Diabet zaharat la copii *6*

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dani_roby spune:

Ana, tin pumnii sa fie bine si sa va obisnuiti cat mai repede cu noua schema. Noi am avut inainte de schema actuala ( 3Actrapid + Levemir), schema de Actrapid + Actrapid + Mixtard30 si a mers excelent pe o perioada de 1 an si jumatate. Ti-am scris ca sa iei si aceasta varianta in calcul, mai ales ca esti deja obisnuita cu Actrapidul.
Teo, alta varianta de a face inot nu exista mai aproape de casa. La Cezar + Adina suntem si noi. Exersam acum saritura in cap :).
Despre Levemir..ce mai pot spune, este fara cuvinte..nu.mi pierd totusi speranta ca se va gasi o solutie. Eu Lantus refuz sa fac:(, si alta varianta pentru un scolarel de varsta lui Robi nu prea vad, mai ales ca acum ASA ne merge bine. Noi acum papam 235hc /zi, Robi are 27.5 kg, iar ca si nr de unitati avem 7.5 dim - 30hc si gustarea de 10.00 - 30hc ( e mai rezistent la insulina dimineata ), 6.5 la pranz-70hc, ora16.00-20hc, 5ui la 19.00 ( acopera 45hc) si Levemirul la ora 22.00-7 ui - 20hc. De 6 luni de cand am inceput schema aceasta Levemirul s-a pastrat la 7 unitati. Noi programare la dna dr Mihu avem pe 19 nov, pana atunci insulina mai avem, ma intreb daca nu cumva ar trebui sa merg sa mai iau o cutie de 5 flexpen Levemir sa ne asiguram. Offf..sunt fff dezamagita..de ce se intampla in tara asta.
Va pup si va doresc un weekend placut si sper sa ne auzim cu vesti bune si f bune !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Buna, dragi mamici !
Am vorbit ieri la farmacia de langa noi, de unde ne luam noi insulina Cristinei si nu stiau nimic despre problema aceasta cu insulinele. Au insulina pe stoc si sper sa mai aiba si luni, pe 2 noiembrie, cand pot scoate si reteta.
Ana, probabil trebuie si o insulina cu actiune rapida la amiaza. Chiar intrebam cum de nu aveti si o a 3-a administare de insulina la amiaza, cand este o masa principala si mai urmeaza si o gustare.
La dl. doctor de la Buzias, n-ai incercat sa-i ceri o parere in privinta schemei mai potrivite lui Alex, in contextul actualelor probleme cu unele insuline ?
Uf, e greu sa schimbi total schema de tratament cu insulina !
Noroc, ca esti acasa cu el si-l poti tine sub observatie.
Te asteptam cu vesti !
Mirela, ti-a explicat Teo cum e cu schimbarea insulinelor mixate, care fac fata in perioada de debut, un timp, cand celulele beta mai secreta ceva insulina, iar dupa aceea nu mai reusesc sa acopere la fel de bine aceeasi perioada de timp din cauza compozitiei lor.
Cristina este nascuta in aceeasi zi cu tine ? Esti capricorn !
Imi place ce am citit la capricorn, mai putin ca este mai interiorizat, gandindu-ma la diabetul Cristina.
Cum mai e Iusti, fata de bb Victor ?
Teo, daca asa ai calculat galusca de la inceput si Tudor a mancat-o doar pe cea calculata asa, nu se simte diferenta de HC.
Mi s-a incheiat programul, nu pot sa mai stau, ca ma asteapta fetele in parc, dar am sa revin, sa scriu despre Insulatard.
Problema cu Insulatard-ul a fost ca desi este o insulina intermediara, are varf de actiune la 5-6 ore de la debut din cele 12 ore de actiune si noaptea se resimtea, facand des glicemii mici, Cristina.
Levemir-ul si Lantus-ul sunt insuline bazale cu actiunea platou, fara varf de actiune, plus actiunea mult mai lunga, 24 h, de aici superioritatea lor.
Dani, ma bucur mult ca-i merge bine lui Robi si reuseste sa mearga si la inotr, conteaza foarte mult ! Va pup !
Un weekend cat mai fain si numai glicemii bune, tuturor dulcineilor !



Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
www.desprecopii.com/info.asp?id=1443" target="_blank">Cum ne-a schimbat diabetul viata

Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Fie-ti ingerii aproape, Emma, licurici scump !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Noi mergem sa luam insulina pe la jum. lui noiembrie. Sigur are sa ne treaca pe alta schema, banuiesc ca ne va schimba bazala. Am auzit la cineva tot de varsta lui Alex, ca face Insuman bazal seara si probabil ziua Novorapid...

... cititi povestea interesanta a unei adolescente cu diabet...

sa nu o priviti cu ochi critici, asa sunt ei, frumosii nostri adolescenti...

Citat:

Ruxxandra
Insulina – singura mea dependenta!

Povestea mea

As putea sa-mi īmpart viata īn doo. Īnainte si dupa diabet.

Īnainte viata mea era destul de tipica oricarui adolescent. Ma īmparteam īntre scoala, priteni, iubit si familie. Ma distram, visam, rādeam, sufeream, ma īndragosteam, ma enervam si īmi reveneam.

Apoi a urmat ziua de 25 ianuarie cānd am fost diagnosticata cu diabet zaharat insulino-dependent (tip I) cu o glicemie de 300. Īn ultimul an am trecut din depresie īn depresie, ajungānd sa renunt la insulina, la prieteni si chiar la familie si sa ma simt din ce īn ce mai rau. Īntr-un final m-am trezit si m-am hotarāt sa lupt. Acum īncerc sa-mi tin glicemiile sub control si vreau din toata inima sa īi ajut pe toti cei care trec prin asta.

De aceea vreau sa vorbesc despre asta, vreau sa īmpartasesc experienta mea prin intermediul acestui blog.

http://ruxxandrra.wordpress.com/povestea-mea/

http://ruxxandrra.wordpress.com/2009/03/24/continua-povestea/

http://ruxxandrra.wordpress.com/2009/05/13/a-lan-da-la/

http://ruxxandrra.wordpress.com/2009/05/14/infuriata-nu-eu-gogoa%C8%99a/


... si, da, si tinerii observa ca traim in Romania, ca lucrurile se misca extrem de greoi, ca ...
Imi place ca face ceva, ca incearca intr-un fel sa miste putin bolovanul de ignoranta si de nepasare din tara asta...

Citat:

Ce ma sperie pe mine este ca traim īn Romānia, o tara īn care nu se stie mai nimic despre diabet. Traim īntr-o tara īn care oamenii cred ca de la prea multe dulciuri ajungi sa faci diabet. Īn alte tari de exemplu, persoanele cu diabet poarta bratri medicale (foarte dragute btw) ca īn cazul unei hipo/hiperglicemii sa stie lumea ca are diabet si ca urmare sa stie si ce sa faca. Aici sa zicem ca porti tu bratara si lesini pe strada, dar cine se uita la māna? Sau chiar de s-ar uita, ar sti ce sa faca? Pentru ca dupa mintea multora, cei cu diabet nu au voie dulciuri si punct. Deci EU daca voi cadea pe strada, nimeni nu va sti ce sa īmi faca. Nici nu ar īncerca probabil. Serios. Am cazut odata si nu s-a apropiat nimeni de mine. Īmi ramāne doar sa sper ca am un īnger pazitor acolo sus si atāt. Nu vreau sa īnvinovatesc pe nimeni aici. Nici pe cei care nu stiu nimic de boala, pentru ca, īn primul rānd nici īn scoli nu se īnvata. La boli de nutritie e trecuta gastrita, ulecerul sau ceva de genul. Heh, de parca poti face ceva, sau ajuta pe cineva īn cazul unei gastrite. Nu vreau sa-i īnvinovatesc nici pe cei care au trecut pe lānga mine si nu au facut nimic. Ce sa zic? Fiecare cu problemele lui, dar vorba cuiva: Dumnezeu sa te binecuvinteze, BOULE! :)


Si lista pe 2009:

http://ruxxandrra.wordpress.com/lista-2009/

P.S. Ah.., deja mi-e foarte draga...



studii diabet
www.diabet-zaharat.blogspot.com/" target="_blank">diabet zaharat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SymoDenysa80 spune:

buna mamici si dulcinei
imi cer scuze ca nu am mai intrat demult,am fost fff ocupata
imi pare bine sa vad ca majoritatea copilasilor sunt bine,ce nu-mi place e aceea problema cu insulina,in primul rand noi facem lantus,cred ca in minivacanta ce urmeaza vom merge la spital sa vedem daca o putem inlocui,cu toate ca abia ne obisnuisem ca sa zic asa cu aceasta schema,si dinou schimbarii
despre Deny va spun ca se simte super acum ,de ex ieri:ora 7-90;6ui.ap-40Hc,ora 10:72-15Hc,ora 13-82,5ui.ap-55Hc,ora 19-96.3ui.ap-35Hc,ora 22-132,8ui lantus20Hc,eu zic ca este bn.
sincer sunt ff nelinistita dupa ce am citit tot ce a-ti discutat.
ma retrag,Deny a venit de la scoala ....
o saptamana frumoasa cu rezultate excelente in toate domeniile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Buna, dragi mamici !
Symo, ma bucur ca sunteti bine ! Excelente glicemii are Deny ! Sa o tineti tot asa !
E tare aiurea situatia asta cu insulinele. Nu stim nimic sigur, pana nu ajungem la medic si noi. Si numai in decembrie mai trebuie sa mergem la control, doar reteta trebuie sa o scot in noiembrie.
Noi, reteta o primim de la specialistul de la adulti, de aceea nepotrivirea cu data la care mergem la control la pediatra care se ocupa de diabetul copiilor in Harghita.
Adriana, din ce am citit scris de Ruxandra, mi-e foarte draga si mie, deja.
De multe ori am zis ca varsta frageda de debut a diabetului la Cristina e un avantaj, pana la urma, desi e trist sa spun asa ceva.
Dar fiind mica, n-a apucat sa cunoasca toate alimentele dulci si sa-i placa si a luat diabetul ca atare, fara sa se revolte prea mult.
Nu stiu mai tarziu cum va privi diabetul, cand va fi mai mare !
Mie mi s-a cerut sa scriu in ziarul trimestrial al Insp. Sc. Harghita despre diabetul Cristinei, de catre d-na. inv. a ei.
Cristina a scris despre inceperea scolii in revista trimestriala editata de cei de la Buzias(), un articol mic, care l-am aratat d-nei. inv. si asa i-a venit ideea sa scriu despre diabetul Cristinei, dupa ce a citit si articolul aparut aici, pe DC.
E un mod bun de a informa cadrele didactice despre manifestarile diabetul la copii.
Adriana, uf, tare n-as vrea sa renuntam la Levemir ! Insuman basal, observ ca este ca si Insulatard si Humulin N(L), o insulina intermediara cu varf de actiune, exact ce nu vroiam sa mai folosim vreodata.

La Cristina, observ o usoara crestere a glicemiile spre dimineata.
De la 90 la 3 dimineata, la 200 la ora 6:45, sambata dimineata. Noaptea urmatoare, de la 104 la 3 dimineata, la 132 la 06:45, duminica dimineata. Iar azi, de la 103 la 3 dimineata, la 164 la ora 6:45.
Altfel ii merge bine. La fel sper sa fie pt. toti dulcineii !
O zi faina, in continuare, tuturor si glicemii dintre cele mai bune, dulcineilor nostri !



Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
www.desprecopii.com/info.asp?id=1443" target="_blank">Cum ne-a schimbat diabetul viata

Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Fie-ti ingerii aproape, Emma, licurici scump !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teo_H spune:

Adriana, multumim pentru ca ne-ai prezentat-o pe Andra. Am inceput sa citesc si nu m-am mai oprit pana nu am terminat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teo_H spune:

Am revenit...

Din ciclul cum ne mai merge...

Nu stiu cum sa mai fac...De 2-3 zile glicemiile la 1 si 3 noaptea sunt putin sub 300 (cam 294-297) iar dimineata, la 6:15 are glicemii de 40 (44)!!. Gustarea de seara nu am modificat-o de ff mult timp- nici dpdv carbohidrati, nici dpdv al alimentelor. Mananca la 21:30 (cand glicemia este buna, intre 70-100) acelasi nr de hc (30) si aceleasi alimente (o felie si jumatate de paine feliata, Bongrana integral = 15hc, cu branza, ardei gras sau morcovi, sunculita slaba + sticks-uri = 5HC + 130 ml lapte 1.5%).
Insulina ii fac la 19:00 = 3 unitati Mixtard 30.
Era ceva obisnuit sa aibe glicemii mici dimineata, insa acum sunt mult prea mici.

Ma gandeam ca poate ar fi buna o schema de Mixtard 30 dimineata si Mixtard 40 seara. Daca o sa-i fac Mix40 seara (sa vad ce spune si dna doctor) cred eu ca nu ar mai avea glicemiile ff mari intre 1-3 (pt ca doza de rapida ar fi mai mare 40 %) si poate nici nu ar mai veni cu glicemii asa mici dimineata (pt ca doza de insulina cu act prelungita ar fi mai mica).


Duminica dimineata m-am speriat foarte tare (cand s-a schimbat si ora). Am incercat sa fac in asa fel incat sa-l migrez putin cate putin spre noul program (noua ora), prin urmare i-am facut insulina de dimineata la 6:45 si a mancat normal (35 hc-2 felii de paine cu ff putin gem diet + 250 ml lapte 1.5%....ca deh, mananca in somn si nu ii pot da mai consistent). A mai dormit pana la 8:10 in camera lui dupa care a venit la mine in pat si a stat acolo, jucandu-se la telefon pana la ora 8:50... linistit, fara miscare, fara agitatie, foarte bine dispus... La 8:50 a coborat si brusc a devenit recalcitrant, a aruncat telefonul, a inceput sa planga. Am dat fuga si i-am facut glicemia. Avea ...22!!!! (dupa nici 2 ore de la masa) i-am dat glucoza, suc dulce...nu se oprea din plans...avea saracutul o fata disperata. I-am pregatit repede manacarea si si-a revenit in 5-10 minute. Cred ca am fost norocosi ca nu am ajuns la spital....Nu stiu cum sa-l fac sa spuna si el putin mai devreme ca simte hipo....pt ca de simtit sigur simte dar spune in ultimul moment ca ii este foame. Parca ii este rusine sa spuna, nu stiu ce sa zic...noi il incurajam si ii explicam cat de important este sa spuna ce simte (noua, la gradinita, buncilor...)

Cam cu astea ne "laudam".

Ana, ce face Alex? Ati mai umblat la schema? Ce v-a spus dna doctor?

Are cineva cunostinta daca senzorul de monitorizare continua a glicemiei se poate folosi de sine statator sau trebuie montat doar impreuna cu o pompa de insulina? Si oare este recomandat si copiilor mici?



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teo_H spune:

Intre timp m-am uitat la sistemele CGM. Cele care se gasesc la noi sunt (MiniMed, sunt din cele cu tub si care sunt recomandate doar pentru uz ocazional (max 3 zile).
Am vazut ca cei de la Abbott au un sistem foarte interesant, wireless - Freestyle Navigator - insa este recomandat de la 18 ani in sus :(. Au pe site si video prezentare - intr-adevar, este cam maricel senzorul care se ataseaza de corp (de fapt nu senzorul, cat carcasa acestuia).
(...si se pot monta independent de pompa).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Buna!
Noi am scapat de insulina nr. 3. Nu-mi dau seama ce a fost. Ori programul haotic de somn pe care l-a avut ultima saptamana sau nu ii face sotul corect inslina. Pentru ca am impus programul de somn de care am fost multumita (trezirea la 7, somnul de pranz la 13 si somnul de noapte la 22:30) si am inceput sa ii fac numai eu insulina (nu i-o mai facusem de ceva vreme dimineata). Nu mai conteaza acum. Ceea ce conteaza este ca are glicemiile iarasi foarte bune.
Teo, si eu am patit-o saptamana trecuta cu Iusti cand a avut glicemia 32. Nici nu vreau sa ma gandesc ce a fost in sufletul tau cand ai vazut 22. Eu intrasem in fibrilatii. Primul lucru a fost sa bag ciocolata in el.

Si am si o mare teama. Inca nu am sunat-o pe doctorita ca efectiv imi este groaza de raspuns. I-am luat glicemia si lui Victor intrucat mi se paruse ca urineaza prea mult. E normal ca la o ora si jumatate dupa masa sa fie 106 o data si 111 a doua oara? La doua ore si jumatate dupa masa avea 92. Asa imi este teama ca ar fi un prediabet....
O voi suna si pe dna. doctor dar duminica il botez si voiam sa fiu cu mintea limpede si sa nu bocesc incontinuu.

De pompe stiam ca nu sut indicate la varste asa mici ca la copiii nostri, Teo. Acestea se pot defecta si, asa cum ai vazut, copii nu stiu exact cand fac hipo. Doamna dotor Mihu mi-a povestit de cazul unui copilas care a ajuns in coma la spital din cauza unei defectiuni. Deci... mai incolo. In ceea ce priveste sistemul de monitorizare continua ar fi nemaipomenit sa existe separat si sa se si poata monta la copilasii nostri.

Va pup si daca ma puteti lamuri cu valorile glicemiilor lui Victor...

Edit: Am vorbit cu doamna doctor ca nu mai puteam sta cu piticii pe creier si mi-a explicat ca pana la doua ore de la masa glicemia unui nediabetic trebuie sa fie sub 140. Deci, m-am linistit. Dar probabil ca voi sta cu teama la orice semn care va coincide cu simptomele diabetului. Ufff....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Teo, poate merge sa-i scazi 1 ui Mixtard la 19 si sa-i scazi gustarea cu 10 HC chiar si mai mult,la ora 22. Vezi cum vine asa cu glicemiile. La ora 22 cum vine cu gl. in general? Este momentul cand insulina rapida din mixtura este prea putina, iar insulina intermediara din mixtura este prea multa in doza pe care o are acum.



studii diabet
www.diabet-zaharat.blogspot.com/" target="_blank">diabet zaharat


Mergi la inceput