Pete maronii pe corp?
Raspunsuri - Pagina 3
ana3 spune:
Eu credeam ca poate fi ceva de la ficat... Si cand colo, m-ati speriat si mai tare. Cum trebuie sa arate ca sa fie ceva legat de neurologie?
Ale baietelului meu sunt niste pete mai inchise la culoare(aproape imperceptibile de "un ochi strain" )decat pielea, dar nu chiar maron.
Ioana_77 cum arata cele ale baietelului tau.
ioana_77 spune:
Ana, una chiar era imperceptibila, asa cum spuneai tu, dar ochiul de mama observa orice-i in plus Cealalta este un pic mai colorata si mai mica.
Cel mai bine pentru linistea ta e sa vezi un dermatolog, daca pediatrul nu te lamureste. Cu cat citesti mai multe pareri pe internet cu atat te sperii mai tare (asta din experienta proprie).
Sanatate multa si crestere usoara!
oani_2002 spune:
Sindroamele genetice care au ca si manifestari cutanate petele hiperpigmentare sunt rare, rare de tot si, in general, apar cu alte simptome asociate si/sau cu tulburari de dezvoltare psihomotorie a copilului. Majoritatea petelor maronii (pete "cafe au lait")sunt sporadice. Se numesc asa din cauza culorii asemanatoare cu a cafelei cu lapte (un pic mai inchise in cazul persoanelor cu tenul mai inchis), au margini bine definite si dimensiuni de 0,5-20 cm. 10-20% din po****tie are cel putin o pata "cafe au lait" si undeva pana pe la 3-5 pete sunt normale.
Probabil, daca se cauta bine, si mami sau tati au 1-2 pete "cafe au lait"
oana_MVT spune:
Si bebele meu are doua pete Cafe au lait. Dr ne-a zis ca daca ii apar mai mult de 5 trebuie sa mergem la un neurolog. Aparitia acestor pete (semene din nastere) este asociata cu neurofibromatoza care e o boala genetica cu multe ramificatii negative. Eu am citit mult despre asta si m-am speriat.
Noi ne rugam sa nu ii mai apara mai multe.
mami de Tudor (24/07/02) si Eduard (02/05/09)