cat de mult va ajuta sotul in ingrijirea lui BB?

cat de mult va ajuta sotul in ingrijirea lui BB? | Autor: oana_noemi

Link direct la acest mesaj

ehhh, asta este un subiect care ma roade rau de tot! de cand am venit de la maternitate, ingrijirea lui bb imi revine exclusiv mie, inclusiv treburile casei! ma simt foarte frustata din cauza asta, mai ales ca al meu sta acasa pt. o perioada mai lunga. ma simt izolata in dormitor cu piticu', care plange si plange...si el ! i-am reprosa ca nu se implica mai mult si de aici,
spuneti-mi si mie ce fac ai vostri soti, pt. ca al meu zice ca daca face cumparaturi e suficient!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anisia spune:

da,si al meu sot face cumparaturi si ma enerveaza cand il vad aproape tot timpul cu fata in calcularici,avem multe dispute in privinta asta dar ma si ajuta totusi cu bb,adica ii pregateste mancare,il mai schimba din cand in cand,se joaca ,il adoarme si ii da si sa pape cand sunt eu la capitolul bucatarie sau nu mai pot de oboseala.cand am venit de la maternitate si pana a innceput bb sa nu se mai trezeasca noaptea ii dadea el bibe de noapte.
A si inca ceva ,se descurca bine la capitolul mancare si cand ne apucam amandoi de treaba eu ma ocup de capitolul curatenie si el bucatarie.Nu e super incantat cand il pun la treaba dar face.ca nu scapa de gura mea.Asa ca nu prea ma pot plange ca nu ma ajuta dar oricum ma enerveaza cand se joaca la calculator.
Adina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Oana, al meu sot m-a ajutat foarte mult, inca de la inceput...S-a implicat foarte mult...Facea si cumparaturi, se si ocupa de bb, ii faceam baita amandoi...O tinea pe burta lui cand avea colici ( eu nu puteam sa o tin din cauza cezarianei)...Si acum, o potoleste daca plange, iese cu ea afara daca-l rog...ii schimba Pampers-ul...
Mancare fac eu, intr-adevar...La curatenie ma ajuta...El plateste toate taxele...Asta e! Am noroc de un sot minunat!

_ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Sotul meu lucreaza 10 ore/zi asa ca mari pretentii nu pot avea. Totusi ii mai face laptic, o culca (nu intotdeauna), se joaca cu ea (mai ales in week-end). Facem cumparaturi impreuna si iesim cu bb in parc impreuna. Noroc ca avem ceva bani (adica bona si femeie la curatenie) si ca ne gateste tata.
Oricum a inceput sa petreaca mai mult timp cu Monica de pe la 9 luni, pana atunci nu prea stia ce sa faca cu ea.
Rabdare - creste bb si ii va face placere sa se joace, ii va cumpara jucarii care ii plac lui, etc.

bb Monica si Sorana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_ltd spune:

Implica-l neaparat inca de acum pentru ca ingrijirea bb-ului este responsabilitatea amandurora si ai nevoie de timp si pentru tine. In ritmul asta e foarte probabil sa nu mai dai acelasi randament peste un timp sau sa innebunesti si adio armonie familiala, chestie care il va afecta si pe el. Pentru ca cei din jurul tau sa fie multumiti si fericiti e absolut necesar ca tu sa fii la fel.
Sotul meu se implica mult in cresterea ambilor nostri copii. Daca nu ar fi facut asta, cred ca nu m-as fi incumetat la al doilea. Cand e acasa, schimbatul pampersilor ii revine exclusiv lui, baita o facem impreuna, face biberonul de supliment la nevoie, inclusiv noaptea, stat cu bb atunci cand eu sunt ocupata sau dorm mai mult dimineata (in restul zilei e imposibil), se joaca cu el, ii curata nasucul cand e nevoie, ii face toaleta etc, doar ca nu-l alapteaza! Cand sunt amandoi copiii acasa, adica cea mare, Oana, nu-i la gradinita, impartim sarcinile. Ma ajuta mult, completeaza si suplineste ceea ce fac eu, e parteneriat. Dar pentru ca l-am laudat destul si ca sa fiu corecta pana la capat, sunt si chestii pe care nu le face niciodata cum ar fi de exemplu gatitul, stersul prafului si altele.

Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Pe mine m-a ajutat si ma ajuta f. mult inca de cind am venit de la spital. Ii da sa manince, o schimba, se mai trezeste si noaptea citeodata (el merge la servici si de obicei ma scol eu). Dar cind vine de la servici, cu toate ca lucreaza 10-12 ore, o ia el in primire, iar week-end-ul e al lui. Il ajut si eu, bineinteles, dar participa si el la sculatul noaptea. Ii face baita si singur, acum de cind a prins curaj. Nu ma pot plinge deloc, e un tata extraordinar. Nu mai zic de sot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dandanescu spune:

Va spun doar atit;am nascut prin cezariana si am 5 zile in spital,Va inchipuiti ca a putut pleca acasa ?Da de unde ,a dormit cu mine in salon pe jos .Toata sectia stia iar asistentele se obisnuise cu ideea si veneau direct la el sa ii spuna ce e de facut la fetita.Sica sa nu mai zic ca dupa 12 noaptea el era in dus la femei.Si stiiau asistentele pe cuvint ca nu va mint.Iar cind simbata avem program de curatenir gatit si alte alea el ma roaga sa plec eu afara sa stau cu fata si el in casa aspirat sters praful si etc.Nu zic ca nu suna bine ideea dar eu merg pe principiul ca ce e facut de mina ta .......asa ca eu il fugaresc frumusel afra si il las sa intre in casa dupa vreo 4-5 ore.Si bineinteles ca in week-end fetita e a lui incepind cu schimbat si pina la nani.Ei acu voi ce ziceti ma ajuta destul oare

Sa fiti iubiti !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Sotul meu e cel mai grozav! De cand am venit cu Sofia ii face baita, ii da sa manance, o schimba, se joaca, o ia cu el ca sa mai dorm eu, face toata mancarea si curatenie.Ce mai ziceti? In schimb, eu il menajez noaptea, pt. ca ea inca suge si n-are nici un rost sa-l scol si pe el.M-a ajutat imens, fara el nu faceam eu anul 5 la zi cu bebe mic...

Sabina & Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Draga Oana_Noemi,

Nu vreau sa-ti mai dau (inca) o lovitura la moral spunindu-ti ca si sotul meu ma ajuta...dar asta e adevarul! De fapt, in primele 3 saptamini, pina sa vina mama, ma ajuta si mai mult-il schimba(cu conditia esentiala sa nu fi facut kk), il lua in brate sa-l calmeze. Baie ii facem in continuare impreuna, ii da biberonul cel putin o data pe zi. In schimb i-e cam lene sa iasa cu el la plimbare, uneori il mai imping de la spate, dar nu tine intotdeauna figura.
Dar in schimb nu ma ajuta la celelalte treburi ale casei, e drept ca nici inainte n-o facea.
Pot sa-ti dau o sugestie? Ce-ar fi sa-i lasi copilul 3-4 ore si tu sa te duci in oras sa te plimbi? N-ai incredere? Curaj, o sa-ti faca bine sa te aerisesti putin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

nu vreau sa ma laud, dar marcel al meu este tata model, chiar il lauda persoanele in varsta pe starda, cand il vad ce grijuliu e cu alexutza.
ma ajuta seara la baitza lui bebe, la schimbat pampers-ul si cremuit, la papa, pt ca alexutza manaca piureul numai cu teatru, in acest scop si-a cumparat nas de clown:))).acum, ca a fost bolnavioara, a stat alturi de mine noaptea si i-a desfundat nasucul, ia dat pastilutzele...nu m-a lasat pe mine sa o desfund, ac sa nu ma refuze bebe cand ii dadeam sa sug.pana la urma n-am avut incotro si am desfundat-o si eu, pt ca el era la servici.
in concluzie, am numai cuvinte de lauda!

ariel
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc1
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_noemi spune:

va rog sa mai scrieti dovezi de buna purtare ale sotilor, ca eu le dau la citit!
Oricum dupa mult si iar de azi a promis ca se schimba si vom fi fericiti!
De abia astept sa vad schimbarile! Urati-mi succes!

Oana si bb Erik

Mergi la inceput