre colegii mei de exemplu ) considera ca acest lucru este un moft . Pentru mine orice analiza inseamana din start deplasarea la Bucuresti (in Slatina nu este nimic sigur ) cu masina (pentru ca nu exista legaturi sa-mi permita sa ajung la spital in timp util ) . Chiar si un simplu tratament naturist (al Liviei ) costa 2 milioane pe luna . Eu cred ca trebuie sa fim mult mai respectate de cei din jur pentru eforturile pe care le facem , pentru ca oricum sufletul nostru plange . Eu am ajuns sa plang si numai cand vad un copil . As dori o informatie de la voi . Stiti de unde as putea infia ( daca asta va fi ultima solutie la un anumit moment in care nu voi mai putea lupta) un copil cat de mic 1-2 zile ? Si legat de aceasta problema trebuie stipulat ceva , deoarece am inteles ca o adoptie poate dura ani in sir . Pentru noi care luptam de ani in sir ar trebui ca lucrurile sa poata fi mai simple .

Ai dreptate, iar cei care considera ca a face toate eforturile pentru a da nastere unui copil este un moft ar trebui sa se gandeasca de doua ori....
Pentru partea cu infiatul ma voi interesa ( am o prietena care a infiat un baietel nu de mult) si iti voi scrie ce am aflat.

Pana atunci, nu dispera, multa bafta !

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monbb1 spune:

Foarte buna intrebarea cu adoptia. Lali, asteptam informatiile tale. Orce amanunt ar fii interesant: care e procedura pt a adopta un copil in romania, care sunt conditiile...
Merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

In Germania sunt platite de catre asigurari 2 FIV-uri, de la cap la coada.

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Procedura de adoptie este urmatoarea:
Te duci la Directia Pentru Protectia Copilului de care
apartii si ceri sa fii atestat pentru a putea sa
adopti un copil. Din momentul in care ai cerut
atestarea oficialitatile sunt obligate sa-ti
solutioneze cererea in maxim 3 luni. Asta inseamna ca
poate dura o saptamana dar poate dura si fix trei
luni.
Din momentul in care ai fost atestat esti liber sa iti
alegi un copil. Gasesti copilul si apoi ei ti-l
incredinteaza spre adoptie, deci poti sa il iei acasa.
Din momentul incredintarii pana la legalizarea
adoptiei dureaza 6 luni. Dupa ce copilul este al tau
prin hotarare judecatoreasca (deci dupa cele 6 luni de
la incredintare) poti sa parasesti tara cu el. Din
acest moment copilul este trecut pe numele tau si ai
asupra lui toate drepturile si obligatiile unui
parinte natural. Pana la hotararea judecatoreasca
actele copilului sunt cele vechi, parintii naturali
mai au o sansa sa se razgandeasca si ca atare nu ti se
va permite sa parasesti tara cu el.
Cu ceva relatii poti sa scurtezi unii din timpi. Poti
scurta timpul de obtinere a atestatului. Dupa
hotararea judecatoreasca trece o perioada pana aceasta
este pusa in functiune, apoi trebuie sa legalizezi
aceasta hotarare si deabia dupa aceea se merge la
primarie si se schimba identitatea copilului. Si aici
cu ceva relatii acesti timpi se pot scurta un pic.
Dupa parerea mea adoptia dureaza un minim de 7 luni.

Bafta!

Monica

Mergi la inceput

Atentie Laura si in Romania statul plateste o incercare ptr FIV dar la cateva cupluri nu stiu principiile dupa care sunt alese cu dosare la ministerul sanatatii(este vorba de 5-6 cupluri daca nu ma insel). Mai precis cine are pile mai mari si mai tari face si FIV platit de stat. Scuze ca spun lucrurile pe fata dar asta este realitatea din pacate la noi. Deci aicea daca s-ar putea lucra la lege.

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

quote:
Originally posted by Monica-Elena

Atentie Laura si in Romania statul plateste o incercare ptr FIV dar la cateva cupluri nu stiu principiile dupa care sunt alese cu dosare la ministerul sanatatii(este vorba de 5-6 cupluri daca nu ma insel). Mai precis cine are pile mai mari si mai tari face si FIV platit de stat. Scuze ca spun lucrurile pe fata dar asta este realitatea din pacate la noi. Deci aicea daca s-ar putea lucra la lege.

Monica

Buna informatie...hmmm...de verificat la Ministerul Sanatatii. Daca mai stie cineva ceva despre asta, si aici ma refer la principiile de selectie a cuplurilor si care sunt reglementarile in acest sens, va rog sa imi scrieti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghiocelgrig spune:

Foarte buna ideea asta cu protectia cuplurilor sterile (avand in vedere scaderea natalitatii cu care se lamenteaza guvernatorii nostri), dar cine ne va baga in seama, intr-o tara care e in haos?
Ar fi prea frumos!
Ceva noutati?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Extraordinara initiativa ta, Lali!

Mai e un aspect: in Romania foarte putine firme trec pe cartea de munca salariul real. Muncesti pentru 500 Euro pe luna si pe cartea de munca ai 2,5 mil, salariul minim pe economie. Firma plateste impozite doar pe cele 2,5 mil. Nu prea te doare capul un timp dar cand vine bebe si stai acasa, primesti un anumit procent (mi se pare 85%) din 2.5 mil, nu din ceea ce luai de fapt si de drept. Cred ca ar trebui facut ceva si in directia aceste fiscalitati excesive.

In cea ce priveste analizele, si pe mine m-au costat vreo 3-4 milioane (grosso modo) si din banii astia asigurarile acolperea doar o glicemine (adica vreo 100.000 lei). Si-mi trebuia si trimitere de la medicul de familie. Va dati seama ca m-am lipsit.....

Astea-s doar analizele de sange de start. Nu mai spun de vizite la ginecolog, histerografia ce ma asteapta, ecografii, etc. Ma intreb, daca nu as avea mijloace financiare (care nu ma dau afara din casa, dar de bine de rau le am si-mi permit aceste tratamente) ce as face?

Mi se rupe inima cand ma gandesc ca alte femei au aceeasi dorinta fierbinte de a avea un bebe si nu-si pot permite.... Iar data viitoare cand cineva o sa spuna ca aceste tratament sunt de fapt niste mofturi sau un lux ... ascultati-ma pe mine, o sa auziti de o mare cafteala.

Sa ne calmam !

Cred ca si procedurile de adoptie ar trebui sa fie mai eficiente si mai rapide. Pentru ca sunt atatea femei care-si doresc un copil si ar dori sa dopte unul, pe de alta parte sunt atat de multi copilasi abandonati.... toate astea ar trebui sa inceteze. Daca, din nefericire, sunt semeni de ai nostri care au infernala putere de a-si abandona copilul, ar trebui ca un cadru legislativ adecvat sa incerce macar sa repare o parte din aceste greseli. Spre binele copiilor.

Astept noutatile pe acest subiect si voi reveni ori de cate ori am vreo informatie cu care as putea contribui !

Mina

Mergi la inceput

Laura ceva noutati?

Monica

Mergi la inceput