ciuperca in gurita la copil 2 ani
Buna fetelor, va rog sa ma ajutati cu un sfat.Azi am fost cu pitica mea la camera de garda pentru ca avea febra mare,medicul mi-a spus ca este racita cu rosu in gat si are si o ciuperca in gat mai ales pe limba si pe gingi.Bunn l-am intrebat cu ce pot da in gurita copilului mai ales ca mi-a dat si antibiotic (stiu ca antibioticu produce ciuperci) si mi-a spus zambind ca nu exista tratament pentru asta si ca trece de la sine.Copila nu mananca sipe langa durerea de gatulet i-mi arata ca o doare limbuta,daca a-ti trecut prin asa ceva va rog ajutati-ma cu un sfat.
Raspunsuri
nikole spune:
Nu e cumva herp anghina???
nu ti-a spus ce este??
Kevin a avut de doua ori asa ceva in cerul gurii, si pe limba.
Am ajuns cu el la medic, dupa ce in mai putin de 2 ore febra urca , nu scadea cu nimic(ii pusesem supozitor), si logic m-am speriat groaznic, cand am vazut ca nu scade, ba dimpotriva creste pana aproape de 40.
Avea 39,8 cand am ajuns la clinica.
Si cu febra mare a tinut-o 3 zile.
Medicul mi-a spus ca e un virus,si nu prea are ce face, va trece, in schimb am stat cu ochii pe el,si ii puneam la fiecare 8 ore supozitor ptr febra.
In 3 zile nu a mancat mai nimic, a baut doar lapte cu cereale, banui ca il durea , nu putea inghiti, groaznic.
Mie nu mi-a dat nici un antibiotic nimic, aici nu prea dau ei antibiotic usor, ceea ce ma bucura, mi-a dat doar supozitoare ptr febra , si sirop ptr tuse(era si racit)
Am vazut si eu ce avea in gatut, erau ca niste puncte galbui, si toata zona era rosie...
sanatate puiului
Nikole, mami lui Albastrel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
_Ralu_ spune:
mda...e herpangina, mai mult ca sigur.
si asa e, nu se trateaza cu nimic...trece de la sine.
a avut si fiica-mea anul trecut si a fost groaznic. febra incredibil de mare 39.8, care nu scadea efectiv cu nimic. si rosie in gura, gingii, limba, gat inflamate. ea e mai rezistenta la durere si nu s-a prea plans, norocul nostru. poti face badijonari cu glicerina boraxata, sau apa de gura pt copii, sa nu se suprainfecteze. si antitermice.
aaa, si foaaarte posibil, ca dupa ce termina cu febra, sa ii apara muuulte bubite pe tot corpul, asta e exantem viral, care, de regula, merge mana in mana cu herpangina. nici asta nu se trateaza cu nimic, trece de la sine.
am o prietena care tocmai acum trece cu copiii prin aceasta herpangina+exantem.
sanatate!
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)
bursucelu spune:
fetelor multumesc mult ,bine ca am intrat sa va citesc ca deja vroiam sa plec la medic cu ea ....sa umplut de bubite pe maine,spate si cateva pe fata..ralukuta bubitele astea dispar greu?
_Ralu_ spune:
cam in 4-5 zile....asa i-au disparut fiica-mii. dar eu am dat-o cu mustela stelatopia (la indicatia medicului). in rest, nu necesita alt tratament.
si vezi ca e contagioasa toata treaba. ah, si nu are voie sa manace si sa bea nimic rosu...cirese, rosii, capsune, visine, sfecla rosie....etc...nimic din ce e rosu. nu stiu explicatia, asa ne-a zis medicul.
bursucelu spune:
ralukuta multumesc mult,am si mustela pentru ca ne-am luptat cu o pacatoasa de dermatita pe care pana la urma am invins-o.Azi nu a vrut sa manance nimic iar in sera asta a vomat tot cand am incercat sa-i dau antibioticu (zinat).Sper sa fie mai bine maine ca sunt stresata la maxim
_Ralu_ spune:
iti spun sincer ca noua pediatrul ei ne-a zis ca nu se da antibiotic deloc la asa ceva...citez: "ii face rau la ce are ea". ne dadusera si noua la budimex la urgente, augmentin, si la fel, a varsat de la el. i-am dat numai o doza si se vedea ca nu merge deloc spre bine.
prietenei mele, i-a zis medicul sa le dea si antibiotic sa nu se suprainfecteze ce aveau in gura....dar nu le-a dat.
nu imi permit sa iti zic sa nu ii dai nici tu, in fond, daca asa a zis medicul...inseamna ca e nevoie.
dar cu febra a terminat, nu?
mu;ta sanatate! o sa treaca...iar daca febra a trecu, de-acum sunteti bine....
Natasa spune:
La noi asa s-a manifestat stomatita aftoasa: febra mare, bubite dureroase in gurita... A fost tare rau si a trecut cam intr-o saptamina.
bursucelu spune:
Buna fetelor multumesc mult ca sunteti langa mine cu sfaturi.ralukuta in seara asta nu i-am mai dat antibiotic mai rau o chinuiam,acum sa vad cum reactioneaza maine.Bubitele sunt numai pe spate si burtica si cateva pe fata...asa a avut si fetita ta?mary nu cred ca e pojar ,Dar cred ca mainea merg la camera de garda sa vad ce spune si alt medic...copila alearga,se joaca azi a mancat mai bine nici nu stiu ce sa mai fac.
nikole spune:
Mie mi se pare ff ciudat faptul ca FARA un diagnostic, medicul da antibiotic...
in fine, nu sunt medic, teoretic el ar trebui sa stie mai bine...
Noua nu ne-a dat asa ceva, de fapt aici nu e deloc moda antibioticului, banui ca doar cand este strict necesar...pana acum kevin a luat o singura data, desi am avut luni cand doar intr-o raceala o tinea.
Dar daca e herpanghina, medicul de aici spune ca de fapt nici nu are ce tratament sa dea,ptr ca trece de la sine in 3-4 zile.Si asa a si fost , in ambele dati(kevin a avut de doua ori).
Si lui kevin ii aparuse bubite, uitasem sa spun, medicul m-a avertizat ca e posibil sa apara o eruptie, sa nu am sperii, si sa stau cuminte acasa ca e ok.
Din cate spui tu, fetita si-a revenit...oricum sunt curioasa ce spune celalalt medic.
Multa sanatate.
Nikole, mami lui Albastrel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec