Strategii: scapat de pampers/ trecut la olita
Raspunsuri - Pagina 2
Veve spune:
Autor: Bobita
Subiect: cum facem la olita noaptea???
Mariuta nu mai vrea pampers seara, peste zi e totul OK, face singurica la olita, dar peste noapte se trezeste dupa ce face.
Am incercat eu sa o pun la olita dar e foarte nervoasa, si nu reusesc decit sa o enervez si sa trezim vecinii.
Voi cum ati procedat??
Ce sa fac?
Autor: anamaria
Ce varsta are?! Si Bogdan sta ziua fara pampers (2 ani si 5 luni), insa in timpul somnului are pampers obligatoriu!!! Eu zic ca e inca prea mic sa-l dezvat, si apoi daca-l trezesc in timpul pranzului (el doarme cateodata 3-4 ore), nu cred ca ar mai adormi la loc!
Eu zic sa incerci s-o convingi sa mai foloseasca un timp pampersul, ca nu se intampla nimic!
O alta varianata ar fi sa o pui pe olita chiar in patut, fara prea multe miscari bruste, ca sa nu se trezeasca de tot din somn!
Autor: Sorina
Andreea are 2,8 ani.Seara noi nu mai punem pampers. Insa ii pun sub ea un plastic( o musama mai subtire) invelit in cirpe mai mari. Initial a facut pe ea de 3-4 ori pe noapte. Se simtea uda si nu-i convenea. Incepeau vociferarile (maraieli, frichineli) si atunci stiam ca este uda. O schimbam si de cele mai multe ori nici nu se trezea din somn. Mai nou a inceput sa se agite inainte de a face pisu si atunci o trezesc usurel si o intreb daca vrea sa faca pisu si sa vezi ce sare din pat ca sa mearga la olita. Bine-nteles, seara inainte de culcare i se spune ce fetita mare este ea si ce grozav este ca face la olita. Evident ca si noi mai avem scapari insa nu fac din asta o tragedie. Daca nu vrea nu o forta! Cu timpul, se va obisnui singura!
Autor: Roxane
Fetitei mele pana in jurul a 2ani si jumatate ziua nu-i mai puneam pampers pentru ca o puneam pe olita, in schimb ii puneam noaptea de teama. Cu stupoare am observat ca dimineata pampersul era uscat si nu i-am mai pus nici noaptea.
La inceput cam in 10 zile a facut pe ea cam de 2 ori, insa dupa aceea nu a mai fost nici o problema; chiar cand se intampla sa bea seara mai multe lichide, noaptea se trezea si voia olita.
Incercati sa nu le mai dati lichide multe seara si o sa vedeti ca peste noapte nu fac pisu.
Veve spune:
Autor: cristina73
Subiect: iar olita bat-o vina
Fetelor, sa vedeti ce am patit cu micuta mea. Ea a inceput sa zica "caca" de pe la 1 anisor si intotdeauna in mod intentionat, adica anunta cind facea kk. Asta mi-a prins foarte bine mai ales cind ieseam afara si ma anunta puteam sa intru repede undeva ca sa o schimb. Pe la 18 luni am zis sa incerc sa o obisnuiesc cu olita fiindca mi s-a parut ca e pregatita. Din pacate nu a fost si vreau sa zic ca a urit olita din tot sufletul!! Nu voia sa stea nici cum si plingea de-mi rupea sufletul. Am incercat sa o pun si pe wc dar nici asa nu i-a placut. In plus se si abtinea sa faca orice cit statea pe olita, in schimb in momentul cind o dadeam jos facea imediat. In fine, dupa citeva zile de c hin si incercari nereusite am renuntat la olita cu gindul sa o mai las o vreme. Acuma problema e ca Alexandra refuza sa mai zica "caca" de teama sa nu o pun iar pe olita! Acum are aproape 22 luni si de cind am avut incercarile cu olita nu a mai zis niciodata cind voia sa faca kk.Mi se pare ca mai mult am stricat in problema cu olita decit am facut bine.
Daca aveti vreo idee cum as putea sa o fac sa zica din nou cind face kk, astept cu nerabdare raspunsurile voastre.Ma simt tare vinovata ca i-am stricat un bun obicei fiindca m-am grabit cu olita.
A doua problema este urmatoarea: am vazut in multe mesaje pe tema asta ca mamicile isi lasa puisorii fara pampers pe timpul zilei. Ce vreau sa va intreb e : ii lasati chiar in funduletul gol? Apartamentul meu e mochetat peste tot in afara de baie si bucatarie si nu-mi inchipui cum as putea scoate petele si mirosul de urina!!!
Daca ii lasati numai in chilotei, cum rezistati sa spalati 10 perechi de chilotei /zi?? Eu am incercat sa o las numai in chilotei si a facut pe ea no problem, nici nu s-a sinchisit, daca nu bagam de seama ca e uda putea sta asa toata ziua din partea ei.Va rog lamuriti-ma si in problema asta
Autor: lexi
Si noi suntem niste "intarziati" in problema pampers-ului, l-am dat jos abia pe la 2 ani si jumatate, dar nici nu l-am grabit in vreun fel sau altul. Olita nu i-a placut de la inceput, desi m-am straduit sa cumpar una care sa-l atraga, cu tot felul de culori, desene si clopotei, ba avea si-un cerculet portocaliu inauntru, care s-ar fi transformat in steluta rosie, numai sa fie udat un pic! I-am facut eu experienta cu apa calda, tot degeaba, nu-l interesa si pace!
A prins insa metoda cu "punct ochit - punct lovit", direct in wc, cu cerculetele de cerealele de la Cherrios. Dar voi sunteti fetite si nu se aplica. :-)
Asa ca am lasat olita sa ne serveasca pe post de inaltator spre wc si am trecut sa facem direct ca mami si ca tati. Doar pisu, insa.
Cu kk ne-a luat ceva timp, pana cand am inceput sa-i dau cate un premiu lui tati cand facea el, facand eu un mare eveniment din asta. Premiul nu era decat un fulgisor sau o feliuta de mar inofensiv, dar copilul a prins ideea ca e mai castigat sa spuna si sa faca unde trebuie.
Aaa, intr-o etapa intermediara, pana sa ne desavarsim de tot cu wc-ul, facea acolo doar pisu, dupa care cerea pampers, ca sa faca si kk, restul timpului stand in chilotei.
Succes si, daca folosesti solutia noastra, spune-ne, ca sa tinem galerie! :-)
Autor: mmi
Eu am o alta dilema.
Ne-am obisnuit cu olita de vre-un an de zile, cam de pe la 1 an si 8 luni si de atunci facem tot la olita. Dar ma intreb si eu pina cind? Cind facem si noi la wc, sa scapam de purtat olita cu noi peste tot pe unde mergem. ( Am incercat si la wc: face putin pisu si vrea sa se dea jos, iar kk mai bine nu face deloc. )
Cu drag, Mihaita si mami Mihaela.
Autor: mmi
Iarta-ma Cristina, luindu-ma cu povestea mea, am uitat de raspunsul la intrebare.
Eu zic sa ascunzi olita si sa lasi fetita sa-si uite de incident (cel putin 2 saptamini), apoi scoate-o din ascunzatoare, dar las-o doar ca obiect de decor pina cind simti tu ca trebuie sa faci o noua incercare. Nu te grabi. Rabdare si pupici. Si iar rabdare.
Mihaela.
Autor: madadum
mara (aproape 2 ani) este de curand intrata in randul copiilor mari, adica fara pampers. minumea s-a intamplat pe la 1 an si 10 luni. dupa ce nici nu vroia sa auda sau sa vada olita, trecerea a fost brusca. dupa ce am fost in vizita la un baietel de 3 ani si la vazut facand la olita, nu a vrut sa plece acasa fara olita respectiva si de atunci o folosim. nu va inchipuiti ca este un model spectaculos sau spuer-colorata. este o olita banala dar este a lui 'uca' si ne place.
Autor: ticka
Fetita mea are 3,5 ani si am depasit aceasta problema. Initial refuza si ea sa stea pe olita, asta pana cand n-am fost in vizita la un prieten de-al ei. Cand l-a vazut pe Danut ca sta pe olita a vrut sa stea si ea. A fost prima data cand a facut ceva in olita, avea 1an si 9 luni. In aceeasi zi i-am luat o olita identica cu a lui Danut. De atunci a fost ok, oricum pentru siguranta ii puneam si pampers cand ieseam afara sau plecam in vizite.
De pampersul peste zi am scapat difinitiv la 2 ani cand am dus-o la cresa, intr-o saptamana n-a mai vrut sa-l poarte, a zis ca doar cei mici ii poarta. L-a mai purtat inca vre-o 4-5 luni noaptea. Cam atat! Succese si voua in razboiul cu pampersii!
claudia_2803 spune:
Noi am scapat de pampers la 2 anisori.Pe olita a stat foarte putin in schimb a fost fascinata de wc.I-am cumparat colacel special pentru copilasi dar cred ca l-a folosit de cel mult 5 ori.Problema e ca dupa ce am scapat de pampers si a inceput sa faca la wc era o tragedie sa iesim cu ea in oras sau la iarba verde!Nu facea nici in ruptul capului.Plangea ca vrea la wc si gata.Trebuia sa mergem sa cautam numaidecat wc si nu oricum......curat sa fie!!!
Claudia&Laurici