Dulciuri
Raspunsuri - Pagina 10
osna spune:
isabela
Pentru prajiturile cu fructe folosesc urmatoarea compozitie:
2oua, 1 cana zahar, 2 cani faina, 1 plic praf copt, 1/2 cana lapte, 1/2 cana ulei, zahar vanilat. Se bat ouale cu zaharul, se adauga putin cate putin uleiul, laptele, faina amestecata cu praful de copt.
Se unge tava cu unt, se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia, se aseaza deasupra fructele( daca folosesc cirese sau visine, dupa ce le scot samburii le las 1h in sita la scurs) si se da la cuptor.
osna spune:
lauraa
Pricomigdale:
5 albusuri,
10 linguri zahar vanilat,
1 lingura de faina,
350 g migdale
Se bat, pe marginea masinii albusurile spuma si se pune zaharul vanilat. Se adauga faina si migdalele curatate si macinate. Se pun cu lingurita, ori cu cornetul mici gramajoare, intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina, sau pe foi de hartie alba. Se coc circa 20 de minute la foc mic. Se scot din tava cat sunt calde.
marianar
reteta de pricomigdale:
Ingrediente: 6 albusuri, 250g zahar tos, 150g nuca macinata, 150g migdale macinate, un pliculet de zahar vanilat.
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul treptat si se bate pana se topeste. Amestecul trebuie sa capete o consistenta tare. Se adauga nucile si migdalele si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina se pun cu o lingura pricomigdalele, la distanta unele de celelalte pt. a nu se lipi. Se coc la foc mic, eventual cu usa cuptorului intredeschisa. Sunt gata cand incep sa se inchida la culoare.
osna spune:
octavia:
lapte de pasare
. ingrediente:1 litru lapte,6 oua,200 grame zahar (pudra,de preferat),vanilie,o lingurita cu faina.Se bat albusele pana devin tari, apoi se adauga jumatate din cantitatea de zahar.jumatate din lapte se fierbe pe foc impreuna cu vanilia.galbenusurile se freaca cu faina si cu restul de zahar,apoi se adauga restul de lapte,rece, putin cate putin,amestecand.cand e ca o pasta se adauga peste laptele care clocoteste pe foc;compozitia se tine pe foc pana se ingroasa putin(dar nu mult pentru ca se branzeste).cand e gata se stinge focul si se adauga cu o lingura spuma de albusuri,acoperind repede cu un capac. gata!ingredientele pot fi reduse la jumatate din cantitate.
osna spune:
corina
prajitura cu ciocolata
150g faina,150g zahar,1/2 pachet praf de copt,4 oua batuta ca pt omleta,125g unt topit,125g ciocolata neagra topita.Se pune totul intr-un castron,se amesteca bine cu mixerul ,se pune in tava unsa cu un pic de ulei(eu am o tava Teflon si nu o ung cu nimic) si se da la cuptor 40 de minute la 180 de grade.
angelina spune:
Budinca De Mere
Ingrediente:
-2 oua
-50g zahar
-20g unt
-30g faina
-250g mere rase
Mod de preparare:
-merele rase se presoara cu zahar
-separat se freaca 50 g zahar cu untul
-se adauga galbenusurile apoi faina in ploaie si merele
-la urma se adauga albusurile batute spuma
-se coace si cand este rumenita este gata
Pofta Buna!
angie
angelina spune:
Budinca De Orez Cu Branza De Vaci
Ingrediente:
-1 ceasca de cafea plina cu orez
-100g branza de vaci
-30g zahar
-250g apa amestecata cu lapte
-30g unt
-1 ou
-sare
Mod de preparare:
-orezul se fierbe cu apa amestecata cu laptele si un praf de sare(daca scade se mai adauga apa)
-pasta rezultata se amesteca cu branza de vaci la care se adauga galbenusul frecat cu zahar
-la urma se incorporeaza albusul spuma
-se unge forma
-se adauga putin unt peste compozitie si se coace
-cand s-a rumenit este gata
Pofta Buna!!!!
angie
osna spune:
initial creeat de
Prajiturica cu morcov si nuca
350 g zahar pudra
225 g faina
16-18 linguri ulei
2 cani(de 250 ml)morcov ras pe razatoarea mica
3 oua
1 cana(250 ml)nuci macinate
1 praf de copt
Se bat ouale cu zaharul si uleiul pina se obtine o pasta omogena,se adauga nuca,morcovul si faina amestecata cu praful de copt.
Se pune in tava tapetata cu faina intii la foc mare si apoi la foc potrivit.
osna spune:
initial postat de lorelai
reteta se numeste "sex in a pan" si e, chipurile, prajitura canadiana, sau asta vor ei sa creada. E de fapt truffle dar facuta intr-o tava intinsa si nu intr-un vas mai adinc.
Poti sa o faci fara reteta, la ochiometru. eu am incercat si a iesit foarte buna. consta in mai multe straturi: 1) un blat de pandispan (sau brownie) sau orice blat rupt in bucati si imprastiate in tava pe care poti sa le siropezi un pic cu un sirop de zahar sau suc de fructe; 2) un strat de crema de vanilie sau ciocolata pe care poti sa o cumperi sau sa o faci in casa; 3) un strat de fructe, de care ai in casa, din compot, proaspete sau congelate; 4) un strat de frisca si 5) sos de ciocolata sau sos de fructe imprastiat deasupra.
Bagi totul la frigider un pic si o tai in patratele sau o scoti din tava cu o lingura mare.
osna spune:
alexa:
Biscuiti lipiti
•200 g de unt (250 g de margarina sau jumatate unt, jumatate margarina), 300 g de faina, 100 g de zahar, 1 ou, 2 pliculete de zahar vanilat.
•Se freaca untul cu zaharul apoi se adauga faina, oul si vaniliile. Se framanta bine. Se intinde o foaie de 1/2 cm grosime, se taie cu forme rotunde perechi, una intreaga si una taiata inca o data cu degetarul in mijloc. Se coc, apoi reci se ung cu marmelada, se lipesc si se pudreaza cu zahar.
osna spune:
parpalak
Galuste cu prune
(pentru cinci persoane)
Ingrediente:Cartofi - 1,1 kg, faina - 250 de grame; 2 oua; sare; pesmet - 200 de grame; prune 500 de grame, zahar - 125 de grame; unt; 120 de grame; vanilina; scortisoara, coaja rasa de la o lamiie.
Cartofii se spala bine , apoi se pun la fiert in apa si sare. Dupa ce au fiert si s-au racit, se curata de coaja, se trec prin masina de tocat, li se adauga faina , sare, oua, coaja de lamaie, vanilie, apoi se framinta bine. Din aceasta compozitie se intinde o foaie mai groasa. Prunele se spala; li se scot simburii si in locul acestorase pune putin zahar. Foaia se taia in patrate; infiecare din ele se pune cite o pruna, care apoi, se inveleste in foaia de aluat. Galustele se fierb circa 10 minute in apa clocotita. Pesmetul se rumeneste intr-o cratita cu unt infierbintat. Galustele fierte se trec prin acest pemet, apoi se aseaza intr-o tava si se pudreaza cu scortisoara. Tava se introduce in cuptor, unde se lasa circa 10 minute.
Galustele se servesc calde.
Anina n
gomboti cu prune
800g cartofi, 500g faina, coaja rasa de la o portocala(sau lamaie),
1 lingura de ulei, 1/2 lingurita sare, 1 lingurita zahar, 500g prune, scortisoara, 400 g pesmet, 2 linguri ulei, 150 g zahar, 4 pliculete zahar vanilat,
Se face un aluat din cartofii fierti(curatati si dati prin masina), cu faina si cu 1 lingura ulei, 1/2 lingurita sare, 1 lingurita zahar si coaja de portocala. Se framanta pan se face un aluat nu prea tare, ceva mai moale. Din el se face un rulou gros de 4-5cm, din care se taie bucatele cam de 1 cm grosime. Acestea se intind cu mana si cu fiecare se imbraca o pruna. In prealabil, samburii se scot din prune si in loc, se pune un pic de zahar cu scortiosara. Galustele rezultate se rotunjesc intre palme, cand sunt gata toate se pun in apa clocotita, putin sarata, si se fierb 10 minute, dar la foc mic, sa nu se terciuiasca. Se lasa la scurs de apa. Intre timp se rumeneste pesmetul intr-o craticioara cu cele 2 linguri de ulei, se pun galustele scurse de apa, se tavalesc prin pesmetul rumenit, dupa care se presara cu zaharul amestecat cu zahar vanilat
angelina
galuste cu prune, dar, fara cartofi:
-300-350g branza de vaci
-1 ou
-50g gris
-50g faina
-50g pesmet
-12-13 prune
-zahar pudra
-vanilie
Branza se marunteste bine cu dosul unei furculite si se amesteca cu grisul, faina si oul. Compozitia se asterne pe o foaie de nylon presarata cu faina si se modeleaza cu un sul, apoi se taie 12,13 felii.Galustele se prepara cu prunele dupa cum urmeaza:
-o cratita de 3,4l se umple mai mult de jumatate cu apa rece la care se adauga un varf de cutit de sare;
-cand apa clocoteste se pun galustele miscand cratita ca sa nu se prinda de fund;
-se lasa galustelele sa fiarba 10min. cu capacul un pic tras la o parte;
-cand au dat in clocot, focul se reduce si se mai lasa un pic, apoi se ia cratita de pe foc si acopera si se mai lasa 15 min. pentru ca galustelele sa se umfe bine;
-se scot apoi cate 2,3 cu o spumiera si se trec prin pesmet vrajit dupa care se pudreaza fiecare cu zahar si vanilie.