Trucuri de adormit copiii...
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
numi spune:
Parca la-i descris pe baiatul meu, cu care nu am avut liniste pina pe la 2 ani, cind cu chiu cu vai a renuntat la biberonul din toiul noptii
, cind ieseam la plimbare trebuia sa ma plimb tot timpul, nu aveam voie sa stau pe banca (nu tinea trucul cu leganatul carutului
). A fost un chin dar a trecut si dupa citiva ani buni ne-am facut curaj si am mai pus de unul mic
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
numi spune:
Parca la-i descris pe baiatul meu, cu care nu am avut liniste pina pe la 2 ani, cind cu chiu cu vai a renuntat la biberonul din toiul noptii
, cind ieseam la plimbare trebuia sa ma plimb tot timpul, nu aveam voie sa stau pe banca (nu tinea trucul cu leganatul carutului
). A fost un chin dar a trecut si dupa citiva ani buni ne-am facut curaj si am mai pus de unul mic
L-a fetita deja am avut mai multa experienta si nu am mai actionat dupa carti ci dupa cerinte.
Cind am observat ca face nazuri cind este pusa in patut, am apelat la carucior, unde am culcat-o destule saptamini (in special noaptea), fiind infofolita intr-o paturica (in comparatie cu fratiorul, ei ii place caldura). Cum dadea semne ca vrea sa se scoale o leganam si adormea din nou, capatasem o experienta la leganat ca o faceam cu piciorul fara sa ma mai dau jos din pat.
Am alaptat-o pe timp de noapte sau dimineata pina la 8 sau noua numai pe intuneric si in linista, niciodata nu am scos un sunet indiferent de situatie si acum la cele 8 luni dimineata la 5 sau 6 maninca pe intuneric si pe tacute, indiferent de zimbete, risetele
ce-mi sint aruncate dupa ce si-a umplut burtica
. Nu te lasa pacalita sint niste "mici teroristi"
.
Incearca sa-i pul in carucior, poate se va simti mai bine mai inghesuit asa cum a fost in burtica ta, iar daca are crampe, eu pe baietel dupa ce minca il puneam pe burtica pina scotea aerul, cu fetita nu am avut probleme cu colicii (asta da noroc)
Inca un nou sistem am aplicat cu fetita, nu am alaptat-o cu biberonul in brate, ci culcata cu capsorul pe o pernita nu foarte inalta. Acu daca are zile mai agitate si vreau sa o adorm in brate nici nu vrea se zbate pina o ridic si deci apelam iar l-a carucior dupa care o pun patutul ei adormita fara sa mai riposteze.
Iti urez mult succes, rabdare si nu te da batuta.
Codrutza spune:
Angela, cumpara-i un 'siège berçant pour bébé/fun starts bouncer" din acela cu muzica si vibrator(are la Toys R Us). Sa stii ca eu atunci cand bb Luka(3 luni) nu vrea sa doarma il instalez in el, il dau pe vibratii ...si adoarme imediat. Uneori nu are efect, dar oricum poti incerca.Mie mi-a fost foarte folositor fiindca la inceput bb voma foarte mult si evitam sa-l pun la orizontala imediat dupa ce manca....
Multa rabdare !!!!
codrutza si bb Luka
n/a spune:
Da , da, Angela, basinetele sau scaunelele alea cu vibrator si muzicuta sunt SUUUUUUUUUUPER ...Toysrus au o selectie extra, dar uita-te si in cataloagele de la SEARS, asta de toamna-iarna si "Wishbook" ... preturile sunt intre 40-80$, in functie de cit sunt de performante si bineinteles "eticheta" ... noi am luat unul ieftin, cred ca a fost vreo 45$ daca mi-aduc bine aminte ...Sara a stat in el pina pe la 6-7luni cind s-a facut fetita "mare" ... acum tin in el niste jucarii de plus, imi pare rau sa-l dau cuiva ca e inca nou si poate o sa vrea Sara sa se joace mai tirziu cu el, cu papusile ...
Codrutza spune:
Angela, cel mai ieftin si care nu are nici vibrator si nici muzica este parca 29.99 $.Iar celalatlt cu vibrator si muzica nu stiu cat costa fiindca l-am primit cadou, dar sa stii ca este intra-devar super...cum si Sofie a zis.
Codrutza si bb Luca
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/voinea/voinea.jpg)
voinea spune:
asa l-ai invatat tu de mic cu statul in brate. Poti sa-l lasi si sa planga putin ca sa oboseasca (sa nu exagerezi, 3 minute sunt de ajuns). Daca il alaptezi la san e posibil sa nu ai laptele consistent asa ca lui bebe ii e foame. Si apoi la tine in brate iti simte bataile inimii asa cum le simtea intrauterin si se calmeaza.
Nu zic ca e idee buna dar la mine a mers: suzeta.
E posibil ca sa ai in bb dificil pur si simplu. II place sa stea cu tine. Aste poate sa te flateze ca te iubeste asa de mult ca nu vrea sa te scape din ochi.
Eu zic ca o sa se rezolve problema odata cu trecerea timpului.
Adina
pinki spune:
Daca e satul inseamna ca nu stie ce e zi si ce e noapte.Si eu am patit-o.Un medic a zis ca un BB are "voie "sa planga cam 2 ore pe zi,asa ca mai lasa-l un pic sa oboseasca si apoi adoarme-l cum poti.Eu cred ca nu doerme din cauza ca e prea obosit.Eu am stat cu Codrut cate 3 ore in brate cu el pana a ajuns sa se odihneasca si apoi nu am mai avut treaba cu el.Fa cumva sa doarma macar 3 ore neintrerupte,daca trebuie,stai cu el in brate.Eu asa am facut si a dat rezultate
Angela T. spune:
Oameni buni, subiectul asta e vechi de un an :-) ce va veni sa-l dezgropati mai?! .... intre timp am crescut si problema s-a rezolvat.