Laptele La Dorna

Laptele La Dorna | Autor: Gaby

Link direct la acest mesaj

IN Romanika nici acest amarat de lapte nu poti sa-l bei in liniste....Acum ce ma fac? Ce lapte dam copiilor nostri?

"Dorna Lactate SA a fost sancționată cu o amendă de 50 de milioane de lei, primind, totodată, dispoziția de a retrage imediat din consum 20.000 de cutii cu lapte, care prezentau modificări organoleptice, constatate la analizele efectuate de reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.
Controalele dispuse de ministrul delegat pentru Administrația Publică, Gabriel Oprea, survin unor nereguli constatate de către conducerile școlilor și grădinițelor din județele Ialomița, Giurgiu, Brașov și București, care au sesizat autoritățile locale și centrale, în această săptămână, referitor la calitatea necorespunzătoare a laptelui distribuit în cadrul programului guvernamental "Laptete și cornul".
Totodată, Gabriel Oprea a solicitat autorităților administrației publice să acorde atenție sporită asigurării condițiilor optime de conservare a produselor lactate și de panificație destinate copiilor, ținând seama și de faptul că numărul beneficiarilor programului guvernamental s-a extins, din acest an, și la unitățile din învățământul preșcolar."

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Gaby, laptele imbuteliat la cutie (tratat UHT) si comercializat in magazine nu are nimic, nu despre el este vorba. Cred totusi ca ne putem baza in continuare pe calitatea acestuia. Sper!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura111 spune:

O varianta ar fi laptele pasteurizat la cutie de la Brenac.
Eu dintr-asta cumpar si sunt multumita .

Laura - mama lui Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

La un an cand Tudor a facut o alergie alimentara - care n-am depistat la ce aliment s-a declansat, am stat de vorba cu mai multi medici alergologi si sfatul unanim a fost ca am facut o mare greseala ca am introdus in alimentatia copilului produse lactate de la Danone si lapte tratat UHT (despre care au zis ca un lapte "mort", nu mi s-au dat prea multe explicatii, dar probabil s-au referit la faptul ca prin tratarea la temperaturi foarte inalte laptele isi pierde cea mai mare parte din calitatile nutritive). Eu ii dau lui Tudor lapte Brenac la cutie pe care insa il fierb 20 min. sau Cedra (tot la cutie) sau Oke - la punga. Tudor, care dupa ce l-am intarcat mi-a refuzat categoric orice fel de lapte (am incercat toate formulele de lapte praf posibile) a acceptat in final cu chiu cu vai sa manance (in diverse combinatii) lapte Brenac. Nu stiu daca are legatura cu calitatea laptelui dar branzica de vaci facuta in casa din lapte Dorna are o consistenta ciudata, e "cauciucata", in timp ce branzica de vaci facuta din lapte Brenac/Cedra e chiar comestibila. Medicii cu care am vorbit mi-au recomandat sa aleg pentru copil produse lactate cu termen de garantie cat mai scurt (si in nici un caz produse Danone!). Solutia ideala ar fi un lapte adevarat de la cineva care are vaca si in care poti avea incredere ca ti-l da nebotezat si in ambalaj curat. Daca il fierbi bine (o jumatate de ora) nu sunt nici un fel de probleme. Daca as avea o sursa de lapte de incredere, nu m-as atinge de produsele ambalate - as face si iaurt si branza in casa. In Bucuresti, din pacate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Parerile sunt impartite, fiecare face cum crede. Eu am fost o mare consumatoare de produse Brenac pana cand...am gasit un ditamai muscoiul in iaurt!!! De atunci nu ma mai ating de produsele Brenac.
Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaby spune:

Din cate am vazut in tara asta mi-e frica....Laptele este acelas... cu cel pe care il bem noi...m-am interesat.Pacat ca Razvan nu mai bea lapte "Parmalat de la 1 la 3 ani",deci special pentru copii, a baut o perioada apoi a renuntat la el si am trecut pe La Dorna , cel gras. Vom trai si vom vedea.....
Sanatate multa si pupici celor mici
GAby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana P spune:

Si noi sunte consumatori LaDorna. Si inca nu am patit nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Fetita mea,i,6 luni a facut o alergie din care nu mai pot sa o scot si are deja aproape doua saptamani de cand ma lupt cu ea...mananca(sau mai bine zis manca) iaurt danone natural si savoarea fructelor,si lapte dorna..
Am trecut pe iaurt de la OKE dar laptele tot Dorna ...oare sa schimb si laptele? Si de care sa-i dau?
Doctorita a spus ca "probabil' de la iaurtul cu fructe e beleaua,am incetat sa-i dau ..si nu ne-a trecut inca alergia...

Dia si bebe Rucsi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

N-am cuvinte, fetelor, daca e adevarat.
Spuneti ca laptele tratat la temperaturi ultrainalte (UHT) este "mort". Eu am crezut ca i se pastreaza valorile nutritive, tratamentul termic fiind doar pentru indepartarea bacteriilor, deci pentru a fi cat mai steril la imbuteliere, astfel incat sa-l putem consuma fara pericol cand ajunge in galantar.
Eu n-am incredere in laptele de la particulari, locuiesc intr-o zona care nu dispune de pasuni naturale, deci ce mananca vaca mi-e ca e cel putin la fel de ingrijorator.
Sunt si eu curioasa ce e de facut, care e cea mai buna solutie pentru cei care traiesc in mediul urban.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisdima spune:

Eu una am mare incredere in laptele LaDorna, din care ii fac branzica lui Alex (in rest, papa lapte de la san). Cat despre Brenac, am anumite semne de intrebare pentru ca uneori are un miros ciudat si uneori cutia are pe fund ceva ciudat, indescriptibil.
Cat despre iaurtul Danone, eu ii dau doar simplu, combinat cu fructe mixate de mine (banane in special). Asta pentru ca un prieten care face medicina mi-a descris ce reprezinta de fapt asa zisele fructe (sau pulpa lor), care sunt foarte departe de a fi naturale. Dar oricum, am incredere pentru ca sotul meu a vizitat fabrica lor si a fost foarte impresionat, cuvintele lui au fost ca arata mai ceva ca o farmacie, ceea ce e ceva pentru tara noastra.

Pupici

Cristinuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mada taba spune:

Si eu ii dau Mariei lapte LaDorna de doi ani si nu s-a intamplar nimic.
Despre iaurtul Danone, pe noi ne-a asigurat un preieten care lucreaza in domeniu,ca este dintre cel mai bun.
Ma gandesc ca daca s-a intamplat ceva, poate este vorba numai despre cutiutele mici de La Dorma care am inteles ca acum se dau la scoli.

Mergi la inceput