Adevarat sau fals !!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

no, acum ce sa zic??? ca nu am vazut nimic scris din situatiile enumerate de gecko, nici de Bactrim si nici de noiembrie-decembrie
In cazul asta nu stiu ce sa zic...nici nu stiu ce face Bactrimul asta si pt ce e..., asa ca nu ma mai bag...

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOCLATE!"


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

In America orice medic intrebi iti spune ca antibioticul NU diminueaza imunitatea.

4 anisori...uraaa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gecko spune:

Bactrimul e fratele Biseptolului romanesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

pai in cazul asta, gecko, atunci nu mai vorbim de un antibiotic, ci de o sulfamida...

Carmen, fara suparare, dar pt mine asta nu e relevant...trebuie sa se vanda antibioticele alea, nu?

http://www.medikal.ro/articole_medicale/altele/antibiotice.html



mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOCLATE!"


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonia Antonia spune:

Na ca eu sunt medic si mai si lucrez in Franta. Si cu pacienti imunodeprimati (oncologici).
Este posibil sa se administreze un antibiotic, in cazul de fata Bactrim (Biseptol in Ro) pe perioade lungi pentru a preintampina o infectie respiratorie care poate pune in primejdie viata pacientului. De ex eu il prescriu la pacientii care au cancer cerebral (glioblastom) si sunt in curs de chimioterapie pentru mai multe luni, minim 6 luni. Deci prescriu Bacrim 3 cps/saptamana pe toata durata chimioterapiei cand pacientul este imunodeprimat. Dupa ce imunitatea revine la normal opresc tratamentul cu Bactrim.
Nu mi se pare deloc lipsit de logica indicatia facuta de medicul de la Paris.
Poti oricand sa ceri o a doua parere daca ai indoieli.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

Jarmo, am senzatia ca sunteti nesiguri si nelinistiti si pentru ca nu sunteti complet informati despre problema copilului vostru. Nu o spun agresiv, pe cuvant! Asa mi se pare ca se citeste printre randuri. Ca voi sunt multi oameni, la un moment dat, mai ales daca sunt un pic intimidati de medic si speriati de boala. Daca-i adevarat, cereti-i frumos medicului care vede de copil sa va explice (atat cat se stie) exact care-i problema sau sa va dea materiale informative. Daca ai diagnosticul, poti cauta pe net... sau poti intreba pe forum. E necesar sa intrebati medicul ce i se intampla copilului fara tratamentul preventiv. Daca nu comunicati bine cu medicul, cautati un altul, este extrem de important sa comunicati bine.

Biseptolul (co-trimoxazol) este o combinatie de antibiotic (trimetoprim) cu sulfamida (sulfametoxazol). Asadar, are antibiotic. Cat despre sulfamida din biseptol, si ea este folosita tot cu efect antibiotic (unul care inhiba cresterea bacteriilor, nu omoara direct bacteriile).

Asa cum a spus si Gecko , sunt boli in care tratamentul antibiotic preventiv (profilactic) este necesar. Cam toate bolile care merg cu imunitate compromisa sunt asa. O boala infectioasa "banala" aparuta intr-un organism incapabil sa lupte cu ea - pt ca n-are sistemul imun, armata necesara luptei - poate duce la moarte. Evident ca s-ar putea administra antibiotic dupa ce e diagnosticata infectia; la organismele sanatoase, asta e posibil pentru ca sistemul imun competent tine in frau infectia, pana cand il ajutam noi cu antibioticul. In cazul celor cu imunitatea (mult) scazuta, nimic nu intarzie infectia sa se raspandeasca; se poate ca medicamentul sa nu mai aiba cui sa fie administrat, sau stricaciunile facute de infectie sa fie deja mari si ireparabile. Nu stiu daca s-a scris deja informatia asta: imunitate deficitara poate sa insemne ca anumite familii de "luptatori" (celule sanguine, anticorpi) efectiv nu se produc sau se produc gresit, deci vor fi ori inexistente, ori ineficiente. Organismul nu are ce folosi in lupta cu anumiti microbi. De aceea, atunci cand se stie cu exactitate care-i deficienta imuna, nu se prescriu preventiv toate clasele de antibiotice, ci clasa care lupta cu microbii pentru care organismul respectiv este "descoperit" (pentru ca nu produce luptatorii specifici microbilor respectivi).

In cazul unor probleme de imunitate, ca si in alte situatii, se cantaresc riscurile si beneficiile aduse de un tratament, precum si riscurile rezultate din neadministrarea tratamentului. Normal ca un antibiotic, mai ales folosit pe termen lung, poate avea efecte secundare. Cand se hotaraste, totusi, inceperea administrarii antibioticului, inseamna ca medicii, impreuna cu pacientii - sau parintii lor - (asadar, decizia este luata impreuna) cred ca e cea mai sigura cale de urmat.

Antibioticele sunt o descoperire minunata facuta de om. Au salvat vieti si au imbunatatit vieti. Folosite corect, in general nu afecteaza negativ (nu scad) imunitatea. Accidente exista, ca in orice domeniu. Nu poate nimeni garanta ca nu vor exista efecte secundare tratamentului, asa cum nimeni nu o sa va garanteze ca un aliment sau o substanta nu va vor face rau tocmai voua, desi celorlalti le sunt bune.

Mentionez ca nu sunt adepta folosirii frecvente si inutile a antibioticelor. Am incredere (mare!) in unele tratamente homeopate si naturiste. Profilactic si in tratament, folosesc ceaiuri si miere si lamaie si aer curat si igiena si dragoste si proteine bune si vitamine din fructe si legume, dar toate astea, uneori, pur si simplu nu-s de-ajuns. Inainte de antibiotice, cand faceau o pneunmonie, cei mai multi copii si tineri mureau. Cati dintre voi ati scapat fara pneumonie, pana acum?

M-am intins... Sper ca n-am fost ingrozitor de arida in explicatii. Am scris oda antibioticului, azi - macar de era in versuri!

Edit ca sa albastresc raspunsul la intrebarea lui Jarmo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Ellax - minunata oda Mi se pare foarte pertinent ce spui. Si uneori nu inteleg inversunarea unora impotriva unor medicamente care este mai mult decat clar ca au ajutat enorm. Si este evident ca totul trebuie facut CU MASURA.

In ceea ce priveste strict problema celei care a intitat topicul, nu auzisem de asemenea cazuri, dar banuiesc ca nu degeaba i s-a prescris antibioticul respectiv. Sunt totusi medici care iau asemenea decizii ! Daca parintii au o nelamurire, trebuie sa o exprime si sa nu plece de la doctor pana nu sunt efectiv impacati cu decizia luata sau pana nu inteleg ce se intampla. Oricum, pe forumuri se pot afla doar pareri si experiente SANATATE multa !!

Simona cu Robertzel baietzel frumos

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti si Poze cu bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

De cand cu Google asta suntem toti mai destepti ca doctorii

Ma surprinde ca autoarea subiectului nu a avut incredere in doctorii respectivi dar o sa cread ce i se spune pe forum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

de cand cu mania asta a administrarii unor antibiotice foarte dure, la un simplu stranut, vrand nevrand devenim "destepti"...ok?
teo al meu a primit klacid, 10 zile, la fel si alexutza, caci avea ...ceva...ceva ce nu depistau la analize, cu toate ca orice medic si nu numai ar fi vazut ca analizele alea indicau o viroza...si uite asa, m-am desteptat eu pe google! si am citit poate mai multa documentatie si teze de doctorat decat super mega inteligentii la care am umblat 3 saptamani cu copilul, la 5 spitale!
norocul meu ca am dat de o dr desteapta si fara orgoliu, care a zis "jos palaria, aveti dreptate, are parvovirus uman copilul dvs si dvs la fel!". am apreciat-o ca nu s-a urcat pe piedestal si nu m-a privit de sus cu greata si a acceptat ca o "desteapta googalita" a descoperit ce boala are copilul ei, nedepistata 3 sapt., in 5 spitale, la 6 serii de analize.
ei, acum ce ziceti? aaaa si poate ca desteptii astia gugaliti, au ceva fond la baza...niste microbiologie pe ici pe colo, niste genetica, dar...hai sa scoatem coltii virtuali si dragalasi!
si de multe ori povestile de pe forum, ajuta mai mult decat povestile doctorilor...
iar cand o ai copilul cu flora intestinala distrusa de un antibiotic dat pur si simplu prosteste, mai intelegi inversunarea asta...stiti ce a insemnat asta pt teo? 3 zile de scaune lichide cu mucus si sange!!! si febra 40! minunat! uraaa! aplaudam!
de ce? a facut colita pseudomembranoasa de la antibiotic...aaa, cu 1 luna inainte mai primise o portie mica de numai 5 zile de amoxiclav, contra unei otite...
si poate o sa acceptati ca nu mereu dr iau decizii corecte! si ca nu sunt Dumnezei pe pamant asa cum ii privesc unii pacienti!
ieri era sa moara cumnata mea la nastere din cauza greselii de a crede orbeste ca ei nu i se poate intampla! si ca si voi a sarit in sus cand i-am zis sa aiba grija, sa nu accepte orice cu supusenie, caci eu anul trecut am patit-o! exact din acelasi motiv...incredere orbeasca! normal, cand vezi moartea la 1 mm si iti vezi copilul fara puls si respiratie si resuscitat sub ochii tai, numai din culpa medicului in care ai crezut...parca iti schimbi putin optica si privesti altfel...poate daca ai dubii, mai ceri o parere..doua, trei, pana te lamuresti...

ideea e ca se dau tratamente in mod nejustificat de foarte multe ori! cum autoarea topicului nu a detaliat problema si a avut si o exprimare putin neclara, dupa cum a zis si ea, se intelegea ca medicul vrea sa-i dea antibiotic preventiv contra bolilor ce survin iarna!
nicidecum, cancerul de care a amintit tonia, THI de care a zis gecko, HIV si altele...pai da, sigur ca se previne orice complicatie! pana si o "desteapta" ca mine intelege asta...
dar am o curiozitate...pe fondul unei imunodeficiente puternice, ca cele amintite de voi...cum preveniti o viroza? sau complicatiile ei?
sunt curioasa ce antibiotic va ajuta in cazul asta si cum? care e mecanismul?

poate revin maine sa va arat ce am si despre efectul antibioticelor asupra sistemului imunitar...cu toate ca e un lucru evident si stiut...
oricum, cred ca m-am lungit destul si am eu senzatia si ca nu va fi bine privit mesajul meu, insa cine vrea sa extraga ce il intereseaza, o va face.

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOCLATE!"


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JARMO spune:

Of,of,of ! Hai sa va spun pe scurt istoricul bolii . Pina la 1 an, baietelul meu nu a avut nici macar o mica raceala, insa dupa exact 1 an, a inceput calvarul. Pe atunci locuiam in Italia si am ales ca medic pediatru (cred),cea mai nepriceputa dintre pediatrii Italiei . Copilul imi facuse pneumonie (era februarie ), ea nu a depistat-o , decat in urma unei radiografii (la "ordinul" meu de a i-o face ) deoarece ea zicea ca radiez copilul degeaba si ca e ok, doar cateva mucozitati care se vor elimina cu ajutorul cortizonului (Bentelan, niste pastile micute, efeverscente) si a urmat perioada cu antibiotic suspensii ,(nu mai zic ca respiratia se ingreunase si a necesitat 2 zile de oxigen ). Copilul nu fusese ingrijit si nu i se administrase antibioticul necesar , fapt pentru care toata povestea s-a repetat 2 luni dupa ( inceputul lui aprilie ).Si mai alarmant a fost ca , la 2 zile dupa control, imi zice ca e ok copilul iar eu i-au avionul cu destinatia Romania , iar pe avion am crezut ca nu mai aterizez cu copilul meu viu. M-a luat salvarea de pe aeroport si la Grigore Alexandrescu m-au dus ( cu wheezing recurent, pneumonie bilaterala, insuficienta respiratorie ... nici nu mai stiu ca eram ca o nebuna .In iunie si iulie au urmat iar alte 2 pneumonii, fusesem la mare ( la indicatia medicilor ), in august am fost la salina iar in luna septembrie am stat cu el internat la Roma si i s-au facut o serie de analize foarte amanuntite ( TAC toracic si biopsie ambele cu anestezie generala ...) .
Problema este ca, in Italia, nici un medic nu mi-a recomandat vreun tratament preventiv , ei tratau doar crizele, copilul ajunsese sa nu poata alerga 5 minute pe afara ca respiratia i se ingreuna si eram nevoiti sa intram in casa si sa-i fac puf cu ventolin (2/3 ori pe zi ). Eram speriata si dezamagita, copilului meu i se administra cortizon ca apa de baut. Atunci am luat decizia de a intra in Franta ( sotul meu fiind francez ) si aici am dat peste un medic pneumolog pediatru super, i s-a administrat preventiv puf-uri , fapt pentru care , baiatul e mai bine si de 1 an nu am mai avut probleme cu el, mergem din analize in analize ( alergolog, scaner , teste imunologice )fiind sub stricta supraveghere si speram sa fim din ce in ce mai bine. Este alergic la graminee , insa starea lui generala ete buna, ca sa nu zic foarte buna . De aceea medicul imunolog ne-a zis ca in perioada rece si datorita sistemului sau imunitar care este mai scazut si mai ales ca va intra in colectivitate , sa i se administreze preventiv acest Bactrim .
Oricum vom analiza mai in amanuntit situatia, vom vedea starea lui de sanatate in primele 2 luni de la intrarea la gradi si apoi vom lua decizia necesara .
Multumesc mamicilor pentru sfaturile ce sunt mereu binevenite , am incredere in ceea ce imi spun doctorii, nu ies de acolo pina ce nu lamuresc situatia copilului meu si pina nu le fac capul calendar( pentru ca am trecut prin f. multe )insa intotdeauna in orice situatie vor aparea pareri pro si contra , insa uite asa mai invatam sau mai auzim ceva nou ... "prin lume "! Vroiam doar sa aud si parerile altor mamici , medici chiar de prin alte parti ale lumii , poate s-a mai intilnit careva cu astfel de cazuri !
Sanatate va doresc !

Mergi la inceput