Cartofi
Raspunsuri - Pagina 5
Marianar spune:
initial postat de Candy
Cartofi umpluti cu ciuperci
Cartofii cruzi, curatati, de taie pe jumatate si se scobesc cu o ustensila speciala, o jumatate de sfera metalica care se foloseste si la gulii. Se calesc usor in unt sau ulei ciuperci champignons, sarate si piparate. Daca vreti puteti adauga si un fir de praz, partea alba (da gust mai bun decat ceapa). Cu acest amestec se umplu cartofii si se dau la cuptor. In amestec se poate adauga orice, dupa fantezie> masline, sunca cubulete, cascaval. Cine vrea poate adauga deasupra marar, parmezan, ou batut.
Marianar spune:
initial postat de britdi
CARTOFI FRANTUZESTI
1.
Ingrediente:
2 kg cartofi cruzi, 100 g unt, 200 g schweitzer ras,1 catel de usturoi, 0,5 l lapte,200 g smintina, 2 oua (facultativ), sare, piper, nucsoara
Mod de preparare
Se spala bine cartofii si se usuca intr-un stergar. Se curata cartofii si se taie felii subtiri (care nu se mai spala). Se amesteca laptele cu smintina, se incalzeste (nu se fierbe!) Intr-un castron se amesteca feliile de cartofi cu schweitzer-ul ras, laptele si smintina calde, (ouale batute) si sare, piper, putina nucsoara rasa. Se freaca bine un vas de Ena cu catelul de usturoi, apoi cu unt. Se varsa compozitia in vas, se presara cu bucati de unt, apoi cu schweitzer ras. Se da la cuptor fierbinte, apoi se scade temperatura si se coace 40-50 min. (se incearca cu furculita). Daca se rumeneste prematur, se acopera cu foaie de aluminiu.
2.
Ingrediente:
cartofi, smintina, oua fierte, cascaval, sunculita, cirnaciori
Mod de preparare
Se fierb cartofii si se taie rondele. Se asaza apoi in straturi, un strat de cartofi, unul de smantana, unul de oua fierte. Stratul de sus trebuie sa fie de cartofi si se toarna smintina deasupra. Dupa preferinta, la fiecare strat se poate adauga cascaval, sunculita, cirnaciori. Se pune la cuptor pina se rumeneste.
Mod de servire
Aceasta mincare este mai buna fierbinte, dar poate fi mincata si rece.
Pofta buna :)
"I disapprove of what you say but will defend to the death your right to say it."
Marianar spune:
initial postat de CameliaH
Cartofi frantuzesti
Eu fierb pur si simplu cartofii in coaja, ii curat si ii tai felii. LA fel fac cu ouale. Ung o cratita cu unt sau margarina, presar cu pesmet si pun un rand de cartofi, unul de oua, presar sare pun o lingura, doua de smantana si doua trei bucatele de unt sau margarina, si tot asa pana se umple cratita. Ultimul rand sa fie de cartofi. MAi pun un pic de smantana, rad niste cascaval si dau la cuptor. Sunt o nebunie. Tot asa fac si conopida la cuptor, inlocuind evident cartofii cu conopida
Toate bune!
schuster laura spune:
CHIFTELE DE SPANAC CU OCHIURI
INGREDIENTE:
(cantitatile sint la alegerea personala)
-cartofi
-spanac
-oua
-smintina
-ceapa,usturoi
-condimente(sare,piper,vegeta,usturoi)
PREPARARE:
Chiftelutele:
Cartofi in prealabil fierti se zdrobesc si se amesteca cu spanacul(piure),o ling.s. faina si condimente eventual si un ou si din acest continut se fac chiftelute care se prajesc in ulei.
Separat se face:
Sos de spanac:
Ceapa si usturoiul se taie f.marunt si se prajeste in putin ulei dupa care se adaoga spanacul(piure) se condimenteaza dupa gust se da un clocot si se adaoga smintina.
Totul se serveste cu ochiutri facute la tigaie.
Pentru cei care incearca, POFTA BUNA!.
MOTO:
Ce tie nu-ti place altuia nu-i face.
schuster laura
Marianar spune:
postat de mamica dulce
07/10/2004 : 17:32:32
CARTOFI UMPLUTI CU TON
am facut azi cartofi umpluti cu ton...un deliciu!!si fi--meu a mancat pe rupte!
deci...se iau cativa cartofi mari,se spala si se coc in coaja la 180 grade...dureaza cam o ora,pana se inmoaie,dar nu de tot.
apoi ii taiati in doua cu grija pe lung,scobiti cu lingura,sa mai ramana vreun cm pe margini.
intr-un castron puneti cascaval ras,cateva conserve de ton(depinde cat ai de umplut),patrunjel tocat,unt,sare piper,oregano,cimbru..ce va place (eu am pus de toate)si miez de la cartof,dupa gust,
Framantati bine ca pe aluat(eventual bagati mixerul daca aveti copil mic) si umpleti cartofii.
Eu am vrut sa pun si zeama de lamaie la umpluura si am uitat..asa ca am stors deasupra peste jumatatile umplute.
Apoi puneti restul de cascaval ras si se da la cuptor pana se rumeneste branza si se face crocanta.
DELICIOS!!!
observati ca nu am pus cantitati exacte,eu am facut la ochiometru.Data viitoare pun mai mult ton si mai putin miez de cartof.
Daca nu pui la socoteala timpul necesar sa coci cartofii..se face foarte repede si usor.
Cred ca iese cel putin la fel de bun cu branza feta(telemea)sau de vaci,proaspata la umplutura sau.cu piept de pui in loc de peste.
E un aperitiv super,cred ca merge si la musafiri..de-ai casei sau picnic ceva.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce
poze noi cu puisorul(1 an si 7 luni)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0
Fabya spune:
Hai sa va dau si eu o reteta de a mea pe care o fac de obicei la sarbatorile de iarna,deci:
-se curata cartofi dar mai maricei si daca se poate sa fie de aceasi marime(,depinde citzi vrei sa faci).
-se scobesc cu un cutzit sau daca avetzi acel insturument de curatat coaja de mere cu care se poate decupa si mijlocul,deci scot mijlocul cartofului sau si cu un cutzit mai mic cu grija se poate face asta.
-Umplutura e foarmata din carne tocata cu putina ceapa,ardei ,mirodenii etc. toate calite un pic si la sfirsit o lingurita de bulion se poate pune sau boia.
>>Cu aceasta compozitzie din carnea tocata se umple cartofi la mijloc si se aseaza intr-o tava de cuptor....se dau la coptor pina sunt bine coptzi si au facut coaja ,eventual se pot si intoarce pe cealalta parte,cind sunt gata de pot orna pe platou cu sos alb peste ei sau se pot servi cu sminta sau maioneza,depinde de preferinta fiecaruia...
Spor la treaba,reteta garantata si probata de mine personal,este un deliciu si merge si linga friptura ca si garnitura.Numai bine !
Fabya
" Dragostea inseamna suferinta, si cum multi fug de suferinta, putini sunt cei care iubesc cu adevarat.''
http://f1.pg.photos.yahoo.com/ph/sella1be/my_photos
palmyrah2002 spune:
Cartofi la cuptor,simplu si usor
Se curata cartofii(6 cartofi mai mari) si se taie rondele,cuburi sau cum vreti voi,se aseaza intr-un vas iena sau orice alt vas pentru cuptor,se pune putina apa caldutza in care s-a dizolvat un cub de maggi sau knoor cu gust de gaina,iar deasupra se toarna un amestec din 300 g smintina cu 1 baton brinza topita mai moale(Tihuta,Delaco,etc.).
Dati la cuptor pina sint gata(timpul e functie de cuptorul fiecaruia)cartofii si presarati verdeata deasupra la servire...alaturi de fripturica.
anne-marry spune:
salata orientala
cartofii fierti in coaja, se curata, se taie felii sau cubulete dupa preferinta, se amesteca intr-un castronel cu ceapa taiata julien, cuj maslinute taiate felii sau intregi, cum vreti, si se face un sos din : maioneza, umpik de apa cu otet, si sare si piper ffff putin, dupa gust. se lasa la rece cam juma de ora sa se fezandeze cartofiorii cu sosul si..... o sa va lingeti pe degete.
pofta buna!
anne-marry 31 sapt DPN 21 Dec.
http://photos.yahoo.com/aniuta22111980
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
anne-marry spune:
cuib de cartofi
se iau niste cartofi mai mari si cat de cat uniformi ca marime, ...cate unul sau doi pt fiecare persoana. se curata de coaj, se taie u capacel jos la baza, sis e scobesc pe interior ca sa aiba forma nui cuib. ei trebuie sa stea asezati vertical nu ca barcutele orizontal. se pun in ei condimente si se toarna un ou intreg in el. se rade umpik de cascaval deasupra si sub ou se mai pune si umpikutz de unt. se dau la cuptor pana cand observati ca s-a cipt cartoful iar oul este copt si el.
cand se servesc, se aseaza si smantana pe farfurie sau ketchup. credtei-ma ca arata si sunt si la gust dementiali. cand il taiat sa papti..o sa aveti parte de un adevarat spectacol ...opera de arta, nu alta
anne-marry 31 sapt DPN 21 Dec.
http://photos.yahoo.com/aniuta22111980
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA