Dulciuri
Raspunsuri - Pagina 2
Katink spune:
Initial postat de Oana B
Cea mai simpla reteta de pancake data de restaurantul International House of Pancakes:
1 1/4 cupa de faina
1 ou
1 1/2 cupa de lapte batut
1/4 cupa de zahar
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat
1/4 cupa de ulei
1/4 lingurita de sare
Incalzesti tigaia in prealabil unsa cu ulei ca sa nu se prinda compozitia.
Amesteci in mixer sau blender ingredientele.
Torni compozitia pe rand in tigaia incinsa, formand cerculete de 12 cm diametru.
Cand marginile compozitiei din tigaie se intaresc intoarce pancake-ul. Ar trebui sa aiba culoarea maro deschis.
Il lasi in tigaie pana capata culoarea maro deschis pe toate partile.
Pofta buna!!
Timpu-i un ac, iar noi suntem ata din el...
osna spune:
initial creeat de alinaluchian
caise
-5 oua se bat spuma cu o cana (de 250 ml) de zahar;
-se adauga 200 ml ulei, 1 plic zahar vanilat, 1 lingurita de amoniac stins in otet sau lamiie si faina cit cuprinde pentru a face o coca nu prea viscoasa.
Aluatul se lasa un minut sa se odihneasca.
Se ung palmele cu ulei si se fac bile cit o lingurita plina. Bilele se aseaza in tava, la distanta de 2 cm intre ele si se coc la foc potrivit (200 grade), dar sa nu se rumeneasca foarte mult pe deasupra.
Cind sunt reci, eu le scobesc usor cu ajutorul unui cutit si ce rezulta din scobeala, amestec cu un borcan de gem de caise, in care mai adaug 2 linguri de cacao, 4-5 linguri de nuca macinata si esenta de rom. Cu aceasta compozitie umplu fiecare bila scobita si le lipesc doua cite doua.
Pentru colorare, folosesc coloranti din comert (aici am gasit Lebensmittelfarbe). Dupa ce dau caisele prin culori, le rostogolesc intr-o farfurie cu zahar farin si nuca de cocos.
Katink spune:
Initial postat de Marianar
BATOANE CU MIERE
Ingrediente:
Pt. blat: 400g faina, 300g zahar, 1 ou, 50g unt, 3 linguri miere incalzita, 1 varf cutit de bicarbonat, 2-3 linguri lapte. Se face o coca si se pune la copt. Se taie cat este calda in forma de batoane.
Glazura: 250g zahar, 4 linguri cacao, 1/4l lapte, 1 pachet de unt. Laptele, cacaua si zaharul se fierb pana se ingtoasa. Se lasa sa se raceasca un pic si se adauga untul.
Separat se amesteca 150g zahar tos cu 250g nuci macinate prin care se tavalesc batoanele dupa ce au fost date prin glazura.
Pofta buna
Timpu-i un ac, iar noi suntem ata din el...
Katink spune:
Initial postat de osna
Orez cu lapte si fructe din dulceata
1 litru lapte, 6 linguri zahar, 200 g orez, 1 zahar vanilat, dulceata de visine sau cirese dulci.
In laptele clocotit se toarna orezul bine spalat si un plic zahar vanilat, se lasa sa fiarba pina ce se umfla. Se adauga zaharul. Cind orezul este fiert, se rastoarna si se garniseste cu boabele de fructe.
cred ca poti pune si la jumatate ingredinetele.
Budinca de orez cu stafide
300g orez, 4 cesti lapte, ¾ pahar zahar, 100 g unt, 100 g stafide, 4 oua, unt pentru forma
Se spala si se pune la fiert orezul cu laptele , la foc mic. Cind orezul este pe jumatate fiert, se adauga zaharul si se lasa sa mai fiarba pina ce laptele a scazut cu totul si orezul este moale. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga galbenusurile unul cite unul, stafidele si la urma spuma de albusuri. Se amesteca usor si se asaza in forma de budinca unsa cu unt. Se lasa la copt pina ce se rumeneste. Se rastoarna pe farfurie.
Timpu-i un ac, iar noi suntem ata din el...
osna spune:
prajitura cu nuca de cocos
blat:6 albuse se bat spuma cu 12 linguri zahar se pun 200g nuca de cocos,2 linguri faina si un praf de copt.se coace iar blatul rece se insiropeaza cu 250ml lapte cald neindulcit.
crema: 6 galbenuse,2 plicuri budinca de vanilie,6linguri zahar,3 linguri faina si 500ml lapte se fierb pe aburi amestecind mereu.rece se amesteca cu un pachet de unt nesarat.peste blat se pune crema apoi se pune un plic frisca .se da la rece pina la servire.
osna spune:
creeat initial de veronicai
"bilute" cu cocos.
Va trebuie nuca de cocos, zahar pudra si margarina sau unt.
Cata cantitate de zahar pudra puneti, atata cantitate de nuca de cocos adaugati (de exemplu o ceasca de zahar pudra, o ceasca de nuca de cocos) si amestecati cu margarina (o lingura sau doua, depinde de cantitatea de zahar. Frecati bine, bine cu o lingura si cand s-a omogenizat, faceti bilute in palme, apoi tavalitile prin nuca de cocos pentru ornament
RULADA DE NUCI
100 g miez de nuca, 200 g frisca, 4 oua, zahar, coaja rasa de lamaie
Bate albusurile spuma, adauga,, pe rand , galbenusurile, amestecand usor. Mai pune apoi 80 g miez de nuca, coaja de lamaie si zahar, dizolvate in putina apa calda. Omogenizeaza prin rasturnare compozitia. Unge o tava cu unt, presara restul de miez de nuca pe toata suprafata tavii si toarna compozitia, pe care o intinzi intr-un strat uniform. Coace la cuptor, la foc iute. Cand s-a copt foaia, scoate-o pe un tifon umezit, las-o sa se raceasca putin si apoi umple-o cu frisca in care ai amestecat putin zahar duzolvat in apa calda. Ruleaza apoi foaia, las-o sa se raceasca si apoi poti sa o tai in felii potrivit de groase.
Prajitura cu nuci
Ingredinte:
pentru 1 1/2 pahar de faina se iau 100 gr. unt proaspat, 1 pahar zahar, 200 gr. nuci, 3 oua, 1/4 lingurita bicarbonat si sare
Mod de preparare
Pe scindura de aluat sau pe masa se cerne faina, se adauga unt rece taiat in bucatele mici si se toaca cu cutitul. Apoi, in faina amestecata cu untul se face o adincitura in care se toarna 3 galbenusuri frecate cu 1/2 pahar de zahar, se adauga bicarbonat, sare si se framinta. Apoi aluatul se intinde, se pune pe o tava unsa cu unt se presara cu nuci pisate amestecate cu 1/4 pahar de zahar si se toarna deasupra albusurile batute cu zahar (1/4 pahar de zahar). Se pune la cuptor.
Prajitura cu nuci si lamiie
Ingredinte:
5 oua, 250 gr. zahar pudra, coaja de la o lamiie, 300 gr. faina, 90 gr. nuci fara coaja, sare
Mod de preparare
Se freaca galbenusurile cu zaharul, sarea si coaja rasa de lamiie. Se amesteca totul cu faina, nucile si albusurile batute spuma. Cind pasta este omogena, se aseaza cu lingurita, in tava, la distanta intre ele, mici gramajoare. Tava trebuie sa fie unsa. Se coace la foc potrivit.
Katink spune:
Initial postat de Anina n
Cornuri cu ciocolata
Aluat de cozonac: 1kg faina, 3 oua, 2 linguri de rom, 2 plicuri de zahar vanilat, 1/2 pachet de margarina, 50g drojdie, lapte cat cuprinde(cam 1 cana si jumatate), 1/2 lingurita sare si 6-7 linguri de zahar.
Se freaca drojdia cu o lingura de lapte caldut. Se cerne faina intr-un vas, la mijloc se face loc si se pune drojdia, ouale, margarina, zaharul, romul, zaharul vanilat si laptele caldut, dar nu tot dintr-o data. Se amesteca intai cu lingura, apoi cu mana, turnand cate putin lapte. Se framanta bine dupa care se lasa aluatul la cald, sa creasca. Cand aluatul a crescut se rastoarna pe masa presarata cu faina si se imparte in 3parti egale. Se ia pe rand fiecare bucata si se intinde intr-o foaie rotunda ce se taie in raze, 8 bucati.
Crema : 5 linguri faina, 9 linguri zahar si 3 linguri cacao se amesteca cu 250 ml lapte, adaugat treptat, pe foc, pana se ingroasa.
Fiecare bucata de raza se unge cu crema de ciocolata, si se rasuceste in forma de corn din afara spre interior. Se baga la cuptor si se coc la foc iute. Dupa ce s-au copt, se scot din cuptor si se ung cu un amestec facut din : 3 linguri zahar, 2l inguri ulei si putina apa fierbinte. Sunt delicioase aceste cornuri ! Pofta buna !
Timpu-i un ac, iar noi suntem ata din el...
Katink spune:
Initial postat de adi2003
Cremes alb
Foile:
-2 cani de faina se amesteca cu 2 linguri de untura, 2 linguri de zahar pudra vanilat, 1ou intreg si un varf de cutit de amoniac.
Se framanta cu apa minerala, sa fie un aluat potrivit de tare
Se fac 3-4 foi, dupa marimea tavii, se coc pe dosul tavii, tava fiind unsa si tapetata cu faina.
Crema:
Se amesteca intr-un ibric si se pune la fiert:
- 1 cana de zahar
- 3 linguri faina
- 1sau 2 plicuri zahar vanilat
- 1 cana si jumatate de lapte (cana sa fie de 250 ml)
Se spumeaza 200 gr. unt sau margarina si compozitia rece se adauga peste unt, spumand in continuare.
Se umplu foile, se pudreaza cu zahar vanilat, se taie a doua zi.
Timpu-i un ac, iar noi suntem ata din el...
Katink spune:
Postat initial de osna
Desert cu banane
aluat:100g faina
1ou
100ml apa sau apa minerala
putina sare
in plus:
100g miere+2 linguri suc de lamaie
3-4 banane
se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se lasa sa stea 30min.se curata bananele si se taie bucati potrivite.se dau bucatile de banana prin aluat apoi se coc in ulei incins pina devin aurii.trebuie mai mult ulei ,cel mai bine ar fi sa le faceti la fripteuza dar e bine si o tigaie normala.
se scot pe hartie absorbata .
mierea se incalzeste cu sucul de lamaie,fara sa fiarba apoi se toarna peste banane.daca nu va place cu miere se pot servi si simple.
pofta buna!
Timpu-i un ac, iar noi suntem ata din el...
osna spune:
initial creeat de ierima
ciocolata de casa
Reteta mea este urmatoarea :
200 gr unt, 400 gr lapte praf, 100 gr. cacao, 800 gr zahar, 300 ml apa, unt pentru tava si stafide(facultativ)
Tot succesul la ciocolata de casa este siropul facut din apa si zahar, adica punctul pana la care se fierbe(pe aragaz aprox. 20 minute). Verificarea lui daca e OK sau nu se poate face intr-o cana cu apa rece in care se toarna putin sirop. Daca pe fundul canii s-a prins o pojghita gelatinoasa e OK, daca s-a dizolvat in apa mai lasati-l sa fiarba.
Siropul este bine sa fie cat mai fiert, in cazul in care este prea moale rezulta o pasta ce nu poate fi mancata decat cu lingurita. Daca se fierbe prea tare nici o problema vom pune mai putina cantitate de lapte praf cu cacao la sfarsit.
Cand siropul e gata il opriti din fierbere, adaugati untul taiat cubulete si-l amestecati pana se topeste,apoi stafidele spalate si inmuiate in prealabil in apa calduta, apoi laptele cu cacaoua si trebuie sa va rezulte o pasta nu foarte tare, pentru ca atunci cand se va raci va deveni "beton".
Cacaoua e obligatoriu sa fie amestecata cu laptele praf inainte de-a fi pusa in sirop altfel vor ramane cocoloase.
camid5
Ciocolata de casa
180g unt,250g lapte praf,100g cacao,500g zahar,150ml apa
2 lingurite esenta de vanilie,200g alune intrgi sau pisate.
Se amesteca bine untul cu laptele praf si cacaua pina cind dispar cocoloasele.Amestecul trebuie sa devina omogen ca o pasta.Separat se face un sirop din zahar si 150 ml apa.Se lasa sa se dizolve zaharul,apoi se pune la foc iute pina se leaga ca un sirop de dulceata.Se adauga esenta de vanilie si se amesteca bine cu compozitia pregatita din unt,lapte praf si cacaua.Alunele pot fi incluse intregi sau macinate.Se toarna in forme sau pe un platou mai mare unse in prealabil cu unt.Se lasa la rece cel putin 12 ore.