Trucuri de adormit copiii...
imaginatia mea a dat gres de data asta: meu pur si simplu nu vrea sa adoarma. doctorii spun ca la varsta asta (3 sapt) bebelusii sunt treji cca 3 ore pe zi, iar restul timpului dorm. ei bine, in cazul nostru lucrurile stau taman pe dos. cred ca 3 ore dormim, iar restul le stam treji, scancim sau ne uitam pe pereti, de trebuie sa stau cu el in brate si sa-l legan sau sa vorbesc cu el. va dati seama ce fericire, nu mai pot sa fac nimic, cand ma apuc de ceva, incepe sa planga, cum il iau in brate, cum tace.
cel mai tragic e la culcare, noaptea. pe la 11.00, cand sa mergem si noi sa dormim (eu una sunt franta), el atunci e mai in verva. degeaba incerc sa-l amagesc, sa-i dau sa suga, pe moment pare ca a adormit, cum il pun in patuc, cum deschide ochii si atunci sa te tii oracaiala !!!!!!!
plus ca in timpul noptii se scoala de vreo 4 ori, da-i papa, schimba-i diaper-ul, leagana-l, acopera-l cu paturica pe care el indaratnic o tot da la o parte. si uite-asa o tinem cat e noaptea de lunga. si colac peste pupaza, dimineata, pe la 6.30 da trezirea, de-l trimite pe sotu''la scoala cu vreo ora mai devreme.
asa ca apelez la ajutorul vostru, mamici de bebei, poate voi ati descoperit vreo formula magica, care sa functioneze.
Raspunsuri
simonab spune:
si eu patesc la fel...
a mea fata draga are 7 saptamani si pot sa zic ca acuma o ducem un picut mai bine, adica cateodata doarme si ea de la 10-11 seara la 3-4 dimineata, in rest ... mare chin !!!
pesemne ca-i patul rece cand o pun inapoi ...
simona
adriana spune:
Incearca c-un ritual...fa-i baita, da-i sa suga si lasa-l cu lumina stinsa putin in patuc...daca plange, ia-l putin si , apoi la loc cu el...
Nu face zgomote puternice, paseste in varful degetelor...totul trebuie sa sune ca..."acum e noapte, toata lumea trebuie sa doarma"
Nu te uita la TV cu el in camera...
Chiar daca se poate, nu vorbi cu el...la mine mergea totusi cu cantecele abia soptite...
Cred ca nu face inca diferenta intre noapte si zi...
Ziua cand adoarmea, eu nu-i faceam intuneric in camera...ci-l lasam tot cu lumina de afara...stia el cat sa doarma...
Daca ai facut toate astea si nu merge...atunci nu-ti mai ramane decat sa
cuminte si nopti linistite
ottisimo spune:
parca ai vorbi de fetita mea chiar in seara asta a stat treaza pana pe la ora 00:30 pur si simplu se incapataneaza si nu doarme
baita o facem in jur de 22:00.adoarme circa o jumatate de ora dupa baita si apoi se trezeste si gata nu vrea sa mai doarma
de obicei dupa baita eu o aduc in patul meu si ii dau sa suga iar dupa ce se trezeste ne leganam cu scaunul sau ne plimbam prin casa pana adoarme din nou
simona si bb carmen
palmyrah2002 spune:
Eu il mai puneam pe Mihnea la mine pe burta si dormea vreo 2-3 ore.Se incalzea si poate ii mai treceau si durerile de burtica(colicii).Sau poate vrea sa stea cu voi in patCa-s smecheri de cind sint mici!!!Eu ii mai cintam cintece mai vechi,gen Du-ma acasa mai tramvai,Casuta noastra,Trecea fanfara militara si in cele din urma -cred ca plictisit de atitea cintece repetate la nesfirsit-adormea.Pa!PA!Multa sanatate si putere!Cristina
Doina spune:
noi avem 3 luni si inca ne mai luptam cu aceeasi problema eu am cedat si fac ce-si doreste bebita mea, adica o las sa suga cit vrea si sa adoarma la mine in brate... cit a fost mica a dormit numai la noi in pat, cum incercam s-o pun la ea in pat .... normal ca cedam, sunt de parere ca nici nu este sanatos sa lasi un bebe atit de mic si de neajutorat, sa plinga in nestire... acum adoarme la mine in brate cam o ora si apoi o pun incetisor la ea in patut, uneori se trezeste si vrea inapoi in brate, alteori ramine in patut si pe zi ce trece accepta tot mai usor sa doarma in patut.
Doina&Carlita-iubita
Alehandra spune:
Cu seringa ii administrez si eu toate suspensiile sau siropurile vitaminizate.
Le ia cu mare placere inca imi si aduce aminte." Mami bobo dotou"
iris spune:
la plimbare cu ei, prin vint si ploaie, nu si pe ceata, dimineata, la prinz si seara.....!!! va prinde bine si voua!
anda spune:
hehe, nici o sansa cu zapacitii astia mici. BB Edi face la fel. Doarme foarte putin si trebuie sa-l plimb prin casa ca altfel se plictiseste si plinge. Cind nu-i plictisit, are colici. Cind nu mai are colici, ii este foame. Cind ii trece de foame, face kk sau sughite...s.a.m.d.
Am fost pe la toti pediatri din timisoara si toti au zis ca-i sanatos tun si ca asa e el mai zvapaiat . Unii chiar mi-au prescris fenobarbital sa-l maia dorm...dar eu nu i-am dat.
Asa ca rabdare multa, tot trebuie sa se termine odata si-odata....
Anda & bb Edi
Lia spune:
Angela,imbraca-l bine si scoate-l afara la aer in timpul zilei.S-ar putea ca asta sa-l oboseasca si sa doarma mai bine.
Lia&Andrew