Post noaptea - de la ce virsta ?
Buna fetelor,
Am o problema mica : si pediatrul meu, cit si infirmiera care m-a vizitat cind am nascut mi-au spus ca dupa virsta de 4 luni e timpul de eliminat pe cit posibil masa de noapte, caci alt fel va deveni prea obisnuit sa suga si noaptea si nu voi mai avea pace.
Adevarul e ca pina nu demult se trezea o data pe noapte si-i dadeam sin. Nu bea mult, dar oricum daca e nevoie, eu ii dau. Dar de citva timp, se trezeste la 2-3 ore o data, eu adorm extrem de greu, iar la 6 dimineata am trezirea ca ii este foame. Umblu ca un zombi, nu pot avea o viata sociala cit de cit, caci in mijlocul zilei dorm pe apucatelea. Nu stiu sincer ce sa fac ca sa se scoale macar mai rar, poate daca as elimina masa de noapte, s-ar invata ca nu-i dau sin si ar renunta sa se trezeasca...nu stiu. Voi incerca si aceasta, caci e foarte nasol ca la virsta de cinci luni sa se trezeasca ca atunci cind avea o luna !
Elimin orice cauza de sanatate, deoarece e sanatos tun. Nici de la dinti nu cred ca e, caci alt fel ar tipa si ziua imi inchipui.
Asadar cam cind pot sa incerc sa-i scot masa de noapte ? Mentionez ca are in jur de 7 kg 600 gr.
Adina si Gabriel
Raspunsuri
Marianar spune:
Scoti masa de noapte cand doreste bebe. Am o prietene care are bb de 1 an si 2 luni si inca mai papa noaptea, pe la 3-4. Vladut 1 an si 2 luni nu a mai papat noaptea de la o luna si o saptamana. Chiar daca nu mai papa laptic sunt nopti in care se trezeste de cate 2-3 chiar 4 ori , dupa apa, dupa suzi..
iubibubi spune:
cred ca mariana are dreptate. bb se "regleaza" singur (la noi asa a fost - pe la vreo 6 luni a renuntat la acest festin nocturn). insa, poti incerca sa-l dezobisnuiesti, incet-incet, dar dupa 6 luni. eu asa stiam.
ai mai deschis tu un subiect in care spuneai ca bb se scoala des noaptea... revin cu aceeasi intrebare: nu-i e foame? ai inceput diversificarea? poate nu mananca indeajuns in timpul zilei...
cat despre viata sociala, eu zic ca mai ai un pic de asteptat... e cam mic bb ca sa ai astfel de "pretentii"...
pupici.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi
moto spune:
Si eu am aceeasi problema dar bb-le meu se trezeste din 2 in 2 ore peste noapte si vrea sa suga eu il alaptez ..nu i-a biberon ,sticluta ,nimic ......Sebastian are 7 luni si nu stiu ce sa fac....am incercat cu ceai dar plange si mai tare ....off,dimineata cand ma trezesc parca sunt batuta asa ma simt....Delia
Mela77 spune:
Si fetita mea de 3 luni se trezeste de 1-2 ori pe noapte.Pediatra mi-a recomandat sa incerc cu ceai pentru ca este necesara o pauza digestiva de 6 ore.Varsta nu conteaza.Ea mi-a spus sa incep de la 1 luna cu ceaiul si uite ca merge.
talexia spune:
quote:
Initial creeata de ungureaa
Buna fetelor,
pana nu demult se trezea o data pe noapte si-i dadeam sin. Nu bea mult. Dar de citva timp, se trezeste la 2-3 ore o data
Adina si Gabriel
Fetita nostra are 4 luni. Am patit acelasi lucru zilele astea. Dar cred ca am descoperit si cauza: temperatura din camera, in timpul noptii, era sensibil mai scazuta. Am pus aeroterma, cat sa fie 24-25 grade si a dormit azi noapte 9 ore fara sa ceara nimic. Inainte de culcare, dupa ce suge, mai primeste si o portioara de ceai. Undeva in zona capului exista un centru nervos al foamei care este excitat la frig si inhibat la cald. Asta-i motivul pentru care, in general vorbind, iarna ne este mai foame decat vara. Daca stie cineva amanunte despre subiectul asta, as fi chiar interesat. Daca mai observ ceva care sa confirme sau infirme cauza presupusa de noi, o sa-ti dau de stire. Bineinteles ca in cazul tau pot fi cu totul alte cauze, dar ... poate e aceeasi.
mamamariana spune:
Emi a renuntat la masa de noapte de la 6 saptamani. Singura! De atunci, doarme toata noaptea fara sa se trezeasca macar pentru apa. Insa nu e un copil foarte mancacios. Ea are tot 7.6 kg la 6 luni. Stiu ca baietelul tau e mai mic Adina. Eu spun ca daca poti, incearca sa il ajuti sa isi scoata masa, dar nu stiu exact cum..... Am inteles ca atunci cand se trezeste, ii dau o gurita de ceai sau apa si il pui la loc la culcare. Banuiesc ca trebuie sa ai rabdare si vointa. Si sa mai vrea si bb. Eu cred ca pe la 6 luni ar trebui totusi sa doarma si el o noapte intreaga - nu sunt de acord cu alaptatul noaptea pana dupa 1 an. Ambii mei copii au renuntat la masa de noaptea inainte de varsta de 2 luni. Prima fetita a fost foarte mancacioasa si a fost grasana de mica si totusi a renuntat singura si a dormit noaptea intraga destul de repede.
Numai bine,
Mamamariana
Irinabr spune:
Si baiatul meu a mancat mult noaptea! Pana pe la 2 ani si acum are problemecu dintii; are carii. Am auzit din discutiile cu medicii stomatologi de la o emisiune TV ca gingiile trebuie curatate daca copilul maninca noaptea; altfel vor fi afectati viitorii dintisori.
Irina & Mihnea
Denisa spune:
Salut,
Diana si-a scos masa de noapte la 4 saptamani, acum (3.5 luni) se trezeste la 8, dar am incercat ca masa de seara sa fie foarte consistenta, chiar daca adormea la san o trezeam si ii mai dadeam sa suga, sa fiu sigura ca e satula. Apoi am dus masa de seara cat mai tarziu, oricum, noi ne culcam in jur de 11.30, deci ii dadeam sa suga pe la 11.15, chiar si pana la 12.00, baia era in jur de 10.30. O tineam la san cate 45 de minute.
Insista pe masa de seara si incearca sa i-o dai cat mai tarziu.
Noi dupa ce am vazut ca nu se mai trezeste dacat dupa ora 6, am adus-o mai inspre ora 10.30 seara, apoi si-a prelungit somnul singura inspre ora 8.
Acum facem baia pe la 9.30 si masa de seara pe la 10-10.15, cam 15-20 minute.
Eu am observat ca ea nu era asa de infometata la ultima masa pe cat era la penultima, cea de pe la ora 7-8 seara. Asta e masa la care ii dau de obicei completare 60 ml Humana. Parca era masa cu care se pregatea de noapte.
Poti sa mai incerci cu ceai, pediatrul ne-a zis ca daca ii dai noaptea o masa de ceai, va renunta pentru ca "nu merita sa se trezeasca".
Succes,
Denisa & Diana (3.5 luni)
Denisa
Aalina spune:
Eu inclin sa cred ca depinde de bebelus. Al meu are 4 luni si jumatate si dupa ce am incepus sa ii dau mai mult de papa ziua nu se mai trezeste noaptea decat o data la ora 3 sa manance. Asta dupa ce adoarme dupa masa de la ora 21.30-22. In rest doarme foarte bine si nu cred ca l-as putea amagi cu ceai pentru ca daca nu ii dau lapte cat ii trebuie plange. Daca mananca bine adoarme rapid la loc.
Daca gasesti o metoda sa ne spui si noua.
Ziua puiul meu mananca la 6-7 depinde cum se trezeste,la 10, 14, 18.
korinna spune:
Adina,
Eu zic ca nu trebuie sa ceri prea mult bebelusului tau.E prea mic ca sa te apuci sa scoti masa de noapte.
INTERESUL TAU NU E DEOCAMDATA CA TU SA DORMI BINE NOAPTEA CI CA EL SA PAPE CA SA POATE CRESTE
daca se trezeste inseamna ca-i e foame si trebuie sa-i dai lapte sa poata creste,altfel va plange,nu va putea dormi si va slabi.
Si Stefan se trezeste o data noaptea pe la 3 ,apoi tocmai dimineata la 7.Dar ma duc calma,ma gandesc a e coplilul meu indiferent cum e si ca o sa treaca pana la urma perioada asta.Ai rabdare ca nu dureaza o vesnicie!Dupa 1 an ...2..3 nici nu ai sa-ti mai aduci aminte de perioada asta.
E bebelusul tau scump si trebuie sa faci asta pt el.Trebuie sa ai rabdare mai ales.
Eu la primul copil am trecut prin perioade mai naspa:se trezea cam la o jumatate de ora si plangea non-stop.Eram disperata..si ma rugam :Doamne macar 2 ore sa reusesc sa dorm ...dar a trecut si ..am uitat.....cred ca de aia l-am facut pe Stefan.
Asa ca mai ales ai rabdare si nu-i cere prea mult..ca e mik si tu esti singurul lui sprijin in viata!.....de noapte
KORINA mamica x 2
http://poze.acasa.ro/poze/album?id=408
http://poze.acasa.ro/poze/album?id=457