bebe si obiectul de "iubit"

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Cel mare s-a atasat de paturica pe care o avea in patut pe la 4-5 luni...nu mai stiu...acum la 3 ani, e nedespartit de ea la culcare. Am taiat-o in 4, ca sa fie usor de carat in vacante si am lasat si la bunici una bucata sa nu avem surprize ca o uitam acasa.
Cel mic s-a atasat de un ursulet pe care l-a avut in patut de cand s-a nascut. Nici vorba sa doarma fara el si mi-l cere si cand e suparat, cand il cert, cand e obosit.
Cand plecam in vacanta sunt primele lucruri pe care le punem in bagaj ca sa nu avem surprize neplacute ca le-am putea uita si sa ne stricam noptile pe acolo.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

noi avem paturica galbena cu care doarme de cand se stie si fara care nu se poate

si un catel si un ursulet moale - cu schimbul intra la purtator. ca le mai suge urechile/coada si trebuie sa aiba ceva in brate de cand il punem sa doarma pe o parte. nu stiu cum s-a format atasamentul da nu mai putem fara o jucarie moale

Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)

http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png

http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

La noi este obrazul meu,fiica mea cea mare adoarme doar daca ma atinge cu manuta ei pe obrazo linisteste imediat,parca intra in transa oricum e haioasa rau.
Cand mai vine mama pe la noi incearca ea sa o adoarma,de unde ,vrea obrazu lui mami, a lui mamae e moale ,asa spune ea.
Si uite asa ,stau langa ea in patul ei Barbie pana adoarme,iar daca se trezeste urla ca o zapacita sa-i aduc obrazul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Bb Dragos (7,5 luni, alaptat exclusiv 6 luni) adoarme singurel la el in patut alaturi de-un tricou purtat de mine (iar daca mai si miroase a lapte de mami cu atat mai bine ). Tot cu tricoul meu se joaca la trezire, vorbeste cu el, il tine strans in brate mai ceva ca pe-o comoara. Nu este un tricou anume, il schimb cam la 2 zile, ii mai dau si tricouri gata spalate, insa nu au asa succes. Si am observat cand este obosit sau are vreo suparare, si vede tricoul aruncat pe undeva merge fix la el si isi baga fata in el. Avea si-o jucarie, o papusa din carpa moale care mai si canta (pe nume Prietenul) insa nu-l mai atrage acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Fi-mea are un doudou, un ursulet pe nume Paco . S-a atasat de la inceput de el, oriunde mergem si trebuie sa ramanem peste noapte sau daca avem vreun drum mai lung de facut - Paco e prezent. Ii suge labutele si se freaca cu ele la ochi cand ii este somn. Acum are 1 an si o luna si cred ca Paco va fi prezent in patutul ei mult timp de acum inainte, la cat de mult il iubeste. Intr-o vreme ne era frica sa nu-l pierdem si i-am mai luat 3 doudou-uri pe post de inlocuitor insa nu le-a acceptat, le arunca din patut. Il spalam dimineata, la trezire, se usuca pe balcon la soare vara sau pe calorifer, pana la somnul de pranz trebuie sa fie in patut la locul lui. Paco rulz

Anca & Carla (13.08.2008)
Carla la 1 an
Carla la mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliana Cocieru spune:

Al meu baietel mai mare nu a avut niciun atasament de genul asta, ii era suficienta suzeta si sa o stie pe mami pe aproape. Ii mai puneam si eu uneori o camasa de-a mea in patut cand sa adoarma, si parca era mai linistit, dar nu intotdeauna.
In schimb cea mica are o paturica de care nu se desparte si de care s-a atasat de pe la 6 luni, cand a inceput ea sa priceapa mai multe. Nu e o paturica frumoasa, nici nu era noua, ca a fost a fratiorului... dar e "iubirea" ei. Cand mergem la plimbare o lasam acasa, ca se murdareste prea tare (o mai da pe jos), insa in rest o luam peste tot. Cand trebuie sa doarma, si-o pune pe nasuc, sa-i tina cald. De fapt, asta a fost smecheria cu adormitul la ea inca de pe la 3 luni, isi tragea ceva moale si cald pe nasuc. Ei, si paturica asta i-a cazut cu tronc. Uneori, cand trebuie spalata, mai reusesc sa o inlocuiesc cu un scutec moale sau o hainuta de-a ei (am observat ca sunt unele care ii plac si altele nu), dar nu tine daca e suparata.
Si daca mai sta si in brate la mami e ideal

Liliana, mami de Vladut (26.07.03) si Alessia (09.10.08).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Eu.Hmm, mai degraba sanii mei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marianebuna spune:

Citat:
citat din mesajul lui ilse

Nu stiu daca are vreo "semnificatie psihologica" atasamentul asta fata de cate un obiect, dar nu cred sa dauneze, mai ales ca mai tarziu le vor uita cu siguranta in vreun colt.

Chiar are, in psihanaliza copilului se numeste "obiect de tranzitie" si chiar acesta este rolul lui, de a facilita "despartirea" de parinte prelungindu-i intr-un fel prezenta. E o etapa normala in dezvoltare (bine, poate sa nu apara la unii copii, dar e absolut ok daca apare si dispare de la sine la un moment dat)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

dar stie cineva daca NU e ok ca nu apare? nu gasesc pe unde sa citesc despre asta. sonia mea are chestia cu parul meu, de cand s-a nascut se infasura in el si cand a mai crescut adormea imbratisandu-l. m-am tuns acum juma de an ca nu mai rezistam, dar tot cu mana in chica mea adoarme. pe scurt, eu sunt obiectul ei de atasament, nu le are cu ursuleti si paturele si minuni. e ceva aiurea? adica ar trebui sa o ajut sa se ataseze de fro jucarie???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_alexia spune:

La noi obiectul de atasament e un Mickey Mouse de plus. Cu el doarme, pe el il plimba peste tot, si logic ca nici sa-l spal nu prea ma lasa. Cum s-a format atasamentul? Intai vazand personajul la desene animate , apoi i-am cumparat jucaria si de atunci s-a transformat intr-un mic prieten.

MAMI(Adriana) & ALEXIA(28 aprilie 2007)

www.alexdamian.com/" target="_blank">Sa-l ajutam sa lupte...

ABSOLVENTE!!!!

Mergi la inceput