ciuperca in gurita la copil 2 ani

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

daca a inceput sa pape si sa se joace si febra a trecut...eu zic ca-i spre bine clar. in o zi-doua ii vor disparea si bubitele.
e f bine ca mergi sa-l mai vada medicul.
a mea a avut bubnite peste tooooot! era plina-plina. si pe talpi avea. la inceput au fost numai pe burtica si pe manute...apoi s-au extins.
nikole, si noua ne-a zis la fel pediatrul ei...nu e niciun tratament.doar o igiena mai atenta la gurita pt a nu se supra-infecta...in rest...doar chestii de intretinere, nu tratament propriu-zis.
in schimb, la camera de garda, budimex...mi-a scris ditamai reteta care continea, evident antibiotic.
si acea doza de augmentin a fost si singurul antibiotic pe care la- gustat fii-mea vreodata.

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bursucelu spune:

raluca gata am scapat si de bubite suntem ok acum,oricum am fost si la pediatra noastra care mi-a spus ca are stomatita aftoasa iar cand i-am aratat si bubitele dupa corp mi-a spus ca poate e alergica la ceva.va multumesc la toate pentru sfaturi si pentru sustinere.Raluca este superba Alexia sa va bucurati de ea si sa fie sanatoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

azi am fost si eu cu baiatul la medic, a avut 2 zile febra mare pe care initial am pus-o pe seama caninilor ( un colt deja a iesit, dar urmeaza curand inca 2 ), dar de azi dimineata n-a mai vrut deloc mancare, sau mananca putin si scuipa apoi plage, si o stare de somnolenta.....chiar cand nu doarme sta culcat , cuminte, ceea ce nu-i sta deloc in fire.
diagnosticul e herpangina, tratament numai cu antitermice, atentie mare la deshidratare, sa bea apa/ceai/supa cat de mult se poate. antibioticul se da numai in cazuri mai grave, atunci cand se sparg si sangereaza pustulele, fiindca se infecteaza repede si se agraveaza.
boala este virala, deci se transmite usor si de la alt organism si prin aer. De evitat colectivitatile, fiindca in afara de faptul ca virusul se transmite usor , organismul infectat deja este slabit si exista riscul sa contacteze usor alti virusi.

............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi-poze
Ghighi- filme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

ma bucur ca va simtiti bine acum.
multumim pt complimentele la adresa domnisoarei

papanash imi pare rau de puiut! ofofof...tare nasoala mai e herpangina asta. iubita mea nu s-a plans prea tare...ea e rezistenta bine la durere, dar imi imaginez cat se chinuie copiii vostri.
exact asa mi-a zis si mie medicul ei, sa evitam colectivitatile pt un timp...chiar si cam o saptamana dupa ce trece, pt ca organismul "slabeste" f tare dupa asta, si e f vulnerabil.

observ ca e foarte frecventa aceasta viroza in ultima vreme...multi parinti am auzit plangandu-se....probabil ca bantuie prin parcurile din bucuresti...

sanatate!

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns duracica spune:

ok!
am citit ce ati scris voi. dar vreau sa va zic ca bebe meu care are 10 luni a facut aceasta herpangina, iar doctorul pediatru a tratat-o initial ca pe <rosu in gat>. intamplarea a facut sa am numarul unui medic homeopat la care am apelat, dar din pacate dupa ce o saptamana a facut bebe meu eritromicina. si cand am ajuns la homeopat era deja prea tarziu.
din cate mi-a explicat acest medic homeopat, herpangina are legatura cu virusul varicelei, si nu trece de la sine, ci se trateaza. iar eu de o saptamana repar cu tratament homeopat ce a stricat un medic cu antibiotic. ideea e ca antibioticele agraveaza si inrautatesc starea bolnavului de herpangina. copilul meu a scapat de iritatia din gat de dupa eritromicina cu Imunorezistan junior. si am decis de acum sa merg numai la homeopat. oricum recomand tuturor sa consulte si un homeopat pentru copilas macar daca nu si pentru ei. mie imi pare rau ca nu am mers mai devreme la homeopat.
mai grav e ca micutului meu i-au afectat antibioticele si intestinele si stomacul. si uite asa un bebe care nu a avut pana acum probleme deloc, pt ca un medic nu stie sa recunoasca o boala ajunge sa fie tratat de altceva. si il loc sa se faca bine se imbolnaveste mai rau. asa ca mare atentie, si daca nu sunteti convinsi de ceva, mai cereti o opinie. chiar daca costa. e vorba de sanatatea copiilor nostrii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

din pacate si noi trecem prin indoieli si lipsa de diagnostic clar...la noi nu este herpangina, azi am primit al 2 lea test de laborator care infirma diagnosticul asta. ultima banuiala este ca ar fi vb de "boala a 5 a" (sau a obrajilor palmuiti/eritem viral/parvoviroza umana). simptomele lui teo se potrivesc perfect si mai ales ale mele (dureri cumplite de articulatii).
peste 10 zile pot face un test care ne va lamuri daca este asta sau nu. dr. a confirmat banuiala, insa testul va decide.
aici am detaliat povestea:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=139771&whichpage=1

duracica, da-i puiului mic BIOTICS, cate 3 pliculete pe zi. reface flora intestinala distrusa de antibiotic. daca nu gasesti, da-i enterocol. ii mai poti da apa argiloasa. ajuta la eliminarea infectiei, toxinelor, la mineralizare. tratamentul ideal este de 30 de zile. daca nu-i place, foloseste-o la prepararea laptelui, daca papa lapte praf. daca nu, da-i cu seringa cat de des poti.

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
"Copilul rade:
Intelepciunea si iubirea mea e jocul !
Tanarul canta :
Jocul si intelepciunea mea-i iubirea !
Batranul tace :
Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea !"
Lucian Blaga

Mergi la inceput