despre dragostea fata de puii nostri
eh, nu stiu cum sa incep, dar ma straduiesc sa va impartasesc una din dilemele mele...
este vorba despre mama mea... care ar fi problema.. cum sa spun in 2 vorbe... desi tin la ea nu pot spune ca o iubesc din tot sufletul cum ar trebui sa iubesti o mama, mai aproape ca mama o simt pe sora mea
sa fie oare de vina faptul ca mama, avind de crescut 4 copii singura, nu a avut timp sa ne dragaleasca, sa ne pupe, sa ne spuna cit de mult ne iubeste? nu mi amintesc cind m a pupat ori m a strins in brate ultima oara... nu mi amintesc sa fi dorit sa comunice cu mine, ori cu ceilalti frati. pe de o parte o inteleg: a fost atit de prinsa in a ne asigura traiul zilnic incit nu mai gasea energie si pentru asta.. o respect pentru asta, dar atunci cind am o problema fug la sora.
ma uit la ea, la mama mea acum, cind este bunica... cit de mult o iubeste pe micuta, cit o dragaleste, ma bucura nespus acest lucru, dar parca mi as fi dorit sa fie si cu mine mai calda...
sora in schimb, si acum imi spune "fata mea" si ma stringe in brate, ma pupa, sufera cu mine, nu spun ca mama nu o face, insa o face asaaa, pe muteste, ori exagereaza problema (de aceea incerc sa nu i mai spun despre necazurile mele)
intrebarea, problema, ar fi cam urmatoarea: trebuie sa le aratam puilor cit de mult ii iubim sau nu? gresesc cind ii spun teodorei cit de mult o iubesc? gresesc ca o dragalesc cit este ziua de lunga? stiu ca nu exista o reteta batuta in cuie, dar voi cum procedati cu puii vostri?
este valabil sistemul american de a i spune puiului cit mai des "te iubesc"? in cazul asta lor nu le vor creste cornite?
Raspunsuri
Kiara spune:
eu ii spun fetitei mele de o mie de ori pe zi ca e iubita mea, ca e iubirea vietii mele, ca e sufletelul meu si nu-mi fac probleme ca va fi rasfatat din asta.
Cred ca rasfatul vine din cu totul altceva decat din ai spune copilului ca-l iubesti. Evident ca daca ma supara nu o sa ma duc s-o pup sa-i zic vai cat de iubesc, atunci ii zic ca sunt suparata pe ea si ca nu vorbesc cu ea si chiar nu vorbesc. Ea vine si zice Mami, iarta-ma, n-am sa te mai supar!
Eu sper sa ma lasa si peste 10 ani s-o pupacesc si s-o dragalasesc asa cum o fac si acum, dar sunt constienta ca pe masura ce va creste nu o sa mai stea la pupaceala!
nadina spune:
Fara nici un dubiu trebuie sa le spunem puilor nostri cat de mult ii iubim. Chiar daca suntem nevoiti sa ii pedepsim pentru vreo boacana, trebuie sa inteleaga ca tocmai dragostea pe care o simtim pentru ei ne determina sa actionam asa.
In ceea ce o priveste pe mama ta in mod sigur te iubeste si te-a iubit intotdeauna la fel de mult cum iubeste pe bebe.
Ar trebui sa te bucuri pentru ea ca macar acum a ajuns sa aiba ragazul sa dragaleasca nepotii si sa ii fi recunoascatoare pentru cum v-a crescut.
Pupi,
Nadina
"Poate pentru lume esti o singura persoana, dar pentru o anume persoana esti intreaga lume"(Marquez)
mmi spune:
Eu nu ezit nici o clipa sa-i arat dragostea puiului meu. Consider ca eu, in primul rind, trebuie sa-i dau toata dragostea, alaturi, bineintales, de tatal lui si de bunici. Daca de la mine nu primeste dragoste suficienta, atunci de la cine?
Mama mea m-a crescut la fel, intr-o atmosfera plina de dragoste, si-mi amintesc si azi ce bine era. Si eu vreau sa ofer copilului meu si mai mult.
Nu inseamna ca este scutit de disciplina si ordine. Si nici nu este un rasfatat fara limita, ci doar asa, cit sa-i fie lui bine.
Sper ca toate mamele sa-si iubeasca copii si sa stie sa-si arate dragostea de care ei au atita nevoie.
Cu drag, Mihaita si mami Mihaela.
vilma spune:
quote:
Initial creeata de tora97
este valabil sistemul american de a i spune puiului cit mai des "te iubesc"?
Nu stiu daca e general valabil sistemul american, cred ca fiecare copil simte nevoia de dragoste parinteasca aratata in diferite doze, in functie de temperament. Daca copilul meu vine si ma strange in brate, ma ia de gat, ma pupa si imi spune:"mami, te ubesc mut mut de tot", poti sa fii sigura ca in urmatoarea secunda ii raspund la fel (poate cu cateva grade in plus de intensitate) si desi el-copilul- e ca valul marii, se retrage dupa ce a obtinut portia de iubire, eu, mama, raman in urma inca dornica sa-i simt imbratisarea.
Cand s-a lovit si plange, nu ma pot opri sa n-o imbratisez si s-o alin (si ma lasa sa fac asta, deci simte nevoia).
Asa ca eu consider ca trebuie sa te adaptezi, ca mama, la nevoia de afectiune a copilului, care poate sa difere de la o etapa la alta de dezvoltare.
M-am straduit sa ma fac inteleasa, pentru ca am scris doar o mica parte din ceea ce-mi trece prin cap acum, iar subiectul este intradevar frumos si merita efortul sa ne gandim la el.
Cu drag,
Vilma
PS: cred ca o sa revin la el curand.
tutus spune:
Buna!
Piticania mea (~13 luni) nu spune "mama" si mi se rupe inima, insa cand ii cer sa ma pupe, vine la mine si cu toata gurita lui imi da un pupic de ma face saliva pe tot obrazul. Ei, in acele momente, simt ca explodez de iubire pt el. Il iau in brate, il pupacesc, il fac in fel si chip (Iubirisca Frisa, Dulceata Insiropata si alte siroposenii dintr-astea) si simt sa-mi vine sa-l mananc si sa-l smotocesc si il fac sa rada pana sughite (nu ma pot opri mai repede, iar dupa ce sughite, mai continuam unpic). Toate ziua il pup si ii spun ca-l iubesc (nu stiu cat intelege el) si sunt f sigura ca asa o sa fac si in continuare, pana intr-o zi cand o sa-mi spuna "hai tu mami, tu, mai termina odata ca deja ma disperi". Cate zile o sa-mi dea Dumnezeu o sa le arat copiilor ca ei sunt cei mai importanti pt mine (nu am decat unul, dar mai vreau 1-2) si ca nimic nu e mai presus de dragostea de mama. Am vazut exceptii, dar in genearl mama e cea care ne asculta, cea care ne iarta de fiecare data, cea care ne ajuta cum poate mai bine. Daca noi nu le aratam dragoste, atunci cine?
(as scrie asa de mult, dar mi-e ca incep sa ma aberez, adica as continua ...)
Toate cele bune!
ruxi spune:
Si eu o iubesc si o dragalesc toata ziua. As alinta-o si as pupaci-o intr-una. Ii spun tot timpul ca este dragostea vietii mele, lumina mea, iubirea mea... nici nu sunt cuvinte de ajuns sa-i spun cat de mult o iubesc si ce mult inseamna ea pentru mine. Cand ne iubim, ne iubim, nu ne jucam . Si ea vine si-mi da pupici, cu gurita inchisa, dar e cam zgarcita.Imi pune manutele in jurul gatului si mi se starnge inima de atata fericire. Nu mi-e teama sa-i arat cat de mult o iubesc si ce draga imi este!
Ruxi si Clara pisicuta, 1 an
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA
EDDY spune:
Doamne,cred ca nu pot exprima in cuvinte,cit de mult imi iubesc copila!Toata ziua ne dragalim shi iubarim,caci altceva mai bun...oricum nu avem de facut,nu?Shi io o pupacesc pina vad ca deja nu mai poate de ris,ii framint toata carnitza pe ea caci shi asta ii place,o mushc de poponeatza shi uneori imi mai ofera in skimb un mic fis cu parfum inconfundabil shi o strig mereu printzesa mea,iubirea mamii,comoara sufletului meu,gargaritza,balerina shi mai nou,in urma skimbarii ei de comportament,am rebotezat-o terorica-putza mica .Raspunde shi cind o strig maimutzica shi vine repede sa ma pupe dar imediat dupa ce shi-a apasat guritza pe obrazul meu,a scos coltzii shi m-a mushcat ushurel.Shi cind ma imbratzisheaza,asha de tare ma stringe cu minutzele,ca imi vine sa o string shi eu mai tare,dar mi-e teama sa nu exagerez.
Da,eu cred ca este necesar sa le spunem shi aratam puilor noshtri cit de mult ii iubim,kiar daca sentimentele noastre le simt shi ei.Este mult mai placut sa tzi se confirme ca ceea ce simtzi este adevarat.
shi copilashi iubaretzi va doresc,
Eddy & Antonia Naomi
mmihaela spune:
Nici eu nu cred ca este gresit. Cand era mic ii ziceam galushca.
Si acuma ne pupacim toata ziua. Cred ca au nevoie de dragoste, de acea energie care-ti umple bratele cu sufletei si inimioare. Cred ca se hranesc si cu asa ceva, iar pentru noi, e nectar curat si izvor de sanatate. In fapt sunt/ devin atat de dependenti, ca atunci cand fac vreo boacana se grabesc sa repare greselile, sa nu cumva sa le taiem ratiile de dragalasenie... Puiul meu plange si daca ma incrunt la el. Nici asa nu cred ca e bine, sa nu devina prea sensibili. Dar o portie de fericire nu cred ca strica.
Pupicei,
Miha
Danza spune:
Eu ii spun la fiecare pas lui Danut "scumpetea mamii, dulcica mamii, iubirea mamii, puiul mamii, maimutzica mamii, bombonica mamii, baietica mamii", iar el repeta bilea mamii, ducika mamii, puiu mamii, batzika mamii, s'apoi imi tranteste un mama bec (te iubesc) si ma pupa pe obraz de ma topesc. Si nu cred ca exagerez deloc. De-as fi cu el acasa toata ziua, cred ca l-as pupa in fiece clipa.
Consider ca copilul trebuie sa stie si sa simta ca este iubit, ca a fost dorit si asteptat.
Cu drag,
Dana, mamica lui Danutz
Album:http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Danut+la+2+ani&mid=1214&cid=2250
http://www.yamafoto.com/?ref=6599
tora97 spune:
fetelor, citesc ce ati scris, iar si iar si nu stiu de ce mi s au umplut ochii de lacrimi de zici ca cine stie ce roman lacrimogen am in fata...
citesc si normal, ma gindesc la mindra mea, la dragostea mea pentru ea, la faptul ca atunci cind s a nascut si am vazut o pt prima data am izbucnit in plins...
nu sint o smiorcaita ci mai degraba o emotiva
multumesc si va rog, daca va permite timpul mai scrieti mi si despre puii vostri scumpi si dragi... chiar daca la un moment dat vi se pare ca exagerati, nu cred ca este cazul ... nu avem cum sa exageram cu asa ceva...
pupici grasuni, obezi deja