salam de biscuiti

salam de biscuiti | Autor: osna

Link direct la acest mesaj

creeat initial de adda

Ingrediente pt 4 portii: 300g biscuiti cu miere de albine, 200g rahat de fructe, 150g margarina vegetala, 200g miez de nuca, 3 linguri de cacao, coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie si rom, 2 linguri de miere de albine.

Se pun la foc 4 linguri de apa in care se adauga rahatul taiat bucatele. Dupa ce se topeste rahatul, se adauga cacao, miere de albine, coaja de lamaie, esenta de rom si vanilie, miezul de nuca (prajit putin in cuptor si taiat in bucatele). Se fierb impreuna pana cand se obtine o pasta moale, in care se incorporeaza margarina. Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca putin.
Intre timp se rup biscuitii in bucati mici, se pun intr-un castron mare si se toarna peste ei pasta preparata mai sus. Se amesteca pentru ca toti biscuitii sa fie impregnati in sosul de cacao si se toarna pe un plastic, modelandu-se ca un baton de salam. Se infasoara in plastic, cat mai strans si se pune la rece in frigider, pana a doua zi. Se pudreaza cu zahar pudra, cu nuca de cocos

OBS: Prajitura este reusita daca biscuitii sunt tari si nu faramiciosi...A! Inca ceva: La inceput, cand pui rahatul la topit, am observat ca e nevoie de mai multa apa, nu doar patru linguri...cel putin eu asa am facut, adaugam putina apa, din cand in cand...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns osna spune:

creeat initial de AdelaP

salam de biscuiti

Deci ai nevoie de biscuiti maruntiti, cacao cateva linguri, miere de albine cam dublul lingurilor de cacao, lapte cat cuprinde(adica sa nu fie prea moale dar sa se patrunda), esenta de romsi vanilienuci, rahat (daca ai). Se amesteca totul bine incepand cu biscuitii si laptele apoi restul. Eu imi las intotdeauna niste bisuiti pe margine in caz ca e prea moale mai adaug la sfarsit, plus pt rostogolit salamul. Dupa ce totul s-a patruns se da forma salamului si se tavaleste prin biscuitii ramasi si maruntiti. Se inveleste in folie de plastic si se da la frigider.
Pofta buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

initial creeat de alinaluchian


salam de biscuiti

•300 g de biscuiti, 250 g unt , 200 g de zahar, 2 linguri de cacao, coaja de portocala zaharata sau fructe din dulceata, un praf de sare, cateva linguri de lapte.
•Biscuitii se rup in bucati mai mici si se pun deoparte. Se topeste untul intr-un vas cu fundul gros, se adauga cacaua, sarea, laptele si zaharul si se amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Aceasta se toarna peste biscuitii zdrobiti, se adauga fructele din dulceata sau coaja de portocala zaharata si se amesteca bine. Se lasa putin sa se omogenizeze si biscuitii sa se inmoaie. Se ia o coala de celofan si se aranjeaza compozitia in forma de sul pe acesta si se ruleaza celofanul imbracand salamul. Se leaga la capete si se da la frigider. Se recomanda sa se consume a doua zi, pentru ca aromele sa se combine.


· 250 g biscuiti po****ri
· 250 g rahat
· 150 g margarina
· 250 nuci uscate in cuptor si rasnite
· 3 linguri de cacao
· 1-2 foi de gelatina (facultativ)
· 4 linguri apa
· 2 linguri zeama de lamaie
· 1 lingura coaja de lamaie
· 1 lingura rom
In apa calda, in care s-a topit gelatina (daca exista), la foc mic, se topeste rahatul, taiat bucatele mici, se adauga cacaoa, nuca maruntita si se fierb impreuna, pana se obtine o pasta moale, in care se incorporeaza margarina.
Se ia de pe foc si se adauga biscuitii, sfaramati cat mai marunt si mirodenii.
· Se rastoarna pe o planseta acoperita cu zahar pudra, de grosimea 1 cm. Se ruleaza si se modeleaza prajitura de forma si grosimea unui baton de salam. Se da la rece si se serveste taiata rondele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

SALAM DE BISCUITI
Am si eu o reteta de salam de biscuiti, nu e nevoie de foc si poate fi servit ca prajitura de post.
Ingrediente: 250g biscuiti, 250g rahat, 250g zahar farin, 150g margarina (la pachet, eu folosesc Unirea), 50g cacao, 75g nuci, esenta de rom, lamaie rasa, cocos.
Se freaca margarina cu zaharul pana acesta se topeste, se adauga cacaua, nucile maruntite, biscuitii se rup bucatele, rahatul se taie cubulete, se pun esentele si se amesteca bine, bine, bine. Se formeaza un rulou care se trece prin fulgi de cocos, se pune intr-o folie de aluminiu si se da la rece. Cand este intarit se taie feliute subtiri.
Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de Laura Takacs
SALAM DE BISCUITI
Ingredinte:
500 gr. biscuiti, 160 gr. unt, 100 gr. zahar pudra, 4 oua, 4 linguri cacao, vanilie


Mod de preparare
Untul se amesteca, la foc redus, cu zaharul, pina devine spumos. Se adauga pe rind galbenusurile, cacaua, o bucatica de vanilie taiata marunt si biscuitii zdrobiti, amestecind bine de fiecare data. La sfirsit, se pun usor albusurile batute spuma. Compozitia obtinuta se intinde in lung, pe o hirtie pergament sau celofan presarat cu zahar, i se da forma de salam si se ruleaza strins. Se da la rece fara sa se scoata celofanul. A doua zi se scoate celofanul si se taie felioare.
E incercata de mine si a iesit foarte bine, eu am mai pus si niste nuca macinata, e mai buna asa. In loc de vanilie am pus zahar vanilat.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de claudia_a


SALAM DE BISCUITI

750 gr rahat
500 gr biscuiti
4-5 linguri margarina (cu varf)
3-4 linguri cacao
rom
vanilie
100 gr nuca

Se taie cubulete mici rahatul....se pune intr-o craticioara pe foc mic cu o cana de apa....dupa ce incepe sa se topeasca si sa fiarba, se mesteca incontinuu pana se face ca o gelatina cu bucatele mici de rahat (cam 15 minute la fiert)....apoi biscuitii dati prin masina de tocat sau pe razatoare se pun peste rahatul fierbinte, se adauga si margarina si cacao, esentele!!!

Se modeleaza intr-un celofan...si se da la frigider!
Secretul este ca nu trebuie sa fie tare cand l-ati modelat...mai molcut!! pentru ca se intareste prea tare la frigider si dai cu el de pereti!!
Pofta mare! e super!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de Anina_n

SALAM DE BISCUITI

Uite, reteta dupa care fac, eu(ardeleanca!), salamul biscuiti:
un pachet margarina
200 gr zahar
1 pahar apa(200ml)
2 linguri cacao
1 sticluta esenta de rom
Se pun pe foc pana se topeste zaharul, dupa care se toarna peste biscutitii(500gr) zdrobiti sau macinati in prealabil. Se adauga 2-3 linguri de gem si nuci(cine vrea!). Totul se aseaza in celofanul intins pe masa si se ruleaza cat mai strans. Se lasa la rece dupa care se poate consuma taiat felii.
Pofta buna ![/blue][/i]

Nina & Nina-Cristina (1 an si 7 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de tinatache

SALAM DE BISCUITI

Reteta cu rahat cred ca e din Moldova, ca si eu tot asa stiu:))
Deci: 1/2 kg de biscuiti, si dupa gust: rahat, nuci, rom, unt, cacao . Se amesteca toate la foc pana se "aduna" toate intr-o masa ca un aluat, se formeaza "carnatzul" in celofan sau o punga rupta si la frigider. Mamaaaa, ce pofta mi s-o facut...

PS: eu nu mai pun zahar ca e dulce de la rahat, iar daca am chef si timp prajesc putin miezul de nuca, ca iese si mai bun.

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de osna

SALAM DE BISCUITI CU BANANE

poti sa faci si o rulada de biscuiti cu crema si banane.mama mea a facut in romania si am furat repede reteta.

500g biscuiti,
arome
200g unt
3 linguri cacao
un pachet nuca de cocos
0 cana de zahar pudra
1-2 banane
250ml lapte

biscuitii ii pisezi sau ii macini,apoi se amesteca cu laptele caldut si cacao ca sa iasa un aluat bun de intins.pe o folie sau un celofan intinzi aluatul.

untul se amesteca cu nuca de cocos si zaharul pudra(poti pune mai mult daca iti place crema mai dulce)si se intinde peste biscuiti.se pune 1-2 banane la mijloc si se ruleaza.se pune pe un paltou intins si se tine la frigider pina a doua zi sa se intareasca.

eu am mancat si fara crema de unt si a fost super.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

initial postat de cricri

salam de ciocolata
200 gr biscuiti
70 gr unt
200 gr zahar pudra
2 oua
2 linguri cacao
100 gr nuci macinate
boabe de visine, sau cirese din dulceata (bine scurse)
Se amesteca: untul cu zaharul pudra si cu galbenusurile, apoi cacaua si albusurile batute spuma.
Din biscuiti de retin 5-6 care se rup, restul se macina si se adauga la compozitia preparata. Apoi adaugi nucile macinate, boabele de visine sau cirese bine scurse si la urma biscuitii rupti.
Se pune totul pe o folie de aluminiu (pe care s-a presarat biscuiti macinati) se face sul compozitia ,ca un salam, se rasucesc capetele, se da la rece.
La servire se taie felii, groase ca la rulada.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de alesandra

Eu il fac dupa ochi..si eu sunt inebunita dupa el:
biscuiti pe care-i maruntesti cu mana,
un sirop de zahar pe care-l fac punand pe foc un ibric cu apa si cu zahar ( cam 500 ml apa, iar zahar 250 gr ),dupa ce se topeste zaharul il iau de pe foc adaug cam 100 gr unt, vanilie,rom,
adaug siropul de zahar peste biscuiti
ii rulez...ii pudrez cu cacao si gata!
Poti adauga daca-ti plac : fructe zaharisite, alune, stafide...

Mergi la inceput