Mamici ian-feb 2004 (10)
Raspunsuri - Pagina 2
Andruska spune:
Noi am aflat sexul bebeului la 20 saptamani.
Succes,
Andra cu burtica de 22 saptamani si Andrei (4 ani)
Coryydo spune:
Intra la "paginuta la desprecopii.com" din profilul meu!
Corina si bb Bogdan de 22 sapt
aramona spune:
Salutare, dragi burticutze!
Noi ne simtim bine, suntem tare vioi, indiferent de pozitie. Exact cum spuneamu cele doua Andre, am momente cand il simt jos de tot si nnu e tare placut, am senzatia ca ma dor ovarele, o fi bine?
Am intrat in saptamana a 24-a, burtica mi se vede binisor, insa o port cu mandrie chiar si cu fusta clasica(cu 2 numere mai mari..., sa intre si bb-ul)si bluza pe corp. Necazul meu este ca lumea asta "insensibila" nu-ti ofera loc in tramvai/metro, etc decat dc. te vede in salopeta...asha par mai umflata la burta, din spate parca n-am nimic! O fi baietel? Cum va spuneam, nu vreau sa stiu sexul bb-ul pana la nastere!
FEtelor, in marea parte a timpului nici nu ma simt gravida, am acum energie ca inainte si fac treaba de parca n-am fi doi, uneori uit de burtica si fac miscari bruste, aplecari de ma si intreb ce-o zice bb-ul: "mamica asta a mea nu e zdravana, oare de ce ma tot bruscheaza?"
Sper sa fie totul OK, pt. ca eu cand sunt pe acasa n-am stare si trebuie sa fac una alta, chiar dc. la curatenie sunt ajutata, in rest le fac ca inainte...Voua nu vi se intampla la fel? Deocamdata pot, nu ma simt "greoaie"!
Am fost sambata prin Carrefour, m-am uitat la patutzuri, la hainite, incerc sa-mi fac idee cam cat ma va cost pentru inceput. MULT!
Mi-au placut patutzurile acelea le la Chico, care pot fi facute si tarc, sunt acelea mai scumpicele, cu roti intr-o parte...Mi se par practice dar nu stiu la dormit cum sunt, daca copilul va sta suficient de drept, dc. "patul" e suficient de rigid, cum sunt acelea clasice! Voi ce parere aveti?
In rest, la hainute, mi-au placut multe, abia astept sa cumpar cateva pt. piticul meu!
VA pupic dulce,
RA (sapt 24)
Andra28 spune:
Ioana,
Stai linistita ptr ca nici eu nu stiu exact sexul lui bebe. Dr ne-a spus saptamana trecuta (cand el zicea ca bebe are 23 de saptamani)ca pare a fi baietel, dar sa nu dam cu rosii daca data viitoare ne spune altceva fiindca ce zice el acum ca e puta, poate fi cordonelul ombilical. Bebe al meu nici nu statea intr-o pozitie prea buna ca sa se poata vedea.
Andra
Misa spune:
Buna burtici si veste buna sa fie!
Cica ar fi anuntat ministra muncii Elena Dumitru, vineri, ca indemnizatia pentru cresterea copilului ar putea fi de la 1.01.2004 in val. de 6,5 mil lei. Subliniat ca ar putea fi, deoarece cica creste mediu brut pe tara la peste 7,6 mil. lei(indemnizatia pentru cresterea copilului este 85% din salariul mediu brut pe tara), ceea ce este plauzibil deoarece vrem sa intram in UE, si nu ne primesc astia cu salarii mici. Sa le dea D-zeu gindul cel bun !Si noi sa nu ne ambalam, caci nu stim cit e impozitul la 6,5 mil lei....
Ioana Co. spune:
Vai ce dulce eeeeeeeeee puiutul!!!!!!!! Sa fie sanatos acolo la mami in burtica pana cand se vor intalni.........
Pupici,
Ioana
Lia70 spune:
Salutare, fetelor, si pupici multi bebicilor!
Am avut azi o zi tampita si, ca de obicei, dau fuga sa va scriu voua, pt. ca la voi gasesc cele mai bune si sincere sfaturi. Rezultatul de la CMV nici acum nu e gata desi trebuia sa- am de miercurea trecuta! Mai grav este ca am luat si eu probabil o viroza care s inceput sa se manifeste din ce in ce mai urat (nu pot sa respir, nu pot sa dorm si tusesc putin). Azi noapte s-a manifestat mai violent tusea, mi se intarise burtica (am luat Scopantil), iar acum o ora am observat cateva firsoare maronii. Va rog din suflet, spuneti-mi ce poate sa fie? Oare am forşat burtica de la tuse? A mai avut cineva asemenea manifestari?
Va multumesc mult. Lia
aramona spune:
DRaga Lia,
Incearca sa nu te impacientezi...O viroza contactata acum nu e binevenita de loc, insa poti incerca cu multa lamaie cu miere, vitamina C, paracetamol dc. ai febra si te doare capul! PEntru nas, poate te-ar ajuta niste inhalatii sau apa cu sare, dc. suporti. E bine sa eviti picaturile! Cat priveste tusitul, ce spui tu mi se intampla si mie, insa la stranutat, din cauza incordarii ma doare burtica si se intareste putin. Am observat ca in aceste momente, flexarea genunchilor (pozitie ghemuita, fie in pat, fie pe scaun, unde ma gaseste stranutatul...)ajuta in sensul ca impactul este mai putin dur! DEspre scurgeri nu stiu ce sa spun, probabil ca nu e f. bine, fetele au mai scris despre asta, insa e posibil sa fie de la acele contractii! Dc. sunt maronii, e OK.
Insanatosire grabnica!
Pupici, Ramona
Andruska spune:
Dragele mele,
mai caut si pe alte subiecte si ce gasesc interesant vreau sa impartasesc si cu voi.
La mamicile de nov-dec, am descoperit o lista foarte draguta si care poate fi f folositoare, sper atat pentru bebe cat si pentru noi:
MAMICA - bagajel pentru spital- adeverinta de plata a contributiei la asigurari sociale de sanatate vizata de casa de sanatate
- buletin si cred copie dupa buletin
- 2-3 camasi de noapte cu nasturi multi in fata (am auzit ca pijamaua o suporti mai greu)
- halat - al meu va fi probabil mai grosut, ca de Craciun....
- 3-4 perechi de sosete flausate cu elastic mai moale
- 2 sutiene speciale de alaptat(Jolidon)
- 6 perechi de chilotoi mai mari ca cica este nevoie
- papuci caldurosi si neaparat foarte comozi
- tampoane ultra sau night - un pachet
- tampoane 3 mm normal - un pachet
- 2 pachete de vata mari si numai de la farmacie
- pansament steril la metru pentru invelit vata
- trusa cosmetica personala(sapun, gel de dus, sampon, crema, perie, periuta+pasta, deo stick, hartie igienica daca este cazul si nu este la spital etc.)
- tacamuri(lingurita, cutit, furculita) si cana
- servetele simple si servetele umede - mie imi plac cel mai mult Hankies cu miros de lamaie)
- 2-3 aparate de ras(mie imi plac cele cu banda de aloe vera) si spuma sau balsam de par(merge)
- eventual medicamente(fiole de calciu, algocalmin etc)-
BB - trusou- patut cu salteluta ( fie relaxa, fie din iarba de mare, care cica este buna)
- lenjerie pentru patut din bumbac sau finet
- pernuta( nu stiu cum o cheama) ca sa-l sustina pe o parte
- dulapior pentru hainute de bb, special
- cadita pentru baie si prosopel de pus pe fundul caditei
- marsupiu(aici am mari dubii, unii spun ca este bun cel vertical, altii orizontal, habar n-am)
- carucior- eu o sa-i cumpar in martie ca in ianuarie mai degraba sanie...)
- pampersi(0-3 luni) si presupun ca un pachetoi mare de tot
- 2-3 body din bumbac cu nasturei in fata ca sa fie usor de imbracat
- 2-3 perechi pantalonasi cu botosel din bumbac
- 2-3 caciulite din bumbac(tichiute)
- 1 costumas mai gros pentru scos afara
- 1 port bb grosut ca de, este iarna
- 2 prosoape mari de dupa baie
- 2 paturici de bb-ici
- 2-3 scutece din finet pentru infasat dupa baita
- sampon si sapun sau varianta 2 in 1 ( am inteles ca Sanosan ar fi cel mai bun, desi mie imi place Nivea...)
- pudra de talc
- ulei de masline pentru uns bb(am auzit ca este cel mai bun?)
- betigase de curatat in urechi cu aparatori
- pompita pentru nas
- spirt, rivanol, ser fiziologic si tampoane sterile
- forfecuta de unghii
- servetele umede
- ceai de musetel
- 2-3 biberoane
- suzeta
Stiu ca mai este ceva timp pana la momentul X, dar este bine de stiut.
Va pupacesc pe toate,
PS Si eu cand tusesc mi se intareste burtica destul de tare dar sfaturile Ramonei sunt valabile si au efect.
Andra cu burtica de 22 saptamani si Andrei (4 ani)
Lia70 spune:
Ramonica, multumesc mult. De la servici o sa ma duc direct acasa sa ma linistesc. Am incercat apa cu sare si este un remediu excelent. Multumesc inca o data!
Pupici, Lia.