Marsupiu - de la ce varsta si de care?

Marsupiu - de la ce varsta si de care? | Autor: roisin

Link direct la acest mesaj

Cica fiecare proaspata mamica are cate un gargaune in cap care nu-i da pace, (asa scrie in carti ): ei bine, eu am unul legat de marsupii.
I-am luat gizei (gizulica mica, de o luna) o astfel de chestie, n-am vrut d-ala sa stea culcat, am zis ca e fata mare, sta in fund (are un fel de sustinatoare pentru gat), da' acuma ma macina gandurile si ma tot framant daca o fi bine s-o tin in el sau nu.
Am cetit pe internet, unii zic da, altii zic nu, am scormonit pe DC (am frunzarit vreo 70 de pagini de la "Parintii intreaba...", n-am gasit nimic si deja is obosita... ), asa ca mi-am luat inima in dinti si va intreb acilea: voi ati avut asa o chestie pentru aia micii, si, daca da, de cand ati inceput s-o folositi?
Sar'na de raspunsuri, s-auzim de bine!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilach spune:

Roisin,
eu am inceput sa folosesc de la vreo 3 luni...dar am vazut pe aici in Israel foarte multi, care folosesc inca din primele saptamini 2-3 saptamini.

"Un sfirsit e un inceput..."

ella& laura,andrei,andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Eu l-am pus pe Vladut in marsupiu pe la 2 luni jumate. Depinde si de copil. El era destul de dolofan, avea aproape 7 kg, isi tinea capul bine.
In unele carti am citit ca e bine sa-l pui de la 3 sapt.- o luna, in altele ca nu...asa ca fiecare face cum crede de cuviinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lexi spune:

Noi l-am pus la 2 saptamani, cate 5 minute la inceput, apoi am marit perioada. Statea cu fata inspre pieptul meu, cu capusorul intors pe o ureche si parea destul de multumit. Chingile de la sustinatorul capului erau stranse bine, astfel ca nu mai era nevoie sa-i sustin si eu capusorul cu mana. La o luna deja il tineam cu fata spre exterior si fericirea era maxima, il intorceam invers doar cand vroiam sa adoarma, ceea ce si facea extrem de repede, pentru ca i se inchidea campul vizual.
Acum are 6 luni jumate si e foarte incantat sa-si petreaca acolo mult timp, dar doar cu fata spre inainte, ca s-a prins ca pozitia cealalta implica somnul si, cum dumnealui nu vrea sa piarda nimic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Noi l-am folosit dupa 3 luni si jumatate. Desi bb isi tinea capul mult mai devreme ne-a fost mai comod in carut. Doar ca de la o vreme dorea si el sa vada lumea si inca nu era pregatit pentru statul in fundulet in carut asa ca am ales varianta asta. Si tare ii place. Chiar si doarme acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Am avut si eu aceeasi dilema. Cand am intrebat pediatrul mi-a spus ca el il recomanda atunci cand copilul 'se tine' bine, dar nu inainte de 3 luni. Ca sa fiu sigura, am asteptat pana la 4 luni, cand surpriza, copilul a refuzat sa stea in el, asa ca marsupiul n-a fost folosit niciodata.

Corina

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela-Z spune:

Noi l-am folosit de la 3 luni , eram tare nerabdatori, dar am citit intr-o carte despre bbi ca il poti folosi chiar daca bb nu-si poate tine capul singur, dar eu nu te sfatuiesc.
Ela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Indra spune:

Noi am inceput sa o punem pe Anisia in el pe la 2 luni cin a inceput sa-si tina cit de cit capul.... si pina acum vreo luna. In instructiuni spuneau ca poate rezista pina la o greutate de max. 9 kg. dar pe noi ne cam cocosa chiar daca nu avea chiar 9. Acum i-am cumparat un fel de rucsac pe cadru pe care il porti in spate.... e mult mai confortabil si merge pina la 15 kg.... dar asta este pt. zgitii mai maricele!!!!

Lasa ca va faceti voi mari

Dana & Anisia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MLDiana spune:

In Japnia se gaseste un marsiupiu cum ii ziceti voi care se foloseste de la 0 ani pina mai tirziu.
Pina in 3,4 luni se foloseste in pozitie culcat si dupa aceea poti pune bb in pozitie verticala ori in fata ori in spate.Nu este recomandata ca inainte de 3,4 luni sa il pui in pozitie verticala.

Lidia ,Tiara si David D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Uite, Roisin, mai ai rabdare cu marsupiul macar o luna. Marsupiul se poate folosi incepand de la 2 luni, insa nu se tine bb prea mult in el nici la acea varsta...Daca-l tii prea mult inainte de a se tine el destul de bine ( si asta se intampla pe la 3 luni), ii poate afecta coloana! Mi-au spus chestia asta doi pediatri cu experienta! Si cica abia la 4 luni nu mai e nici o problema si il poti tine mai mult! Asa ca...rabdare! Coloana ei e asa de fragila acum!
Da, numai un marsupiu in care bb sta la orizontala e indicat acum...Dar cum nu ai...asta e...caruciorul!

_ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela spune:

Imi pare taaare rau ca nu merge cautarea - dar subiectul a mai fost discutat de cel putin 2 ori!
O sa va scriu ce am scris si atunci - in cazul unui marsupiu de calitate (din materialmai tare si mai lung - ca sa sustina capul si cu posibilitatea de reglare in zona capului) e suficient sa urmati instructiunile de folosire ( ma bazez iar pe faptul ca este de calitate - de obicei asta inseamna de firma - si a fost testat).
Noi am avut unul de la Baby Björn - si copilul putea fi pus de la 53 de cm - deci la 2 sapt. noi am pus-o pe Ilinca in el (ea s-a nascut cu 52 de cm si a crescut 6 cm in prima luna)!

NU afecteaza coloana - cum nu-i afecteaza coloana nici cand il tineti in brate, si bebele sta lipit de voi si apropierea asta ii prinde tare bine!
Desi in general cam duc dorul doctorilor de acasa - in privinta marsupiului cred ca sunt tributarii unei mentalitati invechite!

Deci bucurati-va in liniste de marsupiu - in curand puii vostri vor deveni prea grei ca sa-i mai tineti asa!

Numai bine la bebici, mamici si burtici!

Mergi la inceput