comportamentul unui baietel de 3 ani

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

vladis, foarte interesant articolul . in special ultimul paragraf. copiii, ca si noi, au nevoie de intimitate, de coltul lor, unde sa fie singuri, unde sa se regaseasca. eu devin agitata daca nu am macar 15 minute zilnic de linsite si pace, in care sa visez, sa evadez...

aia cu baia, e dus si intors...atat pe mine, cat si pe Teo, baia ne "incarca". cat de obosita as fi, daca fac o baie calda, cu smacuri prin ea, ma "activez"...asa ca eu nu-i mai fac baita seara, inainte de culcare, ci in prima parte a zilei. si Duracell intra in actiune

artele martiale ajuta iar, foarte mult. in primul rand pt consumarea energiei, dar si pt autodisciplina.

ce am observat ca ii calmeaza pe amandoi, chiar si in momentele critice (boala, crize de isterie): cantatul! le cant usor, pe ton scazut, ceva vesel, cunoscut sau inventat. rezultatul apare invariabil, mai devreme sau mai tarziu, depinde cat de "iritati" sunt. de cele mai multe ori incep si ei sa cante.
cel mai recent am aplicat asta la dr, cand ii luam analize lui teo. era in plina criza de istericale, caci prima lui experienta in acest sens a fost traumatizanta. il tineam si ii cantam la ureche, a inceput chiar si dr sa ii fredoneze si s-a potolit, i s-au putut lua analizele usor.
alex la fel, cand e crizata incep sa cant, o pun si pe ea sa cante si sa danseze si ii trece.

invatatul se face mai usor in joaca. se pot imagina diverse scene ( de ex. joaca de-a magazinul, de-a scoala, doctorul) sau in cazul meu, muzica. eu puteam invata NUMAI cu muzica si acum lucrez mai cu spor cu muzica. eu nu am putut invata niciodata poezii...pur si simplu nu le retineam. in schimb le "povesteam". intelegeam ideea, actiunea, dar nu puteam sa le recit. salvarea mea a fost nicu alifantis . ascultam albumul lui "Nichita" si m-am trezit ca stiam toate versurile.
Am aplicat apoi metoda asta in sesiuni, cand invatam cantand.
Alex ma mosteneste. cu greu invata o poezie, insa imediat invata un cantec...
Alfabetul asa l-a invatat. canta si desena. cantece inventate de ea...

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
"Copilul rade:
Intelepciunea si iubirea mea e jocul !
Tanarul canta :
Jocul si intelepciunea mea-i iubirea !
Batranul tace :
Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea !"
Lucian Blaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Ariel, eu deduc faptul ca ai lucrat doar cu copii normali, si categoric nu ai avut tangenta cu unul cu problema asta. Cel putin la fetita pe care o stiu eu, lipsa de concentrare/atentie a dus la intarziere in dezvoltare, si e imposibil sa nu observi asta. Nu e vorba ca uita "daca nu o intereseaza" ci efectiv nu retine ca urmare a faptului ca nu poate fi atenta la ce ii spui. Ma rog, nu mai incerc sa iti explic, ideea e ca tratamentele intr-adevar isi fac efectul si intra incet-incet in normalitate.

Aysha, cred ca mai am prin semnatura ceva filmulete cu joculetele lui Alex, si reiese clar din ele si cat timp se joaca Nu, nu a ajuns la nivel de macarale, in general din piese lego face turnulete sau trenuri oricum, repet, favoritul lui e cubul cu forme.

Diana de Alex (23 aprilie 2007)

Mergi la inceput