Laptele La Dorna
Raspunsuri - Pagina 2
mitub spune:
Laptele este "mort" in sensul ca nu contine nici un fel de fermenti lactici vii. Asta se intampla EXCLUSIV cu laptele tratat UHT. Restul, cel pasteurizat, sau tratat prin simpla fierbere, pastreaza aceste bacterii. Proba este sa faceti iaurt din lapte Dorna. Garantat ca nu iese. Iar daca il tineti afara mai multe zile, o sa vedeti cum lucreaza...mai bine nu incercati!
Ceea ce ma inspaimanta pe mine este ca nici firmele care par serioase nu se tin de treaba. Buuuunnnnn! Au participat la o competitie (aia cu distribuirea laptelui in programul "Laptele si cornul") au castigat datorita unor motive mai mult sau mai putin clare, primesc niste bani de la Guvern (poate cu intarziere, nu zic), dar ca sa castige mai mult sau ca sa se poata incadra in pretul promis ce fac????
SCAD CALITATEA produselor!!!!
Care sunt pentru copii...
Pai nu-ti vine sa
In ce priveste lactatele de la Danone, am auzit nu o data de cazuri de alergii, urticarii, toxiinfectii alimentare cauzate de la diverse produse ale lor iaurt cu fructe, cu bombonele, apoi la un moment dat cel simplu! ... Ce-i drept, ca si-au castigat piatza cu diversitate, cu gustul bun, dar calitatea nu e intotdeauna...pe masura renumelui.
Iar acum...ce inseamna 50 milioane lei pt la Dorna? 2000 de cutii de lapte! Daca sunt 4000 de membri in forum, inseamna mai putin decat laptele pe care il cumparam noi intr-o zi!!!!
In fine, ca sa nu divaghez si mai mult, Miruna bea lapte La Dorna, insa nu mananca iaurt Danone. N-a avut niciodata NIMIC, adica nici o problema cauzata de alimentatie.
Sanatate si pofta mare!
Boga
adriana spune:
Si eu sunt contra laptelui Dorna.
Copilul meu a avut un fel de iritatie pe fata si nu i-a disparut decat dupa ce i-am scos laptele Dorna.
Am fost cu el la un alergolog, poate o stiti pe Maria Chirila- care e si medic homeopat, si mi-a zis "In nici un caz lapte Dorna" nu mi-a explicat de ce, dar mi-a spus ca e ultra-prefabricat si foarte nociv copiilor. Mi-a recomandat sa iau lapte cu termen de garantie mai mic si in special Covalact sau Oke. Ca un facut, am cautat de mi-au iesit okii din cap Covalact si nu am gasit... Toata piata era "infestata" numai cu Dorna ... ceea ce mi-a sporit aversiunea fata de el.
Acum bem totusi Covalact si nici urma de vreo alergie...
ioana spune:
Si noua ne-a recomandat doctorita lapte Dorna, dupa ce am trecut de perioada laptelui praf. Ii dam de aproape un an de zile, din cel in cutie albastra, degresat. Se simte foarte bine, in plus mai mananca si iaurtele Danonino (cate doua pe zi). Citind raspunsurile voastre, nu stiu ce sa mai cred, eram convinsa ca-l hranesc sanatos. Oricum, nu se pune problema sa-i dau lapte de la tara, chiar nu am incredere. Astept cu nerabdare si parerile altor consumatori... Toate cele bune.
Gaby spune:
Mai fatelor sunt copii, ca al meu de exemplu, care nu vrea alt lapte..decat La Dorna...asta ii place acum.Sper sa-l pot trece pe lapte de vaca ...cat mai repede.
De curand am fost la medic cu el pentru probleme cu... mancatul.Intrebata ce lapte papa... medicul a cam strambat din nas, apoi m-a intrebat daca nu a facut alergie de la el pana acum....Ce stiu ei si nu ne spun? O alta sugestie clara a fost sa nu-i dau niciodata in viata mea produse Danone...noi am avut alergii de la produsele danone natural si cel cu fructe; produsele cica contin numai lapte praf...si nu mai stiu ce...Noi mancam "danone cremoso" dar de obicei mancam din cele de la Cluj...
Sanatate tuturor
roxanacaz spune:
Vreau sa zic si eu vreo doua vorbe... Am terminat facultatea de industrie alimentara, mai precis am studiat laptele si produsele lactate. Daca acel lapte Dorna avea calitatile organoleptice modificate nu inseamna mai nimic; termenul se refera la calitati de gust sau/si miros ale laptelui. Grav era daca ar fi gasit ceva la nivel fizico-chimic sau microbiologic. Problema cu laptele tratat UHT sta cam asa: e trecut prin pasteurizator la o temperatura foarte mare intr-un timp foarte scurt. Si manualul zice asa: "In acest fel se distrug toate microorganismele, inclusiv sporii, ca si enzimele si toxinele. Sterilizarea mareste durata de conservare a laptelui de consum, dar, in functie de nivelul temperaturii si de durata aplicarii afecteaza, in special calitatile sale organoleptice."
Eu, care am fost in fabrici si am vazut cum se lucreaza, am studiat laptele asta pe toate partile, mi-am facut lucrarea de diploma pe subiect, nu prea as bea alt lapte inafara de Dorna. Cu Danone, treaba e cam "buba". Toate problemele care apar din cauza acestor produse sunt datorate numerosilor conservanti, coloranti si emulgatori cu care sunt tratate produsele. Eu v-as recomanda produse lactate pur romanesti, de la firme cat mai mici, in special firme din zona Ardealului, unde am vazut cu ochii mei cum se lucreaza si mi-a placut.
Sa nu ma bateti ca am ocupat atata loc aici. Ma dau si eu mare ca stiu ceva despre lapte...:))
iuliacm spune:
quote:
Originally posted by roxanacaz
V
...Eu v-as recomanda produse lactate pur romanesti, de la firme cat mai mici, in special firme din zona Ardealului, unde am vazut cu ochii mei cum se lucreaza si mi-a placut.
Ce firme, Roxana? poti sa ne dai niste nume?
Iulia
Roxana_G spune:
Eu beau lapte Dorna si voi continua sa o fac. Dar nu ma pot abtine sa nu mentionez ca de repetate ori s-a intamplat sa aiba un gust ciudatel, ca de stricat. Ca acru nu poti spune despre laptele pasteorizat.
De fiecare data am invinovatit magazinele din care le luam, ca nu respectau conditiile de depozitare. Dar uite ca poate nu asta era problema.
Rox
Gaby spune:
Era un semnal... nu vreau sa dezvolt subiectul.... azi ati vazut, poate, stirea de pe PRO cu parintii care au gasit viermi in napolitana.....;am gasit un subiect mai fericit pe care vreau sa vi-l arat...
Deocamdata tot lapte Dorna folosim....iar ca iaurt cele din Cluj...Napolact...se spune ca-i mai bun decat orice...
Gaby
carola spune:
iaurtul napolact imi place si mie cel mai mult.danone nu imi place.
oare de ce nu exista reclame la iaurtul napolact iar la danone sunt atatea?
Kiara spune:
quote:
Originally posted by carola
iaurtul napolact imi place si mie cel mai mult.danone nu imi place.
oare de ce nu exista reclame la iaurtul napolact iar la danone sunt atatea?
e chestie de bani la mijloc. Grupul Danone este unul din cele mai mari grupuri de produse lactate cel putin din Franta, nu stiu daca si din Europa. Din cate stiu eu Napolact a fost privatizata si luata de o companie germana (imi scapa numele sau poate chiar fac o confuzie nu mai stiu) si banuiesc ca prioritatea lor acum este retehnologizarea si nu promovarea produselor. Dar dupa cum ai zis si tu, caliztatea produselor face ca sa se promoveze singure fara mari reclame pe posturi nationale.
Noi din pacate luam Danette ca este singura forma de produs lactat pe care fetita mea o accepta. Inainte a fost danone la Crema dar l-au scos din productie nu stiu din ce motiv (poate ca era prea scump si nu se vindea prea bine). As prefera daca si fetita mea ar gusta macar din produsele lactate de la Napolact, Covalact, Lactag, Oke...dar din pacate le refuza sistematic.