ce efecte pot avea cazaturile?
Probabil ca s-a mai discutat dar momentan motorul de cautare nu functioneaza. Si noi am patit-o azi si mor de ciuda.
Mai exact, a cazut de pe coltar. Ma simt ca cea mai neglijenta si rea mama. Si eram acolo in camera cu el. E adevarat ca bb e f f f activ la cele 6 luni dar as da orice sa nu se fi intimplat. A facut pe frunte mici hematoame ca un virf de ac cit pui un deget pe piele.
Lui i-a trecut repede supararea dar eu am ramas marcata mult mai tare. Si taticul s-a suparat pe mine .
Ce efecte pot avea? Alti bb zburatori asa de mici mai sint?
Raspunsuri
Kiara spune:
Atata timp cat copilul e bine, nu-ti face griji. In schimb, daca lesina, vomita sau are stari de genul asta, atunci fuga la spital!
Cucuie o sa tot faca incepand de acum, trebuie doar sa te obisnuiesti cu ideea. asta nu 9insemna ca nu trebuie sa-l supraveghezi, dar accidente se pot intampla.
Raluca spune:
Ei lasa ca nu esti prima mamika "certata" ca bebelul a zburat.Prima noastra poveste, Ilinca tot asa pe la 6-7 luni pusa pe pat pana ma incaltam eu sa iesim afara a aterizat drept in cap!! Tipete, frica din partea mea ..in final totul O.K.
A doua mare "realizare" a fost in jur de 1 an cand intr-o seara dupa ce am lasat-o dormind?! in patutul ei aud o pocnitura, urlete, etc....fata se ridicase in picioare si escaladase patutul.Din nou ferivicarile de rigoare...maini, gat, picioare, auz, raspuns...totul O.K. doar spaima mea si mustrarile de constiinta!
Exista o vorba:Copii au Dumnezeul lor!!! si e tare adevarata
Raluca si Ilinca (1 an si 8 luni)
Aalina spune:
Stai linistita. A mai fost un subiect pe care l-am urmarit si m-am inarmat cu nervi de otel pentru cand va fi sa o patim si noi. Si acolo tare multi parinti o patisera.
Puiul sa fie bine ca...BUF-uri or sa mai vina.
tuchi spune:
Stiam ca s-a mai discutat dar nu mai gaseam topicul iar de cautat nu pot azi.
Dragos e ok dar dupa ce s-a suparat si tata pe mine m-am cam inmuiat de tot. Stind singura in casa aveam nevoie sa-mi mai spuna cineva ca nu e chiar asa de rau cum pare.
Mex de raspunsuri!
Pt Aalina, sa-mi scrii cit de calma ai fost cind chiar a cazut.Daca vei reusi sa fii calma esti tare, tot respectul!
Mex mult Raluca!
ana-maria spune:
Salut!
"Elefantul" tau va fi de acum incolo "aviator cu stea in frunte".
N-as vrea sa fi fost in pielea ta, dar sint sigura ca voi fi. Parca vad ca si Rares al nostru urmeaza in curind, la cit de agitat e. Mie imi face impresia ca o sa incerce sa zboare din scaunelul de masina in care il mai tine prin casa, ... si din viteza mai uitam sa-l prindem cu centurile.
Fii cuminte si nu mai tine supararea pentru lucruri de care peste citva timp ai sa zimbesti cind iti amintesti.
Ana-Maria
Aalina spune:
He he he cum sa fiu calma! Cand citeam subiectul ala bebelusul meu avea cam o luna si nu era in pericol de deplasare. Dar atat de multi scrisesera acolo incat stiam ce va urma. Intre timp lucrurile s-au schimbat. Si ma asteptam sa se intample. Doar ca s-a intamplat la tati. Asa ca eu am scapat macar de supararea lui pe mine. Am avut si norocul ca salteaua noastra e la 20 cm deci inaltimea nu a fost prea mare. Da de speriat tot m-am speriat.
Si sunt convinsa ca ma voi speria si la urmatoarea...si tot asa.
Ei sa fie sanatosi!
EDDY spune:
A doua zi dupa ce implinise 6 luni,fiica mea cred ca a vrut sa celebreze cumva aceasta virsta importanta shi...m-a ajutat sa intru in "Clubul Mamicilor Denaturate" (Nu eu am pus numele,ci asha se intitulau mai toate mamicile,ce se invinovatzeau pentru prima cazatura a -ului) Tuchi,shtii cit de repede s-a intimplat?In timp ce Naomi era ashezata vertical pe laterala patului nostru(care este dublu+1/2),ashteptind sa termine tati cu pregatirea baitzei,io mi-am permis sa fac un pas,atit:un singur pas,peste prag,pentru a da drumul la heater shi in acest scurt timp in care eu faceam click pe buton,am auzit in spatele meu un POC infundat shi...linishte.M-am intors confuza shi am vazut-o pe Naomi intinsa pe burta,jos shi am sarit sa o iau in bratze.Doamne,ce tzipete a inceput sa traga...dar asha cum a inceput,la fel de repede s-a shi oprit din plins.Cind tati a venit de la parter,m-a intrebat,normal,de ce plingea Naomi,caci in general nu plinge,shi i-am spus foarte rapid:A CAZUT DIN PAT!!!Nu m-a certat shi nici nu a reactzionat rau ci doar mi-a spus ca de a doua zi,mai bine ii facem gargaritzei un "pat" pe jos shi cu asta basta.Am controlat fata peste tot:nici o inroshire nicaieri,nu se crispa la nici o atingere de a noastra,ba kiar a inceput sa kikoteasca la tati in bratze,asha ca am continuat programul cu baitza.Poate a fost amortizata lovitura shi de faptul ca avem tatami sub covorul din dormitor shi cred ca a plins mai mult de spaima:era prima data cind vedea lumea de jos in sus.Bine,ca nici acum nu shtim CUM a putut sa ajunga la marginea patului,caci pe atunci se putea intoarce doar de pe spate pe burta iar ca sa ajunga acolo sigur trebuiau mai multe rotiri dar...copiii ramin o enigma.
Stai linishtita shi spunei lu' tati ca se poate intimpla oricui shi kiar i se va intimpla shi lui intr-o buna zi,ca bb sa cada in prezenta lui shi atunci va realiza ca te-a certat degeaba!Nu itzi doresc asta dar...copiii fac multe nazbitii singuri sau kiar asistatzi.Oricum,fi pregatita ca inceputul a fost facut.Uite,de ex.Naomi a mea,la numai 2 zile dupa ce a implinit primul an,a reushit sa deskida usha de la dormitor,sa iasa din camera shi sa cada pe toate 15 treptele ce duc de la etaj la parter,in aceeashi zi s-a cocotzat pe soba shi a darimat-o impreuna cu burlanul,iar a doua zi,in timp ce eu il ajutam pe tati sa monteze poarta de protectzie in capul scarilor la etaj,Naomi a incercat sa ajunga la sccaner folosind perdeaua pe post de liana shi a picat cu gura kiar pe pragul de lemn al balconului.In urma a toate aceste aventuri,Naomi s-a ales doar cu buzele sparte de prag,timpla umflata shi gitul julit de covorul aspru ce acopera treptele dar eu sint intr-un stress continuu shi crede-ma ca nici la buda nu mai merg decit daca este sotzul acasa.Daca nu...nu!
Nici usha de la dormitor nu shtim cum a reushit sa o deskida,caci nu merge singura inca,nu avem clantze ca cele pe care apeshi shi se deskid ci din cele rotunde care trebuiesc rotite in exterior pentru deskidere shi interior-inkidere shi nu ajunge nici la astea decit cu virfurile degetelor,daca sta in picioare,ridicata pe virfuri shi de atunci,oricit am spionat-o sa descopar CUM a facut...mister total.
Shtiu ca m-am lungit dar nu am vrut decit sa te fac sa nu te simtzi vinovata,caci se intimpla tuturor,mai devreme sau mai tirziu.
la bb zburator shi la mamica,
Eddy & Antonia Naomi
Ela spune:
Wow Eddy - cred ca Naomi e campioana la cazaturi (diversitatea cel putin o bifeaza cu succes)!
Ilinca a cazut la 5 luni si putin prima data (din patul nostru) - scenarul bine cunoscut (noi eram acolo, dar...) si de atunci a tot cazut - inclusiv din 4 labe a venit in bot (se grabea si s-a calcat singura pe mana)! Cum era deja dintoasa si-a muscat buzita - daŽa trecut!
Cum de cazaturi nu cred ca poate vreo mamica sa-si fereasca bebeul - am citit ca in afara de a-l verifica daca e ok, daca adoarme dupa cazatura - sa-l trezesti la vreo ora sa vezi daca e constient!
Asa ca ... rabdare! Maine - poimaine se insoara/marita si am scapat!
Numai bine la bebici, mamici si burtici!
Dana_ spune:
Si la noi s-a intamplat de 2 ori. Intr-o zi chiar cand papa de la mine, eram in pat linistita ca adoarme si dintr-o data s-a intors brusc si a cazut, insa noroc ca aveam o perina mare langa pat jos.Era tare speriat si pana l-a urma i-a trecut, s-a linistit rapid. Alta data era la mama(acolo nu are patut) si a aterizat din pat cand s-a trezit. Sperieturi si sperieturi,saracul bb.Speram sa nu se mai repete!
Pupici
Dana&bb Andy
tinatache spune:
Si noi ne-am spart buza de 2 ori, si un dinte!! Prima data cand a cazut din pat a aterizat direct in nas de i-a curs un pic de sange. M-am speriat toata si am dat fuga la dr. care nu prea a mai avut ce face, avand in vedere ca sangele s-a oprit imediat iar copilul era deja bine-mersi:)) Chiar ieri a cazut cu nasul de piciorul mesei si iar i-a curs o pic. de sange, insa de data asta am spalat-o si gata. Acuma avem experienta:))
Cristina, mamica cu burtica