curge nasul - CARGOL SAU SER EFEDRINAT???

curge nasul - CARGOL SAU SER EFEDRINAT??? | Autor: cgabriela

Link direct la acest mesaj

Brianei ii curge nasul , este chiar infundat de "muci" (scuze) Avem aspirator nazal dar nu ma mai lasa sa ma apropii de nasul ei, urla de parca as taia-o , dar nu doare(am incercat chiar eu) . Ce sa fac doctorita ne-a recomandat cargol (pic) , alte leacuri stiti , ma gandesc ca abia a inceput sezonul rece ce facem mai tarziu ? Febra nu are, de tusit nu tuseste de doar nasul!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fabi spune:

pai incearca cu ser fiziologic si vitamina C , ajunge zic eu, sau sunt spreiuri cu apa marine f bune
succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

CarVolul eu l-am utilizat cu succes in astfel de cazuri, este un fel de gerula, pe care o tai la capatul ascutit, lichidul il versi pe o batista pe care o pui in patutul bebelusului, aproape de cap. Acest lichid emana niste vapori care desfunda nasucul. Noi am incercat cu ser efedrinat, dar din pacate usuca mucoasa nazala si o face mai vulnerabila (mi se pare ineficient).
Este important sa ai un grad de umezeala a aerului acceptabil/normal in camera unde doarme bebe. Daca folosesti radiatoare electrice, sa stii ca acestea contribuie cu succes la uscarea aerului si determina o respiratie greoaie, favorizeaza si patrunderea virusilor prin caile nazale.
Cat are bebelusul?

PS: mai exista special pentru bebei un gel, Wick parca se numeste, cu care se maseaza usor pieptul copilului. Usureaza respiratia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliac spune:

Si noi am avut aceiasi problema. Seara, la culcare am folosit Carvolul iar serul efedrinat nu trebuie folosit des (asa mi-a spus doctorita) ca are efedrina care nu stiu ce face, da dureri de cap cica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eleni spune:

Gabriela, serul efedrinat nu e cea mai buna alegere. Pediatra Mariei ne-a spus ca efedrina este excitant nervos si s-ar putea sa agite copilul. Noi desfundam mucisorii cu ser fiziologic si cu multa rabdare. Ca se lasa intodeauna cu urlete!
Sanatate maxima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maska spune:

Gabriela, poate ti-a zis Colargol? Sunt niste picaturi foarte eficiente, foarte multi medici de moda veche care sunt si adeptii leacurilor babesti le recomanda, insa sunt numai putine farmacii care le prepara din lipsa de substante. cred ca au nitrat de argint, se pun chiar si in ochi, sunt maron si pateaza, chiar si kaka isi schimba culoarea. se dau chiar si la bebei foarte mici cind mucozitatile sunt abundente si nu pot fi "invinse" cu altceva. daca astea sunt, exista o farmacie mare pe calea victoriei, linga Flamingo Computers, de unde eu am luat acum doua zile, pentru ca si baiatul meu este racit si i-am pus de la 4 luni in nas, cind am gasit. insa, ca orice picaturi de nas si ochi nu sunt valabile decit 30 de zile de cind deschizi sticluta. este 20 de mii sticluta.
serul efedrinat eu stiam ca nu se pune in nasul copiilor sub un an, cel mai eficient si sigur este, asa cum s-a spus si mai sus, serul fiziologic cu Vit C. eu pun la 10 ml de ser fiziologic una doua pic de vit c naturala. il prepar la fiecare raceala proaspat.
din el ii pui cite o picatura, doua in fiecare nara, stai un pic sa se "inmoaie" mucisorii si apoi ii scoti cu pompa. dupa ce bagi virfuletul, apesi nara cealalta, ideal ar fi sa-i inchizi si gura, dar e imposibil, pentru a crea vid in nara aspirata. abia cind nu mai sunt mucisori de aspirat picuri colargol sau orice alte picaturi doresti. picaturi in nas din experienta mea nu se pun decit de trei ori pe zi in nasul, altfel, adio, nu mai reactioneaza la nimic.
este musai sa-i scoti mucisorii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maska spune:

vai, scuza-ma abia acum am vazut ca esti din timisoara!
sper sa gasesti si acolo colargol!
multa sanatate micutei tale!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Si noi am folosit colargol, cate 3 picaturi de 3 ori pe zi. Menirea lui este sa coaguleze secretiile nazale care sunt foarte apoase. Si Karvolul este bun pt. desfundat nasucul, continutul unei pastile se pune pe o batista si aceasta se pune in apropierea lui bb. In loc de ser fiziologic noi folosim spray Marimer, este foarte bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns korinna spune:

sa inteleg ca COLARGOL_ul este preparat doar in farmacii???adeca nu se gaseste ca atare ca orice medicament???

KORINA mamica x 2

http://poze.acasa.ro/poze/album?id=408
http://poze.acasa.ro/poze/album?id=457

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Indiferent ce folosesti ca picaturi/medicamente, ai mare grija ca dau dependenta in scurt timp. Eu sunt adepta alifiilor mentolate unse pe piept, sau alte chestii cu miros puternic puse in camera (solutii mentolate, ceapa proaspata taiata felii). Aici dr-ii nici nu dau medicamente la copiii mucosi, eventual ceva homeopat sau solutii din astea de pus in camera copilului. Sanatate multa!

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilach spune:

Aici se recomanda doar ser fiziologic..dupa care cu pompita ii cureti nasucul.

"Un sfirsit e un inceput..."

ella& laura,andrei,andra

Mergi la inceput