cat de mult va ajuta sotul in ingrijirea lui BB?
Raspunsuri - Pagina 2
Ira spune:
Draga Oana,
eu nu iti scriu demonstrativ,
dar consider ca sotul meu ma ajuta
mai mult decat ar trebui.
Chiar ma alinta foarte mult.
Eu aproape ca nici nu realizez
ce inseamna greutatile
cresterii unui copil...
merge la servici,
are f mult de invatat,
plimba copilul,
il spala, schimba, imbraca,
se joaca f mult cu ea,
mai si gateste,
si
fara nici o exagerare
nu stiu daca eu i-am spalat de 5 ori biberoanele
de cand s-a nascut
bineinteles ca il ajut si eu.
de exemplu numai eu
ii fac supa de legume
pe care oricum o vomita;
si numai eu ii fac baie, ajutata de el, of course
(dar el o spala de caca la chiuveta
ca nu vrea sa foloseasca servetelele umede
dupa asta...)
Sincera sa fiu nu stiu ce m-as face
in locul tau...
Cred ca iti este extrem de greu!
Irina si Sofia cea jucausa
Ira spune:
Iarta-ma, Oana
am uitat sa-ti urez succes.
Oricum sunt convinsa
ca daca sotul tau va citi subiectul asta
te va ajuta cu siguranta.
Irina si Sofia cea jucausa
MLDiana spune:
Nici al meu nu se implica foarte tare in ingrijirea bb .Bine ca nu e foarte plingacioasa.
E imortant sa te mai ajute si el acum cind ai iesit din spital pentru ca prima luna e foarte obositoare pentru tine.
Pune-i bb in brate si spunei sa-i dea laptica ca tu ai putina treba de facut.Cheama-l sa o ia de la baie si sa o stearga cu prosopul pina iesi si tu din baie.Nu stiu, gaseste si tu niste scuze ca sa mai poti sta si tu linistita putin.E si el parinte si asta nu inseamna ca el trebuie sa priveasca si tu sa faci totul.
Lidia ,Tiara si David D.
mamamariana spune:
Si sotul meu lucreaza cate 10 ore si cu tot cu drum e plecat cam 12 ore de acasa. Insa cand vine, e datoria lui sa faca baitza si sa ii dea biberonul de seara (cu mici exceptii). In weekend sta tot timpul cu mine, nu prea merge nicaieri singur, decat daca are de reparat cate ceva la vreuna din masini si ma ajuta la orice. Daca e de gatit la bucatarie, prefera sa stea cu bb si ma lasa pe mine sa ma desfasor.
Avem si noi servitoare, dar nu sta cu bb decat daca am eu neaparata nevoie sau daca mergem in weekend pe undeva la distractii o luam cu noi ca sa ma pot simti si eu bine. In rest, noi suntem cei care ne ingrijim de copii... noroc ca cea mare e destul de mare acum ca sa ma poata ajuta si ea.
Nu suntem nici noi de fier si faptul ca stam acasa si ne ingrijim de copii e un sacrificiu pana la urma, chiar daca il faci cu placere si dragoste. Eu una as prefera sa merg si eu la servici si sa stea el acasa sa aiba grija de bb.
Crestere usoara in continuare si un tatic model,
Mamamariana
Dana_ spune:
Draga Oana,eu ma confrunt cu aceeasi problema, inca de la iesirea din maternitate. Sotul meu nu lucreaza, e student si sta aproape toata ziua acasa. Nu stie ce inseamna sa schimbi un scutec si nici sa se trezeasca noaptea cand plange bb,ba chiar isi intoarce urechea pe partea cealalta si imi zice sa-l fac sa taca. Adica tot el care nu face nimic are pretentii. Cel mai rau e ca eu trebuie sa le fac pe toate: spalat, mancare, avut grija bb. De-abia mai apuc sa mananc, nu-l tine in brate aproape deloc.Ma enervez rau de tot dar nu stiu ce sa fac. Am incercat cu scandal,certuri dar nimic. L-am amenintat ca divortam dar el tot nu face nimic.Toata ziua e in fata calculatorului si se joaca pe jocuri tampite de copii.
Pupici
Dana&bb Andy
Eleni spune:
E momentul sa imi laud si eu jumatatea. M-a ajutat enorm inca de cand am venit de la maternitate, si cu Maria, si cu gospodaria, cumparaturi, curatenie, spalat, totul cu exceptia gatitului (dar sunt singura ca ar face-o daca ar fi nevoit). De cand am inceput serviciul, sta cu Maria si are grija de ea atunci cand e liber (lucreaza 24 ore da, 24 ore nu), si asta implica totul: schimbat, hranit, spalat, dormit, jucat, etc... Il ador si sunt constienta ca nu as fi reusit fara el. Desi il vad ca e straveziu de oboseala, nu vrea sa accepte alt ajutor atunci cand e el liber.
Sunt o NOROCOASA, si va doresc si voua acelasi lucru!
narcisa spune:
draga Oana,
eu cred ca barbatii trebuie implicati de la bun inceput, cel putin asa a fost la mine dovada ca desi Patrick e inca mic ne-am hotarit sa-i mai facem o surioara; si ce daca el e la serviciu inseamna ca noi femeile stam toata ziua acasa si ne plictisim? asta a fost chiar raspunsul lui de multe ori cind se intorcea de la serviciu si se ocupa de Patrick ca dealtfel si acum, cind vine el se joaca cu el, il schimba de pempers, il spala pe dinti inainte de culcare si noaptea cind se trezeste el se duce in ultimul timp intotdeauna si il potoleste pina adoarme desi a doua zi merge la serviciu 8-9 ore; altfel sincer nu as fi avut curajul sa astept inca un bb ca am destule peste zi de facut, curatenie, plimbat cu carutul, uneori cumparaturi, mincare, spalat, calcat tot servici e sau nu? Si mai ales la inceput cind esti inca in perioada de lauzie care nu-i deloc usoara, mai ales sa nu ai alt ajutor, ca eu aici n-am avut si cind m-au apucat frigurile intr-o seara de stateam cu 3 paturi pe mine s-a cam speriat binisor. Ca daca-i vorba de serviciu puteai sa ai si tu unul si nu mai aveai nici un bb?
Dar un copil mie cel putin asa mi se pare e o experienta de viata care merita traita din toate punctele de vedere, cu grijile ei dar mai ales bucuria imensa pe care ti-o aduce zimbetul unui copil, si implinirea sufleteasca.
narcisa 22 saptamani si bb Patrick 1 an si 3 luni
oana_noemi spune:
dragi fete,
sa stiti ca dupaa ce a vazut ca am postat acest subiect, parca lucrurile au inceput sa se mai schimbe!
draga dana,
stiu cum e ca noaptea bb sa planga si el sa devina imun la tipetele copilului, dar trebe taiata coada catelului si trebuie rezolvat. ca daca nu, risti sa ajungi un zombie umblator si adio armonie familiala, adio chef de sex, ajungi un munte de frustrari!
cristinamh spune:
de ce sa fiu rea si sa spun ca nu se implica? se implica, mai ales atunci cand vrea si are chef. implicarea lui are grade diferite:
1. din proprie placere: se joaca cu el nelimitat, cu conditia sa nu planga, mai ales de cand bb andrei vede cine e in fata lui, gangureste si zambeste. si cred ca pe masura ce va creste, cei doi baieti ai mei ma vor exclude din "clubul" lor, ca n-o sa joc eu fotbal prin parc, doar o sa-i supraveghez. si tot din placere ne asista in fiecare seara la baita, ca evenimentul seamana cu o operatie, unde mami=, tati=asitenta si bb=pacientul. uitam sa adaug ca iesim in trei in parc, si daca noi suntem afara cand vine de la servici, alearga repede dupa noi la plimbare cand ajunge acasa.
2. din proprie initiativa: ca sa ma lase pe mine sa ma mai odihnesc, noaptea sta el cu bb, cu conditia sa se linisteasca la el, ca altfel il aduce la tzatzi ca sa adoarma. pt ca ii dam papa cu biberonul, poate tati sa se ocupe de mesele de noapte. si daca mami face treaba prin casa (spalat, mancare, calcat, curatenie), de bb are el grija (cand e acasa, si pt ca bb nu ma lasa sa fac treaba, imi rezolv problemele dupa ce vine tati, ca sa nu mai stau cu urechile ciulite spre patut.)
3. la rugamintea mea: mai sta cu el in brate, se mai duce singurel in parc cu bb, ii schimba scutecul si il spala la fundut, cu conditia sa nu fi facut kk. daca e asa, sa-i iau eu scutecul, sa-l sterg nitelus si apoi il spala.
4. de nevoie: face orice daca a ramas singur cu bb acasa. dar inca nu a ramas decat cateva ore peste zi, nu stiu cum ar fi sa aiba pe cap si baita, si masaj, si administrarea picaturilor, etc... aici a vazut doar cum se fac, inca nu a avut timp sa exerseze.
cu treburile casei stam mai prost. de cumparaturi se ocupa el, (cand nu tin mortis sa ma duc si eu sa ma mai uit) cu lista in mana daca vreau ceva in mod special. si de cand s-a deschis carrefour-ul cel nou la doi pasi de serviciul lui, ii face si mai multa placere. ma ajuta la curatenie, dar spalatul (adica intinsul rufelor, ca spala masina, cum imi atrage mereu atentia!), calcatul, mancarea si dereticatul zilnic sunt atributiile mele. in weekend ne descurcam impreuna, ca sa putem petrece cat mai mult timp toti trei.
"inamicul public" nr 1 care il ia pe tati de langa noi e calculatorul. s-ar juca toata ziua daca ar fi cu putinta. ei bine cand se apuca de joaca, ma apuc si eu de treaba prin casa. are asadar de ales. ori lasa jocul, ori se joaca cu bb in brate. daca are noroc, poate doarme bb, dar nu e norocos din fire si bb castiga mai mereu, iar eu imi vad linisita de treaba, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat...
oana, nu stiu daca ma ajuta faptul ca stam intr-o garsoniera, si suntem mereu amandoi cu bb, dar de cand l-am conceput eu i-am spus ca avem contributie 50-50, la ingrijirea lui va fi la fel (sau macar aproape). nu l-am facut singura pe bb, iar daca statul imi plateste mie concediu suplineste doar cele 8 ore in care ma duceam eu la servici. restul timpului se imparte intre noi. cred ca sotul tau ar trebui sa inteleaga ca nu esti robot sa-ti incarci bateriile atunci cand esti epuizata, ca stresul nu-ti face bine nici tie, nici lui bb si ca un copil inseamana ca pe lista ta de prioritati nevoile lui sunt primele. asa vad eu lucrurile. dar cred ca, daca sotul tau accepta sa citeasca macar mesajele noastre (mai mult sau mai putin intepatoare), e un prim pas sa remediati situatia. daca el sta mereu in celalta camera nu va face decat sa se indeparteze de amandoi.
cici spune:
oana ,nu esti singura.
sper sa-l pot pune si pe sotul meu sa citeasca
toate aceste mesaje ,dar si daca le-ar citi ,mi-ar
spune ca el munceste ore 14 pe zi(ce-i drept asa e dar asta e alegerea si placerea lui-e electronist-)si isi iubeste meseria.
Insa nimeni nu-l obliga sa munceasca atit.
In rest e baiat bun
cici