la 18 luni nu vorbeste...romaneste
Raspunsuri - Pagina 3
khrisu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Deborah77 Aha, am facut si eu testul, asa rapid, ca imi cam aduc aminte ce si cum...Este cu 6 luni in urma la limbaj, dar mult peste la ceilalti parametri. Eu zic ca e ok. IQ 116. |
Pai este ok daca varsta mentala bate cu cea cronologica.
KHRISU mamik de baietel si fetita
ary_v spune:
Roxy sunt si eu curioasa cum e acum baietelul tau? Este la nivelul celorlati copii de varsta lui sau se mai vad inca diferente? Te intreb asta pentru ca il recunosc mult pe baietelul meu cel mare in descrierile tale.
roxy spune:
ary_v , din pacate baiatul meu cel mare care a avut hipoxie la nastere, nu este chiar cum ar trebui sa fie un copil de 9 ani cat are el varsta din buletin.Este foarte copilaros , spun asta pentru ca se asteapta de la el o oarecare maturitate la varsta asta, de vorbit vorbeste da vocabularul lui nu este deosebit de dezvoltat, asta poate si din cauza ca vorbeste si limba germana , pentru ca locuim in Germania, merge la scoala aici, dar faptul ca este o fire foarte atragatoare si prietenoasa l-au facut iubit de colegi si invatatoare si l-au integrat mai usor.
Ii ia mai mult decat altui copil sa inteleaga anumite lucruri, adica necesita un timp mai indelungat de explicatii, pentru ca ii lipseste imaginatia, nu pune intrebari de la sine, ci doar daca ii spun eu despre un lucru pe care stiu ca nu-l cunoaste , atunci parca ar vrea si el sa stie, dar nu asa spontan cum vad la fratele sau ca vine si ma intreaba ce e aia , sau ailalta, si asta la doar 2 ani cat are .
Si la capitolul motricitate am lucrat mult si inca lucram, deabia acum a inceput sa vrea sa faca si el miscare , pana acum ii era pur si simplu frica si sa se catare pe un topogan. Acum vazand ceilalti copii si pe fratele sau ca se catara pe toate partile topoganului, face si el.Dar lipseste si acum acea componenta care sa-l faca sa vrea el sa faca primul un lucru, el tot ce face face imitand pe ceilalti.
Dar uitandu-ma in urma si analizand stam bine totusi, pentru ca dupa hipoxie doctorul mi-a dat o lista intreaga pe care sa o urmaresc , intai in primul an de viata, apoi pe parcurs, spunand ca toate au legatura cu hipoxia, care nu a fost severa, dar a fost si a necesitat sa i se puna masca de oxigen.
In lista se specifica ca hipoxia poate duce la ..
-sa aiba probleme cu auzul,
- sa nu vada in cazuri mai grave,
-sa nu poata sa se miste ,
- sa aiba probleme cu vorbitul(si asa a fost in sensul ca a vorbit tarziu, spre 3 ani, si nu l-am lasat de capul lui , am vorbit cu el dar tot cand a fost pregatit a inceput)
Din fericire nu am intampinat probleme grave din cauza hipoxiei, dar totusi copilul nu este cum ar trebui la varsta lui, este cam cu 2 ani in urma la unele manifestari, si asta din cauza unei frici, pe care nu mi-o pot explica de unde vine, pentru ca a fost mereu incurajat in orice a vrut sa faca, dar este in adancul lui si-i pune opreliste .
Mi-ar face placere daca vrei sa-mi spui cam ce ai observat tu la copilul tau ca nu e chiar ok pentru varsta lui, pentru ca as putea sa fac asa o paralela si sa vedem daca e sau nu din cauza hipoxiei.
Asta daca vrei binenteles.
Daca vrei sa spun si altceva spune ca asa pe larga , la general nu mai stiu ce sa spun.
PS.sper ca autoarea subiectului sa nu se supere , daca trebuie deschid subiect separat cu uramrile hipoxiei la nastere si ce au observat parintii de-a lungul timpului ca s-a intamplat cu copii lor, diferit fata de un copil care nu a avut acest lucru la nastere, cum s-a dezvoltat el ulterior.Multumesc.
roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy
ary_v spune:
Roxy eu as zice sa deschizi alt subiect ca sa nu ingrijoram inutil alte mamici cu probleme pe care probabil copilasii lor nu le au.