Adevarat sau fals !!!

Adevarat sau fals !!! | Autor: JARMO

Link direct la acest mesaj

Simt ca o iau razna si sincer va spun ca am senzatia ca nu mai inteleg nimic din toata medicina asta atat de variata !
Pentru ca puiul nostru are imunitatea mai scazuta decat normal ,ne-am programat la un medic iminolog pediatru ( la Paris ). Dupa toate consultatiile ( consult copil + analiza tuturor ex-analizelor imunologice ce au fost facute in Romania si Italia ), a ajuns la concluzia ca linia grafica este in crestere , ceea ce e foarte bine , i-am facut deja si al treilea Prevenar , Iar in periada de iarna i-a prescris PREVENTIV un antibiotic, pentru a nu lua cu o mare usurinta anumite boli . Cand am auzit de acest antibiotic preventiv, am facut ochii mari si eu si sotul meu, spunindu-i ca , din contra, noi stim din surse medicale ca antibioticul scade imunitatea organismului . Acum, va intreb si pe voi mamici ( poate sunt si doctori printre voi ) , e adevarat sau fals ceea ce mi s-a spus, scade sau nu antibioticul imunitatea organismului ?
Va multumesc anticipat !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

poftimmmmm????? sunt efectiv socata!!! cum adica antibiotic preventiv? stai sa recitesc, poate am citit gresit...nu,nu am gresit!
Pai, e total aberant! in primul rand orice antibiotic scade imunitatea, distruge flora intestinala normala si resposabila de nivelul imunitar, poate dezvolta alergii pe viitor, rezistenta la acea grupa de antibiotic...antibioticele nu se dau dupa ureche nici macar in cazurile de infectie bacteriana si atunci e necesara o antibiograma, pentru a stabili sensibilitatea germenilor la o anumita grupa de antibiotice! sau, in cazuri de urgenta, cand nu e timp sa se afle ce germen si ce antibiograma e necesara, se face tratament cu antibiotic cu spectru larg de actiune, care ar putea fi valabil in multe infectii...insa nici atunci nu ai siguranta ca poate rezolva...sunt o gramada de bacterii total indiferente fata de penicilina, antibioticul cel mai utilizat...

plus, alta aberatie monumentala! ce boli asa grave poate face copilul in perioada de iarna??? eventual viroze, pt care antibioticul este absolut inutil, in unele cazuri chiar daunator (monuncleoza de exemplu).

NU! categoric NU! schimba medicul! e un .... nu stiu cum sa-i zic astuia!
Daca tot copilul este slabit imunitar, ar trebui sa-i faca o schema de imunizare pt a-l pregati pt iarna! schema poate sa cuprinda diverse preparate naturale sau alopate, dar nu antibiotice! NICIODATA!
eu le dau la ai mei Septilin, ulei de catina, mai nou INFLUDO, echinaceea la fetita, propolis...
altii au ales ca stimulare a imunitatii Bronchovaxom.

scuze, inca nu-mi revin, dupa ce am citit asemene enormitate emisa de un medic! Doamne fereste de asa ceva!

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOCLATE!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Are dreptate ariel.N-am auzit de antibiotic preventiv.Pe de alta parte,poate ne spui despre ce antibiotic este vorba si pentru ce perioada ti l-a recomandat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui ariel_7000

plus, alta aberatie monumentala! ce boli asa grave poate face copilul in perioada de iarna???

O pneumonie, ceva...? Nu-i destul de grava? Sau o otita?

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

rufus, da, pot fi grave...insa pe cuvantul meu de onoare daca am auzit varianta de tratament preventiv cu antibiotic pt asa ceva...
care ar fi mecanismul de functionare???
antibioticul este o substanta care omoara germenii patogeni (bacterii, mycoplasme)...insa dupa ce se termina administrarea lui, nu ofera imunitate! antibioticul nu este vaccin sa dea o reactie imunitara a organismului la acel germen...oricum, e eliminat din organism, dupa x zile, difera de la caz la caz...

da, se poate da preventiv, in cazul unei viroze care se poate suprainfecta cu o bacterioza (otita de exemplu, pe fondul unei viroze)...dar in niciun caz nu dai vara, sa-l protejeze iarna! ...dai doar daca a "racit" si e posibil sa se complice...
sau se mai da antibiotic preventiv daca o persoana care intra in contact cu copilul e purtator de germenii respectivi (la un purtator sanatos de streptococ de exemplu...)
sau se mai da dupa o interventie chirurgicala, stomatologica, pentru a preveni o suprainfectie....dar nu de vara pentru iarna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicopuscasu spune:

Subscriu 100% la ce a scris Ariel.
Este o tampenie gigantica sa dai Ab preventiv.
Concluzia: si la Paris isi dau medicii cu stangu-l in dreptul.

Eu zic sa nu te iei dupa el, incearca ceva de stimularea imunitatii si Ab la nevoie, daca este o afectiune care necesita Ab ca poate fi si o viremie si atunci nu are nici un efect AB ci antiviralul.Doamne-fereste...nu inainte ca nu are nici un efect profilactic care sa tina x luni inainte sau dupa administrare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui ariel_7000

rufus, da, pot fi grave...insa pe cuvantul meu de onoare daca am auzit varianta de tratament preventiv cu antibiotic pt asa ceva...

Nici eu, ariel, n-am auzit...voiam doar sa subliniez ca iarna este, pentru copii, un anotimp dificil, in care se consuma cea mai mare cantitate de antibiotice. Oricum, nu-s doctor...nu-mi pot da cu parerea decat in cazuri mai simplute...cazul copilului lui Jarmo nu-i chiar obisnuit.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Rufus, da, dar se dau la nevoie...din pacate prea simplu si dupa ureche de multe ori...si tocmai asta duce la scaderea imunitara si la forme de rezistenta a patogenilor la antibioticul respectiv. d-aia au aparut n-spe mii de tulpini mutante si rezistente de nu ma stiu dr ce sa dea in cazuri reale.

Teo al meu e cu imunitatea slabita destul de rau, lucram din greu la restabilirea ei...tocmai ca am primit eu o bomba antibiotica in sarcina, caci am avut e.coli rezistenta la toate cele, apoi dupa nastere, toate mamicile au primit tot preventiv antibiotice intravenos...nici in ziua de azi nu am aflat motivul real...banuiesc ca ascundeau ei un animalutz ceva pe acolo...si asa copilul meu a supt lapte cu antibiotic ...apoi i s-a dat aiurea augmentin pt o afectiune si s-a dovedit ineficient, caci respectivul microb era rezistent la el...si a mai primit o portie noua de alt antibiotic, a mai primit un "preventiv" cand a fost sor'sa purtator asimptomatic de streptococ...
si totul a culminat cu ultima luna, in care a avut o viroza de origine neidentificata (suna a OZN!!!), interpretata ca fiind toate porcariile din lumea asta, de la scarlatina, la TBC, la alergie si alte porcarii.... atunci a luat 10 zile de klacid, cre l-a facut praf dpdv imunitar! i-a distrus flora, a facut colita pseudomembranoasa, scaune cu sange, mucus, drept care a mai primit o portie de furazolidon si asta cu efecte anti bacteriene, de data asta justificat....si uite asa ma dau cu capul de pereti, il indop efectiv cu enterol si biotics sperand ca ii refac flora.
aaaa si chiar inainte de viroza, mai exact in ziua in care a contactat-o, a facut vaccinul DTP...deci alt sut la adresa sistemului imunitar...
si mai are si o preafrumoasa eruptie dentara, ies caninii si maselele ca pop cornul si cu ele aduc si febra si aproape de fiecare data cate o viroza.

pai sa nu fac 13-14 cand aud de asa ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gecko spune:

na ca am ajuns-o si pe asta...sa spun DA antibioticelor.
ariel, eu stiu ca v-am facut capul calendar despre folosirea prea la scara larga a antibioticelor dar...exista situatii in care intr-adevar se administreaza PREVENTIV a la long antibiotic...si stii care e culmea...ca in Romania tocmai aceste antibiotice preventive nu sunt intotdeauna recomandate...
sa iti dau exemple...
- refluxul vezico-ureteral la nou nascut
- pacientii splenectomizati (adica la cei la care li s-a scos splina)
- pacientii cu agamaglobulinemie/hipogamaglobulinemie care sunt foarte susceptibili la infectii streptococice de cai respiratorii si la care infectiile repetate duc in bronsiectazie...si multe altele...
Nu pot sa zic ca am priceput despre exact ce "imunitate scazuta" este vorba la respectivul copil...dar citind ca scrie de imunolog...de vaccinare anti pneumococica...ma gandesc ca e vorba de o imunitatea scazuta mai serioasa si mai documentata si poate de aia s-a facut recomandarea.
JARMO, nu sunt imunolog si nici nu cunosc situatia voastra...dar daca nu ai incredere in recomandarea unui medic poti oricand sa ceri si o a doua parere...sanatatea copilului tau este cel mai important lucru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gecko spune:

si iar s-ar putea sa vorbesc aiurea in tramvai dar, JARMO, daca imunitatea aia mai scazuta se numeste...varianta romaneasca/italiana sau franceza a "Transient hypogammaglobulinemia of infancy" atunci uite un paragraf dintr-un articol medical:
"Transient hypogammaglobulinemia of infancy (THI) treatment is conservative and depends on the severity of infections and the patient's response to therapy. Appropriate antibiotic treatment may be sufficient. However, given emerging evidence that THI is an intrinsic B-cell immunodeficiency, with antibody deficiencies to polysaccharide and conjugated-polysaccharide immunizations (eg, S pneumoniae), treatment with prophylactic antibiotics is reasonable."
Sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JARMO spune:

Fetelor, medicamentul ar trebui sa incep sa-l administrez copilului, in perioada rece, deci pe la sfirsitul lui noiembrie ( cred ca m-am exprimat eu gresit , mai sus, si nu s-a inteles bine).Este deci o antibio-profilaxie pe perioada rece cu Bactrim , este antibacterian si antiparazitar si ,analizind situatia ( cu ajutorul netului), am vazut ca intr-adevar se administreaza pentru preventia infectiilor cu Pneumocystis carinii precum si in tratamentul curativ in cazul acestuia .
Oricum, pina in octombrie , noiembrie , voi lua o decizie sigura pentru sanatatea copilului , sa vedem pina atunci cum se va descurca la gradinita in primele 2 luni .
Multumesc, fetelor !

Mergi la inceput