Mamici ian-feb 2004 (10)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Ma primitzi putintel printre voi?! Ca am vazut ca sunteti tare harnicutze la scris.
Nu o sa fiu mamica de ian-feb.....ci mai tarzior nitzel, prin martie. Numai ca voiam sa va intreb ceva pe voi care sunteti ceva mai "experimentate" in ale sarcinii, e posibil simti miscarile la doar 14 saptamani, mai ales ca eu sunt la prima sarcina?
Azinoapte am stat cu mana pe burtica, asteptand si pandind orice miscare, si dupa minute bune de asteptare am simtzit vreo 3 ghionturi, pe care daca nu eram cu mana pe burta, sigur nu le-as fi simtit. Am citit ca intre 16 si 20 de saptamani se simt primele miscari, sau mai devreme pentru cele care sunt la a doua sarcina. Totusi, e posibil ca ceea ce am simtit eu sa fie bb???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aramona spune:

DRaga Mickyy,

Mi-ar place sa-ti pot raspunde afirmativ, ca acele ghionturi au fost miscarile bb-ului...Insa din "experienta" mea, primele pareri cum ca ar fi miscat ceva in burtica mea au fost dupa niste "falfaieli" prin burta...sau ca un fel de "pestisor" care inoata si simti vagi unduiri in interior...La 14 saptamani e prea mic pentru ghionturi, astea le vei simti mai incolo (eu le-a simtit clar dupa 21 saptamani).
Dar cine poa' sa stie?
Vezi ce mai scriu si celelalte fete!

Pupici si sarcina usoara,
Ra(24 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aramona spune:

Mickyy, inca ceva: n-am vrut sa te intristez, poate am fost prea transanta...ai nitzica rabdare si vei vedea ca in curand va tzopai si cand vrei, si cand nnu vrei...Sunt convinsa ca abia astepti momentul! RABDARE!!! Si te mai asteptam pe la noi!

Ra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

...falfaieli, pestisori si crampe am mai avut si pana acum....dar parca nu prea semanau cu miscari de bb. Pe cand cele de aseara au fost diferite de orice altceva am simtit inainte, dar intr-adevar, erau foarte foarte slabe.
Acum recunosc, nici eu nu mai am rabdare...tot astept sa-nceapa sa miste si stau cu "ochii-n patru" si interpretez si exagerez fiecare semn fie el cat de mic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helen spune:

Mai fetelor din ce ziceti voi eu inteleg ca nu am contractii ci doar tonus crescut al uterului...parca asa era si exprimarea de la spital! Oare ptr. asta ce se poate lua in afara de stat in pat?...ca asa trece e adevarat, dar cum spuneam reapare la ridicare dupa scurt timp...niciodata nu mi s-a intampalt ca noaptea, sau fiind culcata sa mi se intareasca burta, dimpotriva se relaxeaza..devine chiar moale. Nu prea inteleg mare lucru si nici nu stiu cat de grav este..stiu ca de doua ori am ajuns la spital cu sangerari si asta imi ajunge...trebuie sa incerc sa inteleg de la medic ... pe care il tot intreb dar nu pricep (si in general nu sunt grea de cap iar el este un simpatic si imi tot explica dar ce explica el nu se potriveste in totalitate cu ce simt eu)...si cand ma gandesc ca am citit nu mai stiu unde ca dupa 5 luni apar contractiile alea false nu mai stiu cum le zice...mie numai alea nu imi trebuie!

Ptr. Adriana, nu stiu de ce ti se pare asa sumbru la spital ca nici aici nu-s cine stie ce conditii dar merge si cum va povesteam mie chiar nu mi-a displacut ( in afara de mancare care nu se putea manca si era infima cantiativ..ceva de genul - dimineata o lingurita de margarina goala cu paine... mi se pare nu ridicol ci de domeniul fantasticului) Nu stiu in ce masura are vreo legatura cu Ardealul..eu nu ridic deloc in slavi Ardealul ptr. simplul motiv ca nu este de ridicat dupa parerea mea( cu f mici exceptii)...imi aduc aminte cand eram la mama acasa( Sinaia) ce laudati mai erau ardelenii si cand colo am constatat ca sunt daor cam laudarosi..adica se lauda singuri ... ma rog, sper sa nu risc vreo polemica pe tema asta ... poate sunt oameni mai de cuvant dar atat!.. in rest toti oamenii sunt la fel indiferent de zona ... si buni si rai - asta este parerea mea!
(inca o data ca poate s-a inteles gresit - nu in Tg. Mures am fost internata ci in Sigh.)

Sa mai dau niste amanunte: la spital patul era ok desi era cam vechi , probail de la ajutoare, perna era ca si inexistenta , cerceaful era cam gaurit dar erau curate si dezinfectate, nu erau termopane sau faianta si gresie ( decat la baie) dar era curat iar personalul medical rezonabil, chair dragut...in afara de o infrmiera nebuna care a intrat o data urland la 6 dimineata si despre care cu parere de rau a trebuit sa-i spun medicului, nu de alta dar mi-a dat palpitatii! Mai putin palcut era ca f multe paciente erau de etinie roma dar aveau saloane separate si erau obligate sa se spele..asa ca ok... Acum nci eu nu sunt prea pretentioasa! ptr. mine singurul lucru sumbru erau evenimentele ce se intampalu in spital si diverse cazuri mai urate despre care totusi se auzea si ma cam demoralizau... asa ca Adriana..daca este curat si sunt cadre macar rezonabile daca nu dragute cu adevarat, stai linistita acolo ca este mai bine.... iti spun eu...dupa ce am venit acasa nu m-am mai odihnit la fel si in plus mai aveam si unele divergente cu sotul si cel mai rau stau mai toata ziua singura (dar paote nu-i si cazul tau). Acolo erau fetele cu care povesteam si ziua trecea f repede! Cred ca unele din voi zic ca nu sunt intreaga la cap ... ca sunt singura care imi place la spital( desi e mult spus) ... adevarul este ca eu ma acomodez usor si desi a fost prima internare din viata mea si m-am speriat la inceput, apoi a fost ok!..a ... si tot cocteilul ala cu calmante l-am primit si eu la inceput...las ca o s afie bine ... CURAJ!

Fetelor, tineti-mi pumnii ca maine ma duc la serviciu si asa de mult as vrea sa rezist si sa nu ma intorc iar in concediu medical..ca ma-m plictisit rau acasa...parca te rupi de tot...si te saturi si de televizor!..noroc cu catelul ca imi tine companie si e tare sufletist!
Apropo, cainii vostri ce mai fac? doar nu i-ati dat, ca multe din voi veati caini in casa, nu...?

Va pup,
Helen - sapt 22

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgy spune:

Buna, buna,

In sfarsit am revenit si eu...printre voi!
Apropo de contractii...Din cauza acelor intariri ale burticii, mie mi s-a scurtat colul cu 1,5 cm in 3 zile! Acestea sunt contractii si tot ele sunt cauza pentru care eu stau acasa cumintica in pat! Iau No-spa zilnic (2pastile/zi)! De cate ori stau cuminte in pat, nu am nici o contractie, cand ma ridic si stau mai mult in picioare...mi se intareste burta! Dr. meu a spus sa-l sun urgent dc am mai mult de o contractie pe ora!!! Atentie ca de la astfel de probleme se poate deschide colul...

Helen, catelul meu sufera alaturi de mine! Deci nu am dat-a si nici nu o voi da (e o ea)! Este foarte adevarat ca de 2 zile o plimba ori ai mei, ori cumnatul meu pentru ca mie nu-mi merge liftul si nu pot urca pe scari! In rest sa stii ca ma pazeste foarte atent mai ales cand nu este "tati" acasa (ca acum)! Cred ca m-as sui pe pereti sa fiu singura toata ziua, cel putin ea ma mai face sa zambesc! Este "copilul" nostru care stie ca va avea un fratior! Tu ai de gand sa-ti dai catelul?

Mikyyy (y), in saptamana 14 poti simti bb-ul, dar de cele mai multe ori confunzi miscarile lui cu niste..."gaze". Daca simti asa ceva...este copilasul tau...Bucura-te de asta! Mai incolo ti se va muta burtica dintr-o parte in alta! E super!

Fetelor, am mai capatat putina incredere in mine! De fapt o zi sunt asa (increzatoare), alta sunt invers (neincrezatoare)! Asta este, sunt Balanta! Am ajuns la faza in care vreau sa ma vad trecuta de 32 saptamani! Voi nu?

Pupici,
Georgy (25 saptamani si 2 zile)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andruska spune:

Buna dimineata fetelor !!!

Pentru Georgy- ma bucur foarte tare ca te simti mai bine. Stai in pat si nu fa nici un efort care iti poate pune in pericol sarcina. O sa vezi ca la anul, o sa ne gandim la vremurile acestea ca fiind apuse si o sa ne uitam la bebelusii nostri ca la Dumnezeu.

Cat despre ajungerea direct la 32 sapt, eu nu vrea sincer - poate si pentru ca al copil nu mai fac - doi imi ajung - insa vreau sa trec prin toate fazele sarcinii.

Vesti despre Adriana - am fost ieri la Filantropia sa o vad. Ea arata bine, are un tonus foarte bun si ce este cel mai important este ca se SIMTE BINE. Vrea ca astazi sa vina acasa. Oricum spitalul mi s-a parut deprimant si darapanat. Pe mine m-a ingrijorat faptul ca ea era bine (poate cel mai bine din salon) pe cand celelate fete erau cu probleme foarte mari + ca umbla viroza pe acolo.

Sper ca am reusit sa o inveselesc cat am mai stat pe acolo si sper ca astazi sa poata veni acasa unde este cald si bine

Ce mi-a placut a fost ca in timpul cat am stat acolo, a venit preotul spitalului si am putut da si o Sf Liturghie pentru duminica. Orice rugaciune este binevenita, mai ales cea de duminica din Sf Biserica.

Stiti in momente din acestea, realizez ce important este ca suntem bine, sanatoase, ca stam acasa inconjurate de toti cei pe care ii iubim si nu intr-un spital NENOROCIT. Sa ii multumim lui Dumnezeu pentru tot ce ne da si sa ne ajute sa fie bine pana la capat. Doamne ajuta !!! Stiti astazi este Acoperamantul Maicii Domnului - poate ajung si eu pe la biserica, mi-ar placea.

Cam atat despre Adriana - o sa va scrie ea mai multe cand vine - poate chiar astazi

Noi suntem binisor - doar putin obositi. Aseara am stat in pat si ne-am simtit mult mai bine---dar nu am rezistat decat vreo 2 ore, dupa care am facut ciorbitza de stevie si am pus morcovi si telina la congelator pentru la iarna. Astazi vrem sa punem si ardei capia...dar nu stiu daca vom avea timp pentru ca este.... ziua mamei mele si suntem invitati la ea dupa amiaza.

Oricum, as vrea mai mult timp pe acasa...asa vreo 2 zile sa pot termina si eu aranjamentele pentru iarna, mai ales ca incepand cu ianuarie nu mai pot merge la piata , etc... stiti voi de ce si trebuie sa le am pe toate la indemana ca il am si pe Andrei si va trebui sa gatesc...

Va pupam pe toate, va dorim o zi foarte buna, armonioasa si linistita de 1 octombrie (a venit toamna),

Andra cu burtica de 22 saptamani si Andrei (4 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina constantin spune:

neata burtici! andrushka, eu sunt nashica. mi-a spus adriana ca ai fost ieri pe la ea, era tare bucuroasa, i-ai facut o surpriza. ce sa va spun, aseara era cam suparata, a demoralizat-o atmosfera din spital, vroia acasa, mai ales ca era in salon cu doua gravide bolnave, cu febra mare si, in plus dr. ei nu trecuse deloc pe la ea ieri. a si "bazait" un pic, dar am calmat-o, i-am spus ca-i face rau lui bb, si pana la urma s-a linistit. a venit si sotul meu si a stat si el un pic de vorba cu ea, sper sa fie ok. vestea buna e ca azi i-a dat drumul acasa si e in culmea fericirii! a promis ca o sa stea cuminte, in pat si ca o sa faca in continuare tratament cu no-spa si utrogestan. eu ma rog la Doamne-Doamne sa o ajute si pe ea si pe bbsi sper din tot sufletul sa stea linistita si sa fie bine!pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Coryydo spune:

Buna dimineata dragi burticutze,

Cum va mai simtiti azi? Noi suntem bine, azi noapte nu am dormit numai vreo trei ore (bb s-a miscat tot timpul si cand credeam ca adorm, ma mai inghiontea o data si tot asa......), dar il iubesc si ma bucur ca este activ.
Fetelor, de vreo 2 zile a inceput sa ma doara putin in zona buricului (in interior, parca ma arde asa usor), mai ales ca bb se misca mai mult in acea zona. Oare este normal?

Pupici pe burtici,
Corina si bb Bogdan de 22 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andruska spune:

Sa fi inceput DEJA arsurile ? Eu cu Andrei am inceput sa am arsuri pe la 7 luni- de nu mai puteam manca nimic. Mama imi spunea ca o sa vad eu ce paros o sa fie si eu spuneam da, da...

Dar, surprise - surprise era super paros, chiar cu parul lung.

Pupicei la burticei,

Andra cu burtica de 22 saptamani si Andrei (4 ani)

Mergi la inceput