Diabet zaharat la copii *6*

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Teo:

Citat:
De asemenea, de ce ati renuntat la Lantus (noi inca nu il folosim insa mi se parea o alternativa foarte buna, auzind parerile celor care il folosesc) si ati trecut pe Levemir (care din cate stiu eu se admin in 2 doze – dimineata si seara)? Datorita zvonurilor despre Lantus? Te intreb asta pt ca acum nu cunosc decat Mixtard si Actrapid dar as vrea sa fiu „in garda” in momentul cand va trebui sa schimbam schema.


Teo, sa-ti raspund de ce am renuntat la Lantus.
Exista susceptibilitatea ca insulina Lantus ar putea creste riscul de cancer. Temerea se bazeaza pe observatia ca aceasta insulina se leaga pentru o perioada mai lunga de receptorul IGF-1 si poate determina astfel o crestere a proliferarii celulare.

Specialistii spun ca insulina Lantus devine susceptibila in acest sens daca doza zilnica este mai mare de 40-50 unitati si mai ales la persoanele care au diabet tip 2, rezistente la insulina si obeze.
Ceea ce m-a speriat este ca afinitatea de receptare in vitro a IGF-1 este de 6-8 ori mai mare decat la insulina umana, deci de atatea ori mai mare posibila proliferare celulara.

Citat:
One concern about glargine insulin ever since it was approved by the FDA has been its increased IGF-1-receptor binding activity. IGF-1 can enhance proliferation in some tumor cell lines. Glargine insulin has been reported to have mitogenic properties in one cancer cell culture line (Saos osteosarcoma), but these results were not replicated in four other cell lines . In addition, the insulin-receptor itself appears to conduct mitogenic effects, which may help explain the correlation between elevated insulin levels in obese and insulin-resistant patients and elevated cancer risk.



Lantusul a fost aprobat in anul 2000, iar FDA a dat unda verde stiind si punctul negativ al insulinei Glarigine, punand mai presus punctele pozitive ale ei. Din experienta mea, pot spune ca aceasta insulina are multe puncte pozitive, ca este o insulina revolutionara, dar ca am renuntat la ea tocmai pentru acel punct negativ care mi se pare f. important la nivel celular.

Acum, ca stiu si actiunea si proprietatile Levemirului, inteleg de ce recomanda copiilor mai mici aceasta insulina. Este mult mai blanda ca actiune decat Lantusul.

Revin cu amanunte.




studii diabet
www.diabet-zaharat.blogspot.com/" target="_blank">diabet zaharat



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Iata ca am revenit, iar pe aici este foarte mare liniste...
Va spuneam in posturile trecute sa am inceput si noi schema de tratament cu Levemir. Cam o luna ne-am luptat "sa ne cunoastem". Acum l-am domolit, am inceput cu echivalenta unitatilor de Lantus, la vremea aceea de 24 unitati si nu mergea nicicum. Erau prea putine, apoi am crescut la 32 si de atunci lucrurile au inceput sa se indrepte. Au mai fost zile cand a trebuit sa-i invat comportametul pe tmp de noapte , f. diferit fata de Lantus. In momentul actual, suntem pe 28 Levemir si trebuie sa mai scad 2 unitati. Glicemiile de vreo sapt. sunt f.f.f. bune si asta ma bucura cel mai mult.

Anina, facem o singura doza si acopera pana la urmatoarea doza foarte bine. Conteaza f. mult ca sunt mult mai multe unitati si varsta, cred ca are legatura cu modul de absorbtie al insulinei la diferite varste.

Am avut vreo 2 sapt. bataie de cap pt. ca a fost putin racit si nu stiam daca Levemirul sau raceala influenta glicemia. Am gasit adevarata cauza, l-am tratat si de atunci lucrurile merg f. bine. La inceput nu-mi placea deloc Levemirul, fiind obisnuita 5 ani pe Lentus, cu toate (wow!!!!!! - ce frumos!!!! :) :)) - scriam mesajul si mi-au aparut reclamele de la Avon cu agenda, cosmetice etc. Imi plac ca apar destul de delicat, si sunt frumoase. :)
Astea sunt o exceptie, ca in general nu suport reclamele (mai ales la TV!) :)) M-am departat mult de subiect, mai trec, am vrut sa vad ce mai faceti. Voi reveni ca mai am multe sa va spun.

P.S. Nu stiu nimic de Simona!



studii diabet
www.diabet-zaharat.blogspot.com/" target="_blank">diabet zaharat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teo_H spune:

Buna, am revenit si eu ...am avut cateva zile foarte agitate, si la serviciu si acasa :(.
Adriana, iti multumesc foarte mult pentru informatii, imi sunt de mare ajutor pentru mai departe. Mai am foarte mult de studiat si mai mult decat atat....de asimilat/digerat informatia. Probabil ca in curand vom trece si noi pe multiple injectii de insulina... sper eu ca poate pentru inceput doar cu 3, asa cum era cand ne-am internat in spital (cu Actrapid dimineata si la pranz si Mixtard seara). O sa discut cu dna doctor pe 10 sau 11 noiembrie, cand suntem programati la analize (daca va propune levemir sper sa il pot administra tot intr-o singura doza, cu toate ca ma indoiesc, avand in vedere varsta lui Tudor).
De ceva vreme, de cand a inceput gradinita, glicemiile de la ora 16 sunt cam mari (200-220). Iese la ora 13 (mananca acolo, cantarit, supravegheat etc) insa dupa aceea nu mai face atata miscare cum facea cand era in vacanta. Daca ajunge acasa, cine sta cu el, (cica) nu reuseste sa-l antreneze sa faca putina miscare (20-30 min). Pentru vreme rea, am luat si steper, si un joc fitness foarte amuzant si solicitant (de la decathlon), insa ca sa le foloseasca trebuie sa-i trezesti interesul, sa intri in joc (nu sa il pui direct sa execute).
Dar sa revin....avand in vedere glicemiile de la 16, ii amanam si ii micsoram gustarea (de la 20 hc la 10 hc). La ora 19 glicemiile sunt ok (spre mici, pt ca deja suntem si noi acasa si agitatia este mai mare).
Glicemiile de dimineata sunt in general bune (de 2 zile insa am obtinut aceeasi valoare mare si anume 147). O sa ii mai scad din gustarea de seara CU 5-10HC pentru ca oricum era prea mare (30 HC) si daca nu scade, atunci o sa ii cresc mixtardul de seara cu o jumatate de unitate.
Noi ne-am simtit excelent cand ne-am intalnit cu Ana Maria si Alex, saptamana trecuta. Pacat ca a fost o intalnire cam scurta si agitata...vroiam sa discutam foarte multe, intr-un timp foarte scurt, supraveghiind in acelasi timp 3 copii nazdravani (cu Tami in frunte). Baietii parca ar fi frati :), au acelasi comportament amandoi, genul de "mascul alfa" :), fiecare tare pe pozitie. Dupa ce au plecat, Tudor mi-a declarat ca il mai asteapta pe Alex pe la el (sper ca si Alex e de aceeasi parere)...deci trebuie sa ne intalnim mai des :).

Nina, Tudor este ok cu mana, multumesc de intrebare; am decis duminica sa ii scoatem gips-ul si bine am facut, nu mai are nici o problema. Imediat a inceput sa lucreze cu ganterele ca sa, citez, "imi umplu muschii la loc" .

Ma opresc aici deocamdata, revin.

Va pup






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Teo,in general, stiu ca schema asta o vei schimba in momentul cand actiunea Mixtardului nu mai ajunge pana la ora 19. Practic, la ora 16 vine cu gl. 200-300 si orice ai face, inclusiv a-i lua gustarea de la 16, tot nu scade pana la 19. Atunci este clar ca trebuie schimbata schema. Sau cand vine tot cu hiperglicemii mari dimineata, la ora 7.

In timp, cand schema incepe sa schioapete, vei ajunge si la 5 hc la gustarea de 16.

Urmatoarea schema cred ca va fi Actrapid+Actrapid+Mixtard si este ideala pt. varsta lui Tudor. Poate merge mult timp pe schema respectiva.

P.S. Felicitari pentru pastrarea calmului si vad ca nu s-a mai intamplat nimic...





studii diabet
www.diabet-zaharat.blogspot.com/" target="_blank">diabet zaharat


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Buna seara!
Scriu mai rar in ultimul timp dar de citit va citesc cu regularitate.
Noi suntem un pic cam dati peste cap cu glicemiile. Dupa ce a venit doua zile la rand cu glicemia mare la ora 19 (peste 200), i-am luat toate glicemiile. Intrucat in zilele in care i le-am luat pe toate, nu au fost probleme, nu am marit doza de insulina. Cand am sarit intr-o zi o glicemie, iar mare. De zici ca faptul ca il intep de 8 ori influenteaza glicemiile astfel incat sa fie bune. In fine, astazi la 13 a venit cu 181 asa ca i-am scazut numarul hidratilor la masa respectiva dar de maine cred ca ii voi creste cu 0,5 ui si ii voi mari si primele doua mese. Si asa mi se pare ca nu a mai luat in greutate. Sper sa se regleze ca mie mi-e teama ca trebuie bagata a treia insulina. A trecut mai mult de un an si jumatate de la declansarea bolii si cred ca se duce perioada noastra buna, daca pot spune asa.

Adrianaa, Alex face o singura doza de insulina pe zi? cati ani are el? Ca in prima pagina exista o neconcordanta si nu stiu de la ce data sa calculez anii: de la debut sau de la data care este trecuta ca fiind cea a nasterii. Ca acolo apare ca avea 8 ani si 8 luni la debut dar dupa calculul meu avea 10 ani si 8 luni.
In fine, cum s-a adaptat el bolii ca este veteran printre cei de aici si este si cel mai mare deci cel mai in masura sa se exprime?

Si tot tie, Adrianaa, iti voi mai pune o intrebare ca esti tare documentata. Ce influenta are diabetul asupra potentei in cazul baietilor? Nu vreau sa par deplasata cu astfel de intrebari dar as vrea ca baiatul meu sa nu aiba probleme cand va fi cazul.


Va pup pe toate! Va doresc o noapte buna si glicemii bune de acum incolo!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Buna Mirela,

Referitor la dozele de insulina. Copiii nostri cresc, se schimba inaltimea, se schimba greutatea si, in timp - dupa perioada de remisie - creste si necesarul de insulina pe kg corp. Lucrul asta uneori se intampla sa nu-l luam in calcul si atunci practic ii administram mai putina insulina decat are nevoie corpul. Mai intai pentru ca nu am crescut necesarul de insulina pentru greutate, apoi pentru ca organismul cere mai mult ajutor din afara decat pana acum. Toate acestea pot sa dea dezechilibre ale glicemiilor pe timpul zilei si sa credem ca nu merge schema.

Mirela, eu nu spun ca asa se intampla la tine acum, ci ca aceste aspecte pot aparea pe parcurs la oricare copilas, la orice varsta, aflat in tratamenul insulinic. Toate astea le-am constatat in timp si mi s-au confirmat.

Asadar, vezi daca Iustin a mai luat in greutate, chiar daca nu se vede, pt. ca poate s-a mai inaltat. Vezi cate unitati/kg corp face pe zi. Daca necesarul era inainte de 0,5 u.i./kgcorp, acum poate are nevoie de 0,6 sau 0,7 u.i./kgcorp, deci in prezent avand mai putina insulina.

***
Alex are peste 17 ani. Da, este o greseala la datele de pe prima pagina. Debutul lui Alex a fost in decembrie 2000 si avea 8 ani si 8 luni.

Schema actuala a lui Alex este de 3 injectii de Novorapid si 1 injectie Levemir (la ora 22.00). O insulina pe zi, era un raspuns dat Aninei si se referee la faptul ca Alex face doar o injectie de Levemir pe zi.

Despre cum s-a adaptat afectiunii, ar fi un volum de scris. Initial, pe o perioada de vreo 2 ani, totul a mers f. usor, era f. ascultator si foarte constiincios. In timp, a constientizat din ce in ce mai mult si simtea povara mai mare, apoi era si impactul cu copiii de afara, de la scoala. Toate astea au fost in etape si fiecare etapa s-a manifestat in felul ei. Sunt multe de spus si le voi spune pe parcurs.

Mirela, la intrebarea despre acea disfunctie iti voi raspunde in masura in care ma pricep. In primul rand, copiii nostri au o dezvoltare absolut normala din toate punctele de vedere daca sunt bine ingrijiti si feriti pe cat posibil de complicatii. In ce priveste viitorul baietilor nostri, am citit ca acea disfunctie tinde sa se dezvolte cu 10-15 ani mai devreme la diabetici decat la nondiabetici.Eu cred ca acest lucru se intampla din cauza complicatiilor care pot aparea pe parcursul vietii. Complicatii ca ateroscleroza, neuropatia vegetativa (poate determina afectarea senzoriala) - pot fi o cauza majora in disfunctionalitatea de care ma intrebai, dar si starea psihica a lor, adica depresia, anxietatea care pot aparea la persoanele cu diabet. Nu cred ca trebuie sa mai spun ca fumatul, alcoolul, alimentatia grasa pot duce la problemele circulatorii de care am amintit.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela_piciu spune:

Buna fetelor,asa cum spune si Adriana fiecare etapa cu manifestarile ei.La noi la cateva saptamani de la inceputul scolii, David pare sa fi uitat ca la Buzias nu-i placea de Petrica atunci cand revenea la "centru", cu glicemii de 600 dupa scoala.Cand il intreba cineva de ce spunea simplu:am mancat biscuiti(cine a fost la Buzias stie cine e Petrica).La acea vreme David ma intreba de ce nu e ascultator nu stie oare ca nu e bine ce face, nerespectand programul meselor? Acum dupa perioada de acomodare cu colegii, David mai scapa in pauza de la 9 in pungile colegilor cu biscuiti, chipsuri, sticksuri si altele.I-am promis ca voi fi acolo unde nu se asteapta, voi aparea de unde nu viseaza, asa incat sa nu mai aiba la ora zece 300-382.Voi urmari evolutia valorilor si la sfatul doctoritei de la spital, vom modifica nr de CH de dimineata, mutandu-i la ora 10 pt ca ajunge acasa tot cu 50(in urma glicemiei de la zece de 300 nu mananca decat fruct si logic , nu-l tine pana la 12). Se vede ca sunt suparata, ma scuzati plec cu ei la doctor, cea mica e bolnava. Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Da, astea sunt adevarate probleme in alimentatia copiilor. Din ce in ce mai mult in ultimii ani, gustarile colegilor de scoala se compun din biscuiti, chipsuri si fast food.

In sensul asta va recomand un documentar f. interesant cu Jamie Oliver. Este difuzat vineri seara, la ora 20.30 pe TVR2 sau TVR1. Am sarit unele episoade fiind ocupata, dar in general il urmaresc cu mare atentie.--> www.youtube.com/watch?v=kFkAszCA9dI&eurl=http%3A%2F%2Fsearch%2Eyahoo%2Ecom%2Fsearch%3B%5Fylt%3DA0geuyY1KZhKOL4AL4Kl87UF%3Fp%3DJamie%2527s%2BSchool%2BDinners%2Byoutube%2Ecom%26fr%3Dslv7%2Dmsgr%26fr2%3Dsfp%26iscqry%3D&feature=player_embedded" target="_blank">Revin cu amanunte.



studii diabet
www.diabet-zaharat.blogspot.com/" target="_blank">diabet zaharat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Documentarul - Jamie la cantina scolii - este vineri seara, la ora 21.00 pe TVR2.

www.youtube.com/watch?v=kFkAszCA9dI&eurl=http%3A%2F%2Fsearch.yahoo.com%2Fsearch%3B_ylt%3DA0geuyY1KZhKOL4AL4Kl87UF%3Fp%3DJamie%2527s%2BSchool%2BDinners%2Byoutube.com%26fr%3Dslv7-msgr%26fr2%3Dsfp%26iscqry%3D&feature=player_embedded" target="_blank">TRANSFORMING SCHOOL FOOD

www.youtube.com/watch?v=x44WuD_qWsU&feature=player_embedded" target="_blank">A Kebab a Day

Documentarul imi aminteste de multe ori de o stire pe care am citit-o acum cativa ani. Copiii englezi au o rata mare de imbolnavire de diabet zaharat, iar cei care au aceasta afectiune, au deja complicatii importante dupa putin timp de la debut. Stirea concluziona ca principalii vinovati ar fi parintii care nu se ocupa de copii, alimentatie, miscare si nu se ingrijesc nici de mentinerea in stare de echilibru al diabetului la copii.

Se pare ca Jamie Oliver a pus degetul pe rana exact unde trebuie incercand sa imbunatateasca calitatea si valoarea nutritionala a meselor la cantinele scolare tipic britanice. Mese care se compuneau din acelasi meniu pe toata saptamana: fast food si prajituri.

O sa vedeti pe parcursul episoadelor ca Oliver intalneste multe obstacole, atat din partea copiilor cat si a bucatareselor, pana sa obtina rezultatele dorite.

Obstacolele au inceput de la cantinele scolilor, care erau chestiuni de tehnica de gatit - ingredientele neconventionale - si volumul de munca crescut care au speriat pe bucatarese, au continuat cu incadrarea unui buget zilnic pentru meniuri si s-au terminat cu o revolutie a elevilor in unele scoli cand acesta a interzis junk food in meniul scolii.

Statistic, County Durham a avut cele mai multe probleme de sanatate in randul copiilor scolari din tara. Oliver a vizitat o scoala primara din Peterlee si si-a dat seama ca o parte a acestor probleme vin din alimentatia nesanatoasa care porneste inca din familie.

Jamie Oliver a abordat membrii guvernului pentru campania de finantare pentru cresterea ingredientelor si salariilor personalului, în cantinele scolare. Guvernul britanic, si prim-ministrul Tony Blair au promis sa ia masuri pentru a îmbunatati mesele scolare. Mai tarziu, Jamie asigura promisiunile de suplimentare a bugetului pentru a permite scolilor fara bucatarii de a construi aceste unitati, precum si crearea unui cod de conduita cu privire la publicitatea de junk food pentru copii.

Toate lucrurile astea sunt de luat in serios, mai ales ca si la noi in tara sunt mult mai prezente decat cu ani in urma.

Jamie Oliver isi continua proiectele sale:

Citat:
Jamie Oliver is set to work with leading US TV network ABC to film an American production combining his two hit British series, “Jamie’s School Dinners” and “Jamie’s Ministry of Food”. In the original Ministry series, broadcast on Channel 4 in the UK, Oliver filmed for over two years in the London borough of
Greenwich (for School Dinners) and the Yorkshire town of Rotherham (for Ministry) and inspired people there to change their unhealthy diets of takeaways and ready meals in favour of cooking fresh, nutritious food whilst saving money. Jamie is currently looking for an appropriate American town in which to start a food revolution.

The new series will be a co-production between Oliver’s TV company, Fresh One and Ryan Seacrest Productions. Filming begins later in 2009 for a prime-time slot on ABC early in 2010.
http://www.jamieoliver.com/news/jamie-oliver-to-take-school-dinners-mini



si...
"Local and national government need to come up with a ten-year strategy and some real money to re-educate people about proper eating habits. This is what I think needs to happen now":

http://www.jamieoliver.com/school-dinners/my-manifesto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dani_roby spune:

Buna fetelor,

Imi cer scuze pentru absenta indelungata, datorata in mare parte lipsei de timp. Salutari tuturor fetelor dragelor care ne stim, si deasemenea noilor venite.
Chiar daca nu am scris, macar 1 data pe saptamana intru si vad ce mai faceti.:). Ana, am citit ca stai in Carteirul Latin, la fel ca si Teo, eu stau langa voi pe Valea Oltului-DrumulTaberei si abia astept sa particip si eu cu Robi la intalnirele din parcul Moghioros :). Nina, Adriana si Mirela va multumesc mult pentru toate sfaturile si sustinerea neconditionata cand am schimbat schema de tratament pentru Robi ( de la 3 injectii Actrapid + Actrapid + Mixtard ) la cea de 4.
Acum Robi are glicemii foarte bune, schema utilizata de noi este Actrapid /3 zi si seara Levemir. Suntem scolarei de anul acesta, lui Robi ii place foarte mult, insa mai mari emotii am avut eu decat el.Acum facem si inot de 3/ saptamana, de 1 luna si jumatate de cand am inceput am scazut din dozele de insulina si glicemiile sunt liniare. Ne dorim sa putem continua insa vremea de afara incepe sa ne cam tina pe loc.
Referitor la gustarea de la scoala , la noi dna invatatoare le da voie doar in pauza mare sa manance, adica ora 10.00 si le-a interzis sa vina cu altceva decat 1 sandvis si fruct. Nu au voie cu junk foods, croissante sau altceva ceea ce pentru mine este extraordinar de bine. Nu stiu ce sa mai scriu, sunt atat de multe de spus..As mai vrea sa va spun ca am incercat schema cu Novorapid, in loc de Actrapid si nu a mers deloc, eram nevoita sa renunt la gustari si sa.i dau multi HC la mesele principale, am stat asa 4 luni intepandu.l de 8 ori pe zi ca sa pot avea un cotrol bun, apoi am inlocuit Novorapidul cu Actrapid si lucrurile au intrat in normal. Cand faceam Novorapid Robi nu a luat deloc in greutate si simteam ca nu merge bine, nu stiam insa cauza, mi.era teama sa nu fie nevoie sa facem Levemir in 2 prize.
Va pup si va salut pe toate...va doresc un weekend placut!
id.ul meu este ddani_home!

Mergi la inceput