FIV de toamna 9
Raspunsuri - Pagina 5
gabid spune:
Nu stiu de ce la Medsana se pun asa de multi embrioni.Eu vreau sa-i zic lui Ancar sa-mi puna maxim 4 primadata.
Eu analizele imunologice le-am facut pt ca asa am vrut eu,nu mi-a cerut Ancar.Mi-e teama sa nu am vreo infectie care sa duca la pierderea sarcinii.Am inteles ca aceste analize se dau atunci cand ai antecedente,adica ai sarcini pierdute.Eu stiu ca si Pia le-a facut pe toate si ea e la Niculescu.
Nici Ancar nu e f.grabit cu noi.Mi-a spus chiar el ca nu-i bine sa ne grabim si sa facem totul asa cum trebuie.Acum asteptam rezultatul analizelor ca sa-mi dea tratament mai departe.
Speram sa fie bine!deja ma gandesc la burtica!
Gabi si Simonica.
monbb1 spune:
Buna fetelor,
Eu sunt in a4a zi de injectii cu Suprefact (supresie) si mi-a inceput menstruatia. Voi ce spuneti, nu a inceput prea repede in a4a zi?
Corina: Ma tot gandesc la tine caci incepusei tratamentul si apoi ai aflat minunea. Poate in cazul tau bebita nu mai este pt ca si-au facut injectiile cu Lupron efectul (nu ma mai desfasor pe ideea ca e inadmisibil ca nu au dat anticonceptionale inainte ca sa evite astfel de situatii). Si daca ar fii asa poate e bine sa va linistiti un pic si sa mai incercati natural. Ideea este ca orice , numai sa nu va descurajati.
Anca: Ma bucur sa te vad din nou pe forum. Super fata, trebuie sa continui. Te simt super stresata de injectii...si eu am fost dar sa stii ca nu e chiar asa. Eu , cum spuneam, sunt la a 4a injectie si simti vag ceva, pielea se roseste dar in juma de ora dispare totul (fac miscare dupa fiecare injectie). Iti poti imagina ca nu mai stiu unde anume mi-a facut sotul fiecare injectie! M-am rotit pe burta stg-dr si pe pulpe si azi trebuie sa fac din nou in burta si nu mai vad unde am facut-o pe cealalta ca sa nu facem chiar in acelasi loc. Nu merita sa te stresezi cu asta, mai bine vezi sa ai toate analizele, sa poti incepe.
Cored: Tu ai inceput injectiile?
Va pup pe toate si sa auzim vesti bune
gabid spune:
Eu faceam injectiile in fund.Chemam acasa un asistent care le facea.Tineam minte de la o zi la alta,azi pe dreapta...maine stanga...cert este ca aveamnumai vanatai de la atatea injectii si mai rau este ca nu se termina totul aici.Eu am avut si cerclaj in sarcina,operatie,alte injectii si asistenta din spital imi spune :roaga-te sa se termine aici si sa nu faci si altele! O sa te saturi de intepaturi!Eu am vene f.subtiri si de la cat sange imi luase nici venele nu le mai gaseau.Pana la urma tot chinul merita!
Ancar m-a intrebat daca am alaptat si i-am spus ca da,3 luni mixt si mi-a spus ca-i f.bine.Oare are efect asupra organismului feminin?Poate ca va fi mai bine si mai usor de data aceasta!
Gabi si Simonica.
Amaliutza spune:
Salut tuturor ,
Salutari in special tie Gabi,nici nu stii cat de mult ma bucur sa aud ca cineva a reusit cu ICSI ,in special cineva din Bacau.Oricum ce am citit aici m-a facut sa vreau mai mult sa merg mai departe .Luni o sa sun la Medsana sa fac programare la Dr,Ancar si din cate mi-au spus azi la tel. o sa ne poata vedea cam pe 20 luna viitoare .De aceea te rog spune-mi la ce sa ma astept ,cam ce analize as putea face acasa ca sa nu am asa de multe de facut acolo ,deoarece sotul meu e ingrozit de analize in special de spermograma (intra in panica si practic nu poate ).Cat timp e valabil rezultatul la o spermograma ?
anemona spune:
Dragele mele, astazi am facut prima injectie (supresie) pe care va rog sa ma credeti ca nu am simtit-o absolut deloc. Eu nici nu credeam ca a inceput sa bage serul si acul era deja afara. Daca va fi tot asa, nu am motive sa ma sperii.
Anca, daca ai catelul la mama ta nu e nici o problema, in general parazitul asta e gazduit de pisici, dar stiu ca mai sunt cazuri in care si alte animale pot avea toxo. Oricum, pisica e vectorul. Chiar si cu pisica, daca nu ai contact cu materiile ei fecale, nu prea are cum sa se intample ceva. Si daca nu-si pune funduletul pe arii pe unde se aseaza mancarea. Eu practic nici nu stiu daca bietul meu animal are toxo, dar l-am dus preventiv, ca sa fiu sigura.
Daca ar fi avut cine sa faca curatenie la ladita lui cu nisip, nu l-as fi dus, dar sotul meu nu prea are timp/chef sa se ocupe de asta si in plus pisica mea s-a obisnuit sa se urce pe masa si deci sta cu fundul peste tot, asa ca e foarte greu de controlat chiar totul. Eu curatam cat puteam, dar cat nu sunt eu acasa nu stiu ce face el prin casa si pe unde isi plimba "posteriorul".
Pia, am primit raspunsul tau, multumesc frumos.
Va pupic pe toate, pe curand!
cored spune:
Anemona, nu-mi vine sa cred... ai facut deja prima injectie? mie mi-a calculat sa o fac in ziua 21, deci pe 1 octombrie. deja simt cum totul devine realitate. apropo de pisicute, eu am una acasa la parinti de 8 ani de zile si una am avut-o in Bucuresti dar am dat-o acum un an tot in ideea de a nu avea probleme cu sarcina. adevarul este ca am simtit un gol enorm cand am renuntat la el (era un motan pufos, pufos) dar e mai bine asa pentru amandoi, ca si asa statea prea mult singur. intr-un fel mi-e groaza de perioada cu injectii care va veni foarte curand. am oroare de injectii si sper sa trec cu bine peste perioada asta. nu voi putea ajunge in fiecare zi la medsana sa mi le faca asisitenta dar surioara mea scumpa si draga, medic fiind va fi "calaul" meu. nu stiu de ce vi sa spus ca la Medsana se pun mai multi embrioni. mie doctorita mi-a spus ca imi va transfera maxim 3 datorita riscului ridicat de sarcina multipla. banuiesc ca la 5-6 embrioni te poti trzi cu tripleti sau qvadrupli... nu m-as supara sa fie gemeni, chiar mi-ar place desi cred ca e dificil sa-i cresti... nici nu am ajuns la prima injectie si am inceput sa visez. dar trebuie sa ne permitem acest lucru ca sa ne pastram optimismul... va pup si cred ca urmatoarele vesti vor fi dupa prima injectie.
cj
anemona spune:
Fetelor, credeti-ma ca aseara era sa plec la mama sa iau pisica inapoi acasa, dar m-am calmat dupa ce m-am mai gandit o data. Sa fiti sigure ca daca totul iese bine, imediat ce intru in saptamana 15 o voi aduce inapoi acasa si va sta chiar si cu bebeii. Asta e, vor trai in simbioza, vom vedea ce reguli vom adopta pentru toata lumea, dar nu pot renunta la motanelul meu drag. Acum doi ani am fost plecata din tara doua luni si in timpul asta motanul meu nu a mancat mai nimic, l-am gasit atat de slab incat ma miram ca mai respira, asa ca e reciproca afectiunea, vedeti voi! Si ma tot gandesc cum o sa stea el atata timp fara mine.
Am copilarit cu animale, am avut totdeauna animale in casa si in familie si nu pot fara. Nu as vrea ca un copil sa ma faca sa nu mai fiu eu insami. Si sunt sigura ca pisicul meu e sanatos tun. Abia astept sa-l traga bebeii de codita
karula spune:
Anemona, eu am PISICA!!! Ne-am gandit, ne-am rasucit si am decis: ramane la noi, a noastra, asa cum a fost dintotdeauna. E drept ca de mica a primit o educatie mai cazona, in sensul ca NU doarme cu noi si NU se urca in patul nostru nici picata cu ceara, NU se suie pe masa, e pieptanata de trei ori pe zi (are un par foarte lung), aspiram si spalam pe jos zilnic, iar sotul meu deja de mai bine de juma de an "exerseaza" schimbarile de nisip, spalarea vaselor pisicii etc. Mai mult de atat nu am ce sa fac. In plus, n-a iesit in viata ei din casa, n-a intrat in contact cu alte pisici, e parazitata, vaccinata si la zi cu analizele (mai ceva ca mine!). N-O DAU!!! Va fi in continuare copilul "mai mare" in familia noastra.
Ma gandesc la toate cele care ati inceput seria de intepaturi si va tin pumnii. Asteptam rapoartele de la primele eco.
Denisa, cum merge? Ce si cand urmeaza sa faci?
Eu, asa cum stiti, astept prima zi de ciclu (in jur de 14 oct.) ca sa incep tratamentul cu Cyclo-Progynova.
Inainte de stimulare am facut exact ce mi-a zis Ancar sa fac: dozari, repetat estradiol la o saptamana-doua de stimulare, analize de urina, secretie vaginala, hemoleucograma si cam atat. Desi la secretie am iesit OK, mi-a dat preventiv Poligynax ovule si un antibiotic, sa fie totul "curat" la operatie.
Anca... uite asa vine acul seringii spre tine!!! Ti-am promis ceva cand ai aparut printre noi... n-am uitat!
Marcelle spune:
Anemona draga mea,
o sa rezisti fara motan 9 luni, e foarte important pt din burtica tot timpul sarcinii. Exista riscuri tot timpul sarcinii si riscuri majore. Am citit in cartile de dezvoltare a fatului pe samptamani. NU VA RECOMAND sa cititi asa ceva, va creati numai ganduri si probleme, dar nu e bine sa iti iei motanul acasa.
Dupa ce iti vezi , in patut, poti sa ti-l aduci inapoi.
Oricum din burtica vor inlocui motanul.
Gabi, tare mult mi se pare FIV-ul asta ca costa!!!!!Mari eforturi trebuie sa faceti!!!!!
Cu embrionii sunt de acord ca exista riscuri de tripleti etc, nu va temeti? sau daca rezista toti ce face ii scoate si ii lasa doar doi?
Va urez mult succes la toate!
Va iubesc fetelor pe toate si va multumesc ca existati!
Marcela
Corina G spune:
Buna fetelor, multumesc mult de tot pt. gindurile si vorbele voastre bune si mai ales pt. faptul ca sinteti alaturi de mine in momentele astea, care nu le doresc nici la dusmani.
Sint inca intr-o stare de soc, parca nu mai simt nimic, nici nu mai am lacrimi. Am lipsit de la servici 3 zile, dar miine ma duc ca ma asteapta un maldar de munca...
Am mai facut marti o eco mai avansata, si tot ABSOLUT NIMIC nu s-a vazut in uter, nici macar o urma de bebe. Singura explicatie care a gasit-o dr. este ca probabil ca un ou s-a fecundat totusi, dar nu s-a dezvoltat normal din prima, dar organismul meu a crezut in continuare ca e un bebe pe drum si de-aia am avut HCG-ul ridicat, si ca urmare hormonii. (Luni imi cazuse din nou pe la 400, desi cu o sapt inainte era 1200.) Eu ma gindesc - s-ar putea sa fie caragioasa teoria mea - ca din cauza ca sperma sotului meu este doar 1% forme normale, poate din aceasta cauza nu s-a dezvoltat embrionul normal, nu stiu... Orice e posibil. In orice caz, nu e niciodata nimic de facut in aceste cazuri de avort spontan. Nu exista medicatie, tratament, nimic, ce s-a pierdut s-a pierdut...
Dr. spune ca Lupronul care il incepusem (injectiile de supresie) nu au avut cum sa afecteze embrionul cu siguranta, pe atunci d-abia se implanta (daca s-a implatat vreodata ceva). Pe deasupra, cantitatea care am injectat-o eu nu avea cum sa imi faca vreun rau, cica... In sfirsit... Ce mai conteaza acum...
Acum nu stiu ce o sa fac, nu vrem sa ne apucam imediat de IVF fiindca dr. m-a sfatuit (si am si citit) ca e bine sa astepti vreo 2 cicluri normale inainte sa incerci din nou serios, ca sa aiba timp uterul sa se refaca 100%. Asa ca poate o sa incercam ceva inseminari lunile care vin, totusi sa nu pierdem vremea ca nu intineresc, si daca nu si nu, vom face IVF pe la inceputul lui 2004 probabil.
In orice caz, vreau sa va mai multumesc odata din suflet ca sinteti alturi de mine. Nu aveti idee ce inseamna asta pt. mine.
Va tin pumnii la fetele care au inceput deja tratamentul de IVF si va citesc zilnic.
Cu mult, mult drag,