Sterilizare jucarii?

Sterilizare jucarii? | Autor: tincutza

Link direct la acest mesaj

Am observat un topic referitor la jucarii si mi-a venit in minte o intrebare pe care voiam sa o pun mai demult. Noi sterilizam toate biberoanele, hainutzele si cam tot ce vine in contact cu bebelusha noastra.
Ce facem insa cu jucariile? Pana acum le-am fiert la greu pe toate, in fiecare dimineatza, insa au devenit deja diforme, iar unelele s-au distrus. In plus am dat deja o groaza de bani pentru jucarelele acelea pentru dintzishori noi, cu apa distilata inauntru, de la Chicco. Am prapadit deja vreo patru (stiu a scrie pe ele sa nu le fierbem, dar nu ne-am putut abtine).
Voi cum sterilizati jucarelele?

Miki si bebe Ella

http://www.babiesonline.com/babies/p/pitzica/

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MariaM spune:

Mie mi se pare ca exagerezi ..serios...
Cade jucaria...da-o prin apa..si gata...nu fierte..si para fierte..
Din ce spui cred ca copilasul este micut...sa te vad cand o sa creasca ..si o sa fie mai independent...si o sa bage in gura ..intr-o fractiune de sec...toate rahaturile de pe jos..
ce ai sa faci?..:))

Maria&Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Eu nu le-am fiert, le stergeam cu spirt. Le-am sters pana pe la 6 luni cam o data la 2-3 zile, apoi l-am prins pe vladut cu pantofii, papuci..etc in gura si am lasat-o balta. Acum le mai sterg asa cand imi aduc aminte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oLo spune:

Puteti folosi si sterilizarea la rece. Sunt niste pastilute care se dizolva in apa si solutia rezultata ramane sterila 24H. Ramane un pic de miros de clor, dar nu-i bai.

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Noi nu am sterilizat jucariile. N-ar fi avut nici un rost atata timp cat oricum baga in gura orice prindea (de la telecomanda pana la telefoane, paturici etc.) iar cand a inceput sa mearga in patru labe ... nu mai zic. I le spalam insa cu apa si sapun, operatiune pe care o repetam de multe ori si cu manutele lui. Dar daca vrei sa le sterilizezi exista multe solutii de sterilizat la rece (eu am gasit la farmaciile mai rasarite asa ceva). Doar ca nu sunt foarte ieftine.
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dddd spune:

eu nu am sterilizat nicioadata jucariile desi m-am gandit la chestia asta. adica sterilizam biveroane si fierbem hainute, vai, vai sa nu se atinga strptococul de copil, dara de jucarii si alte obecte care numai prin gura sunt folosite, nemec. eu una am sterilizat biberoanele pana pe la 6 luni sau ceva de genul asta, dupa care doar le spalam f bine cu apa fierbinte si detergent si foloseama una data sau doua dati pe saptamana solutie de sterilizat la rece. hainele nu le-am fiert niciodata. cu toate acestea nici probleme nu am avut de genul afte sau alte bazaconii. probabil ca si-a format anticorpi si a luptat impotriva bacteriilor si a streptococilor. e absurd sa-l crestem pe copil ca intr-un clopot de sticla fara a lua contact cu lumea asta murdara. in cazul asta nici afar n-ar trebui scos, caci, daca te uiti bine, prin aer plutesc niste mici particule de praf.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Sterilizezi tot??si io care credeam ca numai Michael Jackson sufera de chestia asta...sa nu dai
Acu,vorbind serios,nu cred ca e necesar sa exagerezi cu sterilizatul,odata ce microbii se pot lua si din aer...cum au spus si fetele,cred ca daca speli jucariile cu apa calda e destul,ca atunci cind o s-o i-a in patru labute n-o sa poti steriliza si covoarele...

Iren&Bogdanelu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

eu ii sterilizez biberoanele si acum, la 8 luni. si probabil c-o s-o mai fac ceva timp, desi merge in 4 labutze si baga tot ce prinde in guritza. jucariile nu i le-am sterilizat niciodata. le-am spalat cu apa fierbinte si detergent de vase. jucariile pt. dinti (cele cu apa inauntru) i le-am luat la 4 luni pt. ca atunci i-au aparut primii, dar nu i le-am sterilizat nici macar atunci.

pupici.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tutus spune:

Buna!
Nu te supara dar si eu cred ca putin ai mers prea departe cu sterilizarea. Stai linistita ca cred ca si sotul ar fi facut la fel daca nu eram eu. Intr-o carte (dr Spock) am citit ca dupa ce copilul incepe sa manance (4-6 luni), nu mai e necesara fierberea tuturor obiectelor pe care le baga in gurita, asa ca de atunci, pt curatarea farfurioarelor, a jucariilor, folosesc detergent de vase si le limpezesc fff bine. Cred ca bebeu' tau nu umbla in 4 labe sa vezi ca orice baga in gurita si chiar mai da o limbuta covorasului , ei, asta e. (sapt trecuta mi-a venit piticul in casa - 1 an- cu pamant in gurita ) Spala bine jucariile si limpezeste-le si mai bine si nu-ti mai face atatea griji.
Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tincutza spune:

Saru-mana, nu, nu exageram cu sterilizatul (nici nu ma gandisem la streptococi sau alti ..."coci"), dar mi se parea nefiresc sa fierb biberoanele si nu si jucarelele.
De azi, operatziunea "spirtul"!

Multumim mult,
Miki si bebe Ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadm spune:

Cineva imi spunea odata ca orice copil trebuie sa bage in gurita o anumita cantitate de mizerie...Asa devine mai rezistent. Si vorba fetelor, cind o sa inceapa sa "guste" papuci, sau o sa mergeti la mare si o sa adune numai chistoace de tigari de care nu poti scapa nicicum, sau, sau...Atunci ce mai faci? Sterge jucariile bine de praf, fa-le baie cu sapun si toata lumea e fericita.

Anca

Mergi la inceput