sarcina nr.3 cand?
Raspunsuri - Pagina 3
spic de grau spune:
La nr 1 am avut cezariana de urgenta ca fiind prematur obosise si risca sa aiba probleme. In 10 minute eram pe masa de operatie.
La nr 2 mi-au facut scan de bazin in saptamana 32, au zis ca e loc sa iasa, si deci pot sa nasc natural. M-au asigurat ca dc e o problema, sala e pregatita. Si am reusit!
Nu regret nasterea naturala chit ca in timp ce impingeam ma intrebam de ce am acceptat.
Deci - se poate!
adita spune:
eu una n-am reusit sa gasesc in Bucuresti dr care sa fie de acord cu nastere normala dupa cezariana, desi mi-as fi dorit foarte mult si incercam sa-i conving pe cei cu care am vorbit ca se poate. nimeni nu-i dispus sa riste
Inaioana, merg la Nayel
mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
spic de grau spune:
Adita ce sa riste?
Scanner nu exista in RO? Pe el poate sa vada perfect cum sta cicatricea. Daca cel de la scanner da ok-ul - eu zic ca nu exista risc.
Mai ales daca lasi si 2 ani intre nasteri.
Eu zic ca e vorba de bani, ca altfel se cotizeaza la o cezariana, si altfel la o nastere normala.
freedelia spune:
NU, exista risc oricum, in timpul travaliului se poate produce ruptura uterina. DAR sansele sunt mici si cu monitorizare atenta in timpul travaliului, se poate naste natural dupa cezariana fara probleme. Intr-adevar, am inteles ca in Romania nu se baga nimeni, dar la o adica poti sa ii pui in fatza faptului implinit, amani cezariana cat poti si te duci cand esti in travaliu si refuzi sa dai consimtamantul pentru cezariana. Dar nu e placut atata stres la nastere...
Eu am incercat la a doua nastere, dupa o cezariana, sa nasc natural, dar din pacate se sufoca fata si m-au bagat de urgenta in operatie. Dupa doue cezariene nu se mai poate incerca antural, asa ca de acum numai cezariene pentru mine.
roli25 spune:
Adita toata admiratia ! Nu vazusem ca il ai in burtica pe nr.5. Ce frumos trebuie sa fie sa fii inconjurat de atatia copilasi!
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
ionica spune:
Mie in germania mi-au recomandat cezariana dupa prima nastere tot cu c-section,astia sunt destul de realisti,in franta stiu ca este posibil,
oricum,daca v-a fi sa fie ,voi face cezariana cu siguranta.
Sophia 2ani 06.09.06
26.03.09 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy
OanaRusu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui spic de grau Intrebare: in Ro daca ai o cezariana - din start al 2lea bb se naste prin cezariana? Din topic asa imi face impresia si ma surprinde. Eu de ex l-am nascut prin cezariana pe primul si natural pe al 2 lea. |
Si eu, in Ro, la Tg Mures mai precis, am nascut natural dupa cezariana. Fix 2 ani intre nasteri, a doua nastere super-super
Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor
adita spune:
freedelia, daca dr sunt dispusi sa incerce, inca se mai poate. am citit povesti cu nasteri normale dupa 4 cezariene, parca si 5 dar asta era chiar o exceptie
mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
LindaZ spune:
La mine diferenta intre prima cezariana si a doua e de 2 ani si 5 luni. Prima intrebare a sotului meu dupa a doua cezariana (a stat in sala si a filmat) a fost Si poate sa aiba si a treia? iar raspunsul a fost Da, ca e perfecta taietura, dar dupa 4 ani.
Acum ... ne mai gandim, oricum 4 ani n-au trecut inca.
Oana Rusu si medicii din Targu Mures felicitari! Esti primul caz de care aud in Romania ca a nascut natural dupa cezariana!
Mihaela Zaharia
www.parenting.ro