Marsupiu - de la ce varsta si de care?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MLDiana spune:

quote:
Originally posted by Tiara

In Japnia se gaseste un marsiupiu cum ii ziceti voi care se foloseste de la 0 ani pina mai tirziu.
Pina in 3,4 luni se foloseste in pozitie culcat si dupa aceea poti pune bb in pozitie verticala ori in fata ori in spate.Nu este recomandata ca inainte de 3,4 luni sa il pui in pozitie verticala.
Am scris gresit marsupiu.
Lidia ,Tiara si David D.

Lidia ,Tiara si David D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosica spune:

Medicul pediatru mi-a recomandat marsupiul in pozitie verticala incepand cu 6 luni.
Pana atunci este bine sa-l folosesti pt pozitia culcat. Coloana lor este moale, capul nu si-l tin inca bine. Abia la 5-6 luni stau in fundulet si se clatina inca...nu este bine sa-i fortezi sa stea vertical, dupa cum nu este bine sa-i fortezi sa stea in picioare (pana nu se ridica ei singuri nu ai ce face; inseamna ca atunci coloana poate prelua greutatea corpului).Medicul meu a avut cazuri de copii cu coloana stramba din cauza pozitiei verticale a copilului de luna mica in marsupiu.
Asta este parerea mea, dar fiecare mamica face cum crede ca este mai bine pt ei.

Pupici,
Gogosica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Noi l-am folosit in pozitie orizontala inca de pe la inceput. De pe la 6-7 saptamani ne-a zis kinetoterapeuta ca am putea sa il folosim si in pozitie verticala, dar era destul de difidil sa ma asez pe scaun in mijloacele de transport in comun si dormea asa frumos in el orizontal ca am continuat asa.
Ortopedul a zis chiar ca e foarte indicat, mai ales pentru fetite deoarece stau mai cracanate si se reduce riscul displaziei de sold.
pompici,
Nadina

"Poate pentru lume esti o singura persoana, dar pentru o anume persoana esti intreaga lume"(Marquez)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

ariel

de la ce varsta pot sa o pun pe alexutza in marsupiu? mi-e groaza cand merg cu ea la cumparaturi si intru intr-un magazin mic si blochez accesul.
mi s-a zis ca dupa 5 luni, dar eu am vazut de vanzare unul bun de la 3 luni.

Melinda
Membru matur

trebuie sa ai grija de coloana copilului. Cred ca cel mai indicat sa-l pui in marsupiu este momentul din care sta in fund. Grija mare la coloana si cap.

liviu`s
Moderator

Noi am inceput sa utilizam marsupiul cand copilul avea aproape 3 luni.

adi69
Membru senior

Eu am pus-o pe fetita mea in marsupiu de la doua luni.Cred ca nici nu implinise doua luni.Am avut marsupiu de la Chicco ,cu intaritura la spate.Avea o placuta de plastic care-i tinea spatele drept.Scrie pe el "de la doua la opt luni"sau pana la 9 kg.L-am cumparat de la Metro cu vre-o 700 mii lei.
Marsupiile astea care nu au intaritura ,intr-adevar sant recomandate numai dupa ce copilul da semna ca sta in fundulet sau macar sa-si tina capul singur.

tinatache
Membru de baza

Eu am vazut pe strada bebei mici de tot in marsupiu, asa ca la 5 luni cred ca e destul de mare. Eu am incercat cu Andra inca de pe la 2 luni, dar nu m-a tinut spatele si am renuntat. Vezi ca se invata si nu mai scapi!

adi69
Membru senior

Asa este Cristina.Fetita mea nu a vrut sa stea in carut.Si multa vreme a adormit tinuta in brate.

simonab
Membru matur

Si noi avem un marsupiu de la BabyBjorn si e SUPER ! Il folosim de cat avea cateva saptamini si tare bine e cand vrem sa ne miscam repede. E special facut sa tina capul copilului cat e mic mic. Si-l foloseste pina cand are vreo 90 cm (cel putin asa indica). Eu am fost incantata caci am mai multa libertate de miscare decat cu carutul. Si-n plus copilul nu urla caci se simtea bine la mami. Si pot sa spun ca-i place si-n carut caci nu am exagerat cu purtatul in marsupiu.

Yasmine
Membru senior

Eu il port pe Andreas in shal, "Tragetuch" shi e supermltzumit, coloana mea insa face greva de cite ori il port.
Andreas are 5,5 luni shi 8300 g.

chiri
Membru nou
Si eu l-am pus pe bb Paul in marsupiu(Chicco,care are suport pt.spate)de la 2 luni si nu pot sa-ti spun ce fericire mare pe el. Cu timpul asta a devenit si un mod de calmare in perioadele de plins,din cauza de colici. Chiar dr. mea pediatra mi-a recomandat marsupiul. Acum(3luni)il folosim alternativ cu caruciorul la plimbarile din parc,unde doarme dus.

Mergi la inceput

ioana
Membru matur

De la 6-8 saptamani l-am pus in marsupiu si se simtea foarte bine acolo. Adormea imediat ce ieseam afara, se incalzea de cel care-l purta in marsupiu. Nu a patit nimic, adica nu si-a deformat coloana, nimic de genul acesta, cum se mai sperie unii. Cred ca depinde si de greutatea copilului, daca este foarte mic, bineinteles ca nu-l poti pune prea devreme in marsupiu. Daca are o greutate buna, nu-ti fa probleme! Ioana si Tudor.

oanaesn
Membru senior

Pe noi pediatra ne-a sfatuit sa asteptam pana la 3 luni, sa isi tina bine capul.

dede
Moderator

Si noi am inceput pe la 2 luni jumate si a fost totul bine ... acu' are aproape 10 si aproape am renuntat... Eu cred ca poti sa-l pui... mai tarziu s-ar putea sa nu mai vrea/placa!

cl
Membru de baza

Poti sa-l pui linistita. Doar sta la tine in brate si-l sustii. Plimbare placuta.

iuliana_2002
Membru matur

Noi l-am folosit de la 4luni si 1/2 desi eram destul de bine facuti, iar pediatra ne-a recomandat dupa 5 luni.

Otilia
Moderator

Noi l-am folosit prima oara la 2 saptamâni. Am incercat si mai devreme, dar Adélie era prea mica, avea doar 3 kg si marsupiul nostru era cu incepere de la 3,200 kg.
Dar nu l-am folosit decât de câteva ori, este foarte incomod (pentru parinti) si preferam de departe caruciorul. Ei ii place, ca vede lumea "de sus", cu conditia sa nu ii fie somn...

iulia11
Membru junior

Eu am pus-o pe Emilia in port-bebe de la 6sapt si totul a fost O.K.
Daca te tine spatele atunci PLIMBARE PLACUTA!

Julie
Moderator

Daca ti se pare ca bb sta cocosat ( asta se poate inainte de a-si tine bine capul, adica musculatura spatelui si gatului nu e suficient de puternica) pune marsupiul orizontal. Vezi ca trebuie insa ca "spatarul" sa fie suficient de tare, sa nu ii cada lui bb capul pe spate.

Mugur
Membru matur

Si noi l-am folosit cam pe la 6 saptamani. Cum dadea cu nasul de aer adormea. La inceput o sa faci febra la picioare, sau o sa te doara spatele daca mergi pe distante mari, dar te obisnuesti. Iti recomand sa-l pui bb in fata ta si cu fata la tine( nu agatat in spate cum am vazut la unii parinti). Ai si maiinile libere si poti sa il si vezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Multumesc mult, fetelor, mi-ati fost de mare ajutor.
Julie, saru-mana de rezumat, eu am rasfoit juma' de forum, dupa cum spusei, insa am luat-o de la coada si n-am gasit nici un subiect pe tema asta. Sau, ma rog, niciunul cu titlu sugestiv, ca nu m-am apucat sa le citesc pe toate.

Ce n-am spus este ca deja am plimbat-o pe bebita cu marsupiul de vreo doua ori (cate juma' de ora, nu mai mult) si i-a placut enorm, am tinut-o mai pe spate (asta are doua pozitii, una in fund si una la 45 de grade) am sustinut-o cu ambele brate si a stat destul de confortabil. Singura problema este ca in pozitia asta nu stau eu prea comod, imi obosesc mainile (spatele oboseste oricum ) si voiam sa stiu daca sa indraznesc s-o pun nesustinuta.
Cred ca am sa mai astept putin, desi fata mea a inceput sa stea foarte semeata, capul si-l ridica si il tine in sus aproape tot timpul cand ragaim (cu exceptia momentelor cand moare de somn ), ca sa nu mai spun ca e extrem de fericita daca poate vedea lumea de sus, deja imi trage zambete de multumire cand o ridic din carut.

Inca o data, multumesc, sunteti grozave!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

E bine daca-i place! Si eu stiu ca pana pe la 2 luni e mai bine culcata, desi am vazut si de 3 sapta,ani in popou...Sofia adora marsupiul, si acum la un an!

Sabina & Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Noi l-am folosit de la o saptamina,Bogdanel oricum s-a nascut cu 53 cm,asa ca era destul de maricel si-si tinea capul foarte bine pt.un nou nascut,dar am vazut si bebei mult mai mici in port-bebe.Nu am avut nici un fel de probleme cu coloana.Apropo de subiectul asta,un doctor argumenta pro port-bebe:n-ati vazut femeile din Africa cum isi poarta nou-nascutii in spate,ghemuiti de nu se mai stie unde-i capul si unde-s picioarele?uitati-va, cine sint cei mai mari atleti?...africanii!

Iren&Bogdanelu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

corina, marsupiul pe care l-am luat noi pt alexutza are o intaritura la spate, adica un buzunarash in acre se baga o placutza de lemn si ii tzine coloana dreapta...e un accesoriu excelent si bebe se bucura enorm cand e plimbat pe burtica lui tati sau mami, pt ca-si aduce aminte de cele 9 luni de burtica si pt ca recunoaste zgomotul de inimioara si mai ales pt ca e laganat:).
plimbare placuta cu strugurelu'. dar ia-o treptat...cel mai sigur duap 3 luni (asa ne-a zis pediatra si asa zice si nenea Spock in cartea lui).

ariel
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc1
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc2

Mergi la inceput

Stie cineva daca exista in Romania produse Baby Bjorn? Ma intereseaza un marsupiu reglabil. Daca nu, ce alt marsupiu credeti ca ar fi mai bun pentru o fetita de 2 luni?
Postat de adi65

Andruska
Membru matur

Noi am evitat sa il ducem pe Andrei in marsupiu cand avea 2 luni - dupa care era prea greu si eu oricum nu puteam sa il manevrez - dar il ducea taica-sau.

Noi am avut unul de la CHICO sau de la BABY NOVA (parca). A fost f bun si era reglabil (adica se lungeau bretelele care se puneau la spate).

dddd
Membru matur

eu am un marsupiu aceasta marca cumparat din mall de langa magazinul Z. ce-i drept acum 2 ani a avut loc achizitia. am vazut si la brasov. a fost foarte ieftin comparativ cu chicco si este mult mai bun. sper sa mai gasesti. daca esti din bucuresti incearaca si la magazinul toy zoone din vatra luminoasa.

Nicoleta
Membru matur

Salut.
Noi avem un marsupiu de la Chicco, reglabil, intr-o oarecare masura, care a costat 900.000 lei. L-am luat din Bv si pana acum ne place. Copilul se poate aseza in doua pozitii.

irinai
Membru matur

Noi am luat marsupiu Baby Bjorn din Metro. Am fost super multumiti de el. Dar nu a fost deloc ieftin, a costat 900.000 lei.

Mugur
Membru matur

Eu am luat port bb-ul din piata Moghioros. Si a fost bun. L-am putat pe Alex pana la 4 luni in el. Este foarte solid. Acum nu-l mai folosesc.

mamica dulce
Membru senior

eu am avut marsupiu Chicco...dar...catastrofa,l.am luat cand avea 3 luni,scria clar ca pana la 9 luni09kg...dar baiatul meu a implinit9 kile pe la 6 luni si astfel l.am carat doar de doua ori si mi.a rupt gatul.
ideea e buna dar practica te omoara

joxy
Membru matur

Nu atat ca sunt groase,cat ca tzii copilu lipit de tine !
nu recomand vara... decat daca e stricta nevoie.

Mergi la inceput