Cum se calculeaza sarcina??
Raspunsuri - Pagina 2
CRISTINEL spune:
Felicitari Eryka ma bucur tare mult pentru tine.Iti doresc sa ai o sarcina usoara si multa sanatate.
Cristine
Eryka spune:
Multzumesc mult fetelor ,atunci asa imi voi calcula sarcina . Mitzura ti-am scris un mesaj privat.Si sa va dea si voua D-zeu ceea ce va doritzi.
Eryka & samburelul din burtica ---„ in ??? saptamani
acris spune:
Buna Erika,
si eu sunt insarcinata in 9 saptamani si la fel mi-am calculat si eu, adica incepand cu prima zi a ultimei menstruatii. Cand am fost la medicul ginecolog tot asa mi-a calculat, insa la eco (facuta tot de el) arata o sarcina mai mica (eu trebuia sa am 7 sapt. si arata a sarcina de 5 saptamani). Si de atunci imi calculeaza dupa rezultatul ecografiei. Iti dai seama ce zapaceala era in capul meu...ginecologul zice 9 sapt., medicul de familie 12 saptamani...ce sa mai cred. Vorba ta, nici nu mai stiu ce sa spun la lume...
Acum zice sa urmaresc momentul cand misca copilul ca atunci ne dam seama exact (pe la 4 luni jumatate).
Iti doresc sanatate multa, ai grija de tine ca astfel ii este bine si bebelului tau !
Mi-ar place sa tinem legatura, sa stam de vorba ca intre viitoare mamici
Te pup dulce!
Cris
Marina spune:
acris, tocmai din dorinta de a se evita toate complicatiile astea se calculeaza sarcina de la UM. Cand se discuta de cele 40 de saptamani, acestea sunt calculate de la UM. Ecografia o sa arate diverse date pentru ca bb nu e ceas si nu se dezvolta fix cum e graficul de accea o sa tot apara fie intarzieri , fie depasiri ale varstei teoretice.
Eu stiu ca la eco ma inrebau mereu de UM si aveam data estimata a nasterii dupa UM si data estimaata a nasterii dupa eco, ambele trecute acolo.Pe site e o chestie faina cu Odiseea Sarcinii in 40 sapt...mie mi-a fost tare draga ...desi cred ca ai descoperit-o deja.
la burtica
acris spune:
Buna Marina,
eu, pana sa fiu derutata, asa am calculat (de la UM). Numai ca medicul m-a zapacit si pe toate fisele imi scrie varsta bebelului dupa eco.
Merci si te pupic!
cRIS
diana76 spune:
hop si eu, mamicilor sau aspirantelor!! Cris, si eu am aceeasi problema ca si tine cu diferenta ca eu sunt deja mai mare, intru in a patra luna. Ce sa va spun, UM a fost pe 9 iulie, ceea ce ar insemna ca maine intru in a 14 saptamana si asa mi-a calculat si primul doctor la care am mers si mi-a vazut si prima ecografie (la 7 saptamani jumatate), iar ieri cand am fost la alt doctor si m-a vazut si el la eco, mi-a spus ca bb are 11-12 saptamani si ca asa mi-a si spus ca sunt cam in a 11-a sau a 12-a saptamana de sarcina. Primul mi-a dat ca data estimativa a sarcinii 14 Aprilie 2004, cel de-al doilea mi-a dat ca data 19 Aprilie.... Asa ca sa nu va mai mirati ca nu aveti de ce. Unii se ghideaza dupa data aprox. a conceptiei, altii dupa UM. Ca si tine, Cris, nici eu nu stiu ce sa spun lumii, in mare spun ca intru in a 4-a luna ...Probabil , ca asa cum au spus si alte mamici, cand va misca prima data voi afla data nasterii cu mai multa exactitate.
multi pupici si sanatate!
diana
acris spune:
Buna Diana,
UM la mine a fost pe 15.07, deci as avea acum 13 sapt (cu o sapt. in urma ta). Dar zic ca am 9 sapt. (intru in 10 sapt.)ca asa arata bebe la eco.
Tu pana la urma cum mergi? de la UM sau de la data conceptiei?
Te pupic si te mai astept!
Cris
michandro spune:
Fetelor, inca nu sunt mamica si nici nu se anunta curand fericitul eveniment, dar ca o eleva silitoare ce sunt mi-am facut temele si am citit catev ceva. Asa ca va redau exact ce am citit legat de "estimarea datei nasterii"
"Estimarea Datei nasterii
Pentru ingrijirea obstreticala adecvata este importanta stabilirea cat mai exacta a datei nasterii inca din primele luni de sarcina. Informatiile date de mama sunt esentiale.
Data aproximativa a nasterii copilului va fi la 280 de zile sau 40 de saptamani de la prima zi a ultimei menstruatii. Aceasta perioada este calculata in luni a cate 28 de zile numite "luni lunare". Intr-o sarcina la termen sunt 10 luni lunare (280 de zile, adica 40 de saptamani) sau aproximativ 9 luni calendaristice.
Desi nu se poate stabili cu certitudine, data nasterii se va putea estima astfel: data primei zile a ultimei menstruatii mormale, la care se adauga 7 zile si se scad 3 luni; aceasta este data asteptata a nasterii - cu un an mai tarziu, desigur. (De exemplu: ultima menstruatie a inceput pe 17 iulie; adauga 7 zile si obtii 24 iulie; numara inapoi 3 luni si obtii 24 aprilie; aceasta este data de asteptare a nasterii in anul urmator).
Cele mai multe sarcini la termen dureaza intre 38-40 saptamani, prin urmare vei avea cele mai multe sanse sa nasti cu 2 saptamani inainte sau dupa acest interval, daca menstruatia iti vine regulat la 28 de zile. Daca ciclurile menstruale sunt mai lungi de 28 de zile, probabil vei naste mai tarziu decat data asteptata, si daca sunt mai scurte, mai devreme. Daca ciclul este neregulat, calculul anterior nu se mai aplica."
Sper sa fie util ciuva.
In alta carte (pe care nu o am cu mine pentru a cita exact) scria ca sarcina se considera de 40 de saptamani de la data ultimei menstruatii sau de 38 de saptamani de la fecundare, atunci cand se stie exact cand a fost. Dar pentru a nu exiat confuzii se considera 40 de zile de la data ultimei menstruatii.
Irinel spune:
Multumim Mihaela ca toate suntem mai mult sau mai putin confuze...Si doctorii din ce spun fetele adancesc confuzia si mai rau.
E bine ca te documentezi de acum, cand o sa fii graviduta o sa stii multe lucruri. Eu pana am ramas graviduta habar n-aveam de asta.
Numai bine
Irina si bebe(ii?) din burtica