V-ar placea ?? (in fiecare zi cu Dumnezeu)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

11 Decembrie

"Adevarat va spun ca, daca va zice cineva muntelui acesta: "Ridica-te si arunca-te in mare", si daca nu se va indoi in inima lui, ci va crede ca ce zice se va face, va avea lucrul cerut.
De aceea va spun ca, orice lucru veti cere, cand va rugati, sa credeti ca l-ati si primit si-l veti avea."
Evanghelia dupa Marcu 11:23

Elena&Laura

Este mai important sa fii bun decat sa ai dreptate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gamra spune:

dragele mele,
de ieri, am dat si eu întâmplātor si din fericire, peste forum si nu mā mai satur citind mesajele voastre de suflet si sfaturile pe care le schimbati între voi.
vā trimit din Strasburg un gând bun si douā pasaje, unul din Eclesiastul, si altul din spusele unui tāran maramuresan, amândouā foarte dragi mie cāci fiecare în alt fel, este o lectie de optimism si de curaj, un îndemn de a lua viata asa cum este, cu bune si cu rele.

Ģ Du-te dar de mānâncā-ti pâinea cu bucurie si bea-ti cu inimā bunā vinul; cāci demult a gāsit Dumnezeu plācere în ce faci tu acum. Hainele sā-ti fie albe în orice vreme si untdelemnul sā nu-ti lipseascā de pe cap. Gustā viata cu nevasta, pe care o iubesti în tot timpul vietii tale desarte, pe care ti-a dat-o Dumnezeu sub soare, în aceastā vreme trecātoare; cāci aceasta îti este partea în viatā, în mijlocul trudei cu care te ostenesti sub soare. Tot ce gāseste mâna ta sā facā, fā cu toatā puterea ta! Cāci în locuinta mortilor, în care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuialā, nici stiintā, nici întelepciune! Am mai vāzut apoi sub soare cā nu cei iuti aleargā, cā nu cei viteji câstigā rāsboiul, cā nu cei întelepti câstigā pâinea, nici cei priceputi bogātia, nici cei învātati bunāvointa, ci toate atârnā de vreme si de împrejurāri." (Ecleziastul)

" - Cositul e o muncā grea si obositoare. Nu v-ati sāturat de atâta fân?
- Sāturat? D'apoi dacā te saturi de fân, te saturi si de viatā. Slavā Tatālui, cā iarba nu se gatā nicicând! Are Dumnezeu drāgutu grijā de ea, sā tie cât a hi lumea. Cât or mai face oamenii fân, e sperantā de bine. Armata asta de clāi si cāpite însirate pe dealuri îti aratā cā poti birui orice iarnā, fie ea cât de grea. (…) Nu-mi place sā mā uit înapoi când cosesc. Mā uit numa-nainte. Asa îmi pare cā a hi mai usor de gātat. Stii dumneata ceva? Câteodatā mai suguiesc în gând si-mi zic cā si lui Dumnezeu îi plac cosasii, cā a fācut Calea paielor pe cer, un brâu de stele lung cât îi cerul, care se vede toatā noaptea, în lunile de varā. Cred cā dacā esti cosas bun, trebuie sā fii la fel si pe lumea cealaltā. Sā areti de ce esti în stare si pe acolo pe sus, printre stele, pe Calea paielor. Numa sā stii când îs coapte, bune de cosit ca si iarba. (…) Fain ar fi sā faci brazde de stele, în cer! (…) Intr-o zi, mai demult, am pātit un lucru de mirare. Am vrut sā termin de cosit un pāmânt care-i mai departe de casā. Se lāsase sara deja si nu m-am îndurat sā mā opresc din lucru, mai ales cā nu mai era mult. Trāgeam brazde mari, ca sā gat mai iute si sā mā întorc mai degrabā acasā, când am rāmas încremenit. In fata me, tot dealul pe care-l cosam era plin de lumini, plin de flācāruici care strāluceau si clipeau. Parcā-nviase. Când colo erau licurici, poate vreo nuntā de-a lor. Dacā as fi cosit mai departe, ar fi însemnat sā-i omor. Cum era sā stric eu minunea aceea rânduitā de Dumnezeu? N-am mai fācut nici un pas. Am înteles cā El, care are māsurā în toate, mi-a arātat cā lācomia nu-i bunā nici mācar la cosit.ģ (Vasile Pop, cosas din Ieud) E fain tare ce spune nenea āsta...

pentru lumi76, un link spre ultima filā a calendarului ortodox de anul āsta, în cazul în care nu l-a gāsit între timp în altā parte. http://www.resurse.net/decembrie.shtml
sārbātori fericite si pe curând!
mailto:

Mergi la inceput

Draga Cristina,
Bine ai venit la !

Si mie imi place foarte mult Eclesiastul ! Odata i-am spus sotului meu, care altfel nu se prea omoara cu cititul din Biblie sa citeasca macar un capitol din cartea Eclesiastului si nu stiu de ce dar m-a ascultat si a inceput sa citeasca din ea si vreau sa spun ca nu s-a oprit pana nu a terminat-o pe toata ( e adevarat ca nu e lunga si se citeste f. usor)! E intelepciunea aia simpla si de bun-simt, valabila si acum multe mii de ani dar si in zilele noastre..dupa cum zicea Solomon insusi "nu este nimic nou supt soare".

La fel si intelepciunea taranului maramuresean, simpla si geniala.
Din pacate mi-a fost destul de greu s-o urmaresc, pentru ca tu ai scris folosind caracterele romanesti, iar calculatorul meu are sistemul in japoneza si in locul literelor i^, a^, sau t^, imi apar caractere japoneze......
-----------------------------------
12 Decembrie

"Orice amaraciune, orice iutime, orice minie, orice strigare, orice clevetire si oirce fel de rautate sa piara din mijlocul vostru."
Efeseni 4:31

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Cristina in primul rind bine ai venit. In al doilea suntem vecinutze:-)

Cu noi este Dumnezeu

"Cu noi este Dumnezeu, intelegeti neamuri si va plecati,
Caci cu noi este Dumnezeu!"
(din Psalmi si Cintari duhovnicesti)

Mosuleee nu ma uita cu bebelashuuuuwww.fortunecity.se/gladahuset/bjornesmagasinsg/93/images/baby4.gif" border="0">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gamra spune:

bine v-am gāsit, fetelor!
cred ca am început sa devin addicted. nu ma pot duce la culcare înainte de a da o raita pe forum sa vad ce mai e nou. si voua vi se întâmpla la fel? oricum sa traiasca cine a avut idea, i-a dat viata si se osteneste pentru ca ea sa continue sa existe.
si înainte ca mos ene sa vina pe la gene, va mai trimit una asa de suflet, tot o taraneasca de-a mea, si de asta data fara caractere speciale ca sa poata fi savurata de tot japonezul (salut, Elena!)
Ģ În puterea limbii sta si moartea si viata ! Limba are putere ca cârma la corabghiile marii. Daca lauda pe Dumnezeu, sa ridica-n slavi, da daca-l blastama, sa scufunda-n fundu’ pamântului.”
zisa de Vlase Rogozea, taran din Dragus, Tara Oltului
eu înainte sa aflu cine-i autorul, puteam sa bag mâna-n foc ca e vorba de un pasaj din Eclesiastul.
o seara buna, wherever you are!

ps eu sunt într-adevar la o aruncatura de bat de germania, dar tu, Papadie, fata de strasburg ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

gamra in karlsruhe :-)
vraja_noptii@yahooo.com (emailul meu)

Mosuleee nu ma uita cu bebelashuuuuwww.fortunecity.se/gladahuset/bjornesmagasinsg/93/images/baby4.gif" border="0">

Mergi la inceput

16 Decembrie

"Si faptele firii pamantesti sunt cunoscute, si sunt acestea: preacurvia, curvia, necuratia, desfrinarea, inchinarea la idoli, vrajitoria, vrajbile, certurile, zavistiile, miniile, neintelegerile, desbinarile, certurile de partide, pizmele, uciderile, betiile, imbuibarile, si alte lucruri asemanatoare cu acestea.

Roada Duhului, dimpotriva, este: dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia, blandetea, infrinarea poftelor, impotriva acestor lucruri nu exista lege."

Galateni 5:19-23

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vanina spune:

Am descoperit si eu...in sfarsit, acest extraordinar subiect...
Mi-a facut multa,multa placere sa citesc ce ati scris voi aici...
Elena ai fost inspirata...ai scris multe din citatele mele preferate...si daca de mult nu mai citisem din Biblie(oboseala,serviciu,stres)... mi-ai adus in inima din nou Biblia!(sau mai exact credinta)!

Mergi la inceput

Vanina, ma bucur ca ai descoperit subiectul si ca ti-a mai si placut pe deasupra !
-----------------------------------------

"Nu v-a ajuns nici o ispita care sa nu fi fost potrivita cu puterea omeneasca. Si Dumnezeu, care este credincios, nu va ingadui sa fiti ispititi peste puterile voastre; ci, impreuna cu ispita a pregatit si mijlocul sa iesiti din ea, ca s-o puteti rabda."

1 Corinteni 10:13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliana spune:

Citind aceste mesaje,trebuie sa recunosc ca sufletul meu este acum acolo,sus,in Imparatia cerurilor,alaturi de scumpa mea bunica,a carei prezenta blinda si calma simt ca vegheaza asupra mea si familiei mele mereu! Bunica mea intotdeauna ma lua cu dinsa la biserica,ma inchina seara la culcare si-mi spunea tatal-nostru,chiar si cind eram racita ori aveam vreun test sau examen mai tirziu...imi este tare dor de dinsa si recunosc ca dragostea si credinta in dumnezeu de la dinsa le-am mostenit si invatat...caci totul se invata...iata de ce,cred eu,ca suntem datori sa-i invatam la rindul nostru pe proprii nostri copii despre datinile si lucrurile sfinte...sa tinem cu respect sarbatorile religioase(cele cu cruce rosie),sarbatorile crestine,sa le povestim copiilor,pe intelesul lor,cu cuvinte normale(nu in limbaj arhaic),din BIBLIE...Si chiar daca nu mergem prea des la biserica,sa ne facem in casa o candela pe care sa o aprindem din cind in cind si sufletul sa ne fie cea mai inalta catedrala,caci Dumnezeu este in noi toti!Asa cred eu...

Mergi la inceput