Cum a fost primul an la gradinita si la ce varsta

Cum a fost primul an la gradinita si la ce varsta | Autor: softurela

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,

Am o fetita de un an si 8 luni si vroiam sa stiu experienta voastra in primul an din punct de vedere al racelilor, enterocolitelor si a altor probleme de sanatate.
La ce varsta i-ati dat si cum a decurs?

Multumesc

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Buna!
Ai mei au intrat in colectivitate la 2 ani si 3 luni, la o cresa de stat, intr-o grupa cu 25 de copii. Nu au facut niciodata enterocolita sau alta boala digestiva (de 2 ori au avut probleme cu vomat si diaree, dar au patit-o acasa, nu de la mancarea de la cresa/gradi). Racelile au fost usoare (muci, tuse, fara febra), intr-un an de zile au stat doar 4 zile acasa din cauza asta. Nu au trebuit sa ia niciodata antibiotic in acel an. In primavara s-au imbolnavit de varicela (a fost epidemie in cresa). In anul urmator au mers la gradinita unde evolutia bolilor a fost cam la fel. Din cand in cand tuse si muci, fara febra. O singura data au luat o viroza mai urata (dar atunci timp de o saptamana din 25 de copii abia de mai veneau 4-5, restul erau bolnavi). Dar nu am trecut prin pneumonii, otite, bronsite grave, amigdalite pultacee si alte de astea.
Eu tin sa cred ca sunt copii mei rezistenti, pt ca au fost colegi de-ai lor care stateau mai mult acasa bolnavi decat la gradi.
Pt imunitate le-am dat doar vit C si o cura de imunogrip junior incepand cu septembrie.

Bafta, acomodare usoara si sanatate multa!

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

cateva raceli usoare, tuse de magarus, expresii noi si interesante, apucaturi funny...in rest sunt multumita ca a decurs usor si avem deja vechime de 2 ani la gradi:)
pt imunizare si noi la fel ca LAURA25, vit C plus biotics din cand in cand.

Multa sanatate si acomodare usoara!

„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi

www.de-azi.ro

inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate.
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI

quod me nutrit me destruit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Erica a mers la gradinita la 1 an si 10 luni, la inceputul lunii aprilie. Primele 2 saptamani au fost OK (dpv al imbolnavirii) apoi a urmat o bronsita tratata cu antibiotic si vreo 2 saptamani de nas curgator. Eu nu ii dau nimic preventiv, doar in fiecare dimineata cate vitamina C. Cred ca depinde si de sistemul imunitar al copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucutza77 spune:

Ehe, destul de greu a fost la noi. A inceput la 2 ani si 9 luni, la o gradinita particulara. Dupa primele 3 zile deja au inceput mucii si tusea, si am tot tinut-o in viroze, otite, rosu in gat, antibiotice etc, pana in aprilie, cand a facut varsat de vant. A lipsit destul de mult de la gradi, dar nu am renuntat sa o ducem. Al doilea an a fost incomparabil mai bine, in tot anul a lipsit doar vreo 6 zile si am scapat doar cu Nurofen, aerosoli si apa de mare. Treaba cu racelile depinde de rezistenta fiecarui copil. Alte boli nu a avut. In rest mersul la gradi a fost benefic, si-a dat drumul f repede la vorbit, a invatat sa socializeze, a invatat o gramada de lucruri noi. Adaptarea a durat o saptamana, cu plansete in fiecare dimineata (care se potoleau in 2 minute dupa ce plecam), dupa care a inceput sa imi spuna ca vrea si samabata la gradi. Bafta multa!Poze:
http://family.webshots.com/album/573283926iNZLUl
http://picasaweb.google.com/grigore.raluca/Miruna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia75 spune:

Eu l-am dat la un an si jumatate la o gradinita particulara. Debutul a fost destul de urat. Dupa numai 3 zile, a facut enterocolita, dupa inca o luna ne-am internat in spital cu o amigdalita pultacee si o pneumonie usoara. Si asta in conditiile in care in grupa lui erau maxim noua copii.
In rest, a trecut prin cateva raceli usoare, cu tuse sporadica. Adevarul e ca de jumatate de an de cand merge la gradinita am avut ceva probleme cu el...Foarte greu scapam de tuse. Nu stiu ce sa mai fac in privinta asta.
Asa se intampla in colectivitate...Dar, probleme de genul asta nu le intampina doar copiii de la gradinita. Avem in grupul nostru de prieteni copii de varsta baiatului meu care au luat tot felul de virusi, jucandu-se in parc. Asa ca in timp ce baiatul meu era sanatos mergand la gradi, ceilalti copii erau bolnavi dupa ce au luat virusi din parc...
La gradinita pot aparea si alte probleme, de ordin comportamental. Copilul meu a inceput, in ultima vreme, sa muste. A vazut asta la alti copii de la gradi si i se pare interesant sa obtina ceea ce isi doreste muscand. Acum duc o lupta intensa pentru a-l dezvata de obiceiul asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Exista vreun anotimp in care nu apar racelile la gradinita? Sau sunt mai rare? :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Noi am inceput gradinita la 1 an si 10 luni. Am optat pt o gradinita particulara, cu putini copii in grupa.

De regula, toamna si primavara sunt anotimpurile cand circula o multime de virusi prin colectivitati; din acest motiv, am preferat ca acomodarea sa o facem pe timpul verii.

La noi, primul an de gradinita a decurs destul de ok. A facut o enteroviroza si vreo 2-3 raceli nu prea grave (cu gat rosu sau tuse persistenta). Otita nu se pune, era favorizata de polipi mariti (pe care i-am rezolva chirurgical). Chiar ieri ne spunea pediatra ca este multumita de cum a raspuns organismul, dat fiind varsta foarte mica cand am intrat in colectivitate.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Alexandra a inceput gradi la un an si 7 luni. Primul an a fost mai mereu bolnava, nu atat enterocolite cat viroze dupa viroze. 2 saptamani acasa, maxim 2 la gradi. Finalul de an s-a soldat cu o viroza tare urata, am retras o cu o luna mai devreme. Beleaua mare a fost streptococ pneumonie in nasuc (pe care apropos, il are si acum ca tot reapare, si il mai poarta si fratiorul ei) care isi facea de cap la orice viroza. Gradi era particulara si grupa era de 8-10 copii, insa chiar si asa bolile au fost in floare.

Anul urmator a fost mult mai bine, insa au mai fost cateva viroze urate plus scarlatina. Din al3lea an este deja alta poveste, maxim 2 raceli pe an, si acelea nu prea grave.

Rox , mamica
Alexandrei Maria (10.02.2004) si a lui Andrei Serban (31.08.2007) Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Aidan a inceput gradinita la 3,5 ani, si-a dorit foarte tare sa mearga si nu m-am impotrivit. S-a acomodat repede chiar daca e in germana.Raceli a avut cateva dar nimic grav, mai mult muci. In rest e vesel, voios, acum sufera ca sta acasa in vacanta :). A si invatat germana destul de bine.

Adriana si Aidan - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

Adi a inceput sa mearga la gradi la 1 an si 8 luni , de 1 iunie. Prima zi a fost super pentru el, nu voia sa mai plece de acolo. Apoi au urmat 2 saptamani cu proteste, lacrimi chiar, de ambele parti ( la mine mai multe chiar ). Nu s-a imbolnavit deloc, nici o raceala, numai o herpangina ( pe care o putea lua de oriunde, si din parc). Insa acum o saptamana a cazut de pe topogan si si-a fracturat mana dreapta, asa ca acum face 3 saptamani pauza. E o intamplare urata, insa la cat de mult ii place acolo, cat de bine ingrijit este ( vad pe site on-line) si cat de plin de energie ( si acum, cu mana imobilizata) este non-stop, eu cred ca se putea intampla oriunde, nu numai la gradi. Eu cred ca e important si momentul in care incep sa mearga in colectivitate, noi am inceput in iunie si probabil virozele vor veni si el , pe la toamna. Insa pana atunci creste si imunitatea, sper.

............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )

Mergi la inceput