Retete rapide

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

multumesc mult mariana,
o sa incerc data viitoare cu micile secrete pe care le-am gasit acolo!
ca de facut am facut si saptamana trecuta ... dar de patru ori am stricat eu compozitia si a cincea ... mi-a reparat-o gazda!:)


ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

BULZ DE MAMALIGA

initial postat de:
Mazarica
Eu il fac asa:
Fac o mamaliga ceva mai moale. Intr-o tava unsa cu unt pun un strat de mamaliga, unul de branza in coaja de brad sau de burduf, alt strat de mamaliga, iar deasupra oua batute. Se serveste cu smantana.
Tava se da la cuptor 15-20min, pana se rumeneste.
Pofta buna!

Mazarica

Camelia
Mamaliga pt. bulz poate fi facuta in zer.

loremari2000
Iata cum stiu eu ca se face bultzul si cum am si mancat.
Se face o mamaliga tare, se modeleaza in mana o minge mai mare, in interior punandu-se branza de burduf.Se pune se se coaca un pic pe plita, sau daca nu in cupor pana se rumeneste un pic.Se mananca numai calda, si optional se poate pune si smantana deasupra.Asta am mancat eu in zona Branului.

mariana gutescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julia_TM spune:

Buna tuturor,

Iata o reteta pe care ar trebui sa o poata prepara fiecare:

Se ia o farama de inima, mica
Doar atat cat poate duce-n spinare-o furnica,
De sub pleoape se iau priviri drăgăstoase
Cernute prin genele lungi, mătăsoase,
Se-adauga cald, un sambur de zambet
Stropit din belsug cu esenta de suflet
Pulsul, masurat in scobitura gatului
Se picura-ncet, la mijlocul trupului,
Pasiune se toarna incet, cu-o pipeta
Iar la urma se pune tandretea, discreta.

Se-amesteca bine,
Cu degete fine
Cu un strop de dor
Si cu un fior
Cu ploaie la geam,
Nebunie-un gram,
O perna brodata,
Perdeaua lăsata,
Si-apoi după gust
Al soaptelor must,
Un bob de miere,
Si-un pic de durere.
Se-amestecă toate
In pantec de noapte
La foc mic de stele
Ca-n jocul de iele,
Dragostea sa fie
Vis si feerie.

Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alehiam spune:

Salata cu macrou afumat
2 macrouri afumate, 2 cepe, 2 mere, maioneza
se curata de piele si de oase macroul, se marunteste. se curata de coaja merele si se dau apoi prin razatoarea mare. ceapa se taie marunt. se amesteca toate bine, apoi se adauga maioneza si se da la rece.
este foarte gustoasa si de fiecare data cand am facut-o a avut succes

Salata cu paste spirale
1 punga de paste, 1 cutie de porumb fiert, 2-3 castraveti in otet, 1 ardei, maioneza
se fierb pastele si apoi se amesteca cu porumbul scurs, castraveti taiati marunt, maioneza, ardeiul. cine vrea poate sa mai adauge si ton maruntit din ulei.

Salata cu ridiche neagra
2-3 ridichi negre rase mare, 1 ceapa taiata marunt, 1 mar curatat de coaja si ras, 2-3 bucati macrou marinat, maioneza. se amesteca bine toate ingredientele si se mananca cu multa placere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

Tagliattele cu brocoli(2 persoane):

O capatana de brocoli
Tagliattele
Maioneza(de preferat olivemayonaise light)
Ciuperci(de la cutie)
2 bucati mari de piept de pui

Se taie pieptul de pui, bucatele mai mici, se prajeste in putin ulei...
Se pun pastele la fiert 13-15 minute su sare si o lingurita ulei de masline
Se fierbe si brocoli in apa cu sare
Se amesteca la sfarsit maioneza cu ciuperci brocoli si se toarna peste paste, se aranjeaza si puiul alaturi...se presara ptuin patrunjel verde peste paste(doar daca va place!)

Pofta buna!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Lena draga imi spui si mie ce sunt tagliattelele,ceva paste fainoase?
Multumesc anticipat si scuze!

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

Tagliattele sunt paste, asa este. Le gasesti la supermarket, scrie pe ambalaj "Tagliattele". Daca nu, cred ca poti folosi si alte tipuri de paste, de care ai in casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Multumesc Milia pentru explicatii.

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smmiha spune:

Nu sunt o experta in bucatarie, dar sotului meu ii place mult urmatoarea reteta cu cartofi si piept de pui.
Ai nevoie de 4-5 cartofi marisori pe care-i cureti si-i tai rondele. Tapetezi cu unt sau margarina un vas de iena si pui cartofii, peste care torni apa, aproape sa-i acoperi si adaugi condimente (eu folosesc secretul gustului). Ii dai la cuptor pana incep sa fiarba cu vasul acoperit, apoi adaugi pieptul de pui dezosat deasupra cartofilor, condimentezi si dai iarasi la cuptor fara a mai acoperi vasul.Cand sunt aproape gata presari deasupra cascaval dat pe razatoare si-l dai la cuptor cat sa se topeasca cascavalul.
Sper sa va placa.


Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doris.S spune:

Mergi la inceput