Reincarnare...Credeti?
Raspunsuri - Pagina 2
Dana_ spune:
Eu cred in Dumnezeu si Isus.Despre reincarnare nu stiu ce sa zic....de multe ori am impresia ca am mai trecut prin anumite locuri,ca am mai facut unele chestii dar totusi s-ar putea ca visele sa ne faca sa credem asta.As vrea si eu foarte mult sa mai traiesc alte vieti,sa ma reincarnez.
Dana&bb Andy
Miguelle spune:
Dyana, ce mi-ai facut! Stau pe sfaturi ortodoxe.ro de cand am scris primul mesaj. Si nici acum nu m-as culca daca nu m-as uita la ceas.
dyana spune:
quote:
Originally posted by Miguelle
Dyana, multumesc mult de tot! Nici preotul meu n-a stiut sa-mi explice asa de bine! M-a chinuit si pe mine chestia asta cu reincarnarea acum ceva vreme, am crezut in ea, m-am bazat exact pe citatele date de tine, dar am renuntat sa cred incetul cu incetul citind tot mai multe carti religioase, in orice caz nu m-a mai preocupat problema.
Si totusi imi plac cartile lui Aivanhov si ale lui Lazarev (ei cred in reincarnare).I-ai citit? Ce parere ai?
Buna fetelor!
apropo de faptul ca preotul tau, Miquelle , nu a stiut sa iti explice... Preotii sunt oameni, nu Dumnezeu. Si asa cum exista medici, profesori , avocati, mai buni sau mai slabi pregatiti, asa e si cu preotii.
Am citit Lazarev. Dar mi s-a parut ciudat acest om. M-a socat ce spune in general. Nu stiam daca sa fiu de acord cu el.
Dar apropo , ca a tot adus vorba in cartile lui despre oameni bolnavi de cancer, in primul rand , asteptam cu speranta sa spuna ca i-a vindecat pana la urma, ceea ce nu a reusit sa faca. In schimb vorbeste de parca el a gasit secretul la cancer si la atatea necazuri. Ajunsesem sa ma gandesc ca si daca respir fac cancer. Nu am inteles de la el, ce trebuie sa fac in viata, ce fel de om sa fiu, ca sa nu ma trezesc si eu cu cine stie ce boala pe cap.
Dar nu m-a lamurit la intrebarile mele, si in plus, atmosfera cartii este intunecata si in mine a bagat un mare pesimism. Am incetat sa mai citesc cartile lui.
Cam atat,
Va pup,
Diana
Miguelle spune:
Dyana, eu am patit exact pe dos cu Lazarev. Mi-a dat incredere.
Poate n-ai citit tot, dar arata cum i-a vindecat pe multi. Mesajul principal al cartilor lui este sa-l iubim pe Dumnezeu mai mult decat orice din lumea asta, iar pe aproape ca pe noi insine (cat se poate de conform Bibliei), sa acceptam relele si bunele ca venind de la Dumnezeu. Ne indeamna sa fim buni, blanzi, iubitori (chiar zice ca oamenii blanzi nu prea fac cancer), sa iertam, sa nu tinem dusmanie si sa ne rugam, si mai ales cum sa ne rugam ( nu da-mi Doamne asta, aia, ci pentru iertarea pacatelor, sa multumim pt ce avem, si sa cerem ajutor dupa cum va voi Dumnezeu), sa tinem post. Mie sfaturile lui mi-au prins tare bine intr-o perioada cam nasoala din viata mea.
Descoperirea lui ar fi ca sanatatea noastra e pe masura respectarii legilor lui Dumnezeu. Si ca si cancerul se poate vindeca daca ai credinta, daca nu esti suparat pe oameni sau pe destin, si daca nu esti prea dependent de ceva din lumea asta.
pa!
dyana spune:
quote:
Originally posted by Miguelle
Dyana, eu am patit exact pe dos cu Lazarev. Mi-a dat incredere.
Poate n-ai citit tot, dar arata cum i-a vindecat pe multi. Mesajul principal al cartilor lui este sa-l iubim pe Dumnezeu mai mult decat orice din lumea asta, iar pe aproape ca pe noi insine (cat se poate de conform Bibliei), sa acceptam relele si bunele ca venind de la Dumnezeu. Ne indeamna sa fim buni, blanzi, iubitori (chiar zice ca oamenii blanzi nu prea fac cancer), sa iertam, sa nu tinem dusmanie si sa ne rugam, si mai ales cum sa ne rugam ( nu da-mi Doamne asta, aia, ci pentru iertarea pacatelor, sa multumim pt ce avem, si sa cerem ajutor dupa cum va voi Dumnezeu), sa tinem post. Mie sfaturile lui mi-au prins tare bine intr-o perioada cam nasoala din viata mea.
Descoperirea lui ar fi ca sanatatea noastra e pe masura respectarii legilor lui Dumnezeu. Si ca si cancerul se poate vindeca daca ai credinta, daca nu esti suparat pe oameni sau pe destin, si daca nu esti prea dependent de ceva din lumea asta.
pa!
De acord cu ce ai zis.
Dar totusi nu am citit ca ar fi vindecat pe careva de cancer de exemplu. In plus eu cunosc oameni de exceptoe care au facut boli grele , in timp ce unii ticalosi nu au nimic. Dupa teoria lui, ar trebui sa fie invers.
Iar faza cu reancarnarea de care zice el, ma lasa rece, nu cred si asta e.
Poate am citit cartile lui , intr-o perioada a vietii mele in care am fost foarte deprimata si poate a fost cea mai grea perioada a vietii mele. Nu cred ca a fost bine pentru mine sa citesc atunci o carte in care se vorbeste numai de boli.
In rest, sfaturile lui, si vorbele lui legate de Dumnezeu, normal ca are dreptate, dar nu e chiar persoana mea favorita Lazarev. Nu stiu de ce.
Diana
reiki spune:
quote:
Originally posted by dyana
De acord cu ce ai zis.
Dar totusi nu am citit ca ar fi vindecat pe careva de cancer de exemplu. In plus eu cunosc oameni de exceptoe care au facut boli grele , in timp ce unii ticalosi nu au nimic. Dupa teoria lui, ar trebui sa fie invers.
Iar faza cu reancarnarea de care zice el, ma lasa rece, nu cred si asta e.
Poate am citit cartile lui , intr-o perioada a vietii mele in care am fost foarte deprimata si poate a fost cea mai grea perioada a vietii mele. Nu cred ca a fost bine pentru mine sa citesc atunci o carte in care se vorbeste numai de boli.
In rest, sfaturile lui, si vorbele lui legate de Dumnezeu, normal ca are dreptate, dar nu e chiar persoana mea favorita Lazarev. Nu stiu de ce.
Diana
Diana,
Exemplele de vindecare de cancer sunt multe si in cartile lui. Aici e clar ca nu ai fost atenta.
Nicaieri Lazarev nu spune ca oamenii de exceptie (exceptia pe care o vedem noi) nu trebuie sa se imbolnaveasca iar uni ticalosi sa fie sanatosi. Poate ca nu ai inteles prea bine ce a spus. Poate vei avea vreodata dorinta sa recitesti cartile lui si vei vedea ca altfel stau lucrurile.
dyana spune:
O sa recitesc cartile lui, depinde si starea de spirit pe care o ai in acea perioada.
Oricum, voi citi sigur.
Ma repet si ma scuzati, dar nu e persoana mea favorita Lazarev. Asta nu inseamna ca nu voi reciti si citi cartile lui, pentru ca am cumparat vreo 4 carti scrise de el, si nu am reusit sa citesc decat vreo 2. Mea culpa.
Pana voi mai citi pe Lazarev, am niste carti scrise de niste preoti deosebiti care m-au ajutat mult mai bine.
Asa e in situatia mea.
Fiecare cu gusturile si parerile lui.
Va pupic,
Banti spune:
Eu nu cred in reincarnare, nu cred ce spun filozofiile orientale despre acest subiect. Cred numai ce spune Biblia, ca omul nu traieste decit o data, iar dupa moarte vine la judecata lui Dumnezeu. Dar numai prin credinta in Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu, omul are incredintarea ca este mintuit, si aceasta judecata este pentru rasplata si nu pentru pedeapsa. Prin credinta in Isus omul nu mai este condamnat pentru pacatele sale, el este iertat pe deplin, "si a trecut de la moarte la viata".
Ioana
Sabina spune:
Mie mi-au placut cartile lui Lazarev, le-am citit intr-o perioada cand aveam mare nevoie, caci orgoliul meu era peste masura exacerbat.Cum am renuntat la el, au aparut si succesele.Intre timp, am redevenit orgoloiasa...iar asta s-a vazut, pt. ca iar am avut de suferit.Cred in bolile produse de anumite nepotriviri cu Universul( cred ca asta e de fapt ideea), pt. ca dezechilibrele sunt la un nivel profund, dincolo de aparenta de blandete sau politete.
Despre reincarnare...s-ar putea sa fie adevarat...am simtit uneori asta.Dar cat e autosugestie...nu stiu.Oricum, interesante invataturile crestine pe care le-am aflat!
Sabina & Sofia Galagia
Candy spune:
Eu cred in reincanare si nu vad ce are credinta in Dumnezeu cu credinta in reincarnare. Mie nu mi se par deloc incompatibile, sincer.
E ca si cand ai spune ca daca esti om de stiinta nu poti cred in Dumnezeu. Transformarea materiei este o realitate stiintifica, iar existenta fizica sufletului a fost demonstrata de o serie de experiente facute pe toate meridianele. Cei care au trecut prin moarte clinica stiu foarte bine despre ce este vorba (extracorporalitatea). Daca trupul se transforma in "tarana", ce se intampla cu sufletul?
In plus, daca nu ar exista reincarnare, nu stiu cum ar fi posibile experiente de genul deja-vu, copii care vorbesc limbi moarte de mii de ani, etc.
Sa nu uitam ca Biserica Ortodoxa este una dintre cele mai conservatoare institutii, asa ca nu-i de mirare ca nu accepta reincarnarea. Asta nu are de-a face cu credinta propriu-zisa in Dumnezeu, ci cu dogma.