Cartofi

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de madelaine

Cartofi umpluti cu ciuperci


Ingrediente pt. cca. 4 portii
60g ciuperci, 8 cartofi, 1 ceapa, 1 ardei gras rosu, 3 linguri ulei, 1 lingura vin, 1 lingura sos soia, sare, piper, 1 ou.
Se curata si se taie ciupercile . Se spalacartofii si se fierb in coaja cca 10 minute. Se toaca ceapa . Se taie marunt ardeiul gras . Ceapa se caleste intr-o lingura de ulei, se adauga ardeiul gras si ciuperci si se prajesc cam 3 minute amestecind. Se toarna vin si sos soia. Se sareaza si se pipereaza . Se incinge cuptorul la 200 grade . Se scurg cartofii si se taie in jumatati pe lun si se golesc. Se lasa o margine lata de 1 cm.Se paseaza miezul de cartofi si se amesteca impreuna cu 1 ou, in compozitita de legume . Cartofii se aseaza pe o tava tapetata cu hirtie de copt si se umplu cu legume, se stropesc cu 2 linguri de ulei. Se coace 15 minute si se serveste imediat.
Pofta Buna

Madelaine si cei trei muschetari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

Varianta mea de cartofi frantuzesti, pe care am facut-o aseara. Merge de minune acum, iarna.

Cartofi franțuzești

Am spălat bine 4 cartofi și i-am fiert în coajă, i-am decojit și i-am tăiat bucățele. Am uns o tavă mică cu unt, am repartizat cartofii uniform în tavă și am turnat un sos din 2 ouă bătute bine cu 200 g smântână și 350 g telemea de oi, rasă. Altă sare nu am mai adăugat, telemeaua fiind destul de sărată. Pe deasupra am presărat chimen și am dat la cuptor până s-a rumenit bine. A ieșit o nebunie, foarte gustoasă și foarte aspectuoasă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de Cat

PRAJITURA FINA DIN CARTOFI
4 cartofi mari
4 linguri mari unt
4 oua
6 linguri zahar
6 linguri pesmet
100 ml smantana
1 plic praf de copt
coaja rasa de la 1 lamaie
sare

Se coc cartofii in coaja si apoi se curata. Miezul se paseaza bine cu o furculita. Se freaca spuma untul si se amesteca bine cu piureul de cartofi. Se adauga galbenusurile frecate cu putina sare, zaharul, praful de copt, coaja de lamaie, pesmetul si smantana. La urma se pun albusurile batute spuma. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Se coace la foc potrivit.
Pofta buna!

Catrinel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sorina-Alexa spune:

Cartofi la capac cu legume cu cabanos.

Ingrediente:4 portii,
1 kg cartofi ,2 ardei (rosu si galben)
1 dovlecel,1 ceapa,1 catel usturoi,200 g carnti cabanos,4 linguri ulei.3 fire de cimbru,1 fir rozmarin,sare,piper.

1.Fierbeti cartofii 20 min,si apoi curatati-i de coaja.Spalati dovlecelul si ardeii,apoi taiat-i in felii subtiri.Se curata apoi ceapa si usturoiul,apoi se toaca marunt.Se taie si carnatii in felii,iar cartofii in cubulete.
2.Incingeti uleiul in tigaia de teflon,PRajiti la un loc cartofii,ceapa si usturoiul 5 min.Se adauga legumele si se mai lasa la prajit inca 5 min,cu un capac peste tigaie.
3.Spalati cimbrul si rozmarinul .Rupeti fruzele de cimbru si tocati marunt rozmarinul.Adaugati aromatele si cabanosul la legumele prajite,apoi condimentati totul cu care si piper.

POFTA BUNA!!!!

Sorina.
"If you respect others,they will respect you!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Cartofi taranesti

initial postat de Idora

Asta e reteta pe care o stiu eu:
Se fierb 4-5 cartofi in coaja,se curata, se taie rondele subtiri sau se rad pe razatoarea cu gauri mari, se curata 1 ceapa mare, se taie marunt si se caleste in ulei.Cand e pe jumatate facuta, se adauga cartofii si se calesc impreuna.Se adauga sare, piper, boia(paprika).
Pofta buna!!

initial postat de Milia

Eu stiu cam asa: ceapa prajita, putin kaizer taiat bucatele mici (sau costita, sau sunculita - oricum, cu ceva grasime) si cartofii fierti separat (in coaja sau curatati). Prajesti ceapa (eventual o prajesti in grasimea care se lasa de la kaizer, nu pui ulei, sa nu fie prea gras) laolalta cu kaizerul sau sunculita. Sunculita (afumata) nu trebuie inabusita prea mult, dar ai grija ca ceapa sa fie patrunsa. Daca s-a lasat prea multa grasime, mai scurgi din ea. Cartofii ii fierbi ca pentru piure sau in coaja, ii tai cubulete cat vrei tu de mici si ii pui peste ceapa si costita. Le mai lasi putin pe foc si amesteci bine, sa se omogenizeze. Daca vrei, poti adauga boia de ardei. Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de anapharm

Am si eu o reteta, cei facuti la cuptor:
Ingrediente:
-Cartofi 500-600g
-Ceapa 1 buc
-Sunca 200 g
Taiati catofii cruzi in rondele si amestecati cu sunca taiata cubulete sau suvite.
Separat tocati o ceapa pestisori si o caliti in uleipana devine aurie.
Aduceti ceapa si uleiul in care ati calit-o peste cartofi si sunca, adaugati putina vegeta, piper,sare si jumatate cana de apa. Amestecati bine si dati la cuptor, foc potrivit cca 45 minute- o ora.
Se servesc garnitura pt friptura ( de orice tip ) sau pur si simplu.
S-aveti pofta!!!

"Cand iti ploua in suflet, fa-ti umbrela dintr-o bucurie".
Ana Burtch

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de Milia

Cartofi gratinati
Se fac in diferite combinatii, cel mai simplu: se fierb separat cartofii, se pune unt intr-o forma, se topeste si se unge tot fundul formei. Se adauga cartofii (fierti si taiati cubulete) si se presara cascaval ras. Se da la cuptor pana se topeste cascavalul sau chiar pana face putina crusta (se rumeneste putin). Condimente, dupa plac. Daca ai mai observat si altceva printre cartofi, adauga si tu. Sper ca de data asta te-am nimerit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de alba
gnocchi


http://www.culinar.ro/newf/viewtopic.php?topic=4525&forum=2&69
Succes sa ne spui cum au iesit sa-i facem si noi

&
Corina & Darian,tot mai nazdravan...(4 ani si 6 luni)



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Placinta ciobaneasca (“Shepherd’s pie“)
-piure de cartofi preparat dupa reteta obisnuita
-1kg carne de vita tocata
-100g unt
-3 morcovi potriviti
-2 cepe potrivite
-200g mazare fiarta (din conserva)
-200ml lapte
-2 legaturi patrunjel proaspat, tocat
-sare, piper, cimbru pentru asezonat
-busuioc pentru ornat
-sos picant (facultativ)

Curatati si taiati ceapa pestisori. Caliti ceapa in unt timp de 3-5 minute, adaugati morcovii taiati cubulete si caliti inca 5 minute. Adaugati carnea tocata si potriviti de sare, piper si cimbru. Inabusiti compozitia timp de 6-8 minute, si apoi adaugati mazarea, patrunjelul si laptele; tineti pe foc pana ce lichidul scade (circa 3 minute). Daca doriti, condimentati cu sos picant. Puneti compozitia in boluri termorezistente si acoperiti cu un strat de piure de cartofi. Dati la cuptor sa se rumeneasca (aprox. 15 min). Serviti ornat cu busuioc.


Tortilla
-50 ml ulei
-400 g cartofi
-6 oua
-2 rosii mai mari
-un ardei gras
-2 legaturi de ceapa verde
-marar verde
-sare, piper
-smantana, optional

Curatati cartofii, taiati-i rondele de jumatate de centimetru si prajiti-i in ulei incins. Scoateti cartofii si asezati-i intr-o tigaie de teflon. Rumeniti ceapa, apoi puneti-o intr-un bol si amestecati-o cu cele 6 oua crude, ardeii si rosiile taiate cubulete, mararul tocat, sarea si piperul. Turnati acest amestec peste cartofii din tigaie. Incingeti uleiul, apoi micsorati focul. Lasati timp de 3-4 minute. Acoperiti cu un capac si intoarceti, cu ajutorul capacului. Mai lasati 2-3 minute, apoi rasturnati-o pe un platou. Se poate servi calda sau rece, cu sau fara smantana.



scarmanus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Cartofi taranesti olandezi

-500g cartofi
- 1 ceapa mare taiata in rondele subtiri (poate fi pe razuitoare sau in robot)
-1 legatura mica de patrunjel proaspat
-sare, piper
-ulei ca pentru cartofii prajiti

Se caleste mai intai ceapa taiata rondele pana capata un aspect caramelizat. Se aseaza ceapa intr-un castron in care se vor aseza si cartofii mai tarziu. In aceeasi tigaie in care s-a facut ceapa punem mai mult ulei (cam de grosimea unui deget pt. 500g cartofi, daca e cantitatea mai mare va fi si uleiul mai mult ). Se pun rondelele de cartofi si se prajesc pana se patrund bine. Nu trebuie sa fie neaparat crocanti. Se rastoarna peste ceapa din castron (doar cartofii, fara ulei), se adauga patrunjelul taiat foarte fin si se amesteca, potrivindu-se dupa gust si cu sare si piper.

Pofta buna!

Daniela Veuger si bebe mic din burtic

Mergi la inceput