vecini tampitzi!!!
Raspunsuri - Pagina 2
Alina spune:
Vai,vai...vecinii astia mai batrini sunt nebuni de-a binelea!
Si pe-aici e unii..o specie d-asta avem chiar sub apartamentul nostru.
Prin mai,m-am intiilnit cu ea pe-afara si cu o falca in cer si cu una in pamint ma intreaba daca avem covoare(avem si covoare!!)...ca o doare capul in fiecare zi de zgomotele facute de jucariile pe care le arunca copilul pe parchet.
Eu nu prea am ripostat dar sotul meu i-a spus ca in regulamentul blocului nu sunt prevazute pretentiile ei si daca ne mai deranjeaza cu mizerii de genul asta,o reclamam.S-a linistit !!
Succese depline in "lupta"cu vecinii timpiti!
Alina
osna spune:
ma bucur ca am niste vecini...foarte buni.pot spala si la 12 noaptea daca vreau,bat snitele si toate cele.cunosc insa o familie tinara ca si noi care are probleme cu vecinii.i-a venit la usa sa-i spuna ca o deranjeaza cand bate snitele sau toaca vinete pentru salata,ca inchide prea tare usa de la camera si tot felul de aiureli din astea.
la resita aveam un vecin la fel de cretin ca al tau ariel.pe el in deranja faptul ca mama curata covorul cu peria si ca aspira prea des.a venit odata sectoristul sa intrebe despre niste vecini care statusera in bloc inaintea noastra si l-am trimis sa discute si cu vecinul.sa vezi ce s-a linistit babacul.
Jasmine spune:
Eu sunt Stan Patitu'.Pot sa-ti spun ca Eleni are dreptate.Se va potoli numai daca-l ameninti cu amenzi,politie,avocat.
Eu cand m-am mutat in bloc am avut meciuri mari cu baba de deasupra care-mi suna la usa din 2 in 2 zile sa-mi spuna ca se aud voci de barbati la mine in casa.M-a reclamat la administrator ca in fiecare noapte dupa ora 2 mut mobila prin casa.A venit omu' sa ma intrebe ce si cum.
Pe urma mi-a facut o frumusete de reclamatie la primarie,ca am daramat un perete de la camara.M-am trezit cu cei de la "Disciplina in constructii".Au fost multe mizerii.Venea la usa si daca trageam perdeaua ,zicea ca dupa ora 8 seara ea se culca si zgomotul perdelei mele o deranjeaza.Complet nebuna.
Intr-o buna zi n-am mai suportat,m-am dus eu la ea cu cineva imbracat sobru la costum si cravata;l-am prezentat drept avocatul meu,i-am zis ca o dau in judecata si-i cer daune cat nu poate plati cu tot neamul ei.
A doua zi dimineata,a sunat-o un prieten si i-a zis sa pofteasca pana la sectie ca e o reclamatie pe numele ei pt hartuire.Babaciunea s-a speriat rau de tot,s-a dus la sectie unde aia s-au amuzat copios cand au auzit de ce a venit.
Cert e ca din momentul ala s-a potolit.Au trecut 3 ani si vad ca n-o mai deranjeaza nimic.
Christina spune:
Daca tot sintem la subiectul asta, sa va zic ceva haios: ce-a facut sotul meu cu o vecina de-a lui... asta era prin '93, nu eram casatoriti, si statea cu ai lui. Chiar dedesubtul lor au o vaduva in virsta si surda, care isi tine televizorul in dormitor, lipit de teava caloriferului... asta n-ar fi nimic, dar se uita la stiri (era fesenista si cu Iliescu) si injura cumplit de tare si de vulgar de cite ori auzea ceva de opozitie. Au incercat s-o roage cu frumosul sa dea mai incet harabaia, dar nici nu s-a gindit. Si uite ce mi-a povestit el c-a facut:
Intr-o noapte in timpul saptaminii, pe la 2 dimineata, cind televizorul era dat tare si baba injura de zor la o emisiune politica, s-a dus sa-i bata la usa si sa-i spuna sa dea mai incet. Draci! cucoana era in dormitor... surda fiind si cu televizorul tare, n-a auzit nimic, oricit a batut si a sunat el. De frica sa nu trezeasca tot etajul s-a oprit intr-un tirziu, dar i-a venit alta idee. S-a dus la panoul de pe palier si i-a scos frumos siguranta de la apartament. S-a facut o liniste ca de mormint. Baba nu si-a dat decit a doua zi seama, crezind ca s-a taiat curentul in toata zona, ca pe timpul lui Ceausescu. S-a potolit o vreme, si apoi a inceput din nou, si a avut parte de acelasi tratament - de data asta sotul meu a si aruncat siguranta, n-a mai pus-o jos, linga panou.
Si a mers! de atunci tine televizorul mai incet si a invatat sa nu mai urle la ecran.
PS: Bineinteles, numai in Romania merge sa faci chestii de-astea, ca oriunde in Vest ar veni politia a doua zi peste tine... admitind ca nu s-ar fi dus intii la ea, in urma reclamatiilor pentru zgomot.
adlemi spune:
Ce sa-ti zic...Si noi ne-am mutat de o luna si jumatate. Am incercat sa fiu politicoasa cu vecinii, ca de, suntem oameni. O luna de zile, buna ziua-n sus, buna ziua-n jos. Crezi ca m-a bagat cineva in seama? Am renuntat sa fiu politicoasa cu niste mitocani! La o zi dupa ce m-am mutat au venit babalacii de jos ca-i rodea curiozitatea. Si i-am tinut la usa si le-am retezat-o scurt! Ignoranta!Asta le trebuie! In ceea ce-l priveste pe dobitocul tau de vecin-lasa politia ca iti mai faci nervi si cu aia. Si terorizeaza-l tu pe el!Dar stii cum? La modul la care atunci cand te vede pe strada sa treaca pe celalalt trotuar! E casa ta si esti stapana in casa ta! Da-i naibii pe prosti si pe ignoranti! Asta-i tara in care traim!!!
Si ca sa te inveselesc putin, hai sa-ti spun un banc, pe cat de frumos pe atat de trist si de adevarat! Deci:un viermisor traia cu mama lui intr-un cacatel.Si se face el maimarisor si incepe sa gandeasca. Zice:mama, noi traim intr-un cacatel, dar n-am putea sa traim si intr-o banana?Mama-sa:Ba da, dragul meu...Dupa un timp viermisorul:mama, noi traim intr-un cacatel, dar n-am putea sa traim si intr-o portocala? Mama-sa:Ba da, dragul meu...Dupa un timp viermisorul:Mai mama, daca noi putem sa traim intr-o portocala sau intr-o banana, de ce traim intr-un cacatel? La care mama-sa il priveste induiosata si-i raspunde:Dragul meu,tu nu poti intelege...Aceasta este tara ta!!!
radu_tud spune:
in general pe peste tot gasesti cite un imbecil care sa iti faca viata de kko.
Inainte sa ma mut la actuala adresa am stat intr-un cartier muncitoresc ca sa nu spun altfel. Bai, aia nu stiau de intimitate, liniste, etc.
Vecinii de deasupra aveau prostul obicei sa se bata ca chiorii pe la 1-2 noaptea. Prima data m-am dus la ei si am incercat sa vorbesc civilizat. A doua oara am apelat la niste prieteni din Politie si l-au "prelucrat" aia la sectie si a luat o amenda de si-au vandut masina sa o plateasca.
Toate bune si frumoase cam jumate de an. Liniste. Mregeau aia ca balerinele prin casa. La un moment dat am avut impresia ca s-au mutat de acolo. Ei ash... cind mi-a fost lumea mai draga, iar batai, scandaluri o noapte intreaga. Intentionam a doua zi sa sa repet terapia cu politia dar norocul face sa ne intalnim pe casa scarii dimineatza. Imagineaza-ti ca mi-am iesit din pepeni si am dat cu el de pamint de i-au mers fulgii. M-am speriat pentru ca il mototolisem pe ala destul de nasol si m-am dus eu la sectie inaintea lui si am vorbit cu aia. Stupoare! Au venit "baietzii" si i-au aplicat "repriza a II-a". Crede-ma ca am trait acolo 6 ani fericitzi fara sa ii mai aud pe aia vreodata.
Vezi, poate ai si tu vreo pila la Politie ... sau vreun ucrainean care se plictiseste. E clar ca vecinul tau e batzos! Trebuie pus la fragezit si inmuiat un pic! Altfel ajungi sa ai cosmaruri noaptea.
Aici unde stau acum, un vecin mitocan m-a oprit sa imi faca odata observatie ca nu stiu cum trage nevasta-mea apa la buda si ca nu am covoare prin casa ca se aude cum calc. Pana aici! Avantajul e ca omul obisnuieste sa le faca si altora observatii si nimeni nu il inghite. Dupa o saptamina i-am turnat "Loctitte" in broasca de la usa, in yala. Asta e un lipici pentru placi de aluminiu. Omul are usa de fier. Am plecat la munca linistit si cind m-am intors individul isi decupa yala cu flexul. Indignat, cu mutra serioasa, i-am facut scandal ca face galagie pe scara cu flexul. S-au mai bagat si niste vecini cu gura pe el ca e nesimtzit. Ideea mi-a venit de la un alt vecin de la un bloc din apropiere care se certase cu cu un altul si i-a lipit aluia usa cu spuma poliuretanica (cu care se lipesc termopanele). Evident, a venit Poilitia acolo dar usa au trebuit sa o scoata cu rama cu tot.
Sunt trei ani de cind ala nu a mai indraznit sa cuvante.
Nu sunt un tip al draku' dar cu pocitaniile te portzi ca atare
janib spune:
Ariel poartate ca atare cu idiotii. Si noi avem destui in bloc dar sotul meu a stiut sa se impuna in fata lor de fiecare data si acum ne lasa in pace. La noi in fata usii este o camaruta in care se strange intretinerea si iti dai seama ce harmalaie si ce scandaluri erau in unele zile ale saptamanii, dar de cand am iesit si am zis si io vreo doua cuvinte respectivului administrator e o liniste de nici nu imi dau seama ca e lume in fata usii mele. Oricum eu zic ca poti sa te duci la Politie dar de multe ori lucrurile se pot rezolva numai daca luati amandoi atitudine.
ralucami spune:
La cate citesc pe aici vad ca nu sunt singura care am probleme in Ro cu veciniiVin cam odata pe an, la interval de 6-7 luni si atunci stau maxim o luna.In luna aceea stiu ca trebuie sa ma rafuiesc cu vecinii , care au media de varsta in jur de 70 de ani. Sunt singura persoana tanara din scara si oaia neagra pt eiAsa cum spunea si cineva mai sus , cand mi-am spart un perete mai mai ca nu au aruncat cu oua si rosii dupa mine cand ieseam din casa.M-au reclamat la primarie, trebuia sa platesc o amenda de 60 de milioane(care intr-un final am reusit sa o rezolv doar cu bacsisurile de rigoare), mi-au venit cu sectoristul la usa ca lucrez dupa amiaza si nu se pot odihni, cand mi-am schimbat usa s-au strans ciorchine si mi-au injurat oamenii care lucrau, cand am vrut sa imi pun centrala nu a semnat unu`, m-au pus cu 1 pers la intretinere cu toate ca nu sta nimeni acolo. Si lista tot ar putea continua. Sunt micile lor mizerii care ii fac sa se simta puternici si sa traiasca cu impresia ca au totusi un cuvant de spus. Sfatul meu Ariel ar fi sa il ignori. Cel mai bine ar fi sa nu mai deschizi usa cand iti vine vecinul si daca incearca sa vb cu tine sa i-o "scurtezi " de la radacina. Transant si fara loc de interpretari! Fruntea sus si "enjoy the club" ca uite cati suntem cu aceiasi suferintza
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
hanna spune:
Si eu m-am mutat de curand intr-un apartament nou; m-am mutat intr-un bloc turn unde pe fiecare palier este macar cate un catel; si eu am doua cateluse mici; de cand ne-am mutat se tot suna la usa mea pe motiv ca numai catelusele mele isi fac nevoile pe scara, ca de ce nu le duc afara, ca arunc pe geamul de la baia pungi cu murdarie, ca scutur sacul de la aspirator pe geamul de la baie, si cate si mai cate. I-am intrebat daca au asteptat sa ma mut eu in bloc ca sa aiba de cine sa se ia; Dar pe urma i-am tratat cu indiferenta, si vad ca acum au inceput sa ma lase in pace.
Curaj si trateaza-i cu indiferenta.
Te pup, Hanna
georgy75 spune:
Fetelor cu vecinii din Romania este problema mare. Hai sa va spun si eu cateva. Ne-am mutat acum 1 an in noul bloc, proaspeti casatoriti, fericit etc. Se duce sotul meu acum vre-o 2 luni la sedinta si surpriza: vecina de sub noi anunta de fata cu toata lumea ca daca ma mai bate noaptea cheama politia. Surpeize Surprize. Ce sa ma mai bata ca si asa sunt in luna a 7-a cu bb si dorm toata ziua, de unde le-o fi venit ideea nu am nici ce-a mai vaga idee.
Asata este una din "poante", a doua ra fi ca nu ma lasa sa-mi spal balconu ca cica ea lucreaza la spital si ii murdaresc halatele albe care sunt pe sarma.... si daca stiti ce murdarie are in casa, iti vine sa fugi nu alta.
Mai am o baba la parter care tinea un caine in scara. Un caine batran si surd care se dadea cam la toata lumea pe care nu o cunostea, in speta la mine foarte tare. Sotul meu a alergat cainele de vre-o cateva ori si-l lasa in pace dar pe mine cucu, nimic. Intr-o zi moare cainele ... sa te tii injuraturi, blesteme la adresa noastra, iar noi nici macar nu eram acasa in ziua in care a murit. Oricum baba este dusa, dar are un fiu (cam tigani) care are nu stiu ce pile pe la judecatorie si degeaba au chemat vecinii politia si i-au dat in judecata ca numai ei castiga. Cu baba asta chiar nu stim ce sa mai facem. Plus ca nu-si plateste intretinerea decat atunci cand este data in judecata, vine cenzoru etc. --> atunci scoate frumos 50.000.000 lei si-si plateste intretinerea.
Si vecinii mei sunt prost crescuti, mai toti. La inceput le dadeam si eu buna ziua la toti, acum doar la vre-o doi care mai imi raspund. Adevarul este ca sotului ii raspund la salut dar mie nu. POate o fi din cauza ca ara a pustoaica? Oricum tot nesimtire este.
Bine spunea cineva aici ca daca suntem tineri si mai facem si ceva modificari in apartament este jale. Noi ne-am pus centrala si termopane, pt noul bb care tb sa apara, si acum toata lumea zice ca nmoi de ce nu platim intretinere ca si ei. De ce platim mai putin.... si uite asa numai prostii de genul asta.
Dizica cu burtica